Габровци и други .

Форум за организирани или неорганизирани несъстезателни карания, срещи и дейности на клубове, неформални групи и др., както и общи теми за карания, обединени по даден признак (например регионални).

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 500 / 500 / 5
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Мнениеот cholla » Сря Сеп 03, 2008 4:45 am

:beer: botroid не е хубаво да смесваш бирите виж кви си ги писал по-горе... амазонки, планини, слава, 300 км и др. т. п.
натискай педалите по надолнището и умната
П.С на твое място другият път ще ида да карам където никой още не бил нали затова е планината - за юнаците..
cholla

Рейтинг: 2000

Мнениеот plan_b » Сря Сеп 03, 2008 9:33 am

Малко късничко, но сега намирам време да изкажа още веднъж благодарности от името на горнооряховската агитка за съботното каране. Яко беше! :agree:
Благодаря, че не ни взехте здравето с някой нечовешки маршрут, а успяхме да се порадваме и на картинките из Балкана.

ето малко снимчици и от мен
http://www.album.bg/plan_b/albums/44044/
P.S. добре, че на arsenalek му се наложи да се прибере в Горна за неделя, та ни спаси от резила ;)
plan_b

Рейтинг: 1230

Мнениеот Popa » Съб Сеп 06, 2008 1:41 pm

Аве не го ли видите БОТРОЙДА че е турбо - олигофрен , кво се занимавате с него .Ако иска мога да му помогна да си избие комплексите, или пък нещо друго да му избия. :rofl: :rofl:
Никога не спори с глупак - ще те завлече на неговото ниво и ще те победи с опит!
Аватар
Popa

Рейтинг: 1862

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Съб Сеп 06, 2008 7:34 pm

Утре в 08.00. пред Денизов. Ще се ходи до Мазалат, от там спускане към Лъгът.Тъкмо случай да си пробвам ПАЙКА.
Silvestroff Gabrovo

Рейтинг: 1768

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Сеп 07, 2008 7:52 pm

Прибрахме се по живо по здраво, грубо се събраха около 100-ина километра.Жегата ни дойде малко в повече.Тръгнахме шестима, трима се отделиха, а в последствие и още един. В крайна сметка аз и Владо останахме. Доволни сме от деня, ето и някоя и друга снимка.
http://www.album.bg/silvestroff/albums/44910/
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот botroid » Сря Сеп 10, 2008 8:31 pm

Silvestroff Gabrovo написа:Прибрахме се по живо по здраво, грубо се събраха около 100-ина километра.

Атей! :usclap: 100 км са си здраво каране, за разлика от 29.9 :dgrin: Аз в събота покарах 127 км. в любимата ми Тревненска планина. Увлечението ми по нея вече започна да се превръща в истинска страст. От кв.Ябълка се качих на Бедеци. Преди билото както знаете си е бутане и е стръмно, но пък има гледки отвисоко към Трявна, а и се накефих че успях да открия известната по тези места чешма "Деветте чучура", която досега ми се беше изплъзвала от очите. Въпреки засушаването, дебита й е добре, всичките чучури текат и хубаво се освежих, след тикането в жегата и прахта. На билото слънцето беше безмилостно, затова побързах да стигна х.Младост, отдето хванах пътя за Розовата долина. Последва 20 км каране до нея, като повечето е спускане, а хубавите гледки изобилстват. Излязох до с.Долно Изворово, където жегата беше трудно поносима, а слънцето печеше като за последно. Довлякох се до с.Горно Изворово, което беше изпитание, щото дотам е баир, а и гумите позалепваха на напечения асфалт и бучаха, недоволни че ги карам по несвойствен терен. В подножието на Балкана попочинах, пийнах студена водица и се заредих с нея, щото следващата чешма е чак след двайсетина км. на х.Българка. Почнах да изкачвам южното било и тук дойде размазването :wiltel: Почти никъде няма сянка, прахоляци, по пътя има участъци с пясък, все едно караш в някоя пустиня, гумите затъват. Изобилно отделяне на пот, което привлече рояци магарешки мухи (оводи) и други по-малки на размер видове, които допълнително утежняват ситуацията с тяхното нахалство и стръвно желание да пробиват с жилата си кожата ми и да смучат кръв :splat: Постоянно трябваше да мятам ръце и да ги гоня, отпсувах си. Еле, стигнах въпреки всичко предела "Ушите", вдигнах скороста на 15 км/ч и мухите останаха назад. Поех към върховете "Купените" с цел да ги изкача. Спрях в подножието им и оставих колелото, защото са стръмни и до тях се стига само пеш. Изкатерих вр.Малък Купен (1314 м.) и се омаях от панорамата надлъж и нашир на Тревненския Балкан и всичките му върхове. За съжаление силите не ми стигнаха да кача Големия Купен, та го оставих за друг път, а и почти бях слънчасал вече. Последва продължително каране до х.Българка през едни гъсти и мрачни гори, толкова тихи, че чак зловещи и звука на някое счупило се клонче, те кара да затаиш дъх в очакване да изскочи... нещо :deer:. След излизане на северното било се спуснах до Драгневци/Брежниците по една нова пътека, която се оказа перспективна. До ГБ се прибрах през с.Радино, където солидния баир ме довърши и за неделя не останаха силици, ама нейсе :)
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот nicky bike » Сря Сеп 10, 2008 10:09 pm

Изумен съм!!! то .... нямам думи .... то не си ти виновен. Оправата е виновна окръжен град без лудница. Да не си полудел по едни и същи пътеки (опа пътчета) да се мааш? Явно си търсиш тревата. В тоя прахояк явно се дрогираш. Дай да видим и ние тия гледки. Пусни някоя снимка да поревем и ние от .... лудост може би. Ако беше на тия 29.9 км. щеше сигурно да отнесеш езерата от РЕВАНЕ да няма другите к"во да кледат.
Що не дойдеш на нашите 29.9 км. да те гледаме как се търкаляш и нагоре и надолу. Палячооооо... :rofl: :rofl: :rofl:

:offtopic: Не пиши глупости. Казвал съм ти го НЕ ВЕДНЪЖ!!!! Добре ,че още не си ме огрял.... :crazy:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот Popa » Съб Сеп 20, 2008 4:26 pm

За всичко е винивно ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО в БЪЛГАРИЯ, ако беше наред отдавна пред блока на БОТРОЙДА да е спряла една очукана УАЗ-ка и двама облечени в бяло да са му хвърлили 'ризата'. :rofl: :rofl: :rofl:
Никога не спори с глупак - ще те завлече на неговото ниво и ще те победи с опит!
Аватар
Popa

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Съб Сеп 20, 2008 7:17 pm

Утре в 09.00. пред Денизов. Всеки е добре дошъл.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Сеп 21, 2008 4:27 pm

Tа пребрахме се, всичко е окей. Събрахме се аз и Виторино, и отпрашихме към Узана.Там пилешка чорбичка, лека почивка и спускане към Осеникова поляна, Люляци, и Габрово. Гората е прекрасна с тези жълто и зелени цветове, но ме кара да се чувствам малко кофти, че поредното лято си е заминало. Иначе временцето беше хубаво, нямаше кал, и си беще леко разтоварващо каране.Ето някоя и друга снимка.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Сеп 21, 2008 6:02 pm

Silvestroff Gabrovo

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Сеп 28, 2008 6:34 pm

По темата Ботев.Не успяхме да се качим до Ботев, но покарахме прилично. Бяхме двамата с Монката. Стигнахме до Юрушка грамада, от където започва бутането. Нагоре снегът стана повечко, и се наложи да обръщаме. Доволен съм все пак, че денят не е проспан. Понацъкахме някоя и друга снимка.http://www.album.bg/silvestroff/albums/48254/
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот botroid » Пон Сеп 29, 2008 6:07 pm

Уау, какви ентусиасти само! Да стигнете почти до Ботев всред кал, гьолове, сняг и студ. Явно сте били бая разгорещени, щом в снега сте по къси ръкави, железни сте ей! :bowdown: Иска ми се и аз да можех тей :)
Аватар
botroid

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Вто Окт 07, 2008 7:56 pm

Хайде да скокнем до Севлиево тази неделя, какво ще кажете.
Silvestroff Gabrovo

eeeee

Мнениеот lupi » Сря Окт 08, 2008 8:16 pm

новака тоест аз в неделя ще ми слагат изолация.Д ругата седмица ще има ли мероприятие като това.Защото много ми се идва с вас. Явно сте яки пичове.Не съм знаел че яко се кара ток по Габровско.А аз цяло лято катерих спусках Елени и С.Влас тия ниски планинки. ВЕЧЕ ЩЕ ЗНАМ
Аватар
lupi

Рейтинг: 925

Мнениеот bojidar » Пет Окт 10, 2008 8:08 am

Към колко часа ще сте в Севлиево, на връщане мога да дойда с вас до някъде.
bojidar

Рейтинг: 988

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пет Окт 10, 2008 7:30 pm

Лека промяна в плановете. Другата неделя 19.10.2008.ще се ходи до Севлиево, а тази ще се качим към Бузлуджа. Сбор в 09.00 часа пред Денизов.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот botroid » Пет Окт 10, 2008 10:15 pm

В неделя го дават слънчево, ако ви се кара по непознати пътища, имам предложение да направим голямо каране под надслов "Есен в моите планини".

Етапи:
Фърговци-Радино-Улеите: дефиниция за XC.
Плачковци-Брежници-Кръстец: пътечки в тъмни горички, сред мек килим от жълти листа и борови шишарки.
Череша-Лява река: стремглаво спускане, едно погрешно движение на кормилото и сте в безтегловност... за кратко.
Лява река-Конарското: изкачване с голяма трудност, краката ви ще треперят дълго след това :)
Кръстец-Станчов хан: лудешката надолу през опасни коловози и тлъсти локви. Нито един миг невнимание. Концентрация на макс.
Станчов хан-Бахреци-Престой: асфалтов баир със солидна денивелация разказва играта.

Кажете кво мислите и дали някой е навит да дойде. Тряя се тръгне по-рано в 8:00 ч. че разстоянието е към 130-140 км. Протекторчета да вземете е силно желателно, че ще се кара агресивно. На който не му се карат толкова километри, може да дойде за първите два етапа.
Аватар
botroid

Мнениеот Popa » Съб Окт 11, 2008 5:12 pm

Страхотни маршрути. Аз ще дойда със най голямо удоволствие ,не е за изспускане подобно каране, но предлагам да бъде под наслов : ЕСЕН В МОЯТА ЛУДНИЦА. :rofl: :rofl:
Аватар
Popa

Мнениеот botroid » Съб Окт 11, 2008 5:23 pm

Тъй, щом има желаещи, утре в 8:00 ч. на уреченото място.
Аватар
botroid

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Окт 12, 2008 7:40 pm

Позавъртяхме и днес, след като времето даде да се изкефим.Двамата с Росен се качихме до х. Мазалат.Поокаляхме се леко, но това е задължително по това време на годината.За Росен това беше сефтето да се качва толковяа нагоре, но нямаше никакви проблеми . Абе хубаво се получи, и най важното че се зариби още един човек.Нека да стават все повече. Ето и някоя и друга снимка.http://www.album.bg/silvestroff/albums/50476/
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот XTR » Нед Окт 12, 2008 7:45 pm

Silvestroff Gabrovo написа:Позавъртяхме и днес, след като времето даде да се изкефим.Двамата с Росен се качихме до х. Мазалат.Поокаляхме се леко, но това е задължително по това време на годината.За Росен това беше сефтето да се качва толковяа нагоре, но нямаше никакви проблеми . Абе хубаво се получи, и най важното че се зариби още един човек.Нека да стават все повече. Ето и някоя и друга снимка.http://www.album.bg/silvestroff/albums/50476/

Много хубаво се е получило. :beer:

Лелелел тоя котарак още преди 4-5 години като съм ходил там си го спомням, голям е глезльо :D
Изображение
Аватар
XTR

Рейтинг: 1395

Мнениеот nicky bike » Нед Окт 12, 2008 8:04 pm

Къде пък успяхте да се окаляте. Ние с Фурнигов се върнахме почти чисти. :rofl:
Абе от селиево лекичко към Бузлуджа и накрая ...Мазалат
А Болдроида дали се е върнал ,че той нали сам ... опс ... да не е срешнал Баба Меца и да му е откраднала колелото? :beer:
А щах да забравя плтихте ли сметката? :rofl:
Умния човек не говори много, а действа, простия ... само пише, когато няма какво друго да направи!
Аватар
nicky bike

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Сря Окт 15, 2008 6:53 pm

А сега да видим кой ще кара в неделя 19.10.2008. Сбор в 09.00 часа пред Денизов разбира се , ще се потътриме до Севлиево. Цел на разходката е кебапчетата, кюфтетата, и боба с лютеница. Заповядайте.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот kosiani » Чет Окт 16, 2008 8:25 am

На връщане определено ще е по-лесно с реактивната тяга от боба :spin:
Аватар
kosiani

Рейтинг: 1347

Мнениеот bojidar » Съб Окт 18, 2008 9:08 pm

Към колко часа мислите да се връщате обратно към Габрово, мога да дойда с вас до някъде, да повъртя и аз малко и другият ми въпрос е: през Вран ли ще минавате?
bojidar

Мнениеот L-E-G-O » Нед Окт 19, 2008 6:00 pm

Идвахте ли днес? Какво направихте? Още ли сте на бобеца? Снимки има ли? Защо никой не коментира :bawling:
Вода и RAM тръгнат ли ... нямат спиране
Аватар
L-E-G-O

Рейтинг: 1367

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Нед Окт 19, 2008 6:48 pm

И в днешния хубав ден се получи едно приятно каране. Както го бяхме запланували, повъртяхме до Севлиево послучай празника на града. На отиване се събрахме четерима, аз, Росен, Виторино, и Боян. Малко по късно на панаира се пресъедини и бай Вес. Похапнахме кебапи и кюфтаци с лютеница, а след това и задължителните сладоледи от Обнова. Чухме се с Bojidar, и се разбрахме да се видим, след което той ни заведе до разкопките на Хоталич. Много съм очарован от видяното там, и се изпълних с гордост че съм българин. Какво нещо ,каква култура сме имали, жестоко. Поразгледахме , поснимахме, и се прибрахме по живо по здраво. Благодаря на Bojidar, че ни заведе до това прекрасно място, трябва да се види за да се оцени. Ето снимките от днешното разчупване. http://www.album.bg/silvestroff/albums/51608/
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот Silvestroff Gabrovo » Пон Окт 20, 2008 8:38 pm

Хайде да се поразчупим малко в северна Бългасрия. Идеята е на 26.10.2008. неделя да се съберем в 07.00 часа, пред Денизов, и от там с коли до Казанлък. Там оставяме колите, и с колелцата поемаме посока яз. Копринка, яз. Средногорово, и от там нататък на където Андро ни заведе. Маршрута е около 65км, е основно по хубав широк черен път, с не много голяма денивилация.Който е навит да се обажда. Заповядайте.
Silvestroff Gabrovo

Мнениеот bojidar » Съб Окт 25, 2008 9:05 pm

И аз благодаря за компанията, че както беше тръгнало, колелото щеше съвсем да забрави да върви, някой път през лятото, пак ще дойдете и ще ви водя на язовир Александър Станболйски, там съм сигурен, че ще ви хареса.
bojidar

ПредишнаСледваща

Назад към Клубове, групи и организирани карания