По шосе до морето-как е пътя след Пловдив?

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

По шосе до морето-как е пътя след Пловдив?

Мнениеот vlassadar » Сря Авг 13, 2008 9:31 am

Поради липса на време и наличие на шосейно колело отдавна мислех да направя едно каране до морето. Багажа ще е минимален, а пътя го мисля така: София - по стария път за Пловдив - Хасково-Харманли - пътя през Сакар -Тополовград-Елхово-Болярово-Средец-Бургас, като може да се избегне и част от този основен път - малко преди Хасково се отбивам към Димитровград-Симеоновград, след което се включвам пак в основния път, и преди Бургас, на яз. Мандра, минавам от юг като скъсявам пътя към Созопол и избягвам още 30 км основен път.

Та, върпоса ми е, имате ли представа какъв е този път (частта след Пловдив), как е асфалта (ще съм с шосейката), ясно слънце ли е пътя или има дървета? Как са баирите на Сакар и Странджа - като дължина и денивелация, достатъчно ли е широк пътя да не се притеснявам от колите и много ли е натоварено?

И един по-лесен въпрос - стария път покрай морето - иска ми се по него да се движа а не по "магистралата" по която летят с 200, но не знам откъде може да се хване и къде се движи. Хелп
Аватар
vlassadar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Bikersteam » Сря Авг 13, 2008 9:46 am

принципно ти нямаш и право да караш колело по магистралата :beer:
Аватар
Bikersteam

Рейтинг: 1405

Мнениеот killvanrea » Пет Авг 15, 2008 1:13 am

Ми аз съм от този край след Хасково.Пътя от Хасково до Бургас съм го минавал единствено с кола и през тези селца пътя за колата е ужасен няма хубав път. Всички пътища през малките градове и села са с дупки а за Симеоновград ще ти кажа че е още с павета пътя не е правен от както е създаден :agree: а и пиши ако ще ходиш какво е станало как е минало и т.н. :beer:
[email protected]
GSM:0883470235
Аватар
killvanrea

Рейтинг: 1217

Мнениеот vlassadar » Пон Авг 18, 2008 10:26 am

Такаааа... Направих това което си бях планирал, дори като километри на ден излезе по план. Сега вече отдавна съм си починал от всичко, но това е нещо, което няма да правя пак по този начин. карането по шосета не ми е нито страст, нито удоволствие, целта беше друга. Както и да е. Пътищата като качество не бяха лоши никъде, с изключение на финалната отсечка от Средец до Бургас, която е и от по-натоварените точки.
След изключително натоварения трафик след Пловдив, разбира се отбих към Димитровград и Симеоновград, откъдето вече пътя стана приятен, макар и с доста натрупана денивелация. като цяло единия ден минах 235 км до Димитровград, които се оказаха доста по-лесни от следващите 180 км до Средец. На третия ден след 25 неприятни километри бях на морския бряг, след което останаха 2 пълни дни за почивка.
Жегата беше непоносима, и единия ден в Пловдив по обяд починах 2 часа, а на другия в Елхово прекарах целия следобед и карах от 6 вечерта до полунощ, на пълнолуние из билата на Странджа, коли почти нямаше, а знам че се забелязвах отдалече, така че притеснения никакви.
Следващия път (ако изобщо се навия) с байка през планините за 1 седмица или повече. Извода ми от това каране е че няма по-хубаво нещо от нашите си планини. а за шосетата си има коли. Толкова от мен.
Аватар
vlassadar

Мнениеот Alpina » Пон Авг 18, 2008 10:34 am

Браво!!! :bowdown:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Назад към Общ форум