Проблем с Windows-a

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот chill » Сря Ное 26, 2008 9:50 am

outfaced написа:Иначе то си е ясно ... уиндоуса е най стабилната система ... стига да го оставиш да работи само сам със себе си :D

А пък да знаеш колко е стабилен, ако въобще не му пускаш ток ! :idea:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот Alpina » Сря Ное 26, 2008 10:57 am

bikerider, ти нищо не разбираш.
А и не си модерен!
;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот Antares » Сря Ное 26, 2008 11:03 am

Резюме. Пич. Намери си някой сносен Windows. При това не "XP SP7 ALL DR1V3RZ by h4k3r4o samo ka4va6 i igrae6", или "s vgradeno SP3 - RABOTI!", или "lite", или "heavy", или "by chico Pencho ot Pernik"...
Щом държиш да е от замундата - можеш да пробваш това, въпреки, че аз лично съм малко скептичен към OS от замунда (макар че от там си свалих PCLinuxOS).
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот VALKS » Сря Ное 26, 2008 11:38 am

Аз в момента съм с Уин от замунда- оня от декември. Засега не се оплаквам :)
Аватар
VALKS

Рейтинг: 1191

Мнениеот bikerider » Сря Ное 26, 2008 11:48 am

Alpina написа:bikerider, ти нищо не разбираш.

Ми да, само се излагам... :emlaugh::roll2:

На мен лично ми е все тая какъв ми е ОС-а, стига да работи добре и да ми върши работа. Виж за радикалите и хейтърите това явно не е достатъчно.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот chill » Сря Ное 26, 2008 12:49 pm

bikerider написа:
Alpina написа:bikerider, ти нищо не разбираш.

Ми да, само се излагам... :emlaugh::roll2:

На мен лично ми е все тая какъв ми е ОС-а, стига да работи добре и да ми върши работа. Виж за радикалите и хейтърите това явно не е достатъчно.

Не е. Несъвместимост на културите.

ПП. Чудя се, какво ли се опитва да инсинуира Alpina с фразата "А и не си модерен"? :dunno:

Че е модерно да хулиш Windows? Трябва да е някаква доста стара мода, започнала поне от 1995г, когато се попикавахме от смях с лайтмотива на Micros~1 "full 32-bit preemptive multitasking".
Аватар
chill

Мнениеот jd » Сря Ное 26, 2008 1:02 pm

:offtopic:
За уиндоуса всички може да се съгласим за недостатъците и предимствата. Но ето това вече ме разби:
Изображение

А бихте ли си изтеглили парите така? :D
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот agent_Jekov » Сря Ное 26, 2008 1:30 pm

bikerider написа:На мен лично ми е все тая какъв ми е ОС-а, стига да работи добре и да ми върши работа. Виж за радикалите и хейтърите това явно не е достатъчно.
:agree:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот bikerider » Сря Ное 26, 2008 1:43 pm

chill написа:Несъвместимост на културите.

Нямах теб предвид, но щом се разпозна... :D

chill написа:ПП. Чудя се, какво ли се опитва да инсинуира Alpina с фразата "А и не си модерен"? :dunno:

Мани го Alpina, чух че започнал да паркира по слух :roll2:
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Сря Ное 26, 2008 2:36 pm

chill написа:ПП. Чудя се, какво ли се опитва да инсинуира Alpina с фразата "А и не си модерен"? :dunno:

Че е модерно да хулиш Windows? Трябва да е някаква доста стара мода, започнала поне от 1995г, когато се попикавахме от смях с лайтмотива на Micros~1 "full 32-bit preemptive multitasking".

Защо не, модата към нещо трябва да минава за 2 месеца ли?

:popcorn:

Както казах няколко пъти - аз защо нямам проблеми, защо работи при мен?

Да 95 беше изгъзица. 98 обаче не беше толкова лош. Имам познати които работят още на 2000 защото не им прави проблеми и не им трябва заместител заради това. Обаче някакси ми се струва, че всички малко преувеличават и то именно покрай разни пишлемета, дето имат проблеми с "бозЪта" понеже са я изтеглили незнайно откъде и знаят да кликат на само на "Next".
Не казвам че е най-добрата и безпроблемна система, но не е и такача каквато много се опитват да я изкарат, не за друго, ами защото е модерно да си "контра".

Още по-трагичното е когато някой кажеше "SP2 e боклук, нищо не ми работи след него, пълна боза" а това беше 2 месеца преди да излезне официално. Т.е. изводите бяха вседствие на бетаверсии ;)
Тогава тези хора създадоха паниката, че след инсталиране на SP2, няма да работят 90% от програмите...

За SP3 не съм се забавлявал да чета подобни смешки. Пак изчаках да ми излезне като наличен през "Automatic Updates" и толкова.

Всъщност какво лошо има в това да се правят SP-ове?

Странно ми е, защо SAP-labs предлагат по 10-години поддръжка на продуктите си? Не са читави ли? Или?

И аз в началото, когато не разбирах преинсталирах всяка последна неделя от месеца, но не съм обвинявал win-a за това.

bikerider, не схванах, но не си далече от истината - при паркиране маневрата не свършва, докато не опре в друга кола или предмет :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот chill » Сря Ное 26, 2008 3:36 pm

bikerider написа:
chill написа:Несъвместимост на културите.

Нямах теб предвид, но щом се разпозна... :D

Естествено. Дори само част от възраженията ми против Бозата се технически, имам още и културни, икономически, политически и естетически. Все пак заниманията ми с компютри и програми се простират далеч отвъд "от девет до пет", че да съм доволен просто от Бозата "да си работи".

ПП. Абе, до обобщя:

Windows е чалгата на операционните системи.
:rofl: :rofl: :rofl:
Последна промяна chill на Сря Ное 26, 2008 3:50 pm, променена общо 1 път
Аватар
chill

Мнениеот chill » Сря Ное 26, 2008 3:41 pm

Alpina написа:

Защо не, модата към нещо трябва да минава за 2 месеца ли?

:popcorn:

Ми не знам дали трябва да минава за 2 месеца, защо питаш и каква е връзката с каквото и да било ?
Аватар
chill

Мнениеот agent_Jekov » Сря Ное 26, 2008 4:06 pm

Ама сте едни сладури... :)
@Sharkf****r Какво стана?Сложи ли по-читава версия?
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот bikerider » Сря Ное 26, 2008 4:21 pm

chill написа:Все пак заниманията ми с компютри и програми се простират далеч отвъд "от девет до пет", че да съм доволен просто от Бозата "да си работи".

Знаеш ли какво казват жените след третия оргазъм? :)
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Сря Ное 26, 2008 4:26 pm

bikerider написа:Знаеш ли какво казват жените след третия оргазъм? :)

"ти си тръгвай, да влиза четвъртия!"

:dunno:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот chill » Сря Ное 26, 2008 4:41 pm

bikerider написа:Знаеш ли какво казват жените след третия оргазъм? :)

Признавам си, не. :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
chill

Мнениеот bikerider » Сря Ное 26, 2008 4:46 pm

:D
Аватар
bikerider

Мнениеот Sharkfucker » Сря Ное 26, 2008 7:15 pm

Antares написа:Резюме. Пич. Намери си някой сносен Windows. При това не "XP SP7 ALL DR1V3RZ by h4k3r4o samo ka4va6 i igrae6", или "s vgradeno SP3 - RABOTI!", или "lite", или "heavy", или "by chico Pencho ot Pernik"...
Щом държиш да е от замундата - можеш да пробваш това, въпреки, че аз лично съм малко скептичен към OS от замунда (макар че от там си свалих PCLinuxOS).

С негo бях досега :)

Sp3-ката за сега няма никакви проблеми :)
Аватар
Sharkfucker

Рейтинг: 1097

Мнениеот agent_Jekov » Сря Ное 26, 2008 7:39 pm

Ето значи ти е бил софтуерен проблема. :agree:
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот SeeSaw » Пет Ное 28, 2008 11:18 am

outfaced написа:
ilinkolov написа:
did написа:Всичко е въпрос на настройки и политики.

Като за начало да не се ползва администраторски акаунт.

като цяло съгласен с did ... аз win преинсталирам само като сменям хардуера ... т.е. на 2-3 години

много зависи обаче какъв софтуер и колко има накачулен ... и ако искаш стабилен уин трябва знаеш какво и къде бърка всяка една програмка, която се качва и всеки един драйвер и съответно на някой програмки да им се поорязват мераците.
Иначе то си е ясно ... уиндоуса е най стабилната система ... стига да го оставиш да работи само сам със себе си :D

Ма, не просто не разбирам какъв е проблема. Настояшето копие на хп което си работи повече от година изведнъж да почне да крашва всяка програма. Сега например не ми работи мозилата. Не може да е и от "накачуления софтуер" при положение че 5 минути пред да крашне за пореден път e с прясно форматиран хард и преинсталиран уин. От 11 години имам компютър, прекарвам по n-часа време на него, какво ли не ми се е случвало, ама т'ва вече е извън всякаква логика
:(!:
Аватар
SeeSaw

Рейтинг: 973

Мнениеот Alpina » Пет Ное 28, 2008 11:53 am

Това не говори нищо хубаво за наученото от теб, за тези 11 години.

Аз от както излезна XP с вграден SP2 използвам само един единствен диск. Ако нещо не е наред след инсталацията, то винаги е било хардуерен проблем.

Не знам защо си мислиш, че крашване 5 мин след инсталиране е причинено от win-a

Обикновенно при мен 5 мин след инсталиране компа още не е помирисал мрежата!!!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот SeeSaw » Пет Ное 28, 2008 1:05 pm

Алпина не си ми чел предните постове, в които казвам същото като теб ;)
Oпровергавам твърдението, че проблема идва от калпав /пиратски/ уиндолс.
Аватар
SeeSaw

Рейтинг: 973

Re: Проблем с Windows-a

Мнениеот Nightbringer » Пет Ное 28, 2008 1:16 pm

Sharkfucker написа:10тина минути след пускането на Win-a ми излиза Send/Don't Send прозорец за грешка в Generic Host Process (svchost). Проверих за вируси с avast и Spyware Terminator - не намериха нищо. С Win Xp SP2 съм. Някакви идеи? Иска ми се да избегна reinstall на wina....

Trj/Downloader.VAU - Това важи ако след изкарването на грешката ти спира и нета. Avast, Panda и DRWeb вече имат ъпдейт за него, за другите AV-та не съм сигурен.
Аватар
Nightbringer

Рейтинг: 1618

Предишна

Назад към Други