Проблем с курбелите, касетката, педалите.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с курбелите, касетката, педалите.

Мнениеот DarKFate » Пон Сеп 01, 2008 9:56 pm

Ха-ха-ха кеф мога да пиша във веломеханик... :rofl:
Така дойде и моето време. Преди да опиша проблема искам да кажа, че прегледах темите в ЧЗВ, не намерих нищо сходно с точно моят проблем.
Колелото ми е HT.1 2008г. модел с касета PG-830 8speed и курбели Truvativ X-Flow PS 3.0 42-32-22. Проблема се появи месец след като го купих. По спомен април месец закупих велосипеда. Проблема е като се изправя на педалите, десния е напред, а левия остава назад и съответно едно мощно пук се усеща в левия педал. Като направя един оборот и левия педал пак препуква. Отидох в БАС и попитах и тогава чичкото ми каза, че това е от педалите (с колелото ги взех, не ги знам някакви на VP за 9 лв...). Но преди около седмица понеже не ми бяха удобни педалите си взех нови. Но проблема пак се появи. След малко по-сериозно каране проблема се появява. Но примерно от вчера нямам такъв проблем. Предимно изчезва когато е оставено да "почине" 1-2 дена. Но странното в случая е че го усещам точно в педала да пука. Когато се приложи тежест. Но очевидно не е от педалите. Какво трябва да направя в моя случай? Да не би е от смотана поддръжка на колелото или нещо такова? :) Благодаря за отговорите предварително!
Nothing compares to a simple pleasure of a bike ride!
Аватар
DarKFate

Рейтинг: 1031

Мнениеот novice » Пон Сеп 01, 2008 10:06 pm

Проверил ли си дали средното не е развито? Да не би самото средно да е разлуфтено? Или резбата за педала на самия курбел да е повредена? Проверил ли си болтовете на курбелите, дали са добре завити? Предвид това, че колелото ти е гаранционно, а и едва ли имаш ключ за средното, по-добре не пипай сам, а иди пак в БАС и им кажи да погледнат по-сериозно - в гаранция си и са длъжни да ти отстранят проблема! ;) Че и на мен някои път, като са по-заети и нямат много време да погледнат ми казват, че някое "пукане" е нормално и го има при всички колела, но след като малко попремисля у дома и направя някоя "манипулация" и уж "нормалното" пукане вземе, че изчезне... :rofl: :dunno: :beer:
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот HellBurn » Вто Сеп 02, 2008 9:07 am

След като колелото ти е гаранционно, отиди в БАС и им кажи да ти го оправят. Аз имах такъв проблем преди време, оказа се, че съм карал курбела разхлабен и квадрата/шлиците са тръгнали. За това най-добре отиди те да видят какъв е проблем и да го отстранят.
₣®ËÉŘĭĐę
Аватар
HellBurn

Рейтинг: 1141

Назад към Веломеханик