След няколко години почти не-каране реших да захвърля боклукчавия градски Cross и да си взема хубаво колело. Тръгнах с идеята да си взема нещо за 200лв, но след изчитане на има няма целия форум (култов е

Спрях се на някакъв мелез на HT1, до голяма степен защото си купувам сноубордските неща от БАС и знам какви изроди са

1) Рамката на HT3, защото съм по-тежък. От друга страна, ако си счупа рамката ще е нещо като кръщение към по-сериозното каране и с огромна усмивка на лицето ще отида да си взема нова

2) HT3-то е макс 20.5", а според някои сайтове това е малко за ръста ми. ОК ли е? Единствената алтернатива е да си взема една рамка на Онтарио 22" и да я занеса в БАС и да ги измуфтя да ми я окомплектоват те

3) По-дълга лапа (110mm примерно) до колко може да оправи проблема с малката рамка?
4) Мисля си да си я поръчам едноцветна - бяла или сива без надписи, за да не привлича много внимание като стои заключена някъде (вече си взех здрав U-lock от щатите, нищо че колело още нямам

5) Вилка Dart 2 - пише lockout optional, ама ще гледам да си е съвсем не-опционален.
6) Спирачки - ъпгрейд на Single Digit 5 - малко по-добри, за 10лв на парче екстра. Предпочитам пред евтини дискове. Разумно ли е или за мойто тегло си трябват дискове?
7) Дерейльор - на няколко места пише, че бил една от най-важните части, та мислех евентуално от SX-4 да го сменя на SX-5, но заслужава ли си 40те лв или да ги дам за друго?
8 Гуми - за Hookworm си мислех, ако ги има в 2.1 размер. Лесно е за градско, но за какво стават в планината?
С каски, шукаритетки и други глупости няма да ви занимавам

Мерсаж за отговорите, респект по принцип, и в петък следобяд се прибирам в БГ и от летището направо в БАС