За "Майсторите" и Шоковете....

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Мнениеот bikerider » Вто Ное 04, 2008 4:35 pm

did написа:Никой тук не ти предлага такива условия на работа.

Щото никой не ги иска! Никой не ги и налага. Трябва ли за пореден път да откриваме топлата вода:
1. рибата се вмирисва откъм главата
2. не е луд тоя дето изяжда зелника
Последна промяна bikerider на Вто Ное 04, 2008 4:43 pm, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Вто Ное 04, 2008 4:37 pm

bikerider написа:Трябва ли за пореден път да откриваме топлата вода и че рибата се вмирисва откъм главата?

трябва!

след 3256456346 вмирисани риби, някой може и да осъзнае, че е по-добре да яде прясна пъстърва и да си плаща за нея.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот jivkonik » Вто Ное 04, 2008 4:40 pm

Ами спрях и да протестирам, всичко е на "юнашко доверие" - и в този случай и във всички случаи до сега свързани с ремонт на нещо по велосипеда ми. Имал съм дребни хрън-мрън с майстори, но досега такъв случай, който ще ми струва около 720 лв. (доставка на този шок от тук до Англия и обратно и новия ФОКС) не съм имал!!!!

Ако насред разглабянето бяха ми звъннали (имаха координатите ми за връзка) - Пич, тука нещо яко запече, не смеем да напъваме да не го скапем - щях да кажа - ОК, събирайте го! И тази тема нямаше да я има.....
Аз като се чух с човека дали е готов и той ми каза, че имало някакво спичане, ама го развили някак си.... :crap: Както и да е....
Може би човека е добър майстор, препоръчаха го сериозни хора от форума - това не мога да го знам! Факт е, че в този случай нещата се скапаха. Аз си направих изводите за мен.....
Аватар
jivkonik

Мнениеот axelmax » Вто Ное 04, 2008 4:44 pm

@GECKO-що се правиш на интересен?

немога да разбера какво толкова му е специалното на този шок?
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот bikerider » Вто Ное 04, 2008 4:44 pm

did написа:след 3256456346 вмирисани риби, някой може и да осъзнае, че е по-добре да яде прясна пъстърва и да си плаща за нея.

Ами тия дето искаме прясна риба това и правим. Само че не в България.

В България както всички знаем, можеш да си внесеш чудна рамка и да се опиташ да я продадеш, след което да получиш по телефона обаждане от собственик на магазинче (продаващ същата рамка с 50% отгоре) и да получиш заплахи за физическа саморазправа.
Последна промяна bikerider на Вто Ное 04, 2008 4:51 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот bokicha » Вто Ное 04, 2008 4:51 pm

...е са да се изнесем всички от България ли?
...и интересно кат идеме извън България ..
ставаме хора, а тук сме си маймуни
Що?? :dunno:
Аватар
bokicha

Мнениеот bikerider » Вто Ное 04, 2008 4:54 pm

Адаптираме се към средата.
Аватар
bikerider

Мнениеот bokicha » Вто Ное 04, 2008 5:05 pm

Интересно защо адаптацията проработва
извън границите на България??

Ако насред разглабянето бяха ми звъннали (имаха координатите ми за връзка) - Пич, тука нещо яко запече

...какво щеше да направи БГ майстор работещ в Германия??
...щеше да се адаптира към клиентът ли???
...а БГ клиентът с какво го е предизвикал??
Аватар
bokicha

Мнениеот did » Вто Ное 04, 2008 5:06 pm

bokichaa написа:...е са да се изнесем всички от България ли?

почвам сериозно да си мисля, че тва е решението.

не само ние, всички, поне за известно време.

само тва е начина да се научат хората, как се правят нещата по нормалния начин.

другото е плуване в блатото и мрънкане, че цените на услугите извън България са високи.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот jivkonik » Вто Ное 04, 2008 5:10 pm

did написа:
bokichaa написа:...е са да се изнесем всички от България ли?

другото е плуване в блатото и мрънкане, че цените на услугите извън България са високи.

Тц, ниски са, пак повтарям - ДАВАМ 70 ПАУНДА за профилактика на ШОК или ВИЛКА в сервиз, който ми предостави ТУК условията на този сервиз:

http://www.tftunedshox.com/

:popcorn:

Няма наплив от предложения, гледам....
Аватар
jivkonik

Мнениеот bikerider » Вто Ное 04, 2008 5:57 pm

Една птичка пролет не прави.
Аватар
bikerider

Мнениеот TOYAGA » Вто Ное 04, 2008 6:52 pm

Излишно мрънкате и го усуквате по килифарски... Проблеми като този се решават лично и на място.
Дръж се земьо, шоп те гази!
Аватар
TOYAGA

Рейтинг: 1634

Мнениеот agiracer » Вто Ное 04, 2008 7:11 pm

наистина има майстори които работят много зле на мен ми махнаха средното в един сервиз със горелка :bigeyes: мъчиха се 10 минути накрая един фана една горелка пална я и ми нагря рамката при средното а на старото колело не ми признаха гаранцията на главината щото съм бил скачал а пък на едно друго момче имаше същия проблем и беше със същото колело а тоне беше от най-евтините продаваха го за 450лв та задължиха ме да си купя аз главина и имах пари само за такава с болт а не със щипчица и рамката ми се пукна точно кадето се завинтва и така не само че не ми признаха рамката но ми и счупиха рамката повече няма да стъпя в онзи сервиз ;)
agiracer

Рейтинг: 1055

Мнениеот stefanakus » Вто Ное 04, 2008 8:26 pm

има мн такива случай и мене ми преебаха вилката във "Bike Center" Младост1 може вилката да ми e Duro и да не е мн читва ама я нося за смяна на масло и абе основен ремонт оставям я и след 1 ден си я взимам слагам я на бике качвам се и тя влиза 20мм и чатка влиза още 110 мм и си прави сичкия ход а преди не го правеше отивам там и те:
Ми те се баклуци мн се трошат, тя беше развелена и чаткаше ние и сменихме маслото ама тя пак чаткаше, ти така ни я даде.
След тази случка от Bike Center-а съм много ядосан и вече никога няма да им стъпя в бъгавия сървиз и ше ги плуя само тва заслужават
Баси и говедата и от тук на татък ходя само Дженко в Младост 2 добре си върши работата и не работи скъпо ;)
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
stefanakus

Рейтинг: 985

Мнениеот MAN6 » Вто Ное 04, 2008 8:35 pm

@jivkonik: това, че на дадено място някой е прецакал нещо, означава ли че и на всички останали места ще се случи същото? означава ли това, че когато човек не знае за съществуването на нещо, то не съществува...

мисля че отговорите са ясни на всички...

колкото до англичаните- мислиш ли, че дори и да са имали резервни части за твоя евтин амортисьор, който тои си им пратил от майната си(което вероятно означава че си закъсал), ще седнат да се занимават с него, вместо да направят това, което са направили- предложили са ти да си закупиш фокс, тунингован от тях... за известна сума пари...

??? :)

за преебания амортисьор- не ми е ясно колко от тук четящите/пишещите са се сблъсквали многократно със сервизиране на най-различни задни амортисьори, но е напълно възможно да се случи трудно отваряне поради наличието на фабрично нанесено лепило. напълно възможно е да се случи и този проблем с рибаунда.
да, друг е върпосът че и двете неща могат да бъдат направени без фатални последици...

и за доста неща си има място в БГ, където на хората им пука за клиентите... където хората имат желание нещата да се получават както в нормалните държави... където също се ползва чук, само че освен него има още един куп инструменти, които помагат на чука да стои на страна и да се използва наистина само когато трябва...
друг е въпросът какво мнение се е сформирало за тях сред група хора, затворени в малкото си обществото и забравящи да се оглеждат извън пределите на монитора... да се самонадъхват и после да се чудят това защо се случи така... и да не зациклят над едни и същи остарели тъпотии...

и последно- недоволен ли остана от ремонта на онази вилка маниту? :)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот axelmax » Вто Ное 04, 2008 8:56 pm

кадърен или не трябва да носи отговорност, това е смисълът на темата

когато се бръкнеш за нов шок ,ще се замислиш дали да се занимаваш с това и на каква цена

ако имаш вилка за 1000,не виждам какъв е проблема да си купиш инструменти и 1L масло (около 100 лева) освен ако не си надскачиш бюджета
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот awd_volvo » Вто Ное 04, 2008 9:17 pm

Като за начало искам да изразя съпричастността си към дискутирания проблем. Това е типично цигански модел на поведение, пълна селяния и мизерия, която мирише на кенефите в даскало.
Ето още нещо за селянията и циганията по бг "сервизите" и "майсторите"! Имам един IPod 30GB и не му работеше единия канал на стереото. От ЕДИНСТВЕНИЯ ОФИЦИАЛЕН Апъл сервиз ми казаха, че НЕ СМЕЕЛИ ДА ОТВАРЯТ IPod-и, ако искам, съм можел да си купя нов! Как НЕ! КАКВИ ШИБ*НИ НАХАЛНИЦИ. После разгледах в нета и видях, че в сервиз "Бушона", който бил ама мнооу добър оправяли IPod-и секакфи.
Дадох го там. След 1 седмица, от въпросният "сервиз" ми се обадиха и какато е в реда на нещата ми казаха, че ще струва скромните 177 лв(20%+ от цената на нов), защото се бил прецакал някъф лентов кабел (който струва 17$ в USA от И-Бей в комплект със специална анти-статична шпатула за отваряне на IPod-а + инструкции) и аз им казах че не ме устройва и искам да си го взема и да потърся друг вариант. Той беше, да си поръчам въпросният комплект (избягвах го, защото нямам банкова карта/сметка/акаунт в И-Бей и не ми се разправяше) После отидох да ги прибера от сервиза, където ми го върнаха НАДРАН, и полузатворен, защото са го отваряли със отверка и са му счупили едната от щипките! Аз почнах да им обяснявам, че съм го дал лъскавичък и новичък за да му сложат кабел за 20лв, а ми искат 177 и ми го връщат СЧУПЕН! :(!: Те казаха, че съм нямал доказателства и да се разкарам! :censore: ОТНОВО, КАКВИ ШИБ*НИ НАХАЛНИЦИ! От къде се взимат подобни people=shit-аджии? :dunno:
Така че, не е само със Маниту-тата, а със ВСИЧКО извън-гаранционно. Това е да имаш възможността и нуждата да ти поправят нещо и да няма кой! Това е да искаш да си дадеш парите за услуга и да няма кой да ти я извърши! И далеч не съм само аз!
Как може сектора на услугите в БГ, бъдейки огромна част от нашата икономика да е такъв БОКЛУК? После защо съм искал да живея в USA/UK... нека да ми предложат европейски услуги на европейски цени в България и на драго сърце ще си живея тук и ще се любувам на красивата природа,знаейки, че не съм жертва на разни малоумни отрепки и необразовани деца на чалга културата!
Аватар
awd_volvo

Рейтинг: 1263

Мнениеот Harka » Вто Ное 04, 2008 9:58 pm

MAN6 написа:
това, че на дадено място някой е прецакал нещо, означава ли че и на всички останали места ще се случи същото? означава ли това, че когато човек не знае за съществуването на нещо, то не съществува...

Не. Означава, че след като си изгорял по този начин и за толкова кинти, може и да рискуваш със следващото място... ама друг път.
мисля че отговорите са ясни на всички...

Мда, Живко вече е достигнал до тях. За жалост със закъснение.
колкото до англичаните- мислиш ли, че дори и да са имали резервни части за твоя евтин амортисьор...

Въпросният Swinger 3-Way бих го нарекъл всякак, но не и "евтин амортисьор". Направи си справка с цените.
...който тои си им пратил от майната си...

...за което ги боли фара... Или може би TF Тuned не са свикнали да получават/изпращат колети?!?!? :rofl:
(което вероятно означава че си закъсал)

Закъсал за заден амортисьор. На фона на тая финансова криза това си звучи направо страшно! :shake:
...ще седнат да се занимават с него, вместо да направят това, което са направили- предложили са ти да си закупиш фокс, тунингован от тях... за известна сума пари...

Вие така ли правите?
и за доста неща си има място в БГ, където на хората им пука за клиентите... където хората имат желание нещата да се получават както в нормалните държави... където също се ползва чук, само че освен него има още един куп инструменти, които помагат на чука да стои на страна и да се използва наистина само когато трябва...
друг е въпросът какво мнение се е сформирало за тях сред група хора, затворени в малкото си обществото и забравящи да се оглеждат извън пределите на монитора... да се самонадъхват и после да се чудят това защо се случи така... и да не зациклят над едни и същи остарели тъпотии...

Много трогателно. Наистина. Остава ти само в минутките за реклама да посочиш и вълшебното място, и лошите хора, и всички да заживеят щастливо до края на дните си...
Аватар
Harka

Мнениеот MAN6 » Вто Ное 04, 2008 10:03 pm

:offtopic: за цените- когато някъде някой поиска по-висока цена от другаде- ебаа го тоя къв е са, кво си мисли, мене ли ше ме ебава, аз ше мина по-тънко другаде... като иде при тънкото- еее да еба тоя къв е са, що ми наеба така нещата...

с 2 думи- киселият гъз си е кисел гъз и съм далеч от мисълта че ако някой тук в БГ предложи европейска цена за дадена услуга някой ще отиде там(независимо от предложеното европейско качество)... по простата причина че европейските цени за услуги са съвсем други, а българинът е страшен тарикат...

за тва и всеки втори български планински колоездач пазарува от щатите на партия с някой авер... щото тука все още масово се цепи стотинката на две и се мисли как някой си искал да преебе другиго...

а цените тук са по-ниски от масовите европейски...

така че стига сте ревали :) и ако може да ми набута някой минус 1980 ще е най-добре :)

@HARKA: нещо си се объркал.. ?! или си ме разбрал погрешно... все едно... бъди здрав
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот krasy » Вто Ное 04, 2008 10:14 pm

Баси, знам, че трябва да отговоря. Темата е крайно интересна, макар и да ми е много неприятна.Като механик от много години нещата са ми ясни горе-долу. Всички сме прави за себе си. Аз като купувам хляб очаквам да е качествен и като правя ремонт абсолютно във всеки случай давам максималното от себе си. Предполагам, че повечето механици са така. Друг е въпросът, че и аз не зная всички елементи. Мир и любов и така... :beer:
krasy

Рейтинг: 1250

Мнениеот NovemberCharlie » Вто Ное 04, 2008 10:44 pm

Може и европейско качество и нормални цени. За пример - когато ми се прецака челото на коляновия вал, вместо да ми го смени, като ме посъветваха от Супердизел(цена 1800 лв.), моя майстор го свали, челоса го на струг(0.1 мм) и сега колата работи перфектно (вече 25 000 км).Просто "майстори" -те (плочкаджии, бояджии,, автомобилни майстори и вся осталная сволач) в България в голямата си част са самовлюбени, нагли, тъпи, негодни и алчи копелета. Е, има и изключения, като моя майстор. Ама много рядко.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот Editor » Вто Ное 04, 2008 10:51 pm

NovemberCharlie - :agree:
Абсолютно си прав.Много са малко хората , които могат да си направят реална преценка от какво точно имаш нужда.Повечето просто се стремят да накарат човека да продаде това което притежава и да си купи нещо от по-висок клас от тях.Май съвременна търговия му се викаше.Проблема тук обаче е друг....Въпросният шок не струва малко пари ,а на Живко фактически няма кой да му възтанови дори и част от парите за него.Незнам дали в такъв случай би проработила политиката за защита на клиента , но аз лично бих пробвал да разреша проблема лично.Отивам отново там , показвам разпечатка от мейл-а от специализираният сервиз в който е бил шока след нашенския сервиз и обяснявам точно как стоят нещата.Ако са коректни и не искат за загубят куп клиенти , ще направят всичко възможно клиента да остане доволен.
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот did » Вто Ное 04, 2008 10:56 pm

вместо да разтягаме локуми, защо просто не изчакаме позицията на сервиза и (евентуално) GECKO, като страничен наблюдател.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Вто Ное 04, 2008 11:32 pm

Както обсъждахме с един многоуважаван форумец, високите цени за ремонти в Западна Европа, не се дължат на супер-оборудване или супер-квалификация на майсторите, а чисто и просто трудът там струва много. Дори и евтиният струва много.

Така че, NC добре каза, че е възможно европейско качество на нормални цени, тук, у нас. :agree:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Bikersteam » Сря Ное 05, 2008 12:31 am

awd_volvo написа:Като за начало искам да изразя съпричастността си към дискутирания проблем. Това е типично цигански модел на поведение, пълна селяния и мизерия, която мирише на кенефите в даскало.
Ето още нещо за селянията и циганията по бг "сервизите" и "майсторите"! Имам един IPod 30GB и не му работеше единия канал на стереото. От ЕДИНСТВЕНИЯ ОФИЦИАЛЕН Апъл сервиз ми казаха, че НЕ СМЕЕЛИ ДА ОТВАРЯТ IPod-и, ако искам, съм можел да си купя нов! Как НЕ! КАКВИ ШИБ*НИ НАХАЛНИЦИ. После разгледах в нета и видях, че в сервиз "Бушона", който бил ама мнооу добър оправяли IPod-и секакфи.
Дадох го там. След 1 седмица, от въпросният "сервиз" ми се обадиха и какато е в реда на нещата ми казаха, че ще струва скромните 177 лв(20%+ от цената на нов), защото се бил прецакал някъф лентов кабел (който струва 17$ в USA от И-Бей в комплект със специална анти-статична шпатула за отваряне на IPod-а + инструкции) и аз им казах че не ме устройва и искам да си го взема и да потърся друг вариант. Той беше, да си поръчам въпросният комплект (избягвах го, защото нямам банкова карта/сметка/акаунт в И-Бей и не ми се разправяше) После отидох да ги прибера от сервиза, където ми го върнаха НАДРАН, и полузатворен, защото са го отваряли със отверка и са му счупили едната от щипките! Аз почнах да им обяснявам, че съм го дал лъскавичък и новичък за да му сложат кабел за 20лв, а ми искат 177 и ми го връщат СЧУПЕН! :(!: Те казаха, че съм нямал доказателства и да се разкарам! :censore: ОТНОВО, КАКВИ ШИБ*НИ НАХАЛНИЦИ! От къде се взимат подобни people=shit-аджии? :dunno:
Така че, не е само със Маниту-тата, а със ВСИЧКО извън-гаранционно. Това е да имаш възможността и нуждата да ти поправят нещо и да няма кой! Това е да искаш да си дадеш парите за услуга и да няма кой да ти я извърши! И далеч не съм само аз!
Как може сектора на услугите в БГ, бъдейки огромна част от нашата икономика да е такъв БОКЛУК? После защо съм искал да живея в USA/UK... нека да ми предложат европейски услуги на европейски цени в България и на драго сърце ще си живея тук и ще се любувам на красивата природа,знаейки, че не съм жертва на разни малоумни отрепки и необразовани деца на чалга културата!

така нямах намерение да се обаждам по темата... но ето и в този твой случай вината си е изцяло твоя....Помисли логично?! В Официален сервиз на епъл не се наемат да го оправят а в сервиза на бушона оправяли всякакви... Ако малко се замисли човек... ами евалата на епъл България... като незнаят с какво се захващат въобще не се захващат и ти препоръчват да си вземеш нов! както е направила и фирмата в Англия като е видяла в какво състояние е въпросния шок след манипулацията му тук в БГ! Какво мислиш.... че не са могли да го закърпят някакси ли.. могли са... но просто една фирма с добро реноме няма да си пъхне главата в торбата за ремонт на някакъв шок от който ще изкара смешни пари при положение че после като вземе да дефектира ще я оплюят по форумите и ще загуби доста повече клиенти... Ето това е една добра политика на фирма!Или го можеш или не го можеш!Не смятам че е коректно да се учиш върху продукт даден ти за ремонт..И в тази връзка която фирма Откаже да ремонтира нещо значи е коректна.. а в случая в Бушона кадето оправяли иподи всякакви явно просто търсят будали с които иподи да експериментират..хмм колко ли време им е отнело докато разберат как се отваря :crazy: .... Това за мен не е работа.. такива случай съм сигурен че има много и не само свързани с велосипедни компоненти а изобщо свързани с ремонтна дейност на каквото и да било в БГ...

едит:
една мисъл показваща какъв е българина.

елементарен пример

Отиваш на пазара да си купуваш домати. Виждаш една сергия добре подредена и когато попиташ може ли да си избереш доматчета казват НЕ! Първата ти мисъл която ти минава през главата е... Ами прави са хората я гледай как като за снимка са ги наредили доматите с дръжката им надолу... каде ще ровя аз тука да развалям естетиката..И въпреки това се доверяваш на избора на продавача ... и му казваш ами сложете ми вие 1 кило.... И оттук нататък какво става...

първо пред ръцете му има огромна купчена от Стилно подредени перфекти домати... но там кадето той взима нищо не виждаш.. откъде ги взима какви са и т.н.

второ кантара също се крие умело зад съседната купчина Ябълки и показанието си остава загадка за нас...

трето с магическо движение доматите от кантара се озовават в непрозрачна черна торбичка умело и грижливо завързана скриваща от погледа ни продукта вътре..

В следващия момент аз се озовавам в нас развързвайки торбичката и надявайки се да зърна същите красиви доматки като тези на сергииката отпред и да си спретна една салатка! Е да да ама НЕ!?! пред погледа ми се озовават домати които може би стават за нещо примерно Лютеница ама за салата и факира Ути Бъчваров едва ли би успял да ги разреже с неговите ножове без да се разпаднат в ръцете му.. И какво прави човек... тегли една майна наум на цялата държава и "любезния" продавач и повече неиска и да стъпи при него..

Не е ли малко глупаво? Ще прецакаш един човек който повече няма да стъпи при теб откъдето следва че и повече няма да ти налива пари в джобчето? И какво... българина гледа да направи далаверата на момента а в дългосрочен план каквото стане... вместо продавача да се стреми към основното правило в този бранш.. Клиентът винаги е прав! То какво излиза че клиентът си плаща но въобще няма думата! А ако се придържа към правилото клиентът ще остане доволен ще дойде и пак и пак и пак...ще препоръча и на други хора... всичко това е в интерес на търговеца ... ама айде де.. :dunno:

От мен лека вечер! А Живко дано да няма повече такива проблеми .... защото айде пари се изкарват ама хвърлени нерви не... :crap:
Седят си две бълхи, мечтаят си:
- А като забогатеeм, ще се купим куче!
Аватар
Bikersteam

Рейтинг: 1405

Мнениеот Metal_Psycho » Сря Ное 05, 2008 1:41 am

Брей,колко много "разбирачи"...
Аватар
Metal_Psycho

Рейтинг: 1993

no comment !

Мнениеот amestaff » Сря Ное 05, 2008 7:39 am

Metal_Psycho написа:Брей,колко много "разбирачи"...

NO COMMENT ! :V:
Think positive :)
Аватар
amestaff

Рейтинг: 1392

Мнениеот Alpina » Сря Ное 05, 2008 8:00 am

NovemberCharlie написа:За пример - когато ми се прецака челото на коляновия вал, вместо да ми го смени, като ме посъветваха от Супердизел(цена 1800 лв.), моя майстор го свали, челоса го на струг(0.1 мм) и сега колата работи перфектно (вече 25 000 км).

Бях се зарекал да не пиша както до сега в този форум (на всяка манджа мерудия), обаче...

Супердизел не си играят на ако стане - стане.
Те правят следното или ще направят ремонта така, че да могат да кажат "Тази част ще издържи еди колко си КМ, ако не ще я смениме", или просто няма да го направят. Не си играят са кърпят. За което имат моето уважение и признание, понеже ако пипнат - не мислиш повече.
За целта работят само с качествени части и си пазят името, обаче това струва пари.

В твоя случай си си ги спестил (в което няма лошо) но тази система показва колко работи в първия пост в тази тема.
NovemberCharlie написа:Ако хората в магазина са достатъчно толерантни, след тази случка ще е добре да компенсират пострадавшия с нов шок. Надявам се, че той им е съобщил за последствията от ремонта.

Ако недай си боже, нещо стане пак с вала - твоя майстор ще го смени ли, заедно със останалите поражение, които може да нанесе? Не ти го пожелавам, просто питам?

@jivkonik, Capoeira, agiracer, stefanakus, awd_volvo и всички като вас имам да кажа следното:

Мойте уважения, но положението е такова само заради вас!!!
Преебават ви и след това само си плямпате и оплаквате по форуми.

Или ще се научите как стават нещата, или разчитайте на сервизи в чужбина!!!

Качеството е пари - да не трябва да се лежи само на това и да се дават излишни средства на ляво и дясно, но някъде където ми кажат, че профилактиката ще ми струва 15лв, а аз знам че на друго ми искат 180 - значи в първото за тези 15 ще си спестят сумати моменти. Едва ли смяташ, че за тези пари, ще получиш нещо разилчно от "отвори, замажи и затвори".

За това в сервизи има "само за сваляне и отваряне на дадена част - еди колко си лева, цена на ремонт/профилактика се уточнява след това по телефон или на място" и всеки уважаващ клиентите си и държащ на името си сервиз ще го направи.
Една профилактика струва толкова, обаче с уговорката - 15лв само да свалиме и отвориме частта - ако всичко е ОК - продължаваме и правиме профилактиката, която включва това, това, това и стурва общо 100. Ако нещо не е както трябва, звъниме обясняваме, разбираме се и или затваряме и се оправяш както можеш на друго място с други средства.

За колелото си не ми се е налагало такова нещо до сега, обаче със всичко останало постъпвам с такива оговорки, особено в сервиза за колата, където ми казват "Докато не отвориме и видиме - няма какво да говорим, нито за цени, нито за време, обаче ако не те устройва затваряме и всичко си е както до момента в който остави колата при нас"

Някой ми се оплаква - дадох перфектно изглеждаш уред и ми го върнаха незатворен ужулен... - а ти попълни ли приемно-предавателен протокол, в който е описано състоянието на уреда при предаване?

@GECKO, и ти с мълчанието си не помагаш на никого. Или да не беше се обаждал в темата всявайки само допълнителен смут, или да го беше направил, ако ще казваш нещо съществено по нея.
След като имаш връзки с този сервиз, кажи им за темата и да застанат с някакво тяхно становище, защото не става по този начин!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Сря Ное 05, 2008 8:50 am

PtD написа:Както обсъждахме с един многоуважаван форумец, високите цени за ремонти в Западна Европа, не се дължат на супер-оборудване или супер-квалификация на майсторите

Не е нужно супер оборудване, нужно е минимално.
Аватар
bikerider

Мнениеот NovemberCharlie » Сря Ное 05, 2008 9:00 am

Alpina написа:
NovemberCharlie написа:За пример - когато ми се прецака челото на коляновия вал, вместо да ми го смени, като ме посъветваха от Супердизел(цена 1800 лв.), моя майстор го свали, челоса го на струг(0.1 мм) и сега колата работи перфектно (вече 25 000 км).

Бях се зарекал да не пиша както до сега в този форум (на всяка манджа мерудия), обаче...

Супердизел не си играят на ако стане - стане.
Те правят следното или ще направят ремонта така, че да могат да кажат "Тази част ще издържи еди колко си КМ, ако не ще я смениме", или просто няма да го направят. Не си играят са кърпят. За което имат моето уважение и признание, понеже ако пипнат - не мислиш повече.
За целта работят само с качествени части и си пазят името, обаче това струва пари.

В твоя случай си си ги спестил (в което няма лошо) но тази система показва колко работи в първия пост в тази тема.
NovemberCharlie написа:Ако хората в магазина са достатъчно толерантни, след тази случка ще е добре да компенсират пострадавшия с нов шок. Надявам се, че той им е съобщил за последствията от ремонта.

Ако недай си боже, нещо стане пак с вала - твоя майстор ще го смени ли, заедно със останалите поражение, които може да нанесе? Не ти го пожелавам, просто питам?
О, не се съмнявай, че ще го смени. Говоря от собствен опит. Човекът, за който говорим се занимава с ремонт на коли от 1985г. и не прави неща, за които не е убеден, че стават. Още един пример - когато ми сменяше сегментите на предишната кола (купих я с един счупен маслен сегмент и за щастие нямаше поражения по цилиндъра) ги напасна един по един за всеки цилиндър на ръка - общо 4 часа - цена на ремонта без частите - 50 лв. За сравнение сегментите бяха Мале и струваха 150 лв. Преди да почне ремонт на каквото и да било всеки детайл се мие с пароструйка и след това с четка. И последно, когато не може нещо си казва - това не мога да го поравя/нямам условия/не знам как се прави. Супердизел ми взеха 100 лв. за диагностика + смяна на шайбата - 20 минути без да използват никакви специализирани уреди, освен пневматичен гайковърт. Което прави 2400 лв. надник. Шайбата отделно ми струваше 95 лв. Аз не се итересувам, кой колко велик майстор е - искам нещото да работи както трябва и да не ми струва толкова, колкото да си купя нова кола. Както казах има читави специалисти, които си вършат добре работата на цена, но са рядкост.
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

ПредишнаСледваща

Назад към Общ форум