maxvolume написа:Ей "did".. виж се къв си ЦЪРВУЛ бе.
SilverWolf написа:От няколко дни като си карам и просто усещам че чашките ми имат луфт, оттягам лапата завивам тапата отгоре и всичко се оправя. Но се оправя за някъде около 15 мин. и след това отново това ужасяващо тракане. Днес карах на тежък терен и си мих колелото та реших да махна водата от стержена и махнах капачката. И останах доста учуден и малко ужасен от видяното. На пеперудката 2 от крилата са се вирнали нагоре и в средата където е резбата се е издигнало нагоре. Признавам че сам си набих чашките и пеперудката, а съм нов, но като ги купувах незнаех че не съм аз човека за тази работа и ...
Въпроса ми е продават ли се пеперудки с тапи??? И ако да колко струва Благодаря предварително
ico 1 написа:SilverWolf,ако можеш свали вилката и провери дали няма луфт между короната и стержена и.Този луфт няма обиране-скрап.Другия вариант е да си обърнал долния лагер(а може и горния) на чашките обратно и в момента да мачкаш пластинката на която са сачмите.Всъщност вече си я смачкал.
dancho717 написа:аз така на 1 колело му скъсах вилката като махнах обтегача и веригата прекалено много я обтегнах,но ако имаш обтегач няма как да стане...
Вилката написа:Хммм! След описанието на повредената пеперудка си мисля едно - дали е заела тая си "поза" по време на набиването, или в последствие се е деформирала така. Ако е второто, всичко е ясно - изпуснала лапа. А защо? Или слабо натягане, или некачествен чарколяк. Дори да имаш неправилно монтирани коронки или недонабити чашки, улягането няма да се отрази на пеперудата, ако лапата е добре захваната за стержена. Затегнатата лапа изолира функциите на тапата и пеперудата!
Hint: Аз даже след затягане на лапата отпускам винта на тапата с 1/8 оборот, за да избегна напрежения в-у пеперудата.
SilverWolf написа: А защо всички изключвате факта че може да съм прекалил с натягането на капачката и от това да се е получило?
SilverWolf написа:Благодаря за вниманието дано тази тема бъде полезна на някои с подобен проблем
SilverWolf написа:Аз просто съм попрекалил малко с натягането, другото си е от пеперудката.
SilverWolf написа:Луфта го няма ама изобщо, сааамо когато го ударя някъде
SilverWolf написа:еми нали тва питам де. аз от къде да знам че е невъзможно?!
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 19 госта