Шосейно колоездене - Галерия

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Мнениеот TOYAGA » Чет Окт 09, 2008 10:13 am

brumbar написа:Това е нещо, което много трудно може да се обясни на един байкар :) Просто сме замесени от различно тесто.

Грешка. Говориш наизуст.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Окт 09, 2008 10:50 am

Ако разгледате другите форуми ще видите, че има три теми, свързани със снимки. :)
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Рейтинг: 2000

Мнениеот SOG » Чет Окт 09, 2008 11:49 am

Не мисля,че могат да се делят велосипедите на планински и шосейни по този критерий.Както при шосейните така и при планиснките,който си е маниак си е маниак.Виждал съм уникално нагласени и красиви планински велосипеди,който изобщо не отстъпват на една нагласена шосейка,но за съжаление предимно в чижди сайтове и форуми с Weight Weenie насоченост.Разглеждал съм тук доста снимки в другите раздели с планински колела,но като цяло не бих могъл да се впечатля от готова сглобка купена от магазина,колело тип "мама ми го купи щото Иванчо има същото,дори като цвят и това е хита за сезона" или колело с две команди дуал контрол при положение,че отпред е с една плоча.Като имам спомен,че от това което съм виждал на снимка ми е направило впечатление в някаква стара галерия колелото на TOYAGA,не е моя тип колоездене това,но пипнатото си е пипнато.И другото,което ми е направило впечатление е една друга тема ,в която отново TOYAGA беше показал части за шосейното си колело,но не съм го виждал като готово.Дано сега и в шосейната галерия се качват повече лични снимки,че да обсъди на кой капачката му е по бърза :)

За капачката Thomson: еми много ясно,че няма да стане по-бързо,но на мен бързина не ми трябва.Преди 9 години за последно съм тренирал колоездене и от тогава съм се насочил към дръг тип спорт и сега карам колело единствено за удоволствие и разтоварване.Част от това удоволствие идва от факта,че велосипедите,който имам ми харесват външно и знам че частите им са такива каквито аз искам,а не фабрична сглобка на някой си.
SOG

Рейтинг: 1220

Мнениеот brumbar » Чет Окт 09, 2008 1:11 pm

Грешка. Говориш наизуст."

Абе TOYAGA, какво са правиш на ощипана госпожица, ти си от нашите :)
Ако пък кажеш, че не си от нашите тогава една птичка пролет не прави ;)
Ако тръгнеш да обясняваш за естетиката на някой, който като отива да кара си оставя главата в къщи, а си носи само каската или шлема, най-малко би те гледал леко с недоверие - проверено е...
Аватар
brumbar

Мнениеот johnie » Чет Окт 09, 2008 4:45 pm

Относно Велосипеда на SOG:
Ориентирането на кормилото може да бъде направено според личните предпочитания в посока нагоре.Известно е,че повечето по-дребни колоездачи предпочитат точно по този начин да карат.Също от значение е и терена.
За капачката над лапата....разбира се,че има значение каква е!!!!Това е
бутиков велосипед и в никакъв случай не е крантичка за ходене до работа и заместване на градския транспорт.
Не разбирам как може да отделяте внимание на тези неща.Идеята на темата беше да се покажат интересни лични снимки....
Аватар
johnie

Рейтинг: 1210

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Окт 09, 2008 6:11 pm

Относно новия ми аватар, немам кво да кажа по темата, просто искам да си видим картинката как е излезнала. :popcorn:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Окт 09, 2008 6:51 pm

brumbar написа:Ако тръгнеш да обясняваш за естетиката на някой, който като отива да кара си оставя главата в къщи, а си носи само каската или шлема, най-малко би те гледал леко с недоверие - проверено е...
Много си далече от истината. Поне от истината за естетиката и мтб.Като и за главите и каските. Може би не си чувал за ХС. То е същото като вашето каране, ама с по-малко изгорели газове и доста по-разнообразно. Е, малко по-бавно. Но пък с по-малко химия.:D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот старши » Чет Окт 09, 2008 9:44 pm

SOG написа:Не мисля,че има някакви правила за снимане на колело,всичко е въпрос на лични предпочитания.По-нагоре в темата има снимки правени по-отниско.Това за кормилото ми е пределно ясно,че е нагоре,на старите снимки си е с нормална позиция.Умишлено съм го завъртял леко нагоре,защото както вече бях писал колелото се кара само градско и така ми е много по-удобно.Радвам се,че си загрижен за позицията ми,но като цяло това са елементарни неща и според мен за хора каращи и сглобяващи си сами такъв клас велосипеди би трябвало да се подразбира,че ако имат някаква странност във велосипеда то тя не от незнание,а просто защото така им харесва.

Иначе ще се радвам ако в галерията се качват повече снимки на шосейки на хора от форума,че ми е интересно кой какво кара,а и ми писна само планински велосипеди да гледам.

ами понеже имаш претенции, че си наясно с материята, такива грешки не се допускат. И понеже гледаш по форуми в чужбина трябва да си наясно как се правят снимките. А и челесте не хармонира с черна рамка и черно седло, няколко спейсъра са в повече и лапата я смени с 120 мм. :)
ето едно любителско бианки...не е моето. Ще кача De Rosa-та скоро да ме оплювате мен. За неделя дават слънчево до 22 градуса...

Изображение
Аватар
старши

Рейтинг: 1345

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Окт 09, 2008 10:22 pm

Ея и мойта цеца, снимана от бате Любо на най-чистото место в Родината - м/у Перник и Владая:

http://image010.mylivepage.com/chunk10/ ... %20014.jpg

В неделя времето верно ше е супер за каране, нема да пропуснем. :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bokicha » Пет Окт 10, 2008 12:07 am

Мноо си як бе баце, как си я емнал тая цеца :D
Туй сигурно от тамошният чист въздух си се надишал :D

:beer:
Аватар
bokicha

Мнениеот SOG » Пет Окт 10, 2008 1:06 am

старши написа:ами понеже имаш претенции, че си наясно с материята, такива грешки не се допускат. И понеже гледаш по форуми в чужбина трябва да си наясно как се правят снимките. А и челесте не хармонира с черна рамка и черно седло, няколко спейсъра са в повече и лапата я смени с 120 мм. :)

Толкова простотии за толкова малко изречения,чак се натоварих психически :)

Първо,никой по-добре от мен не може да знае каква дължина лапа ми трябва и всеки,който се опитва да го определя и от по снимка в интернет не е нищо повече от обикновен форумен комплексар.Бил съм и с друг размер лапа така,че ми е пределно ясно,че 90мм е идеалния размер в случая.

Второ,цвета челесте го има на няколко места по самата рамка(да не говорим за вилката) така,че липсата на хармония явно е пулна още от самата фабрика :)

Трето,това за снимането са пулни глупости.На който му се гледат по-отниско снимани да погледне малко по-нагоре в темата,качил съм и такива,въпрост на вкус и лично предпочитание.

Четвърто,идеята беше все пак това да е галерия и ако след всяка качена снимка се излива толкова злъч то положението ще стане доста гнусно.

В чъждите форуми по принцип на около 100 теми представящи готино колело да имам най-много една,в която се намира някой завислив комплексар да напише нещо от типа,че като гледал геометрията на рамката колелото едва ли щяло да бъде удобно на собственика,при положение,че никога не го е виждал:) и веднага бива оплюван.

Така и не разбрах какви точно грешки не се допускат,ама мога да кажа каква грешка няма да допусна занапред - да продължавам да отговарям на подобни плиткоумни постове и да цапаме галерията.

Аааа сега видях,че дори и за спейсърите си изсрал нещо,хехе как пък преценяваш на кой колко високо кормило му е необоходимо не знам.А относно гумите ми да имаш да кажеш нещо,достатъчно напомпени ли ти се виждат :)

След като вече на това колело имам гидолин чийто цвят хармонира с другите цветове по колелото започнах да си сглобявам следващо колело.Още една пратка от няколко леки кашончета от Германия му трябва и ще проходи :) Като стане готово ще кача снимки в тази приятелска галерия до обсъдим дали броя на спиците му хармонира с теглото на ниплите му :)

Изображение
SOG

Мнениеот rarekin » Пет Окт 10, 2008 2:50 am

:offtopic:

brumbar написа:Ако тръгнеш да обясняваш за естетиката на някой, който като отива да кара си оставя главата в къщи, а си носи само каската или шлема, най-малко би те гледал леко с недоверие - проверено е...

Когато видя, че някой си е сложил капачка, на която пише Thomson, и след това я показва във форума, ми е ясно за какво става дума.
Що се отнася до естетиката - лично аз НИКОГА не бих сложил един до друг надписите Thomson и Ritchey както поради визуални така и поради качествени :) съображения. На снимката е очевадно, че, поради различната стилистика на двете марки, се получава претрупване и, от моя гледна точка, ако целта е била естетически издържан вид, това е решение "на някой, който като отива да кара си оставя главата в къщи, а си носи само каската или шлема" . Бих предпочел колчето на седалката, лапата и (ако това е подходящо за целите ми) кормилото да са от един производител ако целта е да се получи по-изчистена визия. Разбира се, това са мои лични предпочитания, което не пречи да са естетично издържани :).
Относно останалото - смятам, че Хер TOYAGA го каза пределно ясно.
:beer:

:offtopic:
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот glass » Пет Окт 10, 2008 9:06 am

Моля да не забравяме че идеята на тази тема е да бъде галерия.

Благодаря.
Аватар
glass

Рейтинг: 1344

Мнениеот SOG » Пет Окт 10, 2008 10:14 am

Нямам намерение да подбирам частите си по надписи и фирми,от всяка фирма вземам това,което ми харесва и капачката идва най-накрая .Във форума мога да си качвам каквито снимки искам на колелото,защото ми е кеф и това,че разни зависливи форумни мишки се опитват да преценят що за човек съм и къде си оставям главата докато карам по това,че съм качил снимка на капачката си не ме трогва:)Сега остава някой да напише колко бързо се разбиват дуал контролите Dura Ace и мишата програма ще е пълна :)

glass написа:Моля да не забравяме че идеята на тази тема е да бъде галерия.

Благодаря.
,а не място да покажем колко сме зависливи и недружелюбни към хората с по-бързи капачки :)
SOG

Да спрем до тук!!!

Мнениеот glass » Съб Окт 11, 2008 4:00 pm

Приятели и съфорумци нека се опитаме да съобразим с нещо супер елементарно ............. нека да оставим темата която е кръстена ГАЛЕРИЯ да бъде ГАЛЕРИЯ.
След кратък разговор с "SOG" постигнахме някакво разбирателство (надявам се) - да не се продължават повече тези безмислени спорове, така че моля всики останали които не споделят неговото мнение да спрат дотук или да си коментирате гледните точки на лични съобщения.

Ако някой иска да "задълбае" и да покаже "дълбоки" познания по някаква тема ......... МОЛЯ нека да отвори собствена тема където може на воля да се коментират конкретни въпроси.

П.С. Ще бъда изключително благодарен на някой от админите ако изтрие всики текстови мнения - ориентирани към доказване на различни гледни точки, нямащи отношение по темата.
Аватар
glass

Рейтинг: 1344

Мнениеот Митко Ruse » Съб Окт 11, 2008 5:43 pm

Кво правите?Ах как се радвам,че не се интересувам от техниката а от задкурмилнато устройство дето върти педалите.А SOG да не се прави на ощипана девица дето нещо му покритикували колелото щото и аз се почувствах така/както той сега/ след като показах снимка на току що купеното си колело.А критиките бяха главно от негова страна/начи имало господ/.Ади нека с повече тактичност да общуваме.Че се каня напролет да ви проверя колко можете да карате.
Митко Ruse

Мнениеот Митко Ruse » Съб Окт 11, 2008 6:10 pm

Забравих за курмилото.Може би не е неправилно поставено особенно както предполагам за твоя ръст но трябва да се види стойката на колелото.
Митко Ruse

Мнениеот старши » Съб Окт 11, 2008 6:38 pm

SOG ...момко не така с тона. Нито си ми на годините, нито на чикиите.
Поне малко респект. Никъде не съм те нападал. Дадох си мнението, след като си си показал колелото явно искаш такова.
90 мм лапа е за туризъм. Pri road bike или рамката ти е голяма, или имаш проблеми с гръбнака, или пък торсът е къс . Затова се снемат атропометричните данни и се определят размерите на рамката.
Но щом си наясно с материята няма да те дискутирам.
Странно, но по всички БГ-форуми се стига до подобни излияния, посирания и...
Приятен ден...
Аватар
старши

Мнениеот SOG » Съб Окт 11, 2008 8:38 pm

Митко Ruse написа:щото и аз се почувствах така/както той сега/ след като показах снимка на току що купеното си колело.А критиките бяха главно от негова страна/начи имало господ/.

Приятелче,нещо тотално си се объркал,там където си беше показал колелото и дума не съм написал.В някоя тема тук беше ме изнервил нещо и бях написал нещо по въпроса за тогавашното оплюване на колелото ти в другия форум,но аз никога не съм писал там и нямаш право да ме обвиняваш и то публично!Изказването ти е доста нагло,че даже и Господ намесва :)Пак ти казвам в грешка си нещо,а за това как се чувствам не знам от къде имащ представа.

старши написа:Дадох си мнението, след като си си показал колелото явно искаш такова.

Не мога да разбера прост ли си или се правиш.Май само ти все още не може да разбереш,че това е галерия и това,че съм си показал колелото не означава нищо друго освен,че съм си показал колелото,мнения тук не се искат :)

Общо взето останах толкова погнусен след всичко,което се изписа в тази галерия тия дни,а сега вече и ме нападат некви хорица за неща,който не съм направили ми казват,че едва ли не това е един вид отмъщение на Господ към мен:)Така,че както ме посъветва създателят на тази галерия казвам: Спирам до тук и съм над тази гнусота.
SOG

Мнениеот SOG » Съб Окт 11, 2008 9:11 pm

Бамбукова рамка Calfee,струва 2700$ и има 10 години гаранция:
Изображение
Изображение
SOG

До

Мнениеот Митко Ruse » Съб Окт 11, 2008 10:36 pm

Що не се успокоиш малко.Все пак тук не се влиза за да се нерви човек.Я виж дали има други такива дето реагират така.Ако имаш проблеми не си ги изкарвай тука.
Митко Ruse

Мнениеот старши » Съб Окт 11, 2008 11:00 pm

Изображение
Dieses mit 495 besetzte Rennrad in Orginalgröße war das Highlight der “Crazy Diamonds”-Ausstellung vom Juwelier Mahlberg. Das 1 Million Dollar teure Objekt wurde von Volker Rhenisch, Genf, geschaffen.

Das Fahrrad wiegt etwa 13 kg.Der Rahmen, die Gabel, die Lenkstange und die Räder sind aus Karbon. Die Kette ist vergoldet und ausgefaßt mit 106 Brillianten. Das vordere Zahnrad ist aufgefaßt mit 120 Brillianten! Sie können sich bei diesem Bild einen Eindruck davon verschaffen wie ein Zahnrad mit 120 Brillianten aussehen kann.
http://www.mapmedia.de/~vt/home/Element ... Pedale.jpg[/img]
Аватар
старши

Мнениеот старши » Съб Окт 11, 2008 11:14 pm

Изображение

Campagnolo Cambio Corsa 1949
Аватар
старши

Мнениеот старши » Съб Окт 11, 2008 11:37 pm

Изображение
Casati Goldline Seriennr 199,
ICS група, 18ct позлатен. Колелата са Nisi Countachs
Логото е от масивно злато

Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
старши

Мнениеот DstupidBastarD » Нед Окт 12, 2008 1:55 pm

Една снимка от днес:

http://image010.mylivepage.com/chunk10/ ... %20004.jpg[/img]

И още една:

http://image010.mylivepage.com/chunk10/ ... %20005.jpg[/img]

Едно нещо да знаете от мен, приятели, ако Туше ви предложи некой маршрут, не мислете, а просто кажете "разбира се, идвам!" :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот BluE_Magic » Пон Окт 13, 2008 9:02 am

DstupidBastarD написа:Една снимка от днес:

http://image010.mylivepage.com/chunk10/ ... %20004.jpg[/img]

И още една:

http://image010.mylivepage.com/chunk10/ ... %20005.jpg[/img]

Едно нещо да знаете от мен, приятели, ако Туше ви предложи некой маршрут, не мислете, а просто кажете "разбира се, идвам!" :bowdown:

Незнаех че си станал DH
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот Kpoko » Пон Окт 13, 2008 9:13 am

Ъ, това ли ти е представата за ДХ :bowdown:
Леле.
Поне на долу да караха, а не да катерят.
Нека позная, ти караш "DH"
Аватар
Kpoko

Мнениеот BluE_Magic » Пон Окт 13, 2008 11:15 am

Kpoko написа:Ъ, това ли ти е представата за ДХ :bowdown:
Леле.
Поне на долу да караха, а не да катерят.
Нека позная, ти караш "DH"

Не позна карам шосе
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот Alpina » Пон Окт 13, 2008 4:49 pm

Kpoko, нещо ти го няма чувството за хумор
BluE_Magic, не цитирай линкове на снимки с тагове IMG ;)

DstupidBastarD, :) :agree:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот старши » Съб Окт 18, 2008 2:25 pm

De Rosa Planet 2003, Ultegra+ DA главини с Ambrosio шини, континентал 4000 гуми, Race Face cadence компакткурбели.
Изображение
Изображение
Изображение

Трек 8500 2005, Fox Teralogic, XTR...
Изображение
Изображение
Изображение
Аватар
старши

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене