Триградско каране

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Триградско каране

Мнениеот jd » Съб Юли 12, 2008 1:23 pm

Колеги,

моя милост е замислил да се занесе за фестивала в Триград (26-27 юли). Тъй като се надявам до тогава вече да съм се сдобил с нова рамка, с която да мога отново да изляза извън града, да питам - има ли желаещи за един тур на 26ти със следния маршрут:

с. Ягодина - с. Буйново - с. Кожари - с. Водни пат - с. Триград - с. Ягодина

Последния път като го гледах на Гугъл Ърт беше някъде към 50тина километра, терена е разнообразен, кофти участък между Кожари и Водни пат. Аз лично не съм го минавал, но само съм слушал за този маршрут.

:beer:
Изображение
Аватар
jd

Рейтинг: 2000

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Нед Юли 13, 2008 8:20 pm

А за какъв фестивал става дума? :)
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот dilana » Нед Юли 13, 2008 8:25 pm

Традиционните Орфически мистерии ще огласят Триградското ждрело на 28 и 29 юли, съобщиха организаторите на ежегодния празник. В подножието на скалния феномен ще се представят концертите на рок състави и фолклорни изпълнители. Чалга музика няма да се допусне, категорични са домакините.

В петото издание на празниците ще се запази задължителният елемент от сценария на досегашните "мистерии"- ритуално жертвоприношение.

Орфическите мистерии пресъздават като туристическа анимация част от митологията и наследството на този край, преплитайки езически традиции, легендата за Орфей и съвременен фолклор.

Туристи от различни европейски страни вече отправят запитвания и заявки за мистериите. Екип на National Geographic ще заснеме двудневните Орфически мистерии в Триград, твърдят организаторите.

Изображение
Аватар
dilana

Рейтинг: 1017

Мнениеот abs » Нед Юли 13, 2008 9:39 pm

Хмм, интригуващо...
Аватар
abs

Рейтинг: 1840

Мнениеот nikste » Нед Юли 13, 2008 10:06 pm

С какъв превоз ще се ходи до началото на маршрута?
Аватар
nikste

Рейтинг: 1110

Мнениеот jd » Пон Юли 14, 2008 8:11 am

С кола е най-добре, въпреки че мисля, че ще има някакви организирани рейсове. Аз лично вече съм напълнил моята кола с народ, но мога да поема още 1 колело отзад на багажника, защото ще возя само моето.
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот dilana » Пон Юли 14, 2008 12:30 pm

Доколкото разбрах от Девин има рейсове/маршрутки до с. Ягодина обаче били нещо нередовни, но трябва да се попита предварително за всеки случай:)
Аватар
dilana

Мнениеот БайКария » Пон Юли 14, 2008 1:20 pm

Последната седмица карахме около Триград и записахме наяколко доста приятни маршрута в района вкл. Триград - Буйново - Водни пад - Триград. Единствената разлика е, че пропуснахме ходенето до Ягодина, за да не катерим по асфалта нагоре към Буйново. Има директен и то доста приятен вариант между Триград и Буйново.
Има също интересни карания в посока границата над Кестен и Чаирите - Мугла. Ако имаш нужда от GPS тракове, мога да изпратя на мейл.
Аватар
БайКария

Рейтинг: 1955

Мнениеот jd » Пон Юли 14, 2008 2:26 pm

Чаирите-Мугла съм го харесъл като маршрут също, но и там не съм карал. Въобще в онзи район ми е много мерак да обиколя, защото съм карал единствено Ягодина-Триград-Ягодина и от Триград нагоре до Водни пад.
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот БайКария » Пон Юли 14, 2008 4:06 pm

Аватар
БайКария

Рейтинг: 1955

Мнениеот dilana » Пон Юли 14, 2008 7:07 pm

Щях да дойда с вас, обаче сесра ми иска да ходим на село и няма как :)

Приятно ви искарване :)
Аватар
dilana

Мнениеот jd » Вто Юли 15, 2008 12:57 pm

Нищо, следващия път! :)
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот jd » Сря Юли 23, 2008 9:00 am

up :star:

аз се надявам в четвъртък, макс петък да съм собственик на нова рамка и да успея да сглобя цялото колело в петък. Та питанката ми е има ли заинтересувани последно за каране в събота в Триградския район?
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот abs » Сря Юли 23, 2008 10:53 am

По принцип има, но го дават малко дъждовно. Какво ще кажеш обаче изходната точка да е Триград, а не Ягодина?
Аватар
abs

Мнениеот jd » Сря Юли 23, 2008 1:49 pm

Може, няма проблем.
Особено ако успея да го сглобя, аз ще съм с доста нови неща като компоненти, на които още няма да съм свикнал, така че няма грижа ;)

Значи теб те броим?
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот abs » Сря Юли 23, 2008 5:42 pm

Да, определено!
Аватар
abs

Мнениеот jd » Сря Юли 23, 2008 10:15 pm

Идеално!
На ЛС или на скайп ще се разберем къде и кога точно
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот outfaced » Чет Юли 24, 2008 8:53 am

замислям се дълбоко, дали на път за Велинград да не мина през Триград ... ама ще видим как стоят нещата с другите ангажименти и по глобалните планове :)

в колко часа сутринта мислите да сте там и да се тръгне ?
Аватар
outfaced

Мнениеот jd » Чет Юли 24, 2008 9:19 am

някъде към 10? (аз трябва да се придвижа през гората от Ягодина до Триград)
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот outfaced » Чет Юли 24, 2008 9:51 am

да разбирам, че ще се върти Ягодина-Триград-ВодниПад-Кожари-Буйново ?
Не е ли по добре в обратна посока, както е предложено в началото? ... с едно по ранно тръгване, та да го хванем и събора де ... а не да сме там, преди да е почнал.

Иначе Ягодина-Триград ми се ще да го мина също. ... А пък в Ягодина кви мекици правят :)

От Буйново до Ягодина е асфалт май ... държите ли да се ходи до Буйново ... от Кожари има черен път до Ягодина :dunno:
Аватар
outfaced

Мнениеот jd » Чет Юли 24, 2008 10:31 am

@outfaced: прав си като се замисля. Понеже abs предложи, а и сега като се разговорихме с него, има и вариант примерно към 8-8.30 аз да цъфна в Триград с колата (понеже ме мързи да въртя от Ягодина до Триград и после на обратно), да се съберем, да метнем колелата на багажника, да отидем с колата до Ягодина и от там вече да въртим.

Какво ще кажете?
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот bikezilla » Чет Юли 24, 2008 11:12 pm

От Ягодина до Триград маршрутчето всъщност е доста приятно, да го заместите с товаране на колела и возене в кола... хм ;) странно решение :)

п.п. говоря за маршрута по черно разбира се, не за хасфалтос.
Аватар
bikezilla

Мнениеот outfaced » Пет Юли 25, 2008 7:42 am

От Ягодина до Триград ще се кара непременно :) ... или обратно.
Вчера сглобих няколко възможни маршрута. Това което мислим да врътнем е под 40км ... има варинат и за 35. Така че толкова ранно тръгване май няма смисъл (8:30) ...

От моя страна 9 - 9:30 старт в Триград посока Ягодина най ми пасва :)
После сечем от Ягодина към Кожари ...

Ето малко помощ за онагледяване на нещата:
Изображение

@БайКария ... изчистете си траковете от излишни POI. ;)
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот jd » Пет Юли 25, 2008 8:16 am

#*&#& не ми е готова рамка :bawling:

та явно ще се кара със старата, дано издържи. Отивам да я стягам и да звъня в BAS евентуално ако може да стане за днес новата рамка ... стискайте палци

както и да е. аз мисля, че то не пречи да тръгнем към 9.
да речем, че остава организацията с колата и колелата - значи тръгваме от Ягодина. Аз утре ще гледам да съм към 8.30 в Триград
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот abs » Пет Юли 25, 2008 1:32 pm

Ок, значи за 9-9:30 се разбираме. Аз в ще се смъкна от Кестен с колелото и в 9 ще гледам да съм в Триград.

Ето и мойто предложение за неделния маршрут.
Изображение

1. Тръгване по синята маркировка от Триград - каране по приятен коларски път до местността Чаирите. Там ще разгледаме езерата, ще потърсим пияната гора (аз доста се лутах миналия път но не успях).

2. Ако преценим, че имаме достатъчно време можем да мръднем до Мугла (ще трябва да намерим начин да минем покрай 2 каракачанки които се забавляват гонейки туристи с колела). Тази част не съм я отбелязал на картата.

3. После от Чаирите тръгваме към с. Кестен по жълтата маркировка. Тя може да не е особено точна, защото сателитните снимки там са малко low-rez, но района го познавам, така че няма опастност от загубване. Има едно връхче за качване (40мин пеша, с колела - абсурд) от където се разкрива страхотна гледка към с. Кестен. Местните твърдят, че при хубаво време се вижда Бяло море. Пътят отново е коларски..., но вече става доста каменист и издълбан на места. Има и спускания (точно преди Кестен мисля да направим един шорткът, който отдавна искам да го спусна).

4. В селото можем да ударим по една бира и от там по основния път до Триград (червената маркировка). Много е живописен и мисля, че ще има много снимки там. Ако събора продължава и в неделя най-вероятно ще минем покрай него.

Оп, забравих да спомена, че в района на с. Кестен има и една пещера. Ако има мераклии можем да я посетим...
Аватар
abs

Мнениеот jd » Нед Юли 27, 2008 8:53 pm

Много готино каране беше, само да не ме беше заболял така зверски кръстта и гърба. Май ще се окаже някакъв нерв, ама да видим... :(

Иначе пак казвам - много приятна пътека (е можеше и да има по-малко катерене де). Аз изоставих групата при Кожари и след това се прибрах по асфалта към Ягодина (какъв дъжд междудругото ме пра след Буйново не е истина, но това е отделна тема). Останалите могат да кажат как е било към Водни път и Триград след това.

@outfaced: Можеш ли да постнеш после gps трака? 10х предварително!
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот abs » Пон Юли 28, 2008 11:46 am

Отвратително беше. Много препятствия много нещо... по 15 мин не можем да минем през някакви си било то боровинки, било то малини или горски ягоди, някви мишки нинджи ни се правят на отворени не ни пускат да продължим към Водни Пад (т.нар. Water Drop), а неделята - ужас, едни езера ни закриват гледките, по тях тъпи корморани се гмуркат, пияни гори и връхчета разни с грозни гледки ни препречват пътя, а за капак - една гадна DH пътека... абе отврат хора , не ходете там ;)
Аватар
abs

Мнениеот bikezilla » Пон Юли 28, 2008 11:48 am

Малко уточнение - селото се казва "Водни пад" ;) aka. "Water drop" :D

Иначе карането след Кожари беше много приятно - равен черен път, който после взе да се катери в гората и завърши с "емоционално" ;) спускане към Водни пад.
Оттам до Триград беше още едно приятно черно пътче с лек наклон надолу.

А нас дъждът ни завари под покрива на една плевня :)
После карането из мокрите гори беше доста свежо.

п.п. Бъдещите посетители на района да внимават в участъка след Кожари за нападения от мишки-нинджи ;) Малко, но безстрашно същество. Добре, че бяхме трима, че налиташе яко на бой. За съжаление не успяхме да заснемем нападателя, щото се скри в тревата :)

п.п.2. тстс, как ме изпревариха с 2 минути :) Мда, неделното каране беше особено душевно терзание. Не стига, че Иво цял ден ни мъчи с тия езера, пияни гори и върхове, ами и ни почна с домашно сладко от боровинки и прясно издоено краве мляко, и ни довърши с домашно кисело мляко... Мъчение.. :D
Последна промяна bikezilla на Пон Юли 28, 2008 11:52 am, променена общо 1 път
Аватар
bikezilla

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Пон Юли 28, 2008 11:50 am

Е, хайде стига оплаквания :D

Адаш, снимки? :popcorn:

ПС: Ние със Сашо също си направихме малко планинско каране. При спускането обаче гумите се хлъзнаха странично в една кофти вада и сега съм с контузена ръка. Повече никакъв DH със сликовете :nono:

ППС: Стига сте ми обяснявали, искам снимки!!!
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот abs » Пон Юли 28, 2008 1:15 pm

bikezilla написа:п.п. Бъдещите посетители на района да внимават в участъка след Кожари за нападения от мишки-нинджи ;) Малко, но безстрашно същество. Добре, че бяхме трима, че налиташе яко на бой. За съжаление не успяхме да заснемем нападателя, щото се скри в тревата :)

Да внимават също и в района над хижата на горското стопанство (т.нар. "Горски дом") до чаирите, където един бик с леко психични отклонения си прави яко DH и UH мятайки къчове и мучейки заканително...
Аватар
abs

Следваща

Назад към Мероприятия - архив