Акт за каране по пешеходна зона..

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

Акт за каране по пешеходна зона..

Мнениеот FiLaRn » Сря Дек 29, 2004 5:23 pm

Някой писали ли са му такова нещо... можете ли да ме ориентирате колко ще ме обелят, че днес ми аписаха един и направо откачам... Идеше ми да направа Bunny Hop на тиквата на некой от ченгетата :(!::hbang2:
FiLaRn

Рейтинг: 1200

Мнениеот Sp0nG » Сря Дек 29, 2004 6:59 pm

Кво???? Ти къде си карал ако не е тайна? Ако е вярно тва, тия са:crazy::crazy::crazy:
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот Tupekc » Сря Дек 29, 2004 7:14 pm

На такива с венците по главата да им се забият на дълбоко!! Майка им да еба фурашки мазни!
:uzi::sniper::shooter::qright::kaioken::jump::hbang2::flamethr::gren::dark::xx(::combust::(!:

А междо другото, с каква скорост си карал!? :crazy:
Аватар
Tupekc

Рейтинг: 1204

Мнениеот No1s » Сря Дек 29, 2004 7:33 pm

Провериха ли ти колана, проба за алкохол искаха ли ти :8D:. Btw Ти каде кара, че да ти направят проблем
why you have to shoot and die, when you can jump and fly
No1s

Рейтинг: 1700

Мнениеот FiLaRn » Сря Дек 29, 2004 8:38 pm

Ми тва е във Враца, на пешеходната зона.. има някви шибани знаци дето забраняват карането на велосипеди /даже вече някой им отлепи червените ленти и станаха като знаци "Алея за велосипеди"/ и днес карах бавно там, че бях с едни приятели дето ходеха пеша.. и по едно време двама униформени ме спират и викат: Ти знаеш ли, че тука е забранено за колелета?" и да си дам личната карта и така стана цялата работа. Между другото и на други във Вр се оказа, че са им писали такива актове, даже на единия са му писали: "Управляла велосипед марка Крос, модел Тайгър по пешеходната алея, с което затруднява движението на пешеходците", само че, немога да разбера колко е глобата сега, защото на акта не пише нищо. Доколкото разбрах са щели да ми изпратят по пощата тия дни някаква покана и там щяло да пише и колко е глобата. Та атова исках да питам, ако на някой друг са му писали такъв акт, каква е глобата. Всичко това е [u]съвсем сериозно :([/u]
FiLaRn

Мнениеот Albinosko » Сря Дек 29, 2004 8:45 pm

:crazy::crazy::crazy::eek3:Незнам как някой може да ти напише такова нещо. Не съм срещал такъв феномен досега. Сигурно ще ти олекне джобът до към 50лв. Незнам дали изобщо се пишат такива неща, но за повече надали са написали такъв акт. Легитимираха ли ти се? Питай някъде дали има такова нещо въобще. Иначе ако ги видиш бой по :skull: :evil::evil:
Ако не успееш от първия път, явно не си Чък Норис...
Аватар
Albinosko

Рейтинг: 1764

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Сря Дек 29, 2004 11:12 pm

е точно с 50 лв посмъртно не могат да те глобят - т'ва е 1/2 от някоя евтина кроссарка
+ каде е било обозначено, че има забрана?
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Рейтинг: 2000

Мнениеот FiLaRn » Чет Дек 30, 2004 12:23 am

Имаше знаци по пешеходната зона, които забраняваха карането на колело, обаче там всеки си кара и не им обръща внимание, даже тия дни някои им беше отлепил червените ленти и бяха станали като знаци "Алея за велосипеди", но все пак, ни хванаха с един приятел, иначе и на други са писали такива актове се оказа /по-точно на други във Враца, но не можах да разбера каква е глобата/. Не се легитимираха, но бяха униформени и акта си изглежда съвсем истински попълнен. Ще се опитам тук тия дни да го сканирам ако намеря къде и ще дам линк към него. А и освен това 50 кинта няма да им дам посмъртно... за тия пари мога да си сменя спирачките например... аз да не съм от социални грижи та ще ги изхранвам...
FiLaRn

Мнениеот EmZo » Чет Дек 30, 2004 2:21 am

Хехехе браво Филарн, на ксоро си спука ръката сега и това, но спокойно не си единствен, същата случка ми се случи и на мен миналата година а тогава ОЩЕ НЕ БЯХА сложили предупредителните знаци... начи случката е следната: Бяхме карали на някъде с Асен и него го бях оставил в магазина. И си карам аз по пробива (за хората които не знаят във град Враца "пробива" е нещо като главната в Пловдив само плочки пейки и тн.. абе пешеходна зона от всякъде бъкана с хора, но аз съм свикнал да карам там и никога не съм имал инциденти). Та значи набрал съм се аз подобаващо по пробива някъде с 35-38км/ч.и като минавам покрай киното и гледам отсрещната пресечка (откъм м-тел) двама униформени си вървят и единия ми прави знак да отбия и да спра!!! :bigeyes::boggled::confused::crazy::dunno::eek::eek2:. Аз отначало хич не знаех за какво става на въпрос понеже никой не ми е казвал за никаква забрана! Спирам аз и се провежда следния разговор(цитирам по памет): П:(полицая)Абе баце неви'ш с колко караш?! Аз: Миии някъде към 30, кво му е?! П: Ми ако утрепеш некуе малко детенце?! Аз: ами аз карам внимателно, имам опит до сега никога не съм имал инциденти! П:Абе маани ти тия.. АЗ::dunno::indiffe: П: Е ти незнаеш ли че тука моат да са возът саму деца до 11 годишна възраст?! Аз: Моля?!!! П: Нема к'во а молиш, така кат' те гле'ам имаш ли 11? АЗ: Е сигурно не! П: Ми ай тогава Ела (с ударението на Е) тука да пишем акт! Аз:(вече предал се.) Емии добре. Лична карта имаш ли? Трите имена... бъра бъра бъра... И ми писаха акт хората съвсем законни полицаии, съвсем законен акт! Това беше началото на миналата година, месец два по късно идваха няколко белешки, а аз бях забравил за случая, бележкие представлаваха покана от КАТ, на гърба пишеш няква глупост "Културата сред водачите на МПС незнам си кво си незнам си що си..." и пишеш да съм си бил носли ШОФЬОРСКАТА книжка?!:bigeyes: :crazy: Аз никога не съм имал подобен документ, не желая и да имам! Така и заебах случая и за сега нищо не е станало... чакам да мисе появят на вратат с белезници... ХахаХахахА.....:angel2::^::D
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот mrPesh » Чет Дек 30, 2004 9:00 am

Ей това с акта е много грубо.Ама вие във Враца колоездачите трябва да направите протест-например събирате се 50-100 броя и тръгвате по т.н. пешеходна алея и искате да ви отделят 1метър поне от нея.
Много дървена работа: всички говорят за екология,здраве,младежта да не ходила по заведенията,да не се дрогира, пък не може човек да си се предвижва с колелото-или ще те глобят или ще те бутне някой нервен шофор като си по пътя или най-малкото ще те напсува някой бакшиш :(!::(!::(!:

Абе чудя се в София що не глобяват пешеходците дето се мърдосват по велоалеите около НДК и търговците дето се разполагат по средата им:(!:
Ама някой ден ще ми "откажат" спирачките:D и ще се разпилее нечия стока:banana::banana::banana:
Аватар
mrPesh

Рейтинг: 1336

Мнениеот MAN6 » Чет Дек 30, 2004 11:51 am

[quote="EmZo"]

Хехехе браво Филарн, на ксоро си спука ръката сега и това, но спокойно не си единствен, същата случка ми се случи и на мен миналата година а тогава ОЩЕ НЕ БЯХА сложили предупредителните знаци... начи случката е следната: Бяхме карали на някъде с Асен и него го бях оставил в магазина. И си карам аз по пробива (за хората които не знаят във град Враца "пробива" е нещо като главната в Пловдив само плочки пейки и тн.. абе пешеходна зона от всякъде бъкана с хора, но аз съм свикнал да карам там и никога не съм имал инциденти). Та значи набрал съм се аз подобаващо по пробива някъде с 35-38км/ч.и като минавам покрай киното и гледам отсрещната пресечка (откъм м-тел) двама униформени си вървят и единия ми прави знак да отбия и да спра!!! :bigeyes::boggled::confused::crazy::dunno::eek::eek2:. Аз отначало хич не знаех за какво става на въпрос понеже никой не ми е казвал за никаква забрана! Спирам аз и се провежда следния разговор(цитирам по памет): П:(полицая)Абе баце неви'ш с колко караш?! Аз: Миии някъде към 30, кво му е?! П: Ми ако утрепеш некуе малко детенце?! Аз: ами аз карам внимателно, имам опит до сега никога не съм имал инциденти! П:Абе маани ти тия.. АЗ::dunno::indiffe: П: Е ти незнаеш ли че тука моат да са возът саму деца до 11 годишна възраст?! Аз: Моля?!!! П: Нема к'во а молиш, така кат' те гле'ам имаш ли 11? АЗ: Е сигурно не! П: Ми ай тогава Ела (с ударението на Е) тука да пишем акт! Аз:(вече предал се.) Емии добре. Лична карта имаш ли? Трите имена... бъра бъра бъра... И ми писаха акт хората съвсем законни полицаии, съвсем законен акт! Това беше началото на миналата година, месец два по късно идваха няколко белешки, а аз бях забравил за случая, бележкие представлаваха покана от КАТ, на гърба пишеш няква глупост "Културата сред водачите на МПС незнам си кво си незнам си що си..." и пишеш да съм си бил носли ШОФЬОРСКАТА книжка?!:bigeyes: :crazy: Аз никога не съм имал подобен документ, не желая и да имам! Така и заебах случая и за сега нищо не е станало... чакам да мисе появят на вратат с белезници... ХахаХахахА.....:angel2::^::D
[/quote]

abe hora, wie ot koq planeta padate? za kakwo izobshto im obryshtate na wnimanie na ti smeshnici???
che chak i da spresh i da te globqt.....
:bigmout:]
ne znam... :crazy:

:banghead:
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот Albinosko » Чет Дек 30, 2004 11:59 am

[quote="mrPesh"]

Ей това с акта е много грубо.Ама вие във Враца колоездачите трябва да направите протест-например събирате се 50-100 броя и тръгвате по т.н. пешеходна алея и искате да ви отделят 1метър поне от нея.
Много дървена работа: всички говорят за екология,здраве,младежта да не ходила по заведенията,да не се дрогира, пък не може човек да си се предвижва с колелото-или ще те глобят или ще те бутне някой нервен шофор като си по пътя или най-малкото ще те напсува някой бакшиш :(!::(!::(!:

Абе чудя се в София що не глобяват пешеходците дето се мърдосват по велоалеите около НДК и търговците дето се разполагат по средата им:(!:
Ама някой ден ще ми "откажат" спирачките:D и ще се разпилее нечия стока:banana::banana::banana:
[/quote]

Абсолютно подкрепям идеята:irked: Казвам до към 50 лв, защото вчера разбрах че един приятел са го глобили 40лв в "Парка на свободата", защото карал на задна гума и в акта му пишело "Застрашава сигурността и спокойствието на пешеходците". Затова казвам до 50лв. :mad: Такива глупости стават в нашата любима България:skull:
Ако не успееш от първия път, явно не си Чък Норис...
Аватар
Albinosko

Рейтинг: 1764

Мнениеот FiLaRn » Чет Дек 30, 2004 1:00 pm

Е те тия в акта на мене са ми писали и стария адрес, та незнам и дали ще ги видя някога тия бележки, защото ми ги аписаха на адреса, който ми е по лична карта, а аз не живея там от 3 години... Поне акта ще си го пазя като поредното доказателство за тъпотията в тоя град... И кво в крайна сметка, като не мога да карам там, къде по велосипедната алея ли, дето почва отникъде и там някъде и свършва и се иска по нея техника като за агресивен фрийрайд, защото е осеяна с някви кратери, от които спокойно може и да ми хвръкне вилката.. :(
FiLaRn

Мнениеот FiLaRn » Чет Дек 30, 2004 1:05 pm

ЕЕ забравих да питам ченгетата колко точки ще ви вземат от книжката, нищо че още съм на 17 и нямам такива екстри :)

Както казва Бай Тошо: "Положението е мноо лошо"
FiLaRn

Мнениеот Shady™ » Чет Дек 30, 2004 1:35 pm

[quote="FiLaRn"]

ЕЕ забравих да питам ченгетата колко точки ще ви вземат от книжката, нищо че още съм на 17 и нямам такива екстри :)

Както казва Бай Тошо: "Положението е мноо лошо"
[/quote]

Еми пич само внимавай да не ти вземат книжката за управление на НМПС :rofl::rofl:(не моторно бла бла :bigmout:) че после няма да можеш да караш и ..... :skull:
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Shady™

Мнениеот thefatcat » Чет Дек 30, 2004 2:30 pm

А колко точки ти зеха ?:beer:
Nothing is imposible. You are only limited by fear and even that you can overcome.
Аватар
thefatcat

Рейтинг: 1729

Мнениеот FiLaRn » Чет Дек 30, 2004 3:03 pm

Ми още не знам колко точки :) Ще видя ако успея да взема книжка след няколко месеца, ако ми я дадат с по-малко точки, отколкото трябва, ще знам защо е. :D Вече няма да се очудя ако вземат да ме спрат, затова че нямам мигаци, стопове, габарити и т.н. :censored: Или пък затова, че карам байк без колан и без платен пътен данък и гражданска отговорност. :bigeyes::^: Незнам вече ко да правя с тия хора... Затова газ из планината, да видя пък там, на кой ще затруднявам движението :8D:
FiLaRn

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Чет Дек 30, 2004 3:12 pm

[quote="FiLaRn"]Затова газ из планината, да видя пък там, на кой ще затруднявам движението :8D:
[/quote]

бе мналко по долу имаше 1 тема за ловците...
ма т'фа друг въпрос
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот FiLaRn » Чет Дек 30, 2004 3:16 pm

Между другото, в акта пише: "Управляла велосипед върху плочките, с което затруднява движението на пешеходците, с което е нарушил чл. 19 ал. 1":boggled: и натам нищо неможе да се разчете а преди това още някви простотии от които се разчита само "бул. Н. Войводов". Вече даже почвам да се съмнявам в това, дали тоя акт е истински, въпреки че, поне така изглежда :mad::hbang2:
FiLaRn

Мнениеот marshall__ » Чет Дек 30, 2004 3:16 pm

ah.. qvno sa ti vidqli nomera i si bil prinuden da spresh - che... to puk kato palnat kolata/motora da te gonqt nema izmukvane i she lejish po uchastacite mi se struva a? :dunno:

@MAN6 e prav.. da spresh e glupavo..
Аватар
marshall__

Рейтинг: 1995

Мнениеот mih » Чет Дек 30, 2004 3:42 pm

по време на срещата на ОССЕ си карам аз в насрещното, което си беше отцепено, и една кука ме спря и ми каза да съм карал [b]по тротоара[/b]. аз се пообърках, понеже съм чел малкото правила за велосипедисти в "кривилника" за движение и го питах дали това е само временен съвет, а той каза, че така си трябвало по принцип...:emlaugh:
:dunno:
абсурдно е да ни санкционират... :crazy:
но да беше само това...
трябват едни кецове Runners и - "Избягай от Куката!" :lol:
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот EmZo » Чет Дек 30, 2004 5:03 pm

[quote="mrPesh"]

[/quote]

Човек,... явно не знаеш какво е положението в тоя град :(. Тук феновете които караме по принцип се броим в БУКВАЛЕН смисъл на пръстите на двете ръце! А хората които останахме сериозни и караме редовно се броим на пръстите на едната ми ръка!!! Ние сме мислили да ходим до общината да проверим как стоят нещата за вело- алеята, но като идем буквално трима човека... какво ще направим?!!? Всички останали, които се предвижват на колела, се делят на две групи:
1. Малчуганите които си се возят насам натам... ама тях куките не ги закачат... и хич им не пука + това са още малки!

2. Всички зигани разни бедни граждани и други които се придвижват с украйната до лозе и обратно, ама на тях не им пука защото пътя им за лозе не минава през пешеходни зони + тва са толкова изстрадали горките :( че това им е последна грижа!

@MAN6
Човек... изобщо незнаех че има някакви подобни забрани или такива работи... изобщо не зацепих че ще ми пишат акт... баси просо си карах съвсем спокойно! Ама вщв знам... да махат да правят каквото щът, аз си минавам покрай тях и не ми пука, пък да видим дали ще се затича дебелата свиня да ме гони...
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот hlebarka » Чет Дек 30, 2004 7:16 pm

[quote="EmZo"]
бъкана с хора,

някъде с 35-38км/ч.

имам опит до сега никога не съм имал инциденти!
[/quote]

хе,хе , аз пък откакто имам опит не карам вече така между хората
ше имаш инциденти, рано или късно има инцидент без значени от опита
намери си задръстване , светофар нещо, карай с 40 с и между спрели коли, поне няма да пребиеш друг човек

бе да ти кажа, ака блъснеш няко с 38 на такова място той ако може ше е в правото си да ти вкара много хубав акт
stvarnost nam je crno-bela, a budućnost siva
Аватар
hlebarka

Мнениеот EmZo » Пет Дек 31, 2004 1:29 pm

Значи, аз преди наистина се кефех да хвърча измежду хората, дори вднъж дигнах 42км/ч. (там е равно), а беше фул със хора, обичах като се прибирам от каране да си вдигам адреналина по тоя начин... Обаче се поставих на мястото на пешаходеца който принципно уважавам... и се замислиех че мен цялата тая рабоа не ме притеснява, защото знам че карам супер внимателно, но си помислих колко тъпо е за пешаходците, и вече от доста одавна не го правя, когато минавам от там карам съвсем бавно и гледам да не ги плаша много много!
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот FiLaRn » Пет Дек 31, 2004 3:50 pm

Е то и аз последните няколко дни почнах да карам леко по пешеходната зона, хем за да не плаша пешеходците, хем защото е мързеше да си сложа калниците и точно затова ме хванаха...:(!::eek::indiffe::dunno: Отсега ататък там ще минавам поне с 40:evil::eyebrow:
FiLaRn

Мнениеот Morpher » Вто Яну 04, 2005 7:41 pm

Не знам как е във Враца, обаче тук, в Търново е като в лабиринт! А да ма фанат!
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот MAN6 » Вто Яну 04, 2005 8:43 pm

[quote="EmZo"]
@MAN6
Човек... изобщо незнаех че има някакви подобни забрани или такива работи... изобщо не зацепих че ще ми пишат акт... баси просо си карах съвсем спокойно! Ама вщв знам... да махат да правят каквото щът, аз си минавам покрай тях и не ми пука, пък да видим дали ще се затича дебелата свиня да ме гони...
[/quote]

:agree: ама след дъжд качулка ;)
xund
Аватар
MAN6

Мнениеот catch22 » Сря Яну 05, 2005 2:11 pm

тц тц.........ми тва е дне6ната младеж ГАНГСТЕРИ,ГУЛЯИ,ТЕРОРИСТИ!!!!!!!!НЕ Ходят на църква!!!!Пият и бият родителите си!!!!!Нару6ават спокоиствието на хората по улиците,вав Враца!!!!!Кво толкова карат тия колела?РАЗНАСЯТ НАРКОТИЦИ!!!!!!НАРКОМАНИ!!!!!!Ех през на6е време през 56.................................
-Какво санува?-запита доктора...
-Сънува 4е държи жива риба в рацете си.
-Какъв вид риба?-попита доктора Йосарян
-Не знам-отговори Йосарян-немога да разли4а един вид риба от друг.
-В коя ръка я даржите?(доктора)
-Разли4но-отговори Йосарян
-Разли4но според рибата-добави услужливо Дънбар.
-Тъй ли?А как така знаете толкова много за съни6тата му?
-И аз у4аствам в тях-(дънбар)...........
catch22

Мнениеот mih » Сря Яну 05, 2005 6:13 pm

А някой знае ли какво стана с онази анкета за движението на велосипедистите по улиците на София? Инициативата изглеждаше обещаваща...
Дали ще даде резултат скоро или пак да се надяваме да огрее поне потомците ни?
Революция в главата!
Аватар
mih

Рейтинг: 1897

Мнениеот CrZ » Чет Яну 06, 2005 5:29 pm

милицията е нужно да се зачита....ако ти кажат да смъкнеш гащи и да ти то положат ..ИЗПЪЛНЯВАШ....те з:thumb:наят
LIKE A WATER DOWN THE HILL
Аватар
CrZ

Рейтинг: 1998

Следваща

Назад към Архив