от Sky_Knight » Пон Сеп 15, 2008 4:39 pm
@bikerider Мързи ме да цитирам. Изрично упоменах "при равни други условия". Вид гуми, налягането им, конфигурация на колелото (само предно окачване, двойно окачване), тип амортисьори, настройка на амортисьорите и т.н., след това условия на трасето (настилка, конфигурация от прави и завои, препятствия), климатични условия, техника на спиране на колоездача и естествено спирачен апарат - всичко това се приема за "равно", т.е. едно и също за целите на сравнението. Да, може да са хиляда типа конфигурации и тук ще искате да ги спомена всичките сигурно... Нямам желание и време. Всеки човек изхожда от собствения си опит и/или от евентуални познания в областта. Аз съм карал колело докато съм бил 80 кг и когато съм бил (съм) 95 кг. Смятам, че разликата не е малка и имам база на преценка. Вие си говорете каквото искате. Ротор, който е под 185 мм за човек с моите килограми е малък и няма да издържи толкова дълго, колкото един 160 мм. Не говорим само за ефективност при спиране, а и за изхабяване на диска, изхабяване на накладките...
@outfaced Аз карам със диск 185 мм на ББ7 ... Айде сети се каква е разликата. И айде моля те ми кажи колко килца си... На снимки ми изглеждаш на около 75 кг. Трудно мога да преценя височината, но си към 180 см. Може и да бъркам - все тая. Но тази спирачка ще действа разлино на теб и на мен. Не само заради всичко изредено дотук, но заради това, че с теб сме с различна физика.
@bikerider Да, тук става въпрос за това, че някой попита какъв размер диск да му препоръчаме. И този някой има право да си реши с какъв размер ще кара и определено не е длъжен да се съобразява с мнения от рода "overkill".
И съм съгласен отново - глупаво е само да се теоретизира. Но просто имам чувството, че не забеляза, че аз не игнорирам другите компоненти от системата.
Това за шосейките... Надявам се сериозно да не мислиш, че това е моят стил. (Знаеш предполагам, че в реалния свят не зъбите са от значение, а обиколката на плочата? И респективно тая плоча някой трябва да може да я завърти...)
?