Ozzie написа:Да спуснеш седалката до долу и да си изнесеш мекото продължение на гърба зад нея?
Sky_Knight написа:
Аз лично не смятам изнасянето на задника зад седалката за разумна идея по ред причини. Единствено на някакъв непосилно голям наклон, който задължително сме решили да минем на колелото. И въпреки това, пак трябва да се поддържа ниска скорост, защото може да стане много грозно с тая седалка под корема и пред ...
Sky_Knight написа:
Работа с краката и ръцете предимно и балансиране (но не постоянно изнасяне на задника). Нарочно казвам балансиране, защото съм виждал много хора (включително и себе си), които през цялото спускане са се изнесли по този начин. На мен ми се струва обаче (базирано на личен опит (малък!)), че това далеч не е правилно и безопасно.
_rhcz_ написа:какво трябва да се прави когато усещаш, че главата ти изпреварва предната гума
Sky_Knight написа:Ozzie написа:Да спуснеш седалката до долу и да си изнесеш мекото продължение на гърба зад нея?
Аз лично не смятам изнасянето на задника зад седалката за разумна идея по ред причини. Единствено на някакъв непосилно голям наклон, който задължително сме решили да минем на колелото. И въпреки това, пак трябва да се поддържа ниска скорост, защото може да стане много грозно с тая седалка под корема и пред ...
Независимо дали си изпънал ръцете напълно. Тази поза просто оставя колелото да те "тегли". Не е лоша обаче. Най-голямото (за мен) предимство е, че е изключително лесно просто да пуснеш колелото и спокойно да се претъркулиш, че даже и на крака да останеш в рискова ситуация... Въпреки това предпочитам да не я ... практикувамКогато си с изненесен задник зад седалката ръцете и краката престават да действат като естествено окачване.
Sky_Knight написа:@Alpina Поправи ме, ако греша, но ставаше дума за изместване за таза зад седалката...
Sky_Knight написа:Това че е по-високо от нея обаче, далеч не означава, че тя ще си стои там
Вилката написа:Често ми се налага да преминавам участъци, които са с по-голям наклон от максималния, който може да се премине с геометрия със 100 мм вилка отпред. Тогава правя подсичания на серпентини на склона, като често вкарвам и един ски-приом: странично приплъзване и с 2-те колела(тогава помагам с още една опора - крака откъм склона). Така с по-малко серпентини стигам до края на склона, а това определено е от полза, като се има предвид колко критични са смените на посоката при такива наклони. Това вече трудно може да се нарече колоездене, но при каране по непознати местности често ми помага за преминаване на кофти наклони.
Alpina написа:
Не е нужно да ти е пред (сещаме се всички) именно за това се сваля седалката.
Днес на няколко пъти бях в такава позиция за кратко и не съм загубил по никакъв начин контрол (естествено не съм си изпънал напълно ръцете)... :
blizzard написа:А след теб - потоп? За следите, които оставя това твое 'странично приплъзване' върху терена замислял ли си се? Замърсяване на пътеките с камъни, буци пръст, ерозия на склона? Или важното е никога да не слизаме от колелото? Мъже на честта...
blizzard написа:Вилката написа:...
А след теб - потоп? За следите, които оставя това твое 'странично приплъзване' върху терена замислял ли си се? Замърсяване на пътеките с камъни, буци пръст, ерозия на склона? Или важното е никога да не слизаме от колелото? Мъже на честта...
4getcredo написа:Alpina написа:Днес на няколко пъти бях в такава позиция за кратко и не съм загубил по никакъв начин контрол (естествено не съм си изпънал напълно ръцете)... :
Опитай да завиеш при едно таково положение на тялото(център на тежестта силно изнесен назад)
... отбелязвам го, защото за мен при много техничен и стръмен наклон контролът/управлението на колелото е от съществена важност
Rancid написа:Когато си с изненесен задник зад седалката ръцете и краката престават да действат като естествено окачване.Заради това според мен е добре тази техника да се използва само при ужасно голям и не много продължителен наклон.
Вилката написа:Често ми се налага да преминавам участъци, които са с по-голям наклон от максималния, който може да се премине с геометрия със 100 мм вилка отпред. Тогава правя подсичания на серпентини на склона, като често вкарвам и един ски-приом: странично приплъзване и с 2-те колела(тогава помагам с още една опора - крака откъм склона). Така с по-малко серпентини стигам до края на склона, а това определено е от полза, като се има предвид колко критични са смените на посоката при такива наклони. Това вече трудно може да се нарече колоездене, но при каране по непознати местности често ми помага за преминаване на кофти наклони.
Disorder написа:Все пак това си е стил каране. Цялата идея е да се преминават такива препятствия без да слизаме от колелата. А и като нямам паркове специално предназначени за този спорт няма как да бъде по друг начин.
bikerider написа:@Rancid: всъщност май говорим за едно и също, игнорирай коментара ми
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 350 госта