Питанка за Пирогов

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Питанка за Пирогов

Мнениеот Antares » Сря Юли 30, 2008 12:52 pm

Утре сутринта мисля преди работа да намина през институт Пирогов, да ме преслушат, че имам съмнения относно една контузия.
Та питанката ми е в колко часа мога да намеря лекар (май травматолог), който да ми прегледа ребрата, за да мога да ида максимално рано (преди работа)? И горе-долу какви финанси да си приготвя, щото уж се водя здравно осигурен, ама обикновено при такива визитации олеквам...
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Рейтинг: 2000

Мнениеот skiman » Сря Юли 30, 2008 12:55 pm

Травматолози има дежурни в Пирогов-24 часа( в култовият кабинет 108). Ако си по спешност не ти искат пари. Обаче ако травмата е стара, може да те пратят за талон от личен лекар. Не вярвам да те върнат обаче. От кога ти е травмата?
Аватар
skiman

Мнениеот Antares » Сря Юли 30, 2008 12:57 pm

Травмата е от Събота. Все си мислех, че е само натъртване, но продължава при дълбоко поемане на въздух, кихане, кашляне, смеене и някои специфични движения ме понаболява...
Все си мислех, че ако е нещо безобидно до сега да е поотслабнало, за това взех да се съмнявам...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот THEZOGGO » Сря Юли 30, 2008 12:58 pm

Сега през лятото травматологията в Пирогов не е толкова натоварена както е през зимата. Както знаеш ще трябва да ти направят снимка. За снимка се чака доста, поне около 1 час защото има много хора. Ако отидеш рано сутринта към 7:00 да речем, по голям е шанса да не намериш никой, отчитам факта че трябва да има дежурен но... Аз не съм бил там за ребра, бил съм за глезен, но пак трябва да минеш през цялата процедура която ще ти отнеме към 4 часа. В това време влизат чаканията и всички процедури. За пари, не мога да дам съвет няма да е излишно да си вземеш 50 кинта. Може снимката да ти я покрива здравната каса но не съм сигурен. Та 50 лв. според мен трябва да стигнат. :)
skiman написа:Отивай директно в 108-ми кабинет. Няма да ти искат пари.
Питай на регистратурата вляво от вратата, да не са сменили номерацията на кабинетите, но си е там. Можеш да идеш когато пожелаеш. И в 3 през нощта.

:agree:
Съгласен съм. Май имаше такава опция. При мен травмата беше преди 3 година, така че нещата сигурно са се променили. :)
skiman написа:Вече не се чака, защото са минали на снимки по мрежата и става много бързо. Не повече от 5 мин.

Това е много важно наистина. :agree: :)
Последна промяна THEZOGGO на Сря Юли 30, 2008 1:02 pm, променена общо 2 пъти
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот skiman » Сря Юли 30, 2008 12:59 pm

Отивай директно в 108-ми кабинет. Няма да ти искат пари.
Питай на регистратурата вляво от вратата, да не са сменили номерацията на кабинетите, но си е там. Можеш да идеш когато пожелаеш. И в 3 през нощта.

За снимка се чака доста, поне около 1 час защото има много хора

Вече не се чака, защото са минали на снимки по мрежата и става много бързо. Не повече от 5 мин.

Иначе ако има много хора иди в ИСУЛ. Там винаги е по-спокойно, а лекарите не отстъпват. Там също има спешен кабинет-в дясно от вратата по коридора :)
А и ще ти обърнат повече внимание, защото в Пирогов е конвейр :bowdown:
Аватар
skiman

Мнениеот Quiz » Сря Юли 30, 2008 1:21 pm

При посещение на Пирогов до няколко дни след травмата (случвало ми се е след 6-7 дни заради пътуване) го водят "по спешност". Смяната на екипите става в 8 ч. сутринта, така че тогава май е най-подходящият момент. (Нощните екипи след 4-5 часа сутринта вече са криви и ако не си на умиране са доста дръпнати...е, сигурно си имат причини).

P.S. 108-ми си е все на същото място (инфо отпреди 2 дни) и процедурата със снимките наистина трае 5 минути. :agree:
Аватар
Quiz

Мнениеот Ozzie » Сря Юли 30, 2008 1:28 pm

Ребрата, дори и натъртени не минават толкова бързо.
Така че не чакай за пет дни да си като нов или почти като нов.
Стискам палци да не е нещо сериозно.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Antares » Сря Юли 30, 2008 1:31 pm

Хора, много ви благодаря за помощта. А дано не се окаже нещо сериозно, че Петък излизам в отпуск и плана беше да се присъединя към Байкариите на Беглик...
Май няма да мога да съм кой-знае колко от помощ, ако се окаже нещо сериозно :(!: Пффф, к'во беше "карате ли тъп"...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот gdude » Сря Юли 30, 2008 3:50 pm

наскоро бях за подобна стара травма и ми искаха 20 лв за ренген а сама по себе си снимката стана за 10 минути а преди тва чаках толкова заради 1 човек пред мен,така че не мисля че ще ти трябват чак 50 лв но имай некви пари в теб,а ако имаш късмет има един по възрастен лекар в 108 кабинет който е много печен и за друго освен снимката не съм давал пари :)
стискаме ти палци да не е нещо сериозно и живот и здраве ще се видим или довечера на срещата или на беглика :) :beer:
gdude

Рейтинг: 1641

Мнениеот bobeca » Сря Юли 30, 2008 4:57 pm

Не знам къде точно си се одарил, но моето натъртване (беше доста здраво натъртено и дори като го видяха първоначално казаха, че сигурно имам счупени)беше от дясно на ребрата и ми трябваха около две седмици за да се оправя.И аз бях като теб: а кихна, пръдна, поема си дълбоко въздух, изправя се и веднага една остра болка. :crap: Иначе аз бях в детското отделение при един възрастен мъж (който на скоро ми махна кърлеж от кракът) който е много печен.А снимката ми стана за 20 минути, но после чаках пред кабинета десетина минутки.
bobeca

Рейтинг: 1850

Мнениеот lacho_m » Сря Юли 30, 2008 6:17 pm

Покрепям казаното от Ozzie и bobeca... Миналата година при падане се контузих по подобен начин. Първата седмица беше ужас... при поемане на въздух, при смях, ходене, лежане... болка. След това нещата почнаха да отшумяват..., но трябваше около месец за да мине напълно. Имай търпение..., дори и да имаш спукано ребро, до колкото ми е известно не гипсират или бинтоват (да ме поправи някой, ако бъркам)... търпиш, почиваш и чакаш да мине... :beer:

Ще се видим на Беглика ;)
Да бе мирно седяло, нищо не би видяло!
Аватар
lacho_m

Мнениеот PtD » Сря Юли 30, 2008 10:11 pm

Даже и счупено ребро не гипсират...
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Сря Юли 30, 2008 10:55 pm

To няма как. Ако не се лъжа само бинтоват през гърдите.
Аватар
Alpina

Мнениеот Antares » Сря Юли 30, 2008 11:17 pm

Еми... то започвам да се чудя има ли смисъл да ходя въобще...
Не знам, ще преценя утре сутринта, като се събудя...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Alpina » Сря Юли 30, 2008 11:24 pm

Най-добре си отиди.
По-добре да ти кажат, че ще трябва да стискаш зъби няколко седмици, от колкото да ти има нещо и да не се прегледаш...

Абе да ти няма нищо по-лошо от натъртване на мястото :beer:
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Чет Юли 31, 2008 1:23 am

A може би е по-добре да не ходиш - току-виж ти забранили да караш един-два месеца! :idea:

П.П. Аз обикновено затова не ходя ;)
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Чет Юли 31, 2008 1:45 am

Хах, все едно като го направят - ти ще спреш :D
Аватар
Alpina

Мнениеот Antares » Чет Юли 31, 2008 8:09 am

Post factum info...
Първо се оказа, че ребрата ми не са за Травматологията(108), ами за хирургията(105). После се оказа, че изминалото време е прекалено много за "спешност" и кихнах 25лв. Поне в тях се оказа, че е включен и рьонтгена. Прегледаха ме, снимаха ме и накрая, за моя радост се оказа, че ми няма нищо. Само съм се натъртил.

Отново благодаря за подкрепата.
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Quiz » Чет Юли 31, 2008 8:45 am

:) :agree:
Хубаво е, че ти няма нищо сериозно.
Натъртването ще отмине докато се усетиш. ;)
Аватар
Quiz

Мнениеот skiman » Чет Юли 31, 2008 9:06 am

Quiz написа:Натъртването ще отмине докато се усетиш. ;)

Бе не е баш така. Натъртванията на ребрата минават бавно. Поне 2 месеца ще си го влачи. Хубавото е, че не е сериозно и ще отшуми.
:agree:
Аватар
skiman

Мнениеот Ozzie » Чет Юли 31, 2008 9:07 am

Ама ще го усеща още 2-3 седмици.
;)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Мнениеот Quiz » Чет Юли 31, 2008 9:34 am

Ей ама какви сте буквалисти...Фащате се за всяка дума!
То е ясно, че каквото и да те боли си е гадно. Но все някога ще мине. :)
Дайте сега да му напълним на Antares главата колко бааааавно ще отшуми болката и да се надяваме, че това ще го успокои и ще се почувства добре...пък той нека си знае, че нищо му няма. :dunno:
Аватар
Quiz

Мнениеот Antares » Чет Юли 31, 2008 10:13 am

Аз съм скорпион. За нас болката е опиат :P Чичо Ози да каже :Р

Иначе си наблюдавам плавното подобрение, е, на Беглика няма да правя дропове, скокове и други опити за акробатики, че при самото издърпване на предницата ме срязва. Лекаря каза да се въздържам от физически натоварвания просто защото ще ме боли. Не че ще ми стане нещо. Ама то е хубаво да се контузва от време на време човек. Че има тенденцията да забравяме (айде, поне аз), че сме смъртни...
Карикатурите ми
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Alpina » Чет Юли 31, 2008 10:29 am

Супер, че нищо по-сериозно не е :)

А за това с безсмърситието си много прав :agree:
Аватар
Alpina

Мнениеот nahi » Чет Юли 31, 2008 10:29 am

Нищо му няма! Снощи беше с колилуото!
Даже бира пи!
После в тъмното и дупки прескачаше :rofl: - е по принуда :rofl:
Аватар
nahi

Мнениеот Ozzie » Чет Юли 31, 2008 10:30 am

Antares написа:Аз съм скорпион. За нас болката е опиат :P Чичо Ози да каже :Р

Иначе си наблюдавам плавното подобрение, е, на Беглика няма да правя дропове, скокове и други опити за акробатики, че при самото издърпване на предницата ме срязва. Лекаря каза да се въздържам от физически натоварвания просто защото ще ме боли. Не че ще ми стане нещо. Ама то е хубаво да се контузва от време на време човек. Че има тенденцията да забравяме (айде, поне аз), че сме смъртни...

ми аз лично мразя нещо да ме боли, предпочитам да съм
Condition: mint & shiny

но пък се кефя колко бързо му зарастват раните на младши. Преди две седмици го взех от "г-жа Бившата" с ожулено коляно. Направо му я нямаше кожата. След 10 дни имаше само розов белег. На мен за подобна контузия сигурно щяха да ми трябват повече от 30 дни за възстановяване.
Така че възрастта оказва значение. Умната другия път.
Ако не- русата.
:D
Аватар
Ozzie

Мнениеот skiman » Чет Юли 31, 2008 10:57 am

Абе бързо минават, ама след 40-те години пак напомнят за себе си :popcorn: Ама тогава ще му мислите. ;)
Всички травми от едно време, почнаха да се обаждат вече:V:
А както Ози каза, новопридобитите минават мъчно :crap:
Ама както ми каза един невролог преди месец, след поредна травма-ще почиваме, като минем 60.... :popcorn:
По-подтискащо беше преди години в ИСУЛ, като ме видеха травматолозите и ме питаха-Пак ли ти бре :rofl:
Ще ти мине като на куче, както казваше баба ми :beer: :rofl:
Аватар
skiman

Мнениеот parapiteka » Чет Юли 31, 2008 11:44 am

Antares написа:Post factum info...
Първо се оказа, че ребрата ми не са за Травматологията(108), ами за хирургията(105). После се оказа, че изминалото време е прекалено много за "спешност" и кихнах 25лв. Поне в тях се оказа, че е включен и рьонтгена. Прегледаха ме, снимаха ме и накрая, за моя радост се оказа, че ми няма нищо. Само съм се натъртил.

Отново благодаря за подкрепата.

Друг път ;като ходиш към Пирогов цъкни на скайпа parapiteka.
......щото от това разбираме малко.
Дори и да е счупено реброто(а твоето не е) лечението е консервативно
.....пиеш Аналгин или други обезболяващи и покой т.е Ала Бала.
Ако ще караш..... задължителна протекция си направи на контузеното място..... друго нема.Успех
ТУК,ТАМ и НАВСЯКЪДЕ......
parapiteka

Рейтинг: 1367

Мнениеот yavka » Чет Юли 31, 2008 11:46 am

skiman написа:Иначе ако има много хора иди в ИСУЛ. Там винаги е по-спокойно, а лекарите не отстъпват. Там също има спешен кабинет-в дясно от вратата по коридора icon_smile.gif

Зависи там на кого ще попаднеш, защото за мойто коляно го изкараха, че едва ли не нищо му няма, но преди 2 дена отидох на преглед в частния кабинет на Д-р Асьов, който каза, че предна кръстна връзка е засегната, но на моята възраст не трябва да се прави реконструкция, както и че минискуса ми е увреден и в зависимост какво покаже ЯМР може да се наложи операция.
Но от друга страна когато имах проблем с ръката(беше преди 2 години) пак отидох в ИСУЛ и там попаднах на един млад доктор който доста внимателно се погрижи за мен и останах много доволен след това.
Аватар
yavka

Рейтинг: 1945

Мнениеот Quiz » Чет Юли 31, 2008 12:02 pm

skiman написа:По-подтискащо беше преди години в ИСУЛ, като ме видеха травматолозите и ме питаха-Пак ли ти бре :rofl:

Не по-малко потискащо е като те посрещат с подобна реплика в 111 кабинет в Пирогов. :bawling:
За непросветените: като си цапардосаш главата, там те пращат.
Аватар
Quiz

Следваща

Назад към Други