Не мога да ги търпя вече!

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот bikerider » Пон Сеп 01, 2008 7:46 pm

@evilll: :):agree::beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот PtD » Пон Сеп 01, 2008 8:07 pm

bikerider написа:Да бе вярно, че какво става по тротоарите е по-маловажно от това какво става на пътя...

Е, да, еднакво важно е... Гледам всеки ден десетки пешеходци гинат под колелата на велосипедите по тротоара :crazy:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот subritual » Пон Сеп 01, 2008 8:37 pm

Тая тема наистина трябва да се заключи.Като краста за езика и пръстите е :)
Какво сте се затръшкали незнам. :) Как няма да вървят по велоалеите като сгазени от велосипедисти по новините няма.
Да посгазим един,двама,ама по сериозно и тогава гледай какво става.Ето човека го каза назапад съдят. :)
Ае не се връзвайте

PS. Искам да поздравя членовете на форума за тяхната висока култура,тя е нехарактерна за българина :)
Аватар
subritual

Мнениеот did » Пон Сеп 01, 2008 8:41 pm

subritual написа:PS. Искам да поздравя членовете на форума за тяхната висока култура,тя е нехарактерна за българина :)

поздрав и от мене.

но... тая тема се разви необичайно за този форум напоследък. в повечето случаи децата се упражняват да пишат тук. в този случай имаше опити за мислене :D

PS. след запетайка се оставя интервал.
Аватар
did

Мнениеот Alpina » Пон Сеп 01, 2008 10:02 pm

PtD написа:
bikerider написа:Да бе вярно, че какво става по тротоарите е по-маловажно от това какво става на пътя...

Е, да, еднакво важно е... Гледам всеки ден десетки пешеходци гинат под колелата на велосипедите по тротоара :crazy:

Дали пък % от пешеходците разминавайки се на йод с колоездачи по алеите и тротоарите, после като седнат зад волана си мислят, защо да не им покажа сега пък аз какво мога :idea:

Преди 2 седмици едка кола доста стабилно и продължително ме освиркваше, на следващия световар почуках култутно на стъклото му и с благ тон го попитах какво не е на ред:
"Няма да те лежа бе, какво правиш на улицата... да отида в затвора ли заради теб" :dunno: А като се разминавахме преди това ме освиркваше от съседна лента...

Мда, няма общо...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот LooneyToon » Пон Сеп 01, 2008 10:07 pm

Аз не знам защо обърнахте темата към движението на велосипедисти по тророарите.. Там е ясно, че не трябва да се кара.. От самото начало говоря само и единствено за алеите в парковете, които не са ясно обозначение, че са само за пешеходци. :beer:

ПС. Днес като карах се наложи да се придвижвам по тротоара, понеже по улицата нямаше място от паркирани коли (центъра на София, какво да се прави) и само и единствено съм бутал..
LooneyToon

Рейтинг: 1180

Мнениеот Alpina » Пон Сеп 01, 2008 10:30 pm

Оф, това с обозначението е баси изтърканото!!!

Когато не си правиш труда научиш дори малко права и задължения, ако ще и през 10 метра да има знак ти пък ще кажеш "ами не знам какво значи той".

Ай у лево...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Пон Сеп 01, 2008 11:42 pm

Alpina написа:Дали пък % от пешеходците разминавайки се на йод с колоездачи по алеите и тротоарите, после като седнат зад волана си мислят, защо да не им покажа сега пък аз какво мога :idea:

Нц. Нашенецът зад волана *винаги* иска да покаже какво може. Без значение колоездач ли се е разминал с него, пешеходец ли, куче ли.

Чудя се как още не се е сетил някой да поиска да го погребат с голфа, зер едно време така с коня са погребвали.
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Вто Сеп 02, 2008 5:53 am

Хм, те не се ли погребват, даже сами :dunno:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 02, 2008 8:21 am

PtD написа:Нашенецът зад волана *винаги* иска да покаже какво може.

Ех тия обобщения. Колко е просто всичко с тях ;)
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Вто Сеп 02, 2008 8:58 am

bikerider написа:
PtD написа:Нашенецът зад волана *винаги* иска да покаже какво може.

Ех тия обобщения. Колко е просто всичко с тях ;)

Ами да. Иначе трябва да се пише:

Нашенецът зад волана *винаги* иска да покаже какво може. С изключение на:

Иван Пенков, ЕГН 3402.....
Чавдар Клисурски, ЕГН 5208.....
....

;)
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 02, 2008 10:02 am

Ми ние за това сме на тоя хал, щото всеки гледа да му е лесно - да не спре на пешеходна пътека, да кара в ляво, да кара по тротоара... сещаш се. А ужким си за строг режим. Мен ако питаш малко фелдфебелски го раздаваш ;)

Преди няколко дни взимах десен завой на един междуградски път с 80 и го режех яко до банкета. Не знам колко пъти благодарих на всякакви богове, че спазих ограничението, защото точно ЗАД завоя ми изскочи вдясно колоездач каращ срещу мен. Ако карах по-бързо щях да имам милисекунди за реакция и можеше да стане страшно.

Та карането вляво и по тротоарите може да изглежда по-лесно и по-безопасно, всъщност не е. Нито за каращия, нито за тези, които не очакват там да има движещ се елемент. Същото е и с обобщенията - изглежда лесно, а само задълбочава проблемите.

И да не стават грешки - споделям :)

PtD написа:

Аха ясно. Колко точно човека/деца трябва да пострадат, за да признаеш, че не си прав? 1? 10? 100? 1000? Всъщност има ли значение бройката ако се смятаме за човеци?

Грешиш дълбоко, основавайки си съжденията на статистика. Статистиката не може да предвижда. Рано или късно (не ти го пожелавам, но е неминуемо) някое дете някога ще изскочи зад храст и да го нараниш). Просто така ТИ нагласяш нещата.
Аватар
bikerider

Мнениеот andr » Вто Сеп 02, 2008 12:03 pm

Освен карането в обратната лента на улицата и карането без светлини си е доста глупаво. Като съм с кола през нощта редовно виждам разни самоубийци които си педалират по улиците, дори бул. България, без даже един светлоотразител. Едва едва се забелязват, ако не карах колело сигурно въобще нямаше да ми правят впечатление.
Последна промяна andr на Вто Сеп 02, 2008 12:04 pm, променена общо 2 пъти
andr

Рейтинг: 1395

Мнениеот PtD » Вто Сеп 02, 2008 12:03 pm

bikerider написа:Аха ясно. Колко точно човека/деца трябва да пострадат, за да признаеш, че не си прав? 1? 10? 100? 1000? Всъщност има ли значение бройката ако се смятаме за човеци?

Разбира се, че има! Понеже разполагаме с ограничени ресурси, редно е най-напред да се заемем с оправяне на нещата, където има най-много щети.

Съвсем логично е: ако ти гори и къщата и клозета на двора, кое ще започнеш да гасиш първо?
Аватар
PtD

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Вто Сеп 02, 2008 12:12 pm

Нека все пак пазим бебешоците в парка - кой мислите, че ще ни плаща пенсиите като одъртеем? :popcorn:

Изображение

Пишлеме йок контра!
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот Newone » Вто Сеп 02, 2008 1:19 pm

vladimir.dzhuvinov написа:Нека все пак пазим бебешоците в парка - кой мислите, че ще ни плаща пенсиите като одъртеем? :popcorn:

Изображение

Пишлеме йок контра!

Ако не се лъжа, в момента си ги плащаме.....за после! Младите само ще ни помагат в харченето им.... ;)
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот parapiteka » Вто Сеп 02, 2008 1:28 pm

vladimir.dzhuvinov написа:Нека все пак пазим бебешоците в парка - кой мислите, че ще ни плаща пенсиите като одъртеем? :popcorn:

Изображение

Пишлеме йок контра!

Като станем пенсионери;ще има подобна тема във този форум :
"абе тия пенсионери мноо щъкат в парковете; пречат ни на карането"
и понеже са си набили подсъзнателно комплекси на гонени от нас.........ще ни скъсат каскетите :)тъпкано ще ни го върнат.....така че
ПАЗЕТЕ ДЕЦАТА.........а и те са огледало на нас самите
Последна промяна parapiteka на Вто Сеп 02, 2008 1:41 pm, променена общо 1 път
ТУК,ТАМ и НАВСЯКЪДЕ......
parapiteka

Рейтинг: 1367

Мнениеот andr » Вто Сеп 02, 2008 1:30 pm

:offtopic: като станем пенсионери южния парк ще е застроен с блокове от-до, тъй че няма да има оплаквания ;)
andr

Рейтинг: 1395

Мнениеот LooneyToon » Вто Сеп 02, 2008 2:32 pm

Мен ми се струва, че и когато станем пенсьонери, тая тема още ще е отключена.. :D Не бях прав, ще карам по-бавно и ще пазя децата, мир? :beer:
LooneyToon

Рейтинг: 1180

Мнениеот PARJ0 » Вто Сеп 02, 2008 2:35 pm

LooneyToon написа:Мен ми се струва, че и когато станем пенсьонери, тая тема още ще е отключена.. :D Не бях прав, ще карам по-бавно и ще пазя децата, мир? :beer:
:agree: доиде ти акъла наи-накрая :^:
обещавам да не пиша глупости само не ми даваите ''-''
Аватар
PARJ0

Рейтинг: 991

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 02, 2008 3:13 pm

PtD написа:Съвсем логично е: ако ти гори и къщата и клозета на двора, кое ще започнеш да гасиш първо?

Естествено, че къщата. Но не и като прехвърлям горящите неща в клозета. Няма да успея да спася И клозета :)
Аватар
bikerider

Мнениеот PtD » Вто Сеп 02, 2008 4:01 pm

bikerider написа:
PtD написа:Съвсем логично е: ако ти гори и къщата и клозета на двора, кое ще започнеш да гасиш първо?

Естествено, че къщата.

Именно. Затова следва да се обърне подобаващо внимание на затягането на реда сред водачите на МПС. Колоездачите може да се дресират и по-късно, засега смъртни случаи "велосипед помля трима на автобусна спирка" май няма...
Аватар
PtD

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Сеп 02, 2008 4:06 pm

PtD написа:...засега смъртни случаи "велосипед помля трима на автобусна спирка" май няма...
Тва е само защото позьорите не са достигнали критична маса. :)
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Newone » Вто Сеп 02, 2008 4:11 pm

@bikerider&PtD

Не предполагах, че тоалетните ви са на двора.... :dunno: :beer:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот vladimir.dzhuvinov » Вто Сеп 02, 2008 4:31 pm

(извън темата)

Newone написа:
vladimir.dzhuvinov написа:Нека все пак пазим бебешоците в парка - кой мислите, че ще ни плаща пенсиите като одъртеем?

Ако не се лъжа, в момента си ги плащаме.....за после! Младите само ще ни помагат в харченето им....

@Newone: Относно българската система за обществено пенсионно осигуряване, много хора си мислят, че парите от вноските им се трупат по сметка в някакъв фонд, и след като се пенсионират, събраните пари стават "техни". Това е илюзия: всички събирани пари за осигуровки веднагически биват изразходвани за изплащането на пенсиите на сегашните пенсионери; т.е. реално няма никакво капиталово натрупване.

@Ptd & bikerider: вашите дискусии, момчета, определено ме кефят :beer:
Ptd написа:засега смъртни случаи "велосипед помля трима на автобусна спирка" май няма...

В Швейцария има задължителна застраховка гражданска отговорност за всички велосипеди с покритие до 2'000'000 франка (2,4 млн. лева). Стикерчетата се продават в пощите и имат номерца, които стават нещо като регистрационен номер на колелото. Глобата за каране без валиден стикер е 40 франка.

Чудил съм се защо им е на швейцарците да застраховат с такова голямо покритие. Все пак какво толкова можеш да сториш с един обикновен велосипед?

Един ден обаче, когато се разхождах в град или село в немско-говорящата част, на едно паркирано ферари видях следната странна бележка: "Извинявайте много, че ви издрасках боята с моето колело. Обадете ми се да оправим щетата" и следваше тел. номер.
Аватар
vladimir.dzhuvinov

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 02, 2008 5:04 pm

PtD написа:
bikerider написа:

Естествено, че къщата. <dismissed argments>

Ясно - значи да спасявам къщата и не ми пука дали през това време някой няма да изгори в кенефа. Яко.
Разправям ти аз, че не можеш да предвидиш всичко, ти статистика, та статистика, няма такова нещо. И в същото време създаваш шансове за него :spin:

@vladimir.dzhuvinov: :D:beer:

@Newone: случва се и в най-добрите английски семейства :D:roll2:
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Вто Сеп 02, 2008 5:18 pm

Аз пък бих заложил на кенефа. По-малък е още, по-лесно може да бъде овладян пожара в него...
Къщата е голяма и по-трудно би се загасила, но след кенефа и нейния ред идва.

Що не загасиме пламъчетата преди да са станали горски пожар?

Не смятате ли, че е по-лесно да се наложат някакви норми на колоездачите сега, от колкото след 5-10 години, когато по мое мнение ще са много повече и вече ще има още по улегнало мислене за това, че могат всичко и на всякъде. :dunno:
Това да пречупиш мирогледа на повечето шофЕри ще иска много време и срества, време през което колоездачите трябва да станат "опасни" ли :dunno:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Вто Сеп 02, 2008 5:21 pm

Аlpina, изкушавам се да ти отговоря в стила на PtD: "нашенеца" е свикнал да реагира чак когато му припари до задника. Тогава разбира се обикновено е късно за каквото и да е смислено решение, освен кръпки на парче. Разбираемо поведение след половин век планиране и социално инженерство... :spin:
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Вто Сеп 02, 2008 5:24 pm

И какво трябва да направим - нищо и чинно да си търпиме?

Може би наистина живея в някаква абсолютна заблуда, че всичко е в ръцете ни и ако не го използваме, нищо няма да се промени.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот parapiteka » Вто Сеп 02, 2008 5:50 pm

Не мога да схвана след цялата дискусия едно нещо?Толкова идейни мислещи хора има ТУК; които могат да променят ТАМ навън; а когато излезна ТАМ... някой ще ме згази на зелено на пешеходната пътека.
Защо безотговорните тъпаци са Доминаторите в тая Татковина?
Аре да ги изнесем и да започнем от сградата с надпис" Съединението......силата"
ТУК,ТАМ и НАВСЯКЪДЕ......
parapiteka

Рейтинг: 1367

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум