Daite mi savet za amort. ZOOM CH 800

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Daite mi savet za amort. ZOOM CH 800

Мнениеот Liohman » Пет Сеп 26, 2003 9:30 pm

Karam s ZOOM CH 800 i v nachaloto bqh dovolen no naposledyk zapochna da bachka malko gadno, probvah da go maja s kakvo li ne no ne se podobrqva mnogo. Drugoto koeto iskam da znam nqkoi probval li e da go kara samo s edna prujina, zashtoto s dve e mnogo twyrd a az sym 85 kg, ako go kara nqkoi 65-70 kg moje i da ne uspee da go sgyne poveche ot 4-5 sm. Dnes mahah ednata prujina i stava dobre, no dali shte izdyrji pri po-golqm natisk.
L.B.M.P.
Liohman

Рейтинг: 1700

Мнениеот Jacket » Пет Сеп 26, 2003 9:43 pm

Дали ще издържи... еми тва трябва ти да си го прецениш сам. Направи едно каране с една пружина, пробвай няколко скокчета. Ако е прекалено мек, може преди скока да се сгъва прекалено и да е кофти. Ако не ти пречи при скачакне значи е ок. За мазането, аз мойто го мажа с графитна грес, която хем смазва добре, хем действа като фина шкурка за фтулките и ги разработва, обаче след едно-две карания по планината и на мен ми се зацапва и почва да движи гадно. Решението са маншончета, само че мойта е с 35мм подпори и малко трудно се намират. Не знам тоя zoom какъв е точно...
Аватар
Jacket

Рейтинг: 2000

Мнениеот Liohman » Пет Сеп 26, 2003 9:52 pm

Ami ima 30 mm podpori, hoda mu go davat 75mm ama az redovno go sgavam okolo 90-95 mm koeto mi se struva dosta stranno no si e fakt. A tazi grafitna gres ot kade da si q kupq i kakvi pari e i manshoni ot kade da vzema.
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот Admin » Пет Сеп 26, 2003 10:02 pm

Аз все пак ви препоръчвам да ползвате тефлонова грес. Тая графитната не е за вилки, мисля си, че може направо да скапе уплътнителите, че и втулките.
Jacket, някой път като се видим, ще ти донеса малко тефлонова да я пробваш.

Животът е кратък, карай бързо!
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Liohman » Пет Сеп 26, 2003 10:09 pm

Admin ot kade moga da si vzema teflonova gres i kolko kinti e?
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот Jacket » Пет Сеп 26, 2003 10:55 pm

Дам наистина както казах графитната грес е абразивна и е възможно да отвори луфт във фтулките след време, но пък наистина след хубаво смазване раздвижва доста. Мойта вилка вече направи луфт, ама аз доста се постарах със шкурката, а и преди краката не вървяха успуредно (болтовете на оста ги стягаха леко и се изкривяваше целия тулумбарник :)), та сега след като сложих две шайби на оста от вътрешната страна на ушите се оказа че си имам доста приличен луфт, но пък вилката работа x2 по-добре. Съмнява ме обаче луфта да е станал от греста, както ме и съмнява да скапва по някакъв начин (по химичен път) уплътненията (които при мен и без това липсват :)). Любо, трябва да я пробвам тази тефлоновата, но по-добре направо да ми кажеш от къде да си я купя, че ние само за карания се виждаме и не ми се разнася по джобовете, пък и ще ми трябва повечко, че втулките ми са към 6-7см. Във сряда май ще ходя на пазар за маншони и ще мина и за грес :)

*П.С. Любо, сега гледам си добавил маршрута от Германския манастир, ама за си отрязал качването до в. Половрак и денивелацията е два пъти по-малка така :) То най-големия екшън май си беше от върха надолу, макар че беше доста за кратко...
Аватар
Jacket

Мнениеот Liohman » Пет Сеп 26, 2003 11:06 pm

Jacket kaji mi i ti ot kade vse pak moga da si kupq grafitna gres i kolko shte mi struva?
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот Jacket » Съб Сеп 27, 2003 10:10 am

В повечето магазини за автомобилни части. Аз си я взех от ЕМкомплект-33. Струва 3лв за една доста голяма кутия. Поне цената и е добра :) Само на външен вид е доста гадна - черна е и ако си без маншони изглежда малко гадно, но на мен не ми пречи.
Аватар
Jacket

Мнениеот Liohman » Съб Сеп 27, 2003 6:44 pm

Mersi!
L.B.M.P.
Liohman

Мнениеот Admin » Нед Сеп 28, 2003 9:40 pm

[quote="Jacket"]

Дам наистина както казах графитната грес е абразивна и е възможно да отвори луфт във фтулките след време, но пък наистина след хубаво смазване раздвижва доста. Мойта вилка вече направи луфт, ама аз доста се постарах със шкурката, а и преди краката не вървяха успуредно (болтовете на оста ги стягаха леко и се изкривяваше целия тулумбарник :)), та сега след като сложих две шайби на оста от вътрешната страна на ушите се оказа че си имам доста приличен луфт, но пък вилката работа x2 по-добре. Съмнява ме обаче луфта да е станал от греста, както ме и съмнява да скапва по някакъв начин (по химичен път) уплътненията (които при мен и без това липсват :)). Любо, трябва да я пробвам тази тефлоновата, но по-добре направо да ми кажеш от къде да си я купя, че ние само за карания се виждаме и не ми се разнася по джобовете, пък и ще ми трябва повечко, че втулките ми са към 6-7см. Във сряда май ще ходя на пазар за маншони и ще мина и за грес :)

*П.С. Любо, сега гледам си добавил маршрута от Германския манастир, ама за си отрязал качването до в. Половрак и денивелацията е два пъти по-малка така :) То най-големия екшън май си беше от върха надолу, макар че беше доста за кратко...
[/quote]

Аз си я купих от един магазин на ул.Пиротска, ама не знам на кой номер точно. Струваше около 10лв. и като количество май е 500 грама.
Не е нужно да слагаш тонове грес по вилката си – така може дори повече мръсотия да събереш. Слага се само съвсем тънък слой – например на върха на отвертката, след което го размазваш с пръст, така че да се образува тънък филм върху подпорната тръба.

П.С.:
Що се отнася до маршрута, този, който го публикувах е съвсем друг. Питай Цвети – нея я водих по него заедно с Мите Пасков и Jokata. А този до връх Половрак по принцип не се прави така, а се тръгва от Лозен – тогава изкачването е много по-малко. Абе всъщност в Лозенска планина могат да се направят страшно много комбинации. :8D:

Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Jacket » Нед Сеп 28, 2003 10:49 pm

Абе аз по принцип не мацам много, но при мен втулките са с доста неправилна форма и лесно изсъхват... обикновено една седмица след смазването вече задират здраво. Дано тефлоновата грес и маншоните да решат тоя проблем.
Иначе добро катерене направихме тогава :) Ще го публикуваш ли някой път, или се съмняваш да има други луди да драпат толкова за 15 минути спускане :)
Аватар
Jacket

Мнениеот oVo » Пон Сеп 29, 2003 1:56 pm

Ако Admin говориш за един магазин кадето продаваха и бои м/у Одрин и Опълченска по десния тротоар посока Оълченска, щото и аз от там съм си купувал тефлонова смазка, този магазин вече го няма, т.е. на това място вече продават мебели... Аз ползвам смазката на спрей, като изкара доста време, може би около година естествено зависи колко се използва, но най-малко 2 пъти в месеца смазвам разните части по колелото както и предния амортесьор...Много е удобна защото има приставка едно дълго чучурче което можеш да го пъхнеш на по-недостъпни места.
Не, че е много по темата но нали стана дума за смазките...:I
oVo

Рейтинг: 1200

Мнениеот Jacket » Пон Сеп 29, 2003 10:05 pm

Кажи от къде си го купил този спрей и какъв точно е, защото има 1000 вида такива аерозолни смазки и тази, която аз съм пробвал имаше доста негативен ефект върху вилката...
Аватар
Jacket

Мнениеот Admin » Пон Сеп 29, 2003 11:14 pm

[quote="oVo"]

Ако Admin говориш за един магазин кадето продаваха и бои м/у Одрин и Опълченска по десния тротоар посока Оълченска, щото и аз от там съм си купувал тефлонова смазка, този магазин вече го няма, т.е. на това място вече продават мебели... Аз ползвам смазката на спрей, като изкара доста време, може би около година естествено зависи колко се използва, но най-малко 2 пъти в месеца смазвам разните части по колелото както и предния амортесьор...Много е удобна защото има приставка едно дълго чучурче което можеш да го пъхнеш на по-недостъпни места.
Не, че е много по темата но нали стана дума за смазките...:I
[/quote]

Ами майче този магазин беше. Абе ще отида да проверя и ако го има, ще си запиша точния адрес и ще го съобщя тук. :)

Аватар
Admin

Мнениеот Liohman » Вто Сеп 30, 2003 12:17 am

Tova spreiche e vafla trepach, praskash malko na vilkata i tq zapochva da strelq na otkosi, tova kakto i da e ama tq zapochva i da ne vrashta kato horata obratno taka che po-dobre zareji (opitah 6-7 spreq ot razlichni firmi s razlichni pokazateli i efekta beshe i sysht-zle). S gres naistina stava nai dobre, makar che malko sybira mrysno.
L.B.M.P.
Liohman

Назад към Архив