s_l написа:Всичко това ме кара да се замисля и да поискам вашия полеви опит с безкамерни гуми. Как се монтират, от къде си купувате гуми, какво правите ако се спукат и как се лепят. Може ли без "боза", имали ли сте проблеми с наместването на обикновените гуми и въобще приканвам всеки да сподели опита си.
Пускам темата, знаейки че има изписано за tubeless, но поне аз не можах да намеря отговор на въпросите си.
s_l написа:Явно трябва да натрупам малко опит с помпане на такива гуми. Като за начало ще потърся адаптер от френски към моторен винтил за да имам повече опции. В сайта на Mavic имат страхотни, но дали ще се намерят тук..
Иначе ако обикновени гуми стават, това решава проблема с теглото, само бозата остава като проблем, но може би трябва да пробвам и това. Просто се притеснявам от инертността на флуида във въртяща се система, както и от цапотията при евентуален проблем в планината. Е и доливането през винтила сигурно е гадно..
s_l написа:Има и друго. Какви гуми да си купя предвид, че на сегашния ми байк много ми харесва лекотата на колелата, но максис Миньон 2.35 са ми мааалко тесни. Казвайки това имайте предвид, че на стария ми байк карах с Мавик X321 или там както им беше стария индекс на даунхил шините. Бях ги сетнал с HookWorm 2.5 а после с HollyRoler 2.4 и никога не бях пукал гума. Мачках всико, но и доста ми тежаха колелата. Бях свикнал на поднасято в планината и даже го използвах. На асвалт имах "чийт"Само терен със страничен наклон ми правеше проблем. Сега имам велико странично сцепление и лекота, но искам по-голям балон за да намаля налягането. Искам и леко търкаляне, а и теглото да е ниско
Нещо като TT Larsen ама да е 2.5
Има ли такава гума?
s_l написа:Има и друго. Какви гуми да си купя предвид, че на сегашния ми байк много ми харесва лекотата на колелата, но максис Миньон 2.35 са ми мааалко тесни. Казвайки това имайте предвид, че на стария ми байк карах с Мавик X321 или там както им беше стария индекс на даунхил шините. Бях ги сетнал с HookWorm 2.5 а после с HollyRoler 2.4 и никога не бях пукал гума. Мачках всико, но и доста ми тежаха колелата. Бях свикнал на поднасято в планината и даже го използвах. На асвалт имах "чийт"Само терен със страничен наклон ми правеше проблем. Сега имам велико странично сцепление и лекота, но искам по-голям балон за да намаля налягането. Искам и леко търкаляне, а и теглото да е ниско
Нещо като TT Larsen ама да е 2.5
Има ли такава гума?
bikerider написа:По ред причини: не се запушват хубаво от бозата, през борда на едностенките винаги сълзи и прочие и прочие.
HepBeH_XaMcTep написа:За UST ли говориш
HepBeH_XaMcTep написа:само при едостенките на Maxxis се наблюдава това сълзене
bikerider написа:Ако ще са безкамерни е задължително да не са Максис...
bikerider написа:По ред причини: не се запушват хубаво от бозата, през борда на едностенките винаги сълзи и прочие и прочие.
Ozzie написа:От две години на предната капла съм с едностенна Миньонка и нямам въпросните оплаквания. Шанс?
старши написа:А за каква боза се разправяте.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта