Аз съм 95кг с колело около 18кг а откъм каране е доста дефанзивно (и с доста спирачки). Към този момент съм ползувал Shimano Hone, Avid Juicy 5, Code, Formula ORO K24. От тези първите и последните бяха изключително надеждни (Formula все още са). Откъм спирачна сила определено Code бият класацията, но начина, по който идва не ми хареса някак. На някои това се харесва, та мнението ми не е миродавно. След тях се нареждат Formula. При тях силата идва някак по-равномерно, но на Сопот усетих липса на спирачна сила при тях. Интересен факт е че не Fade-наха, не прегряха или каквото и да е. Когато стигнаха максимума си просто нямаха повече спирачна сила (може би трябваше да стисна с 2-ри пръст

) Това са впечатления с оригиналните полуметални накладки. С метални драстично се промениха, и освен малко по-хапливото поведение при повечко употреба на спирачка започна да Fade-ва. На последното каране вече с Goodrige маркучи сякаш една идея по-добре беше, но това е доста преправяне от оригиналните, и доста повечко пари стъпиха.
По сила следват Juicy 5, но те... доста бързо се надишаха, а и преди това започнаха много лесно да Fade-ват, та определено не мисля, че има смисъл да се гледат. Следващата стъпка според силата са Hone. Те някак ми бяха достатъчни във всяка ситуация, но тях и ги карах на драстично по-леко (твърдо) колело, а и аз бях малко по-лек тогава. От както ги взех, преди няколко години, са обезвъздушавани по веднъж всяка и едната доста наскоро. Те вече не са при мен обаче и не мога да ги пробвам сега.
От твоите предложения, бих пробвал Saint-а, защото се пишат интересни приказки за тях, но реален опит се съмнявам да можеш да намериш в нашия форум (Гугъл, може да има по-голям успех)
Ако търсиш спирачка която да е надеждна и да знаеш, че можеш да разчиташ на нея винаги да реагира по един и същ начин то може да се насочиш спокойно към Formula, но за да имаш малко повече сила на по-ниско тегло изборът ще трябва да е The One.
И вече ако търсиш много силна спирачка на сравнитело достъпна цена, и теглото не е от такова значение, може да опиташ Code. Saint-а го хвалят като спирачка с повече сила от Code, но на този етап май той (Code) е сигурният избор. Аз лично съм имал доста проблеми с моите, но следващия собственик откри фабричен проблем и го отстрани, и сега е доста доволен.
В крайна сметка не мисля, че можеш да намериш единствен правилен отговор. По сила, и доставянето и спирачките са доста... различни и... по-скоро трябва да напаснеш спирачката с усета, който ти търсиш.
Моите фаворите са тези:
Saint - заради любопитството и добрите впечатления, които съм имал от другите продукти на фирмата, но това може да се окаже както + така и -.
Code - защото са безобразно силни, и АКО имаш прецизен пръст, и спираш в последния момент и не влачиш спирачките определено можеш да извадиш ползи от тях. А.. и са хапливички
The One - защото формулките чудесно се справят с жегата от продължително спиране, и въпреки малкия недостатък на сила, успяват да я доставят доста равномерно и предвидливо...
е... това ми се мотае в мозъкъ.
Ще ме прощавате, но не ми се проверява цялото това за правописни грешки, та ще ме прощавате