Да продължа малко с темата за сервиза от Англия.....
След като получих писмото от тях бях "леко само побеснял....." и като поуспокоих топката им благодарих културно с писмо като ги попитах колко им дължа за използваните дотук техни услуги (поне диагностика направиха), както и цена за връщането на шока дотук.
От там за пореден път много ми се извиниха, че не са могли да ми оправят проблемите, казаха, че пари за диагностиката няма да искат, доставката до БГ е 9 паунда и могат да ми го изпратят веднага със протокол за откритите проблеми.
Проучих междувременно цените и сроковете за купуване от тук (през "официалния" или още "Човека от Пловдив" доставчик на ФОКС) нов заден шок FOX RP23. Понеже стандартно шоковете се доставят без монтажи за конкретната рамка попитах за цена на монтажи за въпросния нов ФОКС от англичаните и дали случайно тези от МАНИТУ няма да станат - иначе трябваше да почвам сага с доставка на въпросните монтажи за Cannondale от някъде си.
От Англия отново културно ми отговориха с цени за нещата които питам, както и се извиниха, че втулките и респективно монтажите за МАНИТУ са друг диаметър и монтажите не са заменими с такива за ФОКС....
Ами взех, че попитах - колко аджеба ще ми струва ФОКС RP23 от англичаните с монтирани монтажи при тях с доставката до тук и т.н.?!
Ами - какво да ви кажа:
FOX RP23 2009 + heavy-duty монтажи за моята рамка + PUSH-тунинг на шока (съобразен с модела рамка, килограмите ми и стила на каране) + доставката до тук заедно със стария шок излезе малко над 15% по-скъпо от "голия" шок, който щях да получа от дистрибутора тук "някъде може би януари"!!!
На всичкото отгоре тази цена бе С 50 ПАУНДА ПО-МАЛКО от обявената в сайта на въпросния сервиз, като най-щателно ми обясниха, че ми правят отстъпка ЗАЩОТО СЕ ЧУВСТВАТ ДОСТА НЕУДОБНО, че не могли да ми решат проблемите със стария шок! (м-у другото - продават си новите шокове на цените обявени на страницата им, това го потвърди и друг колега от форума, пазарувал от тях.... отстъпката си беше истинска!!!)
Нали се сещате, какъв е новия ми шок?
Всичко това разбира се пътува насам вече, освен това си идва и с фактурите, и с гаранцията, и с детаилно обяснение какво точно е тунинговано по шока!
Вадиш от кутията, завиваш 2 болта и след 5 минути КАРАШ!
Мдамммм..... така се печелят клиенти..... а иначе тук само си пишем.....