lacho_m написа:@subritual![]()
Да не забравяме и Голо Бърдо... колкото и скромна да е като планина с размерите си, все един два маршрута ще се намерят
NoWay написа:но там случайно се натъкнах на резервоари на OMV с некви горива (охаа ако ги източим дали нема да живеем на некой остров)
PtD написа:NoWay написа:но там случайно се натъкнах на резервоари на OMV с некви горива (охаа ако ги източим дали нема да живеем на некой остров)
Алкатраз ли имаш предвид?
lacho_m написа:@subritual![]()
Да не забравяме и Голо Бърдо... колкото и скромна да е като планина с размерите си, все един два маршрута ще се намерят
307wrc написа:@NoWay
предполагам не си на принципа "първо че питам, после че го мислим" - казано по пернишки (без да се обиждаш). сега по темата
Голо Бърдо ти е отлично място за планинско колоездене, всички стилове. Намира се буквално В гр. Перник. Ето два маршрута, които съм карал, и смея да кажа, че са супер добри
1. гр. Перник - през "Кървавото" - Белодробна болница и оттам нагоре има черен път към поделението, покрай него до х.Славей, по пътеката за - х. Орлите (особено подходящо е за DH/FR, специално накрая ски пистата преди х.Орлите), оттам през манастира и спускане до Радомир, или връщане в Перник.
2. от Радомир - асфалт до х. Орлите (може да се мине през манастира - по пряко е и по красиво), после нагоре по стар път до поделението, минава се през оградата на поделението и се продължава за х. Славей. преди пътеката за хижата надолу към (а) Белодробна болница - мн. технична пътека през гората или (б) към Профилакториума - не по малко техничен черен път или (в) по старата шанца за ски скокове
може да се направи и маршрут към х.Кралев дол, но не съм го правил
при едно каране на маршрут 1. ме валя дъжд и резултата беше 4 цвята кал здраво залепена за велосипеда. снимка тук
@subritual
при последното ми ходене преди 2 месеца х. Орлите беше затворена, на х.Славей имаше некво заведение, също затворено
за финал. планината Голо Бърдо е близо и до София <40км, най високите върхове са 1100-1200 м н.в., много пътища и пътеки, има ЖП и автомобилен транспорт до Перник и Радомир. вижда се чудесно в Гугъл Ърт.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 352 госта