Отново съвет при избора на шосейно колело

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Отново съвет при избора на шосейно колело

Мнениеот OneSickBastard » Пон Окт 06, 2008 12:46 pm

Здрасти,както почти всички ново регистрирали се и моят първи пост ще започне с въпрос относно какъв байк бих могъл да си закупя за известна сума пари.
Разгледах форума и попаднах на две теми,в едната финансирането за покупка на шосейно колело надвишаваше сумата от 2000-2500лв.А поради ред причини,който няма нужда да обяснявам сега тази сума е не мислима за мен.Във втората тема стана въпрос за Darg-Blade велосипеда които напълно се вписва по стоиност в моя бюджет:600-700лв.Обаче тук идва едно "но".. с моите размери ще мога ли да ползвам колелцето,висок съм 185см и тежа 85кг,като килограмите ми нарастват пропорционално.Сега да обобща:търся си пистов велосипед за каране(изцяло любителски и непрофесионално) по асфалт (то не че става за друго шосейното колело),бюджета ми възлиза на 600-700лв. вие предполжете моделче и кажете опасенията ми от размерите ми дали са основателни,въпреки че едно аверче с което тренирам във залата е почти 100 кг и си кара своя пистов бегач без проблем...
Аиде със здраве и мерси предварително
Аватар
OneSickBastard

Рейтинг: 1210

Мнениеот triple G » Пон Окт 06, 2008 1:04 pm

Смяташ да караш пистово колело на шосе ли:bowdown: , че не те разбрах нещо?
triple G

Рейтинг: 1235

Мнениеот OneSickBastard » Пон Окт 06, 2008 1:23 pm

ДА,от онези с извитите кормила,нали се сещаш? ;)
Аватар
OneSickBastard

Мнениеот johnie » Пон Окт 06, 2008 2:07 pm

Пистовото колело е за писта,шосейното за шосе.Има не малка разлика м/у тях.Съвет:избери си модел над 900лв,няма смисъл да си даваш парите за нещо по-евтино!
Аватар
johnie

Мнениеот OneSickBastard » Пон Окт 06, 2008 2:33 pm

За мен двата термина са сходни пистов-шосеен бегач,но и за да не будя двусмислици с моята некомпетентност съм дал пример с Darg-Blade-а че такъв тип колело търся...
Аватар
OneSickBastard

Мнениеот triple G » Пон Окт 06, 2008 3:47 pm

Може би в този ценови клас спирнт индианаполис е възможно най доброто. http://www.niko-bikes.com/eshop/product_info.php?products_id=562
Но имай впредвид, че монтажа не е особено висок, куребелите също не са особено добри.
Може би е най-разумно да си намериш нещо качествено втора ръка -визирам най-бече драг мастър с тиагра монтаж
triple G

Рейтинг: 1235

Мнениеот alhimik » Пон Окт 06, 2008 7:18 pm

батка с тия пари много трудно ще вземеш прилична шосейка
с сората ..... и тия шини само ядове :(
и аз съм 85 кила 185 висок взел съм си доста по яки шини от тия монтажа на колелото ми е тиагра и 105 тук там и така 2 години не съм имал проблеми но ми излезна към 2000лв обаче за около 1000 можеш да вземеш приличен drag така че по добре стисни зъби още малко или вземи заемче от някой но не си купувай евтини боклуци дето полсе ще ти излезнат по скъпо.
alhimik

Рейтинг: 1283

Мнениеот CR1 » Вто Окт 07, 2008 10:01 am

OneSickBastard написа:За мен двата термина са сходни пистов-шосеен бегач,но и за да не будя двусмислици с моята некомпетентност съм дал пример с Darg-Blade-а че такъв тип колело търся...

Взимай си "Drag-Blade", щом си решил, и не се притеснявай....ако започне да ти харесва този спорт, сам ще навлезеш в нещата и ще си кушиш по-добра шосейка. Аз от планинско минах на шосейно, и една година карах едно Пежо от преди 20г., с части които повечето хора във форума даже и не биха погледнали..."DstupidBastarD" доста време караше те таквоз http://www.raleigh-bg.com/catalog/product_info.php?cPath=23&products_id=39
и честно да ти кажа бая си въртеше, а доколкото знам още си го върти...ама моя личен съвет - не си взимай таквоз (сори Росене ;) ).
Принципно въобще не съм превърженик на ДРАГ(даже точно обратното) и иначе не бих ти го препоръчал, но като първо колело си е ОК...само имай в предвид, че после малко трудно ще го продадеш на някаква прилична цена....(тоест купиш ли го, твое си е)
За килограмите и ръстта немай грижа - с ръстта нищо не можеш направиш :D , но пък има (поне така мисля, може да ме корегирате)доста професионлни колоездачи с тоз ръст. Килограмите хич не са толкоз много, а и като почнеш да въртиш ще ги свалиш.
Но наистина ако можеш, вземи си http://www.niko-bikes.com/eshop/product ... cts_id=562
по-добре е....
Аватар
CR1

Рейтинг: 1315

Мнениеот OneSickBastard » Вто Окт 07, 2008 7:45 pm

Благодаря за мнението Ви CR1! :bowdown:
Ще отида до някои магазин да погледна Индианаполиса че на картинка мога само цвета да определя дали ми харесва ;)
А до килограмите,няма да паднат надоло,за това се притеснявам ако ги кача до 95 дали ще е проблем :dunno: ,а за височината,щом съм толкова висок какъв размер на рамката да търся?Възможно най-големия?
Аватар
OneSickBastard

Мнениеот stan40 » Вто Окт 07, 2008 8:14 pm

@OneSickBastard

Искам да ти кажа да си имаш едно на ум, ходих до Веломания да си купя ДРАГ БЛЕЙД и нямаше.Казаха ми, че скоро нямало да се произвежда, може би другата година.
:agree:

Успех!
stan40

Рейтинг: 1215

Мнениеот rosty_sz » Вто Окт 07, 2008 11:56 pm

Няма нужда да плашите човека и да го карате да дава пари които не може да отдели в момента. Та нима всички се качихте в началото на велосипеди за по над 2000 лв. Пък и искате да му отнемете удоволствието да си модернизира велосипеда малко по малко и да си чеше крастата и по този начин.
Взех блейда преди година и вече от него остана рамката,кормилото и дуал-контрола, всичко си подмених постепенно и то не защото не работеше коректно аз за собствения си кеф. НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ не съм имал с блейда. Естествено, че е шосейка от най-нисък клас, но за "прохождане" според мен е повече от идеална. За Спринта нямам наблюдения, но чувам само добри отзиви.
rosty_sz

Рейтинг: 1380

Мнениеот fall_out » Сря Окт 08, 2008 12:35 am

Аз пък имам еди прител който кара някакъв Ралей (те май имат само една шосейка,но може и да се лъжа) и едно Пежо поне на 10-на години което го купи от някакъв за 200лв, със криви шини и общо му излезе май около 400. Понеже от лявата страна стойката за веригата беше крива и го кара на сервиз да я изправят и да сложат нови шини. Та за този мога да ви кажа,че е супер изрод и не кара колело за повече от 500. Даже един път ходихме двамата до хижа Вихрен,той беше с Пежо-то аз със Рам ХТ3 и направо ми стопи лагерите,като се има в предвид,че предавките на шосейката не могат да се сравняват с тези на МТБ в планината.

Та скъпото винаги е по-добро,но най-важно е желанието,купи си това което ти е по джоба,за тези пари според мен можеш да си купиш сносно колело "entry level" така да се каже. А ако пък си от хората който могат да пестят пари,по-добре изчакай пролетта и събери още някой лев,че и без това идва кофти време за шосейка.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот kpax » Сря Окт 08, 2008 8:33 am

fall_out написа:...той беше с Пежо-то аз със Рам ХТ3 и направо ми стопи лагерите,като се има в предвид,че предавките на шосейката не могат да се сравняват с тези на МТБ в планината.

:offtopic: Ниските предавките не могат да компенсират тренираност и опит :) . Шосейните велосипеди винаги имат предимство на шосе, и то огромно, без значение дали става въпрос за изкачване в планината или каране по равно.

ontopic: OneSickBastard ако можеш да си представиш какво точно ще ти трябва премерно след една година, можеш да пробваш да вземеш нещо по-прилично с потребителски кредит. 15% годишна лихва може да е много по-изгодно от поетапен ъпгрейд, особено пък на начален клас велосипед където старите части трудно се продават.
Аватар
kpax

Рейтинг: 1655

Мнениеот brumbar » Сря Окт 08, 2008 11:20 am

Като гледам сега с каква лекота се коментират и подмятат суми за 2 000 лв. за велосипед... Аз преди 5 г. като си взимах първата шосейка дадох точно толкова, ама тогава хич нямаше разбиране по въпроса и като ме питаха "колко струва?" ме гледаха така сякаш съм изтърван от лудницата :)
Вчера едно цигане ме пита колко струва настоящото ми колело - отговорих му мъдро 200 лв., а той се удиви колко било скъпо...
Познавам много хора, които са се запалвали по шосейно колоездене, но след 2 -3 месеца им минава мерака и се чудят как да се отърват от шосейките си. Лично аз започнах да карам с руския си Спутник ъпгрейдван с 5 скорости преди да се реша на такава сериозна покупка. Моя съвет е да намериш някой познат, на който му прашасва старата шосейка в мазето, да ти даде да покараш месец, два за да разбереш за какво горе-долу става дума и да видиш дали ще ти хареса и чак след това се напъвай за нещо повече. Общо взето, ако не разполагаш с достатъчно пари не купувай сега евтина шосейка с нисък клас части. Ако се запалиш рано или късно ще започнеш да искаш да имаш по-хубава шосейка и тогава ще си готов да дадеш пари, които сега трудно можеш да си представиш. Точно тогава тези 600, 700 лева могат много да ти потрябват.
Аватар
brumbar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Митко Ruse » Сря Окт 08, 2008 12:28 pm

Изобщо не му вярваите на този Бръмбар,че има колело за 200лв..Има няколко колелета със стоиност от 10 000лв. до 2 000лв..А в другата част на коментара си е много прав.
Митко Ruse

Мнениеот OneSickBastard » Сря Окт 08, 2008 1:27 pm

Чакайте - чакайте за какво говорите ... :confused:

kpax,че аз за CBR-ката си не теглих заем хем е мотор и не изисква физическо усилие та за колело да се нагърбвам с лихви. :crazy:

brumbar,знам че хубавото си има цена.До сега съм имал два кроса-планински.Нормални колелета за всеки ден,да отидеш до гората или да отскочиш до магазина за едното дадах 470 лв втора ръка,а за другото мисля че ново го взех за същата сума. :popcorn:

Митко Ruse,Хондата ми не струва 10 000лв-а та за четири спици и една рамка с кормило да дам толкова пари,някък си ми се струва невероятно,но както са казали за всичко си има хора,т'ва хобите е голямо нещо ;)

Аз не си търся колело за състезание,нито да го експлатирам професионално,а колкото да има там да излезем някои слънчев луикенд с приателката на обиколка до близките села.За това ми трябва колело което отговаря на моите размери,и съвет кои модел е най-подходящ(не че моделите са много в този ценови диапазон,но все пак има 4-5 колелета които могат да се намерят) та...мерси пак на вклучилите се :)
Аватар
OneSickBastard

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Окт 09, 2008 6:30 pm

OneSickBastard написа:
Аз не си търся колело за състезание,нито да го експлатирам професионално,а колкото да има там да излезем някои слънчев луикенд с приателката на обиколка до близките села.За това ми трябва колело което отговаря на моите размери,и съвет кои модел е най-подходящ(не че моделите са много в този ценови диапазон,но все пак има 4-5 колелета които могат да се намерят) та...мерси пак на вклучилите се :)

Адаш, тука влизаш в един физичен парадокс, наречен простичко на разговорен език "нема как да имаш едновременно и гадже, и шосейка". Помисли малко, ако ти си с шосейката, кво требва да кара гаджето ти, за да сте хем заедно на пътя, хем тя да не изостава, хем да има некакъв смисъл от високоскоросната машина. Ше стигнеш до единствения разумен извод: жените и шосейките са несъвместими. Или се откажи от мерака за шосейка, баце, или разкарай гаджето, казвам ти го от висотата на неуспешните си опити да ползвам заедно жена и шосейка. Сед бът тру! :crap:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот SOG » Чет Окт 09, 2008 6:50 pm

DstupidBastarD написа:жените и шосейките са несъвместими

Потвърждавам.И аз стигнах до този извод.Затова сега си сглобявам колело на 26",за да можем да караме заедно с приятелката ми.Резултатът от смесването на жената(или просто някой,който се тутка) с карането на шосейно колело е или бавно каране и изчакване или яко друсане от бавно каране на шосейно колело в парка.Затова най-добре нещо на 26" и гуми поне 1,5.Кеф ти по-бързо,кеф ти по релаксиращо и комфортно.
SOG

Рейтинг: 1220

Мнениеот alhimik » Чет Окт 09, 2008 11:49 pm

а аз нямам проблеми моята е истинска фурия като се ядоса и къса веригата на байка едвам и бягам с шосейката :bowdown:
alhimik

Рейтинг: 1283

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Окт 14, 2008 9:19 am

CR1 написа:
OneSickBastard написа:За мен двата термина са сходни пистов-шосеен бегач,но и за да не будя двусмислици с моята некомпетентност съм дал пример с Darg-Blade-а че такъв тип колело търся...

Взимай си "Drag-Blade", щом си решил, и не се притеснявай....ако започне да ти харесва този спорт, сам ще навлезеш в нещата и ще си кушиш по-добра шосейка. Аз от планинско минах на шосейно, и една година карах едно Пежо от преди 20г., с части които повечето хора във форума даже и не биха погледнали..."DstupidBastarD" доста време караше те таквоз http://www.raleigh-bg.com/catalog/product_info.php?cPath=23&products_id=39
и честно да ти кажа бая си въртеше, а доколкото знам още си го върти...ама моя личен съвет - не си взимай таквоз (сори Росене ;) ).
Принципно въобще не съм превърженик на ДРАГ(даже точно обратното) и иначе не бих ти го препоръчал, но като първо колело си е ОК...само имай в предвид, че после малко трудно ще го продадеш на някаква прилична цена....(тоест купиш ли го, твое си е)
За килограмите и ръстта немай грижа - с ръстта нищо не можеш направиш :D , но пък има (поне така мисля, може да ме корегирате)доста професионлни колоездачи с тоз ръст. Килограмите хич не са толкоз много, а и като почнеш да въртиш ще ги свалиш.
Но наистина ако можеш, вземи си http://www.niko-bikes.com/eshop/product ... cts_id=562
по-добре е....

Баце, вчера си купих книгата на дедо Боратстронг и вече успех доста да напредна в четенето. Ако я имаш, скивай кво пише некъде в долната част на стр. 42, ако немаш, ше ти цитирам по памет: "Ралито е много красиво колело". Е, верно, че съвсем малко по-надоле пише, че го е потрошил бърже, но тва не е може да се намира кусур на колелото, а на калпавия колоездач. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

До всички

Мнениеот Митко Ruse » Вто Окт 14, 2008 2:46 pm

За Бръмбара и цените да кажа,че тои е човека дето ми връща самомнението,че не съм луд да давам толкова пари за някакви си колелета.И то с едни криви рамки дето не можеш да повозиш едно гадже или два праза от пазара на багажника.Да ви го наклевитя,че си внесе от Австралия 24бр. КЕРАМИЧНИ топченца за главините, който са разбирасе Кампи за 250лв..След това как да не се чувствам добре.
Споря за жените и шосеиките.Ходих преди година в Шанхай и там покарах разбирасе колело.Едно семеиство белгиици около 42-45 г. така караха яко и в синхрон,че не можех ди ги стискам.Става въпрос за скорости над 40км./час за 100км. в група с още 5-6 човека.А на световното имаше бабушкели дето магат да засрамят всеки от нас.Изводът ми е да попаднеш на подходящия човек.То тук младежите не карат а какво остава за жените.
Митко Ruse

Мнениеот tailor » Вто Окт 21, 2008 12:37 am

stan40 написа:@OneSickBastard

Искам да ти кажа да си имаш едно на ум, ходих до Веломания да си купя ДРАГ БЛЕЙД и нямаше.Казаха ми, че скоро нямало да се произвежда, може би другата година.
:agree:

Успех!
Тая Веломания дето си ходил нещо и е крива информацията. Blade е го има по магазините от вчера
Аватар
tailor

Назад към Други видове колоездене