Днес бях навън на разходка и това, което видях, ме накара да вървя и да се двоумя към кой да насочвам вниманието си - към компанията, с която бях, или към пътеката, по която вървях.
Става дума за този маршрут, описан от Admin.
В момента състоянието на пътеката е изключително добро, изсъхнала е добре. Говоря за спускането, изкачването не е проблем, пътя е отличен!
Та... търся си компания за утре или другиден да направим маршрута. Ще се радвам да е някой, който ще ме изчаква нагоре (не съм кой знае колко бърз) както и да мога да разчитам на него, ако стане нещо надолу.
Нека направим този така хубав маршрут в идните слънчеви дни, след това според сайта времето ще се развали достатъчно, за да го направи некараем (за мен).
Admin е направил отлично описание на маршрута. Но на едно от местата във финалната част на спускането, където пътеката се разклонява, може да се поеме по другият път, а не посоченият от него. Именно и затова се обръщам към хората с по-тежки машини за нанадолните дисциплини. Пътеката в тази и част е използвана от мотористи за да се изкачват по нея. Настилката е ситни камъчета и пръст, коловозите са плитки, но наклона за мен лично е за болни хора. Има множество препятствия - клони, дървета - което я прави и сравнително технична, но... не смея да давам оценки. Накрая пътеката завършва с "нещо като дроБ", както, със скромния си опит на човек, каращ из парка, успях да го оценя. За мен завършека е доста опасен, може би ще е по-добре да се види в началото (минава се оттам, все пак маршрута е кръгов), за да няма после недоразумения и свиждане в Пирогов.
Та - ако има (най-добре 2ма и повече) тест-пилоти с ентусиазъм и подходящи машини да заповядат да направят оценка на тази част от пътеката, неописана от Любо.
Час на тръгване - както се разберем.
Място на срещата - площада на Бухово.
Поздрави!