Поради липса на време и наличие на шосейно колело отдавна мислех да направя едно каране до морето. Багажа ще е минимален, а пътя го мисля така: София - по стария път за Пловдив - Хасково-Харманли - пътя през Сакар -Тополовград-Елхово-Болярово-Средец-Бургас, като може да се избегне и част от този основен път - малко преди Хасково се отбивам към Димитровград-Симеоновград, след което се включвам пак в основния път, и преди Бургас, на яз. Мандра, минавам от юг като скъсявам пътя към Созопол и избягвам още 30 км основен път.
Та, върпоса ми е, имате ли представа какъв е този път (частта след Пловдив), как е асфалта (ще съм с шосейката), ясно слънце ли е пътя или има дървета? Как са баирите на Сакар и Странджа - като дължина и денивелация, достатъчно ли е широк пътя да не се притеснявам от колите и много ли е натоварено?
И един по-лесен въпрос - стария път покрай морето - иска ми се по него да се движа а не по "магистралата" по която летят с 200, но не знам откъде може да се хване и къде се движи. Хелп