Повдигам този въпрос защото ми е интересно кой от Вас с какво се занимава през зимата за подържане на добрата си физическа форма, а не през пролетта да започваме всичко от начало.
Значи, първо да споделя за себе си, аз съм на 35 години и много съжалявам, че едва това лято открих колко хубав спорт е колоезденето, по специално - шосейното колоездене.
Започнах да карам интензивно през пролетта, трагнах от 105 кг при ръст 1.80 м, сега съм 84 кг, като съм карал почти всеки ден по 50 км, отначало с байк после минах на шосейка, като имам и маршрути с дължина по 100 км които съм ги карал поне по веднъж на 10 дни. Средната ми скорост се връзвала винаги около 26.8 км/ч до към 30 км/чнай-много.
Максималното разстояние което съм изминавал за един ден е около 200 км и незнам дали на този етап бих могъл повече.
Разбирам, че идва гадното студено време и много не ми се иска да изгубя това което съм успял да постигна през лятото.
Започнах да карам велоергометър, който имам от 4 - 5 години, но досега се използваше активно само като закачалка

Установих за себе си, че велоергометъра има общо с велосипеда май само това че и двете са с педали, натоварването е много различно при двете, да не кажа, че няма ни6то общо.
Карам го по 1 час през ден като днеска карах 70 мин., но незная доколко е полезно, после мога да постна данни от пулсомера, с който карам.
Би било интересно да споделите и Вие вашия опит, който имате за трениране през зимата.
Ако модераторите преценят, че темата не е за тук нека я преместят, но ч повдигам тук защото видях няколко подобни теми засягащи физическото състояние.