Отговарям на всички!
Kikon подкрепям идеината ти мисъл ии вече съм направил това което ти каза но просто искам и някой друг с "фабричен" рам да напише какви са разстоянията защото каквото и да си говорим без да се покара колелото на място само гадая дали ще е добре или не... Аз просто ще ги сравня и ще видим дали поне малко съм в правилната насока!
novice за jagwire съм чувал ама много добри отзиви но незнам аз попринцип съм новатор и подкрепям всякакви идеи с усмивка но в случая карал съм досега все с шимано броня и мога да кажа че съм доволен..

при jagwire нямам и идея как стои положението с цените!При "07 модела не случайно съм писал в началото на темата че бронята не е цяла а са две парчета..Аз лично съм Огромен противник на прекъсването на бронята (особено когато минава отдолу и е подложена на Кал Вода и какво ли още не) но какво да се прави .... при задния дерайльор е прекъсната в предната част на рамката кадето е и прекъснатата част за предния декланшор.... но е прекъснато и едно парченце от около 15 см (какъв е смисъла незнам

) точно преди дерайльора..
А за рязането отговарям и на теб и на rampag3
нямам ъглошлайф Флекс или както и да е

а пък нямам и специалните клещи резачки предназначени за рязането и... един път така направих експеримент да си отрежа броня сам с подръчни инструменти и се получи гадно ръбче което в последствие ми скъса малка част от жилото и го разплете...

вече оставям тази част на професионалистите!