Засега сме двама - аз и баща ми, но нямаме нищо против и други да се присъединят към нас за част или за целия маршрут.
Тръгването ще е от София, последната седмица на август. Предвидени са до 10 дни за този преход. Крайната точка ще е някъде по южното Черноморие - някой къмпинг с бунгала най-вероятно, където смятам да се задържа още около седмица, че да мога да пообиколя и Странджа (морето не ме влече особено). Трябва да стигна там около 1-ви септември, че да засека тази част от почивката си с приятели, които ще са там по това време.
Маршрута ми се иска да е преобладаващо планински, като със сигурност ще мине през Родопите - има много места, които ми се иска да посетя в тази планина, а и трябва да видя що е то "Родопско равно"

Преспиването по пътя предпочитам да е в хижи или малки населени места. Склонен съм да спя и на открито, но тъй като ще си носим всичко сами, предпочитам ако е възможно да не се товарим допълнително с палатка и/или спални чували.
Дневните преходи трябва да не са с прекалено висока трудност (денивелация, дължина или тежък терен), че да издържим, пък и да ни е приятно през тези 10-ина дни, и поне веднъж на 2 дни да минават през селце или град, че да попълваме хранителните запаси. Преходи от по 50-ина километра на ден по караем планински терен не би трябвало да са ни проблем. При лек терен може и да са по-дълги.
Наясно съм, че това, което ми се иска да направим не е лесно и че каквито и планове да кроим сега в крайна сметка може да се окажат неизпълними по една или друга причина (лошо време, надценяване на способностите ни,подценяване на трудностите, непознаване на маршрута и т.н.), но по-добре да опитаме да го направим и да не успеем, отколкото въобще да не тръгнем. Надявам се с ваша помощ и съвети да успея поне планирането на маршрута да направя както си трябва, пък после - раницата, колелото и ние срещу Планината, пък каквото стане!

Приемам всякакви съвети за това пътуване - екипировка, провизии, маршрут.