Помощ относно каска на TSG!

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Помощ относно каска на TSG!

Мнениеот Attention-rider » Съб Ное 15, 2008 10:36 pm

Здравейте!
Преди време попаднах в интернет на една каска, но не се сетих да пусна тема за нея! Ето сега го правя, а каската е тази --> http://www.bikescenter-bg.com/index.php ... 110&lang=2 ! Нещото, което ме накара да се зачудя е дали тази каска наистина е 900грама (което зa каска покриваща Snell е доста малко). Като го прочетох и просто неможех да повярвам, че каска с Snell е 900гр. и е на цена от 115лв. Има ли някаква уловка и дане каската да е за деца? Благодаря предварително на отзовалите се!

Attention to the ride, Attention to the rider!
Аватар
Attention-rider

Рейтинг: 999

Мнениеот jd » Нед Ное 16, 2008 8:05 am

Ми толкова е, но не разчитай на максимум протекция, каквата има при каските от по-висок клас. Хубава, бюджетна фулфейс каска бих казал. Веднъж съм слагал такава, добре седеше. Не съм сигурен, някой да ме поправи ако греша, но проветрението на тази каска не е от най-добрите.
Изображение
Аватар
jd

Рейтинг: 2000

Мнениеот An1MaL » Нед Ное 16, 2008 9:14 am

Каската е доста здрава, но...
1.Проветрението го няма. :paperba:
2.Като скафандар e.
3.Тежи доста повече от 900гр.
:)
Bogdan Andreev - RAM BIKES N4
Аватар
An1MaL

Рейтинг: 1942

Мнениеот ko3er » Нед Ное 16, 2008 9:38 am

Някой може ли да ми каже как една фулфейс каска ще пази повече от друга.Все пак при всички положения цялата глава е скрита вътре... :dunno:
Аватар
ko3er

Рейтинг: 1955

Мнениеот Attention-rider » Нед Ное 16, 2008 10:15 am

@jd: Проветрение при 2-5 или понякога 10 минути спускане (зависи от трасето) неми трябва. ;) А как е с видимостта, нали каза че си я слагал?

@Animal: Колко повече тежи от 900г. Нали не е като другото TSG, дето е кило и половина?

@ko3er: Например различните стандарти!

Аватар
Attention-rider

Мнениеот Stancho » Нед Ное 16, 2008 10:17 am

Ми падни с каска на Драг и каска на друг пройзводител от по - висок клас...

1. Има различни стандарти и при по-евтините каски се покриват само част от тези стандарти.
2. По - евтините каски се правят от по - евтини и тежки материали, които накрая стават като метална обвивка и няма да поддадат при силен удар, както биха нправили хубавите такива (абсорбират удара с малко поддаване на материала).
3. Отвътре меките панели са много по - добре измислени и главата ти няма да поема толкова твърдо удара.

Сигурно има още много, но няма да продължавам. Който не ми вярва, да пробва един фулфейс на Драг и един такъв на 661 и ще си говорим.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот jd » Нед Ное 16, 2008 10:38 am

ko3er написа:Някой може ли да ми каже как една фулфейс каска ще пази повече от друга.Все пак при всички положения цялата глава е скрита вътре... :dunno:

При половинките (не-фулфейс) каските да, главата е скрита, но зъбите не са ;) Миналата седмица именно фулфейса ми спаси усмивката и пълния набор зъби ;)

@Attention-rider: Ми като видимост... не помня честно. Но ако имаш възможност, събери още малко пари и си вземи нещо от рода на Bell Balistic. Наскоро Админ пусна една статия за тази каска, аз карам с такава и съм доволен. Пази ;)
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Нед Ное 16, 2008 11:37 am

Каската е далеч по-добра алтернатива от тези на Драг
А на същата цена каска със мото стандарт няма.
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Рейтинг: 1263

: )

Мнениеот 25thframe » Нед Ное 16, 2008 3:58 pm

За малко повече пари тази мисля че е по-добър избор, карам с такава и освен че е много удобна се проветрява добре и пасват доста видове маски дори моето скиорско боле. За здравина не мога да ти кажа, все още не съм имал нещастието да се видя лице в лице с нещо твърдо, но уж я хвалят.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот Attention-rider » Нед Ное 16, 2008 5:44 pm

Цената не е проблем! Бях се насочил към Airoh, защото каската за момента, ще се кара колело, но по-нататък, ще се кара и с колело и с мотор. Затова се насочих към каска с DOT. Просто Airoh-a е 190лв. и е 1350+/-50, и след това видях модела на TSG и просто ме впечатли теглото и цената! Пак мога да си купя Airoh-a, но ако това е по-доброто, зашо не то?

*) За Airoh Runner Nero става на въпрос!

Аватар
Attention-rider

Мнениеот Ares » Пон Ное 17, 2008 10:40 am

И аз в момента доста се колебая за каска и то точно на TSG.Според мен тази,която си посочил е с добра цена и при всички случаи е по-добра от тези на DRAG. 25thframe донякъде ми помогна и на мен,добър избор,защото обичам маските да пасват по-добре,пък и проветрението си личи,че е добро...но за тези пари...хм 661 Strike ? :) Да не говорим,че на нея каквато и снимка с маска съм видял,пасва идеално!
Ще го мисля още явно.Успех и на вас в купуването. :beer:
Аватар
Ares

Рейтинг: 1202

Мнениеот bodo » Пон Ное 17, 2008 7:57 pm

ИзображениеИзображение

Открийте разликите :popcorn:
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот Attention-rider » Пон Ное 17, 2008 8:54 pm

В теглото и че едната е Drag другата TSG. Та иначе между Airoh Runner Nero Black и TSG Face OFF коя бихте избрали?

Аватар
Attention-rider

Мнениеот Ozzie » Пон Ное 17, 2008 10:12 pm

Някои деца явно няма да си научат уроците...
Изображение
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот evilll » Вто Ное 18, 2008 12:10 am

bodo написа:http://www.bikescenter-bg.com/images/bike_center/pricelist/1887/_thumbs2/Stealth_Helmet.jpg
http://screambikes.eu/userfiles/image/drag_flame_2.jpg
Открийте разликите :popcorn:

Attention-rider написа:В теглото и че едната е Drag другата TSG. Та иначе между Airoh Runner Nero Black и TSG Face OFF коя бихте избрали?

Изображение
Не позна...а това го знае всяко хлапе... Изображение

Разликата(за BG специално) е в цвета и рисунките...всичко е въпрос на външния вид...Изображение
Аватар
evilll

Рейтинг: 1864

Re: : )

Мнениеот rivanov » Сря Ное 19, 2008 1:21 am

25thframe написа:За малко повече пари тази мисля че е по-добър избор, карам с такава и освен че е много удобна се проветрява добре и пасват доста видове маски дори моето скиорско боле. За здравина не мога да ти кажа, все още не съм имал нещастието да се видя лице в лице с нещо твърдо, но уж я хвалят.

На сайта на TSG е посочено същото тегло, т.е. не би трябвало да има голямо разминаване!
http://ridetsg.com/product_info.php?inf ... e-off.html

"TSG Stealth" покрива Snell-B, a "TSG face off" - Snell M2000. Първият е велосипеден стандарт, а вторият доколкото знам е моторджийски. Би следвало каските да са тествани при различни условия- удари, скорости и т.н.

По принцип, без да визирам споменатите каски до момента- не знам до колко е разумно да караш мотор с какса за колело и обратно. Те хората са ги мислили тези работи и не случайно са разделени стандартите. А и икономията е майка на мизерията... особено що се отнася за тиквата на раменете ти.
Jules, if you give that fuckin' nimrod fifteen hundred dollars, I'm gonna shoot him on general principles.
Аватар
rivanov

Рейтинг: 1467

е;0

Мнениеот 25thframe » Сря Ное 19, 2008 10:25 am

Ако говорим за мотор, каска под 300лв. не бих си взел, аз говорех за колело (сру ако не се подразбрало). Мисля че при моторно превозно средсво дайнесе е марката.
Аватар
25thframe

Мнениеот gjfts » Сря Ное 19, 2008 7:36 pm

Attention-rider написа:Цената не е проблем! Бях се насочил към Airoh, защото каската за момента, ще се кара колело, но по-нататък, ще се кара и с колело и с мотор. Затова се насочих към каска с DOT. Просто Airoh-a е 190лв. и е 1350+/-50, и след това видях модела на TSG и просто ме впечатли теглото и цената! Пак мога да си купя Airoh-a, но ако това е по-доброто, зашо не то?

*) За Airoh Runner Nero става на въпрос!

Еми колега аз карам мотокрос и трябва да ти кажа ,че задължително трябва да си вземеш Airoh .Аз карам с такава и гарантирам качеството. :agree: ;)
Light that shit Smoke that shit Pass that shit
gjfts

Рейтинг: 1053

Мнениеот Attention-rider » Сря Ное 19, 2008 8:36 pm

Ето това ми трябваше! Просто неми пречи кой знае колко теглото и Airoh-a като си го сложих на главата и неми ограничаваше видимостта изобщо и теглото също не го усетих (не на място ами си покарах със нея). Просто ме интересуваше, кое е по-добро (впечатление ми направиха съотношение цена/тегло!) Мерси много!

Edit: С Airoh-a караш ли колело?

Аватар
Attention-rider

Мнениеот 25thframe » Чет Ное 20, 2008 11:06 am

Ето тук обсъждат Нерото, има инфо за сертификатите DOT и тн.
Аватар
25thframe

Мнениеот Shady™ » Чет Ное 20, 2008 1:48 pm

Aбе да ти кажа явно нещо хората от TSG са се объркали... Според мен кaската като съм я дигал е далеч над 900гр. А за цената - ами тя е на ... промоция/ликвидация.... Мисля че почти няма от нея и са само XL...a цената трябва да е доста над 150лв...

Не знам дали съм бил ползен ама... :beer:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот gjfts » Пет Ное 21, 2008 2:34 pm

Attention-rider написа:Ето това ми трябваше! Просто неми пречи кой знае колко теглото и Airoh-a като си го сложих на главата и неми ограничаваше видимостта изобщо и теглото също не го усетих (не на място ами си покарах със нея). Просто ме интересуваше, кое е по-добро (впечатление ми направиха съотношение цена/тегло!) Мерси много!

Edit: С Airoh-a караш ли колело?

От време на време,вече по-малко.Щом става дума и за каране на мотор ,просто няма смисал да говориме.
gjfts

Мнениеот evilll » Пет Ное 21, 2008 2:40 pm

gjfts написа:...Щом става дума и за каране на мотор ,просто няма смисал да говориме.

???
Кое няма смисъл, че нещо може и погрешно да съм разбрал?
Като караш мотор няма смисъл да караш и колело ли? Ако е така...не си прав :nono: . Аз карам и мотор, а имам и 2 колела...да ти кажа даже позарязах мотора заради колелата(тръпките просто са различни).
Аватар
evilll

Рейтинг: 1864

Мнениеот n3k01 » Пет Ное 21, 2008 4:25 pm

evilll написа:
gjfts написа:...Щом става дума и за каране на мотор ,просто няма смисал да говориме.

???
Като караш мотор няма смисъл да караш и колело ли? Ако е така...не си прав :nono: . Аз карам и мотор, а имам и 2 колела...да ти кажа даже позарязах мотора заради колелата(тръпките просто са различни).

:agree: Може да се каже че и аз поотебах мотрите откакто карам колелце по-сериозно.Тръпката е съвсем различна.
Иначе по темата не разбрах кои какъв опит има с TSG,защото и аз сам заинтересуван от каската.Наи-вече предпазва ли (не питам в сравнение с DRAG-а),освен че пасва с еди ква си маска,защото смятам първо каската да взема пък тогава ще мисля маската.
n3k01

Рейтинг: 1252

Мнениеот gjfts » Пет Ное 21, 2008 6:29 pm

n3k01 написа:
evilll написа:

???

:agree: Може да се каже че и аз поотебах мотрите откакто карам колелце по-сериозно.Тръпката е съвсем различна.
Иначе по темата не разбрах кои какъв опит има с TSG,защото и аз сам заинтересуван от каската.Наи-вече предпазва ли (не питам в сравнение с DRAG-а),освен че пасва с еди ква си маска,защото смятам първо каската да взема пък тогава ще мисля маската.

Момчета нищо такова не съм казал.Говорех ,че за каските няма смисал да говориме.Вие как карахте моторите си,защото и при мен заради тръпката зарязах колелата.
gjfts

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Пет Ное 21, 2008 7:01 pm

Ми за какво вобще пишеш тука тогава ? Форуми за мотори колкото искаш ...
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Рейтинг: 1263

Мнениеот gjfts » Нед Ное 23, 2008 8:14 pm

An Alien Hoopajupe написа:Ми за какво вобще пишеш тука тогава ? Форуми за мотори колкото искаш ...

Пич.Пиша по тема за каска.Това ,че карам мотори не значи ,че не мога да посещавам форума.
gjfts

Мнениеот did » Нед Ное 23, 2008 9:19 pm

gjfts написа:
An Alien Hoopajupe написа:Ми за какво вобще пишеш тука тогава ? Форуми за мотори колкото искаш ...

Пич.Пиша по тема за каска.Това ,че карам мотори не значи ,че не мога да посещавам форума.

щом не караш колело, можеш да си четеш колкото искаш, но не и да съветваш С КАКВА ЕКИПИРОВКА да се кара КОЛЕЛО!

Гори там бензин и се кефи. Лесно е да се кара по лесния начин.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот gjfts » Пон Ное 24, 2008 2:55 pm

did написа:
gjfts написа:

щом не караш колело, можеш да си четеш колкото искаш, но не и да съветваш С КАКВА ЕКИПИРОВКА да се кара КОЛЕЛО!

Гори там бензин и се кефи. Лесно е да се кара по лесния начин.

@did ,давам мнение за каска с която ще се кара и мотор и мисля,че мога да изкажа мнението си по въпроса,нали.На никой не съм казал каква вилка да си купи.А за това кое е лесно и кое не ,просто ще кажа ,че не разбираш.Не знам карал ли си MX,но ако някога караш ,ще видиш кое е лесно и кое не.
gjfts

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд