За агресията сред хората, мутрите и паветата...

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

За агресията сред хората, мутрите и паветата...

Мнениеот argon » Пон Сеп 08, 2008 10:03 am

В разтояние от две седмици, имах сблъсъци с две различни прослойки на любимото ни капиталистическо общество. Макар и коренно различни по социален статус, виждания и финансово благополучие, двете касти се обединяваха от едно....агресията и безпричинното и неоправдано насилие над околните. Мутри (благополучни "спортисти") и футболни хулигани... Принципно нямам никакви допидни точки с тези общества, но живеем на една планета и нещата, не винаги са устроени така , както ни се иска :) Преди три седмици едни добре дрогирани и алкохолизирани младежи (мога да ги класифицирам, само като футболни хулигани или членестоноги...май първото е по-точно :) ) се опитаха да "прегазят" с омразата си, семейството ми, приятелите ми, и децата на приятелите ми, за щастие сериозно пострадали нямаше...е, като не броим трите шева на моята кратуна от удар с паве....а можеше да е фатално....и не само за мен.
Миналата седмица братовчед ми паркира колата си пред една Софийска клиника, и двамата с него се опитваме да извадим от там една почти-напълно неподвижна женица , за да и направят изследвания.....една А8-ца не може да мине по тясната уличка, заради колата на братовчед ми. "Човекът" до щофьорското място започва да удря по колата, и да крещи да се разкараме. Слиза шофьора, слизат и четирима души от джипа, спрял зад Аудито......е минахме само със заплахи и ругатни, влязоха "хората" в положение, не мога да им се сърдя :)
Агресията е навсякъде сред хората...толкова е модерна, че чак засенчва чалгата и дънките с протрити колене. Пълно е с екшън герой......незнам само дали някога , ще разберат, че ние сме от един друг филм.....или по-точно ние сме хората, правещи декорите, за един друг филм, и минаваме през "тяхната " снимачна площадка само......когато се опитваме да стигнем до нашата....
Like Steven Segal I'm hard to kill....
Аватар
argon

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Пон Сеп 08, 2008 10:13 am

Не знам общата картина каква е, но конкретно футболните хулигани и мутрите отдавна преминаха зенита си. Искам да кажа, че по мое мнение, описаните случки са по-скоро изключение в наши дни...

Но наистина е лошо, че когато ти се случи нещо подобно, почти няма какво да направиш без да нарушиш една от божиите заповеди.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот argon » Пон Сеп 08, 2008 10:17 am

:) И аз мислих, че са изчезнали, но май, те не са на това мнение :beer:
Аватар
argon

Мнениеот bokicha » Пон Сеп 08, 2008 10:28 am

...ми как да изчезнат като не можеш да им изкорениш
манталитета и да им дадеш друг...
...до тогава ще гледаме мачове от заградени сектори
и на 20 метра от игрището...
...друг е въпросът как в Англия вече няма футболни хулигани...
...сигурно знаят и с мутри как да се справят???
Последна промяна bokicha на Пон Сеп 08, 2008 10:42 am, променена общо 1 път
Аватар
bokicha

Мнениеот bluskanie » Пон Сеп 08, 2008 10:33 am

О, в Англия има хулигани, но няма хулиганство. Вижда се на всяко голямо първенство извън острова :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот rarekin » Пон Сеп 08, 2008 10:34 am

bluskanie написа:Не знам общата картина каква е, но конкретно футболните хулигани и мутрите отдавна преминаха зенита си. Искам да кажа, че по мое мнение, описаните случки са по-скоро изключение в наши дни...

Нещо отвътре ме кара да ти отговоря :^: :D Нито едните, нито другите са преминали зенита си , защото хранителната им среда процъфтява. Не си виждал бронирани одеяла и "момчета", приличащи на Кинг-Конг из София напоследък? Просто не гледаш където трябва.

P.S. Освен това мутрите имат много лица.

А ти наколко години си? :D Трябва да ти кажа, че това, което се случва сега, не е по-малко страшно :crap:
Последна промяна rarekin на Пон Сеп 08, 2008 10:43 am, променена общо 2 пъти
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот bluskanie » Пон Сеп 08, 2008 10:41 am

Ти на колко години си? Аз отлично си спомням няколкото години преди и след 95г. и трябва да ти кажа, че беше страшно...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот kotka12 » Пон Сеп 08, 2008 10:45 am

сега нещата са само гримирани
промяна почти няма в това отношение
лумпени по футболните стадиони винаги ще има
хора със самочувствие от притежаваните безнаказано пари - също
така ще е докато полицията ни е съставена от мързеливи мишоци
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот bluskanie » Пон Сеп 08, 2008 10:49 am

Не съм съгласен... проблема не е в мършавите сержантчета. Не е и в офицерите им.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот kotka12 » Пон Сеп 08, 2008 10:52 am

а в кого е??
да не би да ги оправдаваш с нещо за мързела и корупцията???

Аватар
kotka12

Мнениеот Newone » Пон Сеп 08, 2008 10:58 am

Май не става дума за мързел, а за зла умисъл.... :V:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот outfaced » Пон Сеп 08, 2008 10:59 am

kotka12 написа:а в кого е??
да не би да ги оправдаваш с нещо за мързела и корупцията???

там където не може да се изпъкне с интелект винаги се е изпъквало с показване на мускули и агресия ...
Аватар
outfaced

Мнениеот bluskanie » Пон Сеп 08, 2008 11:02 am

Котка, ми несериозно е да се каже, че полицаите са корумпирани и мързеливи. А пък ако можем да го твърдим, то вината очевидно няма да е в индивида полицай, нали? Те си позволяват толкова мързел и корупция, колкото е необходимо, за да останат безнаказани. Границата на наказуемоста не я слагат те...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот kotka12 » Пон Сеп 08, 2008 11:05 am

класическо българско мислене
"ще се правя на тарикат, толкова, колкото да не ме хванат"
нещо обществен дълг, алабала...???

забележка: моля те, не пропускай 12 след котката
държа на него

Аватар
kotka12

Мнениеот bluskanie » Пон Сеп 08, 2008 11:08 am

kotka12 написа:нещо обществен дълг, алабала...???

Извинявай, ама тва са глупости...

Докато на всеки един човек в нашата рОдина е по-изгодно да нарушава законите, отколкото да ги спазва... нема се опрайм. Булшитите за манталитета не се приемат. Сериозно!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот kotka12 » Пон Сеп 08, 2008 11:19 am

теоретичен въпрос

аз не съм на работа, ходя си по камуфлажни гащи и потник, тръгнал съм да пия бира
до мен кола блъска човек, кървища, простотии....
аз какво да направя???
1. отивам да помагам, защото съм лекар
2. отивам да си пия бирата, щото ме боли третото краче и не ми се плаща за това и такива простотии като обществен дълг и манталитет са булшити и не се приемат

помисли си хубаво
малък пример: на мой приятел, докато помагаше на човек при катастрофа /без да е на работа, както се сещаш/, му откраднаха ръкавиците
ай мноо здраве

Аватар
kotka12

Мнениеот bluskanie » Пон Сеп 08, 2008 11:30 am

Ама ти си много прав, само дето това, което обясняваш не се нарича "обществен дълг", а по-скоро човешко състрадание или милосърдие или както искаш.

Иначе дълг... ми не знам, то вече и войската е платена... не знам за какъв дълг говорим.

Аз ще ти дам следния пример, щото стана дума за хулигани. Известно е, че в Англия почти няма ексцесии по мачовете. Известно е, че Англия е една от най-развитите страни в света и втората, ако не и първата в Европа. Това означава, че би следвало жителите й да са определено възпитани и с европейски манталитет, нали? И сега... като има мач Германия - Англия, какво се случва по улиците на Германия? Просташки, пиянски, свински, нечовешки прояви, предизвикани предимно от момчетата от острова. Таа... манталитета на англичаните какъв е? Гледам повечето чужденци, които почиват в България и трябва да ти кажа, че изглеждат крайно нецивилизовани. Факт е, че у нас идват по-бедни (съответно по-необразовани хора), но аз живея в чужбина, както знаеш и мнението ми за българите е много, много по-добро, отколкото за местните от същата социална прослойка.

Та, исках да кажа с това нещо, че проблема не е в главите на хората. Българите не са научени да плащат за грешките си. Това продължава и може да се промени само по един начин. Санкции. Сроги. За всички.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот codename47 » Пон Сеп 08, 2008 11:40 am

bluskanie написа:...
Та, исках да кажа с това нещо, че проблема не е в главите на хората. Българите не са научени да плащат за грешките си. Това продължава и може да се промени само по един начин. Санкции. Сроги. За всички.

:agree:
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот kotka12 » Пон Сеп 08, 2008 11:49 am

в моя случай никак даже не е въпрос на човещина, а на дълг
полагал съм Хипократова клетва
нали се сещаш
че това, което пишеш е демагогия
преди малко каза, че полицаите нямат вина
я се опитай в Англия на стадиона да правиш простотии
даже не са полицаи там
а са стюарди
дори не са въоръжени
и я да се опитат германците в Германия да се напият като скотове
и да чупят стъкла например
веднага ще ти кажа защо няма да го направят
защото полицията им е ДЕЙСТВАЩА
и ще им излезе през всичко отвори, за които се сещаш, тарикатлъка
я си помисли колко полицаи си виждал в рамките на българските градове да си вършат работата???
ми няма как да ги виждаш, защото са скатани като мишки по храстите
на входовете на градовете, за да хващат хора с превишена скорост
мой приятел на "Черни връх" го блъсна патрулка, движеща се без сигнализация със СТО километра в час
и го глобиха
въпроси???

Аватар
kotka12

Мнениеот argon » Пон Сеп 08, 2008 11:58 am

bluskanie написа:.... че проблема не е в главите на хората...

Според мен е именно там... Народа е казал "Добра мисъл-хурка преде", но това в днешно време звучи по детски наивно, и по-скоро е умряло с бабите, разказвали приказката и прели същевременно. А, иначе, визирайки себеси в последните седмици, проблемите може да са и ПО главите на хората, не само в тях.....
Последна промяна argon на Пон Сеп 08, 2008 12:05 pm, променена общо 1 път
Аватар
argon

Мнениеот bluskanie » Пон Сеп 08, 2008 11:59 am

kotka12, според мен се опитваш да кажеш същото, което и аз казвам, спорейки с мен. :)

В така наречените "нормални страни", нещата са така поставени за гражданите, че финансово и юридически да е по-изгодно, законите да не се нарушават. И като казвам граждани, имам предвид 100% от населението на дадената държава. В някои по-различни държави това е обратно. Проблема според мен е изцяло политически, но решението му изглежда трудно...
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот kotka12 » Пон Сеп 08, 2008 12:07 pm

има доста прости решения на този проблем
истината е, че няма интерес у определени институции за постигане на решение
доста често те цитирам
с израза ти :"Навсякъде по света можеш да се правиш на тарикат, въпросът е колко ще ти струва"
:beer:

Аватар
kotka12

Мнениеот bluskanie » Пон Сеп 08, 2008 12:08 pm

Съвсем точно! :beer:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот rarekin » Пон Сеп 08, 2008 1:03 pm

bluskanie написа:Ама ти си много прав, само дето това, което обясняваш не се нарича "обществен дълг", а по-скоро човешко състрадание или милосърдие или както искаш.

Мда. Знаем, че доктрината "public duty" в САЩ на нищо не прилича вече :^:

bluskanie написа:Иначе дълг... ми не знам, то вече и войската е платена... не знам за какъв дълг говорим.

И това какво общо има с въпроса за дълга?

bluskanie написа:Аз ще ти дам следния пример, щото стана дума за хулигани. Известно е, че в Англия почти няма ексцесии по мачовете.

Дефинирай "по мачовете" :^:

bluskanie написа:Известно е, че Англия е една от най-развитите страни в света и втората, ако не и първата в Европа..

На мен не ми е известно :D . Дефинирай "най-развитите". Най-развита в какво?

bluskanie написа:Това означава, че би следвало жителите й да са определено възпитани и с европейски манталитет, нали?.

Не. Не означава. Винаги ми е било странно, когато някой дефинира нечии манталитет като европейски, само защото не е американски :D

bluskanie написа:И сега... като има мач Германия - Англия, какво се случва по улиците на Германия? Просташки, пиянски, свински, нечовешки прояви, предизвикани предимно от момчетата от острова.

Това на Германия ли ти прилича?

Изображение

Проблема е в главите на хората. Особено като се има предвид, че се знае кой е Хипократ* :^:

P.S. Хората в определени страни отдавана са се научили, че е в техен интерес да спазват законите и то не "само и единствено" защото следват санкции.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот Besen na Kolelo » Пон Сеп 08, 2008 2:18 pm

Хулигани винаги ще има,това е чара на футбола ;) даже в Англия са доста тегави типчета,особено кежуалите :) Но там е интелигентна работа,те са си побойници,но се разбират с др агитка,виждат се и се млатят,смазват се от бой,но др не страда,това е цивилизована работа,отиваш да се биеш,защото ти харесва и си се разбрал с др такива малоумници като тебе,само че симпатизанти на др отбор и си стават лудница,са вярно,че полицията пак ги гони,размирици ала бала,но не е като тука понеже си фен на др отбор и минаваш със шала скапано говедо да ти вика: "дай шала" е как па не и стават тупаница,хубавото е ,че говеждата агитка са ламери и не могат да се бият,но това е др тема :) всички трябва да сме живи и здрави :)

Мутри... мутри вече няма,едно време си спомням още статиите "2 мутри започнаха престрелка в центъра на София , 7 невинни загинали" До автора,не си налетял на мутри,не си ги представяй така нещата,налетял си на разглезени момченца дето карат колите на тати.Ти с това описание,ако ме видиш мен с мойте приятели от даскало (защотото уча в спортно училище) и мен ще ме вземеш за мутра.Недей така ! Са вярно,че са постъпили тъпо и са били за бой и е трябвало да ги биеш,толкова ли нямаш бухалка в колата ? Удряш 1 и те ще се разбягат ,гранатирам ти го,ако е мутра като мутрите ще те застреля,няма да се знанимава ама изобщо,камо ли да слиза и да блъска коли и к'во ли не,не са чак толкова тъпи,колкото си мислите ;)

Иначе като цяло съжалявам за главата ти,съжалям за последствия,но тъжния факт е че стават такива неща,не може да се избегнат,тъпа работа.Но с писане нищо не става,не трябва само да пишем и да говорим,защото това писане и говоре ,ако се превърне в действие ще е доста по - успешно от само да си говорим ,как бихме направили еди какво си,как било станало еди що си,нали така ?
Това ме дразни най - много в България (сега не говоря за теб специално,за всички ни говоря,защото всички сме такива) мн устати хора и в същото време пълни мишки,нищо не могат да направят,даже за себе си да направят нещо,да не се оплакват,да спрат собсвтените си "мъки" и като се появи човек ,който не мълчи и си оправя живота (мутра) става крив на другите,защотото на него не му пука и прави всичко за да си оправи живота и др не говорят така гадно и тъпо за мутри заради нещо друго,а заради злоба,заради това,че ги е яд,че те не са такива,за да могат да си оправят живота,а само говорят и се възмущават.Са вече друг е въпроса,че мутрите след като оправят живота си не помагат с нищо на страната,но то ако се замислите реално кой би помогнал ? Всичко(доста тъжен факт,но е така) българи сме на принципа "нали на мен ми е добре,к'во като на съседа му е зле" ; " и сам да съм в автобуса,пак ще се бутам" и куп такива изцепки,те са реални,което е тъжното.

Вината за станалите случки с теб и семейството ти изобщо не ги търси някъде другаде освен в държавата.За всички тези неща сме си виновни ние и чак тогава управляващите и мутрите,защото ние сме избирали управата,а те са позволили на мутрите да са мутри ;)

Надявам се ме разберете правилно,да не решите,че взимам мутренската страна или каквато и да е страна,просто съм обективен :) Благодаря за вниманието ! :)
I spit on the face of the people who don't want to be cool
Аватар
Besen na Kolelo

Мнениеот TENDER » Пон Сеп 08, 2008 2:30 pm

Besen na Kolelo написа:Мутри... мутри вече няма,

Има си и мутри и мутреси. Само че сега мутрите се наричат бизнесмени, нищо че като слизат от кола, ги ескортират оградени с метални платна докато се движат на открито.
TENDER

Рейтинг: 1823

Мнениеот Alpina » Пон Сеп 08, 2008 3:33 pm

Относно мутри, мутреси и т.н.

Влезте в Домби бар в Кюстендил. Там времето е спряло все едно от преди 10-12 години, просто е трагично смешно положението.
Пълно с някакви, дето се изживяват като мутри и се правят да не казвам на какво. Като когато решат да тръгнат на някъде - само права линия - няма значение момиче/момче/дете на пътя си имат ли - газят. Щяха да ме смелят за това, че един като прегази една девойка, аз го погледнах лошо...

Влезте в Софийска дискотека посещавана от такива хора. Всъщност те не са същите, защото не се изживяват така. Имаше случай такъв човек да ме бутне в блъсканицата, като се разминавахме - охраната му на нокти като се обърнахме един срещо друг а той "извинявай - наздраве" :bigeyes:

:idea:

Отдавна истинските "борчета" знаят къде как да се държат. Да имат се за нещо повече, но не е както оно време, а в градчета като Кюстендил - просто някакви пикльовци се имат за нещо и си придават важност, а като излезнат от "клуба" се качват на разпадащата се астричка и с яко мъки потеглят към дома...

Футболното хулиганство - какъв футбол имаме, та и холигани :D
Баси мизерната картинка са и едните и другите.

За мен няма по-приятно от това на маса с "противниковите" привърженици да се бориме с бирата и наказваме кебапчетата, коментирайки разпалено.
То не че съм фен на този спорт - хич ме не влече с изключени на някои наистина стойностни сблъсъци, ама те все не са с участие на наш си тим.

Инак към първия пост - винаги във всяка прослойка, някой ще има да избива комплекси.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Пон Сеп 08, 2008 3:46 pm

Alpina написа:Инак към първия пост - винаги във всяка прослойка, някой ще има да избива комплекси.

Така е, но в белите държави се обаждаш на полицията и избиването на комплекси свършва със зловеща глоба и принудителен обществено-полезен труд.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Пон Сеп 08, 2008 3:57 pm

Кой може да го отрече :agree:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот codename47 » Пон Сеп 08, 2008 4:01 pm

е, можеше и да сме както в Сиера Леоне или Рио Де Жанейро с банди от деца с автомати...но все още не е късно.
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Следваща

Назад към Други