ГОЛЯМОТО "КОПАНЕ" НА ВИТОША

Това е старият форум "Мероприятия" в който ще намерите повечето теми за състезания, организирани карания и интересни индивидуални карания, публикувани преди 2011 г.

Мнениеот bikerider » Пет Окт 10, 2008 11:18 am

rarekin, браво!
Остава само да обясниш как точно ще се смущава спокойствието, след като те искат да правят НОВИ трасета, именно за да не смущават хората.

Разбирам, че това е начин, споделям всичко което си написал с едно изключение. Тук не е извън България. За добро или лошо. Примери с отвън няма да помогнат. Споделям твоето мнение, че това не е НАЙ-правилния начин. Остава да споделиш кой е той В БЪЛГАРСКИ УСЛОВИЯ.

Всички тук можем (и сме го доказали неведнъж) да кажем какви са проблемите в България и откъде идват. Това е лесната част. А трудната?

Не спирам да се учудвам с каква лекота действате всички вие "не-спускачите" на принципа "няма човек, няма проблем". Супер лесно е да се махне с ръка и да се каже идете другаде. Ми дайте тогава да спираме да се спускаме, само защото на Витоша няма ИСТИНСКИ условия. Продължавате да не разбирате, че тези момчета точно това искат да направят - да СЪЗДАДАТ условия, така че да не пречат на хората. Нито на тях им е кеф да се ръгат в туристите, нито на туристите им е кеф. Какъв е проблема?

Витоша е природен парк - факт. Защо не дуднете на мотористите? Защо не дуднете на тъпаците с АТВ-тата? Кой вреди повече на природния парк? Воденето на такъв разговор е пълна безсмислица и този назидателен тон ИЗОБЩО не ти отива. Уверявам те, по-добре е ако не се спускаш и не споделяш страстта по тази дисциплина просто да се изказваш по този начин, защото момчетата и момичетата, които се спускат точно това искат да направят - да се скрият някъде да карат и да не пречат на никого. По същия начин, по който АМ и XC любителите отиват някъде да въртят сред природата.

Не е ли време да престанем с тези dismiss-вания на чуждите аргументи и най-вече с безкрайно вредния (за опазването на природата) перфекционизъм по отношение на същата тази природа??????? Колко хора ще приобщиш към опазването с подобен тон? Ако мислиш, че с подобни радикални фанатични изказвания ще убедиш някого да не копае пътека, която после ще пази и ще поддържа, мисля че няма смисул да казвам колко безплодно е подобно отношение. С конфронтации няма да опазим природата, само ще се избием едни други. Поздравления за мъдрата стратегия!

Edit: някой ако пита защо говоря за перфекционизъм, ето:
outfaced написа:(защото в момента само мащаба на действията ви отличава)

Колега outfaced, моля обърни внимание КАКВА е точно разликата в мащабите и КАКВА е точно разликата в щетите. Ако не искаме никакви щети най-добре да се върнем в каменната ера и да си живеем в пещерите. Ако такава е твоята логика, моите съболезнования. Ако една пътека за спускане е същото като изровен склон от булдозери за да се построи хотел (и то не на Драгалевци, а на високо, където екосистемите още са що-годе непокътнати), то имаш моите съболезнования и директно те причислявам към пишман-еколозите, които искат едно листенце да не падне от дървото.

Честна дума омръзна ми от това лицемерие и малодушие. Защо не отидете да проповядвате на мутрите с булдозерите, а си намирате отдушник в лицето на спускачите, които реално ПАЗЯТ природата. Мащабите ги били различавали. Не драги - едните са престъпници, които перат наркопари и окрадени държавни пари, а другите са хора, които спортуват и не искат да пречат на никого.
Пък и дори само мащабите да ги различават - иди и се оправи със щетите в ОГРОМНИЯ мащаб. Иди чети конско на хотелиерите и предприемачите. Ако ти стиска. Тук във форума е лесно!

Извинявам се ако засягам някого, но вече ми омръзна от радикализъм, разделение, кавги и безплодни спорове. Ако съм го правел преди, то е защото мислех, че може нещо да се постигне по този начин. Е, не може! Не и без да се избием помежду си. Аргумента с това, че едни ще направят така, че всички да пострадат е късоглед. Напротив, точно ако се продулжава със спускането по туристическите пътеки, ТОГАВА ще пострадат всички каращи на Витоша.

Моля използвайте горната си глава преди да реагирате първосигнално!
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот CECO » Пет Окт 10, 2008 11:55 am

" Защо не дуднете на мотористите? Защо не дуднете на тъпаците с АТВ-тата? Кой вреди повече на природния парк? "

bikerider ИЗВИНЯВАМ се ама това ми звучи така:
....мамо, получих тройка по математика, ама Иванчо получи двойка!
....Гошо краде много, а аз малко!

Да призная съгласен съм с теб донякъде, но и ти си краен!
Аватар
CECO

Рейтинг: 1962

Мнениеот Zozka » Пет Окт 10, 2008 11:55 am

Много целенасочен и изчерпателен отговор, евала, Марто!!!
Идат кат овци, бегат кат Офци
Аватар
Zozka

Мнениеот outfaced » Пет Окт 10, 2008 12:09 pm

малко уточнение ... не набялгам на щетите и последствията за природата, а на подхода за решаване на проблема. А той е "не ми пука кой къв е тука, аз ще си правя моето" ... и точно същия като на ония с багерите.
Аватар
outfaced

Re: ГОЛЯМОТО "КОПАНЕ" НА ВИТОША

Мнениеот borislav » Пет Окт 10, 2008 12:17 pm

rarekin написа:...P.S.S. В Германия не можеш и да пръднеш в планината ако нямаш разрешение, т.е. можеш, но ще ти струва майка си и баща си + малко затвор

Баси, до6ре че в България не е така, че до сега да са ме осъдили на доживотен затвор.:D , че дори и на смърт :D

Кво па толкова, ще попрекопат малко гората, това дори глиганите го правят. Няма хотел или лифт да строят момчетата
Аватар
borislav

Мнениеот ZmD » Пет Окт 10, 2008 12:40 pm

@Bikerider :agree:
Ако можех щях да ти дам "+"
Изображение
Аватар
ZmD

Рейтинг: 1352

Мнениеот outfaced » Пет Окт 10, 2008 12:47 pm

А защо трябва да строят хотел или лифт, за да спазват законите? Нещо не я разбирам тая логика ...

Пред да грабнете лопатите някой опитвал ли се е да говори с кметове, общини, управници в ПП "Витоша". Да си подсигури гърба и да остави и добро впечатление където трябва.
Не, нали ... то така е трудно (признавам, поенже сме в БГ даже още по трудно) ... и по тая логика минаваме на варинат - всеки да си прави каквото си иска, пък да става каквото ще.

Има си ред за тия неща. Ако няма трябва да се създаде. Иначе нищо добро няма да излезе в малко по дългосрочен план.

Направо си го просите така, ако има някой по навит от ПП "Витоша" да ви сложи забрана за каране въобще само поради факта, че не сте сметнали за необходимо да питате.
А може да стане по съвсем различен начин ... Свързвате те със с който трябва сядате на една маса, говорите по темата, изяснявате гледните точки като разумни възрастни хора, обсъждате каво може какво не, кой на кого с какво може да е в полза и как да се държи, така че да не пречи и я ... току виж излезло нещо хубаво и трайно.
Аватар
outfaced

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Окт 10, 2008 1:00 pm

Вижте членове 67, 207 и 208
http://www.park-vitosha.org/html/bg/info/plan/3.pdf
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Пет Окт 10, 2008 1:20 pm

outfaced написа:А може да стане по съвсем различен начин ... Свързвате те със с който трябва сядате на една маса, говорите по темата, изяснявате гледните точки като разумни възрастни хора, обсъждате каво може какво не, кой на кого с какво може да е в полза и как да се държи, така че да не пречи и я ... току виж излезло нещо хубаво и трайно.

Никога не съм вярвал, че аз ще го кажа, но - стига дървена философия!! Говори за неща, които си пробвал!
Последна промяна bikerider на Пет Окт 10, 2008 1:31 pm, променена общо 3 пъти
Аватар
bikerider

Мнениеот CECO » Пет Окт 10, 2008 1:25 pm

bikerider, че то е пробвано :dunno: е не винаги работи :nono:
Аватар
CECO

Рейтинг: 1962

Мнениеот Alpina » Пет Окт 10, 2008 1:28 pm

Всичко си е ебало майката...

:puke:

Май, колкото и да не ми се искаше да ги повярвам - само на по-зле отива всичко и никога нама да стигнем дъното, защото ще КОПАМЕ още надолу...
Последна промяна Alpina на Пет Окт 10, 2008 1:30 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот rarekin » Пет Окт 10, 2008 1:29 pm

bikerider написа:rarekin, браво!
Остава само да обясниш как точно ще се смущава спокойствието, след като те искат да правят НОВИ трасета, именно за да не смущават хората.!

Месторазположението на Витоша и характера на пешеходния туризъм не предполагат възможност, при която DH колоездачи няма да смущават хората в планина в частта, която е обърната към София. Възможно е и да има такава възможност, но, според мен, тя е минимална и едва ли колегите ще се съобразят с фактора сходимост. Мисля, че това го знаеш прекрасно.
Иначе caspar не е посочил никъде къде ТОЧНО възнамеряват да се състои " голямото "копане"", тъй че не знам как реши, че идеята им е да се направят трасета, които не включват използвани от пешеходците пътеки. Някои думички в мнението му ми дадоха повод да мисля, че е точно обратното :dunno:

Разбирам, че това е начин, споделям всичко което си написал с едно изключение. Тук не е извън България. За добро или лошо. Примери с отвън няма да помогнат. Споделям твоето мнение, че това не е НАЙ-правилния начин. Остава да споделиш кой е той В БЪЛГАРСКИ УСЛОВИЯ.

Както вече казах, една от основните привилегии (защото си е точно такава) от нашата (на МТБ колоездачите) гледна точка е това, че се ползваме с относителна свобода в рамките на планината. Това е основно различие с доста други държави, в които спорта е относително развит и в които на моменти е най-малкото досадно да не можеш да развиеш изследователския си дух, отивайки на места, които са встрани от одобрените маршрути и които са интригуващи. В наш общ интерес е, без значение XC DH или друг стил практикуваме, да запазим този си статут и това може да стане само ако с поведението си подскажем, че за нас грижата за природата е също толкова важна, колкото и удоволствието от карането. Това няма как да стане ако копаем планините без това нещо да е обмислено много добре ОТ ВСИЧКИ СТРАНИ преди да се предприемат нужните действия. На мен това мероприятие не ми изглежда такова, но може и да греша. Ако е така се извинявам на автора на темата,но ако не е тогава може да приеме, че мнението ми е критично към него.
Що се отнася до решението на проблема - знаеш твърде добре, че трасетата за DH/FR каране обикновено са в слабонаселени райони, където по принцип не представляват проблем. Това е една хубава отправна точка, от която може да тръгне решението на конкретния проблем. Що се отнася до условията в България - Център за екстремни спортове "Шамбала" is the way to go.

Всички тук можем (и сме го доказали неведнъж) да кажем какви са проблемите в България и откъде идват. Това е лесната част. А трудната?

Трудната, според мен, е да пречупим мисленето си и да приемем, че хората т.е. ние ги предизвикваме. Трудната е и да разберем, че ако искаме да запазим поне малко повече свобода от държавите, които вземаме за пример (щото и там не всичко е розово и добро), ще трябва НАВРЕМЕ и С НУЖНАТА МЯРКА да подходим към установяването на неписани правила, които ще ни вземат по нещо, но ще ни оставят повече.

Не спирам да се учудвам с каква лекота действате всички вие "не-спускачите" на принципа "няма човек, няма проблем". Супер лесно е да се махне с ръка и да се каже идете другаде. Ми дайте тогава да спираме да се спускаме, само защото на Витоша няма ИСТИНСКИ условия. Продължавате да не разбирате, че тези момчета точно това искат да направят - да СЪЗДАДАТ условия, така че да не пречат на хората. Нито на тях им е кеф да се ръгат в туристите, нито на туристите им е кеф. Какъв е проблема?

Никъде не съм казал, че трябва да спрат да се спускат! Казвам да не си позволяват да изземват функции за неща, за които не могат/не носят отговорност. Caspar говори за познати му "горски". Интересно тези горски как си вършат работата щом са съгласни в гората да влизат хора с инструменти за копане/рязане без никакъв надзор върху дейността им. Разчитат на добрата им дума ли? :rofl: Също така има ли някой от тези хора, които ще копаят, лесоинженерно образование? Щото това "голямото "копане"" може да значи доста работи. Това , че си прекарал някакво време в планината не те прави компетентен по всички въпроси касаещи гората. Не виждам каква е драмата, че ще карат при сегашните условия? Както и да е - без да сме наясно какво ТОЧНО ще правят колегите няма как да се разбере, дали действията им са поне малко разумни. За съжаление не съм оптимист относно това, което ще предприемат и затова си позволих да отправя коментар.

Витоша е природен парк - факт. Защо не дуднете на мотористите? Защо не дуднете на тъпаците с АТВ-тата? Кой вреди повече на природния парк?

Интересното е, че в средите на АТВ/мотористите дудненето, конкретно срещу тези, които карат КОНКРЕТНО НА ВИТОША, се увеличава. Въпрос на време е напълно да изчезнат въпросните (а дано). Подчертавам Витоша, защото тази планина изпълнява доста специфични функции, поради близостта си до София. Необходимо ли е колоездачите да попадат във фокуса на общественото недоволство заради една МАЛКА група от цялото МТБ общество, при положение, че алтернативи има? Мотористите се учат, а ние не!

Воденето на такъв разговор е пълна безсмислица и този назидателен тон ИЗОБЩО не ти отива. Уверявам те, по-добре е ако не се спускаш и не споделяш страстта по тази дисциплина просто да се изказваш по този начин, защото момчетата и момичетата, които се спускат точно това искат да направят - да се скрият някъде да карат и да не пречат на никого. По същия начин, по който АМ и XC любителите отиват някъде да въртят сред природата.

Тона ми е на обезпокоен човек. То хубаво, че искат да се скрият някъде и да си карат на спокойствие и да не пречат, но не знам как това ще стане на Витоша и особено в близост до лифтовете. А и не знам как очакваш хората, които отиват на Витоша , да погледнат с добро око на МТБ колоездачите ( на всички колоездачи, независимо, че XC тата нямат нищо общо с това), когато видят с очите си променената природа. Аз съм и пешеходец в планината и трябва да ти кажа, че и най-малката промяна в гората, която успея да забележа и която е плод на човешка намеса (изключвам санитарната сеч, но то там си личи кое и защо е правено) ми прави ужасно неприятно впечатление. Не вярвам да е по-различно за останалите, поне за моите познати планинари не е. Рано или късно това ще стане повод за регулации и тогава всички ще загубим.

Не е ли време да престанем с тези dismiss-вания на чуждите аргументи

.... това, че нечии аргументи не са били изложени не означава, че ги няма. Иначе досега да беше настъпила гражданска война между пешеходците в планината и DH рейсърите.

и най-вече с безкрайно вредния (за опазването на природата) перфекционизъм по отношение на същата тази природа??????? Колко хора ще приобщиш към опазването с подобен тон? Ако мислиш, че с подобни радикални фанатични изказвания ще убедиш някого да не копае пътека, която после ще пази и ще поддържа, мисля че няма смисул да казвам колко безплодно е подобно отношение. С конфронтации няма да опазим природата, само ще се избием едни други. Поздравления за мъдрата стратегия!

Everyone takes some beating every once in a while :) Искрено се надявам, че хората, които прочетат мнението ми, ще разберат какъв е смисъла, стоящ зад него, а няма да възприемат само написаните думи. НЕ се чувствам компетентен да давам рецепти, но акъла ми стига, за да видя, че към подобен род дейности не бива да се пристъпва първо с мотики и гребла. Извинявам се ако съм прозвучал остро, но просто ми пука за планината, такава каквато я познавам, и бих предпочел да гледам на нея като фактор, а не като средство. Впрочем за мен е радикализъм на своя глава да копаеш в планината, тъй че пак нещата опират до критерии и ценности. Против самите хора, които ще вземат участие в "мероприятието" нямам и не мога да имам нищо против. :) :agree:
Последна промяна rarekin на Пет Окт 10, 2008 1:37 pm, променена общо 3 пъти
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот bikerider » Пет Окт 10, 2008 1:33 pm

@rarekin: относно северния склон и преченето, моля прочети членовете от наредбата, които цитира NovemberCharlie.

@NC: Какво общо има чл.207 с прокарването на нови пътеки покрай Драгалевския лифт, чието трасе чл.206 насърчава за ползване от велосипедисти? :popcorn:

@all:
Вижте, и двете гледни точки са кристално ясни. Не мисля, че caspar призовава към каквото и да е нарушение на Наредбата. Аз ще съм първия, които ще се развика ако някой тръгне да копа да речем на южния склон, но тук не става дума за цяла Витоша и обобщенията са неуместни. Говори се конкретно за Драгалевския лифт! Хайде стига вече, нека говорим разумно и конкретно!
Последна промяна bikerider на Пет Окт 10, 2008 1:35 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот abs » Пет Окт 10, 2008 1:33 pm

С интерес следя темата и мога единствено да обобщя, че за пореден път се проявява типично българската народопсихология на човек, който "свиква" с дадено място и изведнъж придобива някакво собственическо сувство и решава, че може да си го направи така, както на него му харесва.

За щастие, както се казва "аз не съм от тук и съм за малко", но искрено съжалявам хората, които остават и ще трябва да се борят с това.
Аватар
abs

Рейтинг: 1840

Мнениеот Stancho » Пет Окт 10, 2008 1:34 pm

Бе пътеки че ще се правят - ще се правят, само дайте да ги маркираме с някакъв спрей, че тея туристи си нямат и идея какво може да стане с тях.... ;)
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот bikerider » Пет Окт 10, 2008 1:36 pm

abs написа:С интерес следя темата и мога единствено да обобщя...

Аз мога единствено да отбележа, че коментираш без да имаш понятие от нормативните документи.
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Окт 10, 2008 1:48 pm

bikerider написа:@rarekin: относно северния склон и преченето, моля прочети членовете от наредбата, които цитира NovemberCharlie.

@NC: Какво общо има чл.207 с прокарването на нови пътеки покрай Драгалевския лифт, чието трасе чл.206 насърчава за ползване от велосипедисти? :popcorn:
Идеята ми беше да не си говорим наизуст, а да видим какво пише в документите. Честно казано може и някъде да пише, че копането по Драгалевския лифт е задължително. Просто някой трябва да прочете. :)
Последна промяна NovemberCharlie на Пет Окт 10, 2008 1:55 pm, променена общо 1 път
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bikerider » Пет Окт 10, 2008 1:50 pm

NovemberCharlie написа:Идеята ми беше да не си говорим наизуст, а да видим какво пише в документите.

:agree::agree::agree::beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот naso » Пет Окт 10, 2008 2:02 pm

някои хора са жалки в разсъжденията си
накои хора живеят далеч и си нямат на представа за някой неща
накои хора просто не се кефят на спускачите и си измислят тъпотий
някои просто незнаят,но искат да знаят,а немогат
абе вообще на друга планета сте

марто няма смисъл ... само като я видях тема и ми стана ясно,но росенчо вече беше изтървал прасето ...по-добре не пиши та да не се коментира много много белким позападне ;) хахах

п.с. м/у другуто вече багерчето е уредено и моторна резачка намерих от чичо ми така че споко минаваме през всичко :rofl: :rofl: :rofl: само едно канго ми трябва за драгалевските пътеки и нов път може да построим направо :lol2: :lol2: :lol2:
naso

Рейтинг: 1993

Мнениеот DstupidBastarD » Пет Окт 10, 2008 2:50 pm

Понеже темата има неква фундаментална значимост, а и понеже след цесекато и грис-халвата, най-много ме дразнат т.нар. "спускачи под Драгалевския лифт", си позволявам да земем отношение по темата. Значи, нимам нищо против да ходат момчетата с моторчетата и космонафтски дрешки, да копат, да прават пътеки, тва са общественополезни дейности, до които в крайна сметка ше ги доведе малоумното занимание, което практикуват (едно време ги пращаха у тухларните). Тва, против което имам нещо е вече споменатите "спускачи" да карат по вече споменатите пътечки. Аз казах. :offtopic:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот 4getcredo » Пет Окт 10, 2008 2:53 pm

:D

Всичко според мен тръгна от заглавието. Ако caspar беше сложил нещо от рода "Виражи, бабуни и още няколко скока под лифта", мога да се обзаложа, че реакциите нямаше да са такива. [тук си плюмча пръста] :D Ама с това ГОЛЯМО КОПАНЕ разбуни "дъртаците" ;)

Все едно гледам/слушам Бареков сутрин... само една дума/заглавие (извадена от контескт) и ето ти цял-целеничък обществен скандал с цяла галактика от контексти... дето и ДАНС да си, не можеш да се оправиш :D

:beer:

DstupidBastarD написа: ... :dog: ...

А, ето го и силовото решение ;)
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот caspar » Пет Окт 10, 2008 3:09 pm

Пътеките, ще се маркират с GPS и ще бъдат легални. Вече е почти свършено! С това темата се изчерпва и освен за изграждането му, за друго да не се пише!!!
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот rarekin » Пет Окт 10, 2008 3:20 pm

caspar написа:Пътеките.... ще бъдат легални.

Радвам се, че сте помислили за това! Мога ли да помоля да постнеш каква е процедурата за легализиране на нови пътеки? Ако може и с кой сте контактували, за да се осъществи проекта ви. Смятам, че такава информация ще бъде от полза за всички. :) :agree:
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот airborneone » Пет Окт 10, 2008 3:23 pm

Събота след лекциите,
За неделя мога цял ден.
п.п.
тъй като ти видях идеята мисля даже да си купя кирка :D
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Окт 10, 2008 3:54 pm

:offtopic: идей, тъпотий... Тва думи на даунхилърски език ли са?:rofl: :offtopic:
Аватар
NovemberCharlie

По темата!

Мнениеот gogo333 » Пет Окт 10, 2008 5:19 pm

http://www.dailymotion.com/relevance/se ... e-venosc-c

Това не е в България. Не знам къде е по запознати могат да споделят. Та това е изцяло за спускане или въобще казано за колела. Ако се направи нещо такова и тука ще е супер. :bowdown: :beer: За под лифта. Там съм почнал да се спускам преди 8-9 години някаде и по рано вече не водя нещата на отчет :D Та големия проблем са хората, които се разхождат там което го знаете или ние за тях ;) Но поради релефа на планината от тази страна няма много възможности :crazy: Така, че трябва да има съжителство. :popcorn:
Аватар
gogo333

Рейтинг: 1220

Мнениеот THEZOGGO » Пет Окт 10, 2008 5:55 pm

:offtopic:
Хубаво трасе. :)
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот CrZ » Пет Окт 10, 2008 6:11 pm

outfaced написа:Пред да грабнете лопатите някой опитвал ли се е да говори с кметове, общини, управници в ПП "Витоша". Да си подсигури гърба и да остави и добро впечатление където трябва.
Не, нали ... то така е трудно (признавам, поенже сме в БГ даже още по трудно) ... и по тая логика минаваме на варинат - всеки да си прави каквото си иска, пък да става каквото ще.

Да. Затова и в последните 2 години на Витоша не се провеждат състезания. Поне на тоя етап, легално решение на проблема няма. А докато, и ако някога заима, не мисля че хората ще седнат да чакат и ще спрат да си карат колелата и да си правят пътеки.
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Мнениеот bikerider » Пет Окт 10, 2008 6:16 pm

@DStupidBastard: има ли смисъл да отваряме думата за разните елементи дето карат с шосейките по магистралата все едно е тяхна?... :popcorn:

@naso: всъщност и ти си много прав...
Последна промяна bikerider на Пет Окт 10, 2008 6:19 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Пет Окт 10, 2008 6:17 pm

CrZ написа:Поне на тоя етап, легално решение на проблема няма.
Защото няма проблем.
Аватар
NovemberCharlie

ПредишнаСледваща

Назад към Мероприятия - архив