Schwalbe изтегля от пазара някои DH гуми

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот mitakaman » Чет Авг 14, 2008 1:32 pm

Значи първо обвиняваш швалбе за "грешното" изявление (независимо целта му да предотврати лоши последствия) и после и веломания, защото не са предвидили че ще се получи фабричен дефект и не са се запасили с гуми, които при нормална ситуация не биха могли да продадат ?

:popcorn:
Аватар
mitakaman

Рейтинг: 1977

Мнениеот Capoeira » Чет Авг 14, 2008 2:03 pm

mitakaman написа:Значи първо обвиняваш швалбе за "грешното" изявление (независимо целта му да предотврати лоши последствия) и после и веломания, защото не са предвидили че ще се получи фабричен дефект и не са се запасили с гуми, които при нормална ситуация не биха могли да продадат ?

:popcorn:

Маа му стара започвате да не дразните, прочети малко преди да пишеш точно обратното е, обвинявам Веломания затова че не са си преработили изявлението така че да отговаря на реалната ситуация, и Швалбе затова че не успяват да се справят със складовите наличности за момента. Нормално би било в момента на предоставяне на това изявление заедно с него да бъдат изпратени и реални количества от квларените гуми за замяна защото веломания не е длъжна да държи на склад огроми количества само и само за да ако недай си боже има дефект да се прават замяни..
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот bikerider » Чет Авг 14, 2008 2:11 pm

Capoeira написа:Маа му стара започвате да не дразните, прочети малко преди да пишеш точно обратното е, обвинявам Веломания затова че не са си преработили изявлението така че да отговаря на реалната ситуация

А каква е реалната ситуация? Я обясни, че явно само ти знаеш :roll2:

Capoeira написа:Нормално би било в момента на предоставяне на това изявление заедно с него да бъдат изпратени и реални количества от квларените гуми

...които ще паднат от Луната :clap:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Capoeira » Чет Авг 14, 2008 2:18 pm

Това устройва ли те като отговор или искаш нещо по-внушително:
tailor написа:.........Във Веломания - склада до вчера имаше налични 4 гуми Big Betty 2,4 кевлар, но вече са разменени - съжалявам че не си бил сред първите 2-ма. В момента има само Big Betty DH и Black Shark Mudq които са със стоманено въже. В момента няма с какво да заменим гумата.....

започва да ми писва всички се правите на ударени, все едно го пишете само за да се заяждате.
Ситуацията е ясна в слкада гуми няма, значи замени в момента няма, тоест сваляте гумите и си търсите други, след като се появят наличности ги носите за замяна.
Аватар
Capoeira

Мнениеот bikerider » Чет Авг 14, 2008 2:22 pm

Разбрах, Швалбе е трябвало да пратят веднага от произведените количества с кевларена жица и да си нарушат договорите с дистрибуторите само и само ти да си получиш гумата веднага.

И сега кво? Направо не знам как ще спят тия от Швалбе :rofl:
Аватар
bikerider

Мнениеот Capoeira » Чет Авг 14, 2008 2:27 pm

Еби ги мойте гуми аз и без това не ги карам, седят си в нас и са на едно каране в Сопот, като ги слагам само като ходя там. Купувача малко го еня какви договори има с дистрибуторите, него го интересува факта че дал пари за продукт който е дефектен, следователно трябва да бъде обезщетен, въпроса е че докато производителя се оправи с наличностите си, купувача го отнася загробвайки 150лв за два месеца в продукт който не може да използва.
Аватар
Capoeira

Мнениеот bikerider » Чет Авг 14, 2008 2:32 pm

Ми купувача като е недоволен да ги съди. Да видим кой ще плати разноските по делото :evil:
Аватар
bikerider

Мнениеот Capoeira » Чет Авг 14, 2008 2:35 pm

Типично по български нали, като не ти харесва съди ме. Жалко че става дума за фирма, а не за физическо лице, защото аз знам и обратната реакция на играта "гоненица", в която казвам "чиш, ти гониш".

Купувача веднъж като е недоволен най-малкия им проблем е съдебното производство.
Аватар
Capoeira

Мнениеот Alpina » Чет Авг 14, 2008 2:44 pm

Capoeira написа:купувача го отнася загробвайки 150лв за два месеца в продукт който не може да използва.

E нали каза по-рано, че никъде не ти забраняват да спреш да ги ползваш :D

Capoeira написа:Типично по български нали, като не ти харесва съди ме...

Хайде не с такива изказвания (типично българско, Както винаги България си е България...), защото това е типично по Европейскосъюзно ;)
Аватар
Alpina

Мнениеот Capoeira » Чет Авг 14, 2008 2:50 pm

Alpina написа:
Capoeira написа:купувача го отнася загробвайки 150лв за два месеца в продукт който не може да използва.

Хайде не с такива изказвания, защото това е типично по Европейскосъюзно ;)

Да и никъде не казват, такива работи просто ти казват че са дефектни и че може да се претрепеш карайки ги, предупреден си.
Типично по европейско ако не се налагаше да чакаш 5-7 години. Принципно това изявление и получилата се ситуацияс с липсата на замяна, води деиректно до въстановяване на парите. Защото с касовата си бележка аз имам гаранция върху продукта в момента в който той е признат от просизводителя за дефектен, той трябва да бъде ремонтиран или заменен в срок от 20 работни дни след това си искаш парите обратно и подаваш иска до комисията за защита на потребителите.
Последна промяна Capoeira на Чет Авг 14, 2008 2:55 pm, променена общо 1 път
Аватар
Capoeira

Мнениеот Rancid » Чет Авг 14, 2008 2:52 pm

tailor написа:...съжалявам че не си бил сред първите 2-ма...

:rofl: :bowdown: :rofl:
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот bikerider » Чет Авг 14, 2008 2:55 pm

:D
Аватар
bikerider

Мнениеот shepo » Чет Авг 14, 2008 2:56 pm

@Capoeira
ами направи го :dunno:
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот Alpina » Чет Авг 14, 2008 2:56 pm

Виж сега:

Специалисти на компанията са установили, че при продължителна употреба възникват случаи на отделяне/откъсване на металния шнур от борта, което компрометира връзката на гумата с каплата и може да доведе до падане и други инциденти.

Това не значи "Със сигурност"
Което от своя страна означава и следното: на твойта гума може и да не се случи, но за всеки случай ще я подменят.

Това, което ти описваш може да стане в случай, че твойта гума е дефектирала!!!

И разбери следното.
Дори компания като Coca-cola произвежда и продава, с определен % буферен капацитет.

Кажи ми, с кой акъл очакваш, че Швабле в момента на установяване на проблема, ще имат достатъчно количество гуми.

Още повече - знаеш ли как се прави гума, та фа очакваш смяна на производствени линии с цел да се прави повече от два модела...

Абсурдни са нещата, които очакваш :dunno:
Последна промяна Alpina на Чет Авг 14, 2008 2:57 pm, променена общо 1 път
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Чет Авг 14, 2008 2:57 pm

@Capoeira:
1. минаха ли 20 дена, че ревеш като магаре?
2. сигурен ли си, че този случай може да се сведе до признат от производителя дефект? Щото нормалната процедура включва оглед от страна на производителя или представителя му.

Изобщо правиш ли разлика между признат фабричен дефект и ШАНС за такъв? Alpina вече ти го каза, ама и аз да питам...
Последна промяна bikerider на Чет Авг 14, 2008 2:59 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Чет Авг 14, 2008 2:58 pm

20 дена от както гумата е дефектирала ли :D

P.S. да ме е*ат калинките :rofl:
Последна промяна Alpina на Чет Авг 14, 2008 3:00 pm, променена общо 1 път
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Чет Авг 14, 2008 3:00 pm

Ехх, Alpina, изпорти работата :rofl:

Edit: :D::bowdown::rofl::rofl::beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот Capoeira » Чет Авг 14, 2008 3:01 pm

ми като възникват случай в някой бройки да знаеса гумата и да ми кажат дали тази гума е от тези бройки, това е изцяло по вашата логика.
Това за Кока Кола не ми го пробутвай, роднини работят в правния отдел на представителството им и нямаш си и представа подобни изцепки как се заливат с пари, само и само да не се раздува...
Аватар
Capoeira

Мнениеот Pupinator » Чет Авг 14, 2008 3:03 pm

Capoeira написа:
Alpina написа:

Хайде не с такива изказвания, защото това е типично по Европейскосъюзно ;)

Да и никъде не казват, такива работи просто ти казват че са дефектни и че може да се претрепеш карайки ги, предупреден си.
Типично по европейско ако не се налагаше да чакаш 5-7 години. Принципно това изявление и получилата се ситуацияс с липсата на замяна, води деиректно до въстановяване на парите. Защото с касовата си бележка аз имам гаранция върху продукта в момента в който той е признат от просизводителя за дефектен, той трябва да бъде ремонтиран или заменен в срок от 20 работни дни след това си искаш парите обратно и подаваш иска до комисията за защита на конкуренцията.

=> Изчакай до 10 септември (тогава изтичат споменатите от теб 20 дни ) и ако до тогава не ти бъдат заменени гумите се обърни към Веломания за обяснение. Ако то е незадоволително за теб се оплачи в агенцията. На този етап можеш да продължиш да се жалваш, но така или иначе нищо неможе да се направи по въпроса. Аз вярвам, че от Веломания ще направят всичко възможно ти, както и другите ползватели на Schwalbe да си получат гумите.

Pupinator OUT :combust:.
http://www.championsfactory.bg

With all the money in the world you can't buy my respect :nono: :nono: :nono: :nono: !!!
Аватар
Pupinator

Рейтинг: 1818

Мнениеот bikerider » Чет Авг 14, 2008 3:03 pm

@Capoeira:
Така и не разбрах - твоята гума има ли доказан фабричен дефект? Ако няма бегай улево с цитатите от ЗЗП.

@Pupinator: :agree::agree::agree:
Аватар
bikerider

Мнениеот Capoeira » Чет Авг 14, 2008 3:04 pm

Това вече е най-смисленото мнение дотук.
Аватар
Capoeira

Мнениеот Alpina » Чет Авг 14, 2008 3:08 pm

Capoeira написа:ми като възникват случай в някой бройки да знаеса гумата и да ми кажат дали тази гума е от тези бройки, това е изцяло по вашата логика...

Абе човек, разбери следното:

Откриват че е възможно да стане беля с гумата.
Вместо да разчитат на това, че няма да се случи дори с 0.5% от гумите, те съвсем доброволно решават да изтеглят продукцията и да я подменят с качествена или алтернативна такава (като за компенсация че ще е последната ще е в двоен размер) - какво по-добро от такова отношение.

Ти сега ревеш още без повод. Нито гумата ти е дефектирала, нито са минали и 3 дена от обявяването.

Е кажи ми, по-добре ли беше да си мълчат и ти недай си боже да се затриеш на някой завой в Сопот?
Защото ако аз знаех, че ще има такава реакция - ще си трайкам и ще отричам за дефекта - ти си я употребявал неправилно.

Хората гледат добро да ти направят - ти ги наби на кучето в задните части. Баси неблагодарната работа!!! На доброто - с плюене!!!

Какво да се коментира :dunno:

Capoeira, сериозно питам: колко искаш, за да те оттърва от гумите ти?
За тези 2, аз ще получа 4 :D

P.S. axelmax, няма кой да те спре да се изкажеш в темата, когато е по нея :beer:
Последна промяна Alpina на Чет Авг 14, 2008 3:24 pm, променена общо 1 път
Аватар
Alpina

Мнениеот axelmax » Чет Авг 14, 2008 3:15 pm

ще може ли да си кажа мнението по темата?
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bikerider » Чет Авг 14, 2008 3:26 pm

Capoeira написа:Това за Кока Кола не ми го пробутвай, роднини работят в правния отдел на представителството им и нямаш си и представа подобни изцепки как се заливат с пари, само и само да не се раздува...

Какви подобни изцепки? Нещо с гумите на камионите ли? Да не са Швалбе? :roll2:
Аватар
bikerider

Мнениеот shepo » Чет Авг 14, 2008 3:37 pm

:offtopic: имат ли гуми за камиони :bigeyes: :offtopic:
shepo

Рейтинг: 1606

Мнениеот kaseres » Чет Авг 21, 2008 10:33 am

На мен такива дефекти за каквито става дума с тези гуми, се получиха при двата спейса които търкалям отзад навелосипедът ми ! Просто телът се откъсва от оплетката , получава се "жабка" и гумата гръмва в един прекрасен миг докато си понанадолнището :crazy: Мога да съжалявам само че точно Швалбе спейс не е сред моделите подлежащи на смянаот веломания, факт е обаче че и двете такива гуми които съм ползвал ,ще изхвърля точно заради този дефект с почти нов грайфер ! :V:
Разни хора ,разни аромати...
Изображение
[email protected] ,Skype :blizzaster ,GSM 0889766494
Аватар
kaseres

Рейтинг: 1324

Предишна

Назад към Общ форум