Дойде време за нови ръкавички

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Дойде време за нови ръкавички

Мнениеот saitov » Нед Авг 10, 2008 10:00 pm

Старите се съсипаха и няма да издържат още едно качване на Витоша..... Колебая се между SX-1 и Fabien FBI .Който е карал някой от тези модели да сподели мнението си, пък ако е карал и двата най-добре. Чакам и други предложения , но държа да са 661 (маркоман съм ) . Ценови диапазон 50-70 лева . Търся проветливост и издръжливост пък ако е и удобна .... муцка :D

P.S. До сега карах това и съм доста недоволен .....
Аватар
saitov

Рейтинг: 1225

Мнениеот kronhollio » Нед Авг 10, 2008 11:44 pm

Тапак:)
kronhollio

Рейтинг: 1065

Мнениеот spirit » Пон Авг 11, 2008 12:56 am

Няма смисъл от толкова пари за ръкавици ,всички се кусат много бързо .Отиди в мосю бриколаж и си вжеми за 17 има едни много аки кожени .Те се водят строителни но имат доста приемлив и изчистен дизайн ,а и се проветряват.От две години съм с такива и още нямат скъсано .Чиста кожа ,мисля че има и други от форума с такива.Сега као искаш да са маркови е друг въпрос.
Jedem das Seine .
Аватар
spirit

Рейтинг: 1701

Мнениеот Rancid » Пон Авг 11, 2008 12:57 am

spirit написа:Няма смисъл от толкова пари за ръкавици ,всички се кусат много бурзо .Отиди в мосю бриколаж и си вжеми за 17 има едни много аки кожени .Те се водят строителни но имат доста приемлив и изчистен дизайн ,а и се проветряват.От две години съм с такива и още нямат скъсано .Чиста кожа ,мисля че има и други от форума с такива.Сега као искаш да са маркови е друг въпрос.

:bowdown: :bowdown: :bowdown:

Fox-ът ми вече трета година почти не е мръднал,а не е като да не съм падал и влачил с тях.
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот viktor4000 » Вто Авг 12, 2008 5:25 am

Карам с SX-1. Страшни ръкавици.Имат отлично проветрение,здрави са-Карам с тях близо година и 6 месеца,падал съм с тях,но още са си здрави. :)
Аватар
viktor4000

Рейтинг: 997

Мнениеот lyaskov » Вто Авг 12, 2008 8:14 am

Преди 2 седмици си взех Dakine Covert. След 5 карания станаха на нищо... пълен боклук! :crazy2: Така че да знаете да не се прецакате. :agree: :deal:
Little things amuse little people.
lyaskov

Рейтинг: 992

Мнениеот skiman » Вто Авг 12, 2008 8:50 am

lyaskov написа:Преди 2 седмици си взех Dakine Covert. След 5 карания станаха на нищо... пълен боклук! :crazy2: Така че да знаете да не се прецакате. :agree: :deal:

Ами аз карам вече 2 месеца с такива и не са мръднали.... :dunno:
50-50......нещо обобщенията? :dunno:
Аватар
skiman

Рейтинг: 2000

Мнениеот lyaskov » Вто Авг 12, 2008 9:10 am

skiman написа:
lyaskov написа:Преди 2 седмици си взех Dakine Covert. След 5 карания станаха на нищо... пълен боклук! :crazy2: Така че да знаете да не се прецакате. :agree: :deal:

Ами аз карам вече 2 месеца с такива и не са мръднали.... :dunno:
50-50......нещо обобщенията? :dunno:

сигурно аз съм случил на калитарска бройка... :eek3:
lyaskov

Мнениеот Capoeira » Вто Авг 12, 2008 9:43 am

От тези Dakine имам чувството че от OneDistribution внасят някакви леко бракувани, карам Dakine CossX и лявата след второто каране вече се виждаше че се изнася в 10-ки пъти по бързо от лявата, след 1 месец лявата вече е на парцал дясната почти не е мръднала. А сега ми кажете какво е това, гриповече са еднакви с двете ръце боравя еднакво, не съм падал.. Сега съм с едни Shimano Saint и за 1 месец и повече и двете не са мръднали, просто се внесли некакви боклучави бройки явно бракувани и тука ни цакат с "топла бира".
Аватар
Capoeira

Мнениеот lyaskov » Вто Авг 12, 2008 10:05 am

Capoeira написа:От тези Dakine имам чувството че от OneDistribution внасят някакви леко бракувани, карам Dakine CossX и лявата след второто каране вече се виждаше че се изнася в 10-ки пъти по бързо от лявата, след 1 месец лявата вече е на парцал дясната почти не е мръднала. А сега ми кажете какво е това, гриповече са еднакви с двете ръце боравя еднакво, не съм падал.. Сега съм с едни Shimano Saint и за 1 месец и повече и двете не са мръднали, просто се внесли некакви боклучави бройки явно бракувани и тука ни цакат с "топла бира".

абсолютно същото положение е при мен с лявата и дясната!
lyaskov

Мнениеот DarKFate » Вто Авг 12, 2008 11:14 am

Карам вече 2 месеца с CrossX гореспоменатите Dakine... Еми аз си ги взех от БАС и съм адски доволен. Даже са и много проветриви. Не съм очаквал такова нещо. Почти не ми се потят ръцете. Даже на 100км около Витоша бях с тях и не ми се запотиха ръцете. За здравина не мога още да говоря, мисля че 2 месеца са малко. :) Но като цяло съм предоволен.
П.П.: И от други съм чувал и чел за тях, много доволни има.
Nothing compares to a simple pleasure of a bike ride!
Аватар
DarKFate

Рейтинг: 1031

Мнениеот Daniel Panev » Вто Авг 12, 2008 12:09 pm

DarKFate написа:Карам вече 2 месеца с CrossX гореспоменатите Dakine... Еми аз си ги взех от БАС и съм адски доволен. Даже са и много проветриви. Не съм очаквал такова нещо. Почти не ми се потят ръцете. Даже на 100км около Витоша бях с тях и не ми се запотиха ръцете. За здравина не мога още да говоря, мисля че 2 месеца са малко. :) Но като цяло съм предоволен.
П.П.: И от други съм чувал и чел за тях, много доволни има.

И аз съм така с Dakine... А иначе имам охисаните проблеми със 661 - супер некачествени стоки ми попадат. Ама пък как можаха всичките бе - ръкавици CG-2, Race Lite Knee/Shin, Race Forearm/Elbow, Royal Future Combat... Еми нема да попетя :)
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Capoeira » Вто Авг 12, 2008 12:16 pm

трябва да има нещо по което да се различват скапаните от нормалните Dakine честно ви казвам искаше ми се да изкарат много, супер ми харесваха, но просто лявата беше боклучава самата сива изкуствена кожа точно където ти започват пръстите започна веднага да се бели и протрива, постепенно отворите за проветрение се увеличиха и след месец се съединяваха. Дясната няма такива проблеми
Аватар
Capoeira

Мнениеот x3m_ » Вто Авг 12, 2008 12:19 pm

Никога не си взимайте на Дайкин ръкавици с дупки на пръстите за проветряване. Немога да си обесня защо са ги направили там, като когато стиснеш ръкохватеките от там почти неможе да се проветрява, а и там страшно много се износват и в последствие късат. Иначе моделите без дупки става дума за новите очивидно и от фирмата са разбрали слабите места и са ги коригирали

А по темата ако трябва да избирам между двата модела бих избра SX-1
;)
Аватар
x3m_

Рейтинг: 1282

Мнениеот LorD » Вто Авг 12, 2008 12:22 pm

lyaskov написа:
Capoeira написа:От тези Dakine имам чувството че от OneDistribution внасят някакви леко бракувани, карам Dakine CossX и лявата след второто каране вече се виждаше че се изнася в 10-ки пъти по бързо от лявата, след 1 месец лявата вече е на парцал дясната почти не е мръднала. А сега ми кажете какво е това, гриповече са еднакви с двете ръце боравя еднакво, не съм падал.. Сега съм с едни Shimano Saint и за 1 месец и повече и двете не са мръднали, просто се внесли некакви боклучави бройки явно бракувани и тука ни цакат с "топла бира".

абсолютно същото положение е при мен с лявата и дясната!

И аз си взех Dakine Cross X от OneDistribution,карам вече 1 месец с тях и са супер,нищо им няма.И аз като DarKFate съм предоволен от тях за тези парички.
LorD

Рейтинг: 1211

Мнениеот GECKO » Вто Авг 12, 2008 1:04 pm

Изключително интересно ми е какво аджеба правите с ръкавиците си за да ги унищожавате толкова лесно. Аз лично си се спускам с ХС ръкавици, и опита който съм имал до този момент ме води до заключението, че колкото по-проста кройка имаш толкова по-здрава се оказва в крайна сметка ръкавицата. Към момента съм с 3 чифта ръкавици:

Fox Incline,
Dakine Ventilator и
661 Raji

В този ред си ги закупих и в този ред им се износиха гумираните повърхности за сцепление на върховете на показалеца и средния пръст. Това бяха износванията до този момент, въпреки падания, закачания и какви ли не мизерии. Нямат ненужни протектори... реално и нямат нужда (кой пада на юмруци :dunno: )

Всеки модел си има + и - (избоявах ги в една друга тема) и бих препоръчал всеки един от тях. Fox-а ми е на повече от 1 година, другите 2 чифта на по-малко ог година но както казах никакви косури. Онзи ден видях нашия любим Манш с едни красоти на ръцете си, които бих пробвал ако ми се отдаде възможност - Mechanix Wear -Original 0.5 (не е много байк ориентирана ръкавица, но... "понякога по-малко е повече")... та ще трябва да разуча от къде се е сдобил Маншончо, а иначе... ето ви заключение:

По-лека, по-проветрима ръкавица, с по-тънка и по-здрава длан винаги ще е по-удобна от нещо с купиша излишни работи, и купища слаби места. От ръкавиците с които съм бил доволен до момента Dakine Ventilator се оказаха най-шантави откъм кройка, но за сега се държат. Raji-то е с най-приятното усещане... или по-скоро НЕусещане на ръкавицата, а Incline са просто вечни (може и горните 2 да се окажат здрави, но за FOX-а си го доказах вече). До колкото си говоря с други ползватели, всички споделят мнението ми за Fox Incline и 661 Raji, та тези 2 модела смятам, че заслужават да им се обърне внимание, а и са се доказали на световните подюми.

Успех в избора :beer:
Аватар
GECKO

Мнениеот Daniel Panev » Вто Авг 12, 2008 1:05 pm

Capoeira написа:трябва да има нещо по което да се различват скапаните от нормалните Dakine честно ви казвам искаше ми се да изкарат много, супер ми харесваха, но просто лявата беше боклучава самата сива изкуствена кожа точно където ти започват пръстите започна веднага да се бели и протрива, постепенно отворите за проветрение се увеличиха и след месец се съединяваха. Дясната няма такива проблеми

Моите са модел 2007 и ИМА разлика с модел 2008... Бях взел едни 2008 за жената ама отидоха при Roshko... Той да каже как са сега.
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Capoeira » Вто Авг 12, 2008 1:22 pm

там е проблема че само едната се износи направо от нищото другата е почти като нова, ако и двете се износваха еднакво нямаше да обвинявам вносителя защото или аз действам много агресивно или ръкавицата не е за мен, но когато едната се буквално разпадне а другата е като неизползвана, има нещо гнило
Аватар
Capoeira

Мнениеот siriospepi » Вто Авг 12, 2008 1:38 pm

Както каза един пич по нагоре ... вземаш едни кожени .. те не се къса и не запотяват както тея изкуствените ;) аз съм с този вариант засега ... и не са мраднали ....
Силните намират решения, а слабите оправдания!
siriospepi

Рейтинг: 1077

Мнениеот DarKFate » Вто Авг 12, 2008 4:27 pm

GECKO написа:Нямат ненужни протектори... реално и нямат нужда (кой пада на юмруци :dunno: )

В движение като отнесеш някой клон или цяло дърво? Нали кокалчетата са ти напред. :rofl:
Но и аз съм привърженик на ръкавици без протектори.
A по темата и аз гласувам за SX-1
Аватар
DarKFate

Мнениеот saitov » Вто Авг 12, 2008 4:46 pm

@ GECKO : сега включи и Raji в класацията :)

@all: Иначе ще пробвам с различни модели поне докато не пробвам по 3 от всчяка фирма (FOX, Dakine, 661 ) , и ако не остана доволен от нито един модел си зимам ръкавици за леари пък да видим кога ще се скъсат :rofl: . За SX-1 разбрах , но нищо за Fabien FBI.Нима никой не ги е пробвал ?
Аватар
saitov

Мнениеот lyaskov » Вто Авг 12, 2008 5:46 pm

200 км ХС каране без падания или какъвто и да е тормоз.
В началото след 2-3 карания самата повърност стана странна, на влакна и топченца. Ето и резултата след още 4-5 карания. :deal: :banghead: Като взема заплата ще пробвам 661 ражи.

Изображение
lyaskov

Мнениеот GECKO » Вто Авг 12, 2008 7:37 pm

DarKFate написа:
GECKO написа:Нямат ненужни протектори... реално и нямат нужда (кой пада на юмруци :dunno: )

В движение като отнесеш някой клон или цяло дърво? Нали кокалчетата са ти напред. :rofl:

Е... аз се старая да гледам къде карам все пак :bigeyes: Пробвай и ти някой път ;) :agree:
Аватар
GECKO

Мнениеот DarKFate » Вто Авг 12, 2008 8:38 pm

GECKO написа:
DarKFate написа:

Е... аз се старая да гледам къде карам все пак :bigeyes: Пробвай и ти някой път ;) :agree:

Да бе ясна работата... Ма аз като съм си още фъкинг нууб... :rofl:
Аватар
DarKFate

Мнениеот Attention-rider » Вто Авг 12, 2008 8:42 pm

В крайна сметка - кои ръкавици можете да препоръчате при които няма това късане? Държа да са удобни, не пречи дали са с протектори или без такива. Цената не е проблем, а и няма да се купуват веднага. :) Мерси предварително! :)

Attention to the ride, Attention to the rider!
Аватар
Attention-rider

Рейтинг: 999

Мнениеот DarKFate » Вто Авг 12, 2008 9:03 pm

Attention-rider написа:В крайна сметка - кои ръкавици можете да препоръчате при които няма това късане? Държа да са удобни, не пречи дали са с протектори или без такива. Цената не е проблем, а и няма да се купуват веднага. :) Мерси предварително! :)

Aз пак ще препоръчам Dakine Cross X, пробвай и 661 MTX, проветриви и здрави, но на мен не ми бяха много удобни на ръката.
Аватар
DarKFate

Мнениеот saitov » Вто Авг 12, 2008 9:04 pm

Attention-rider написа:В крайна сметка - кои ръкавици можете да препоръчате при които няма това късане? Държа да са удобни, не пречи дали са с протектори или без такива. Цената не е проблем, а и няма да се купуват веднага. :) Мерси предварително! :)

А бе нз за теб ама аз се спирам на Raji.Не само от Gecko се чуват добри одзиви. Мерси на вс :beer:
Аватар
saitov

Мнениеот Attention-rider » Вто Авг 12, 2008 9:40 pm

Намен тези ми хванаха окото --> http://www.eshop-gorgona.com/catalog/pr ... ts_id=1764
Струват ми се добри ръкавици, но трябва ли да гадая? :dunno: Главно се чудя между Dakine Cross X/661 Raji и моделът на Exustar, които посочих по-горе. Ако някой има впечатление от него нека сподели. Cross X-а доста ми харесва, но нещо ме хвана страхът за дефектните бройки, които споменавахте в темата. За Raji-то съм чувал доста суперлативи, но незнам за здравина и мекота при допир с ръкохватката как са (правят ли мазоли), а за Exustar-a мога да кажа че ме грабна яко. Също и като видях тази точка от описанието в която пише, че са изработени от специялна материя против късане, ми бе вдъхано доста доверие. Та успех с избора! :) :agree:

Attention to the ride, Attention to the rider!
Аватар
Attention-rider

Рейтинг: 999

Мнениеот Capoeira » Вто Авг 12, 2008 11:19 pm

ето и резултата при мене:
Изображение
все едно са два различни ръкавици...
Аватар
Capoeira

Мнениеот vatakov » Сря Авг 13, 2008 11:14 am

Защо не пробвате някой модел от ръкавичките на SCOTT :dunno: Имат голям избор и не са много скъпи.
Продавам: Рамка за dual slalom/4X; Педали Azonic Accelerator
Аватар
vatakov

Рейтинг: 1765

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд