Каква самобръсначка ползвате?!

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот bikerider » Пон Дек 15, 2008 10:20 am

outfaced написа:a колко време изтрайват тия ножчета ... че жилет напоследък станаха безсрамно скъпи и малотрайни :(!:

При мен около четири месеца на ножче (бръснене през два-три дни), което е около два пъти повече спрямо Mach3.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alpina » Пон Дек 15, 2008 10:29 am

За мен основното правило е да се бръсна след къпане, защо тогава имам чувството, че бръсначакта няма особено голямо значение. Бръсна се и в двете посоки и нямам проблеми с забиращи косъмчета. По-важно ми е да ползвам гел на Нивеа или Жилет.

Иначе за протокола - Mach3 от около 4 години я ползвам и не смятам да я сменям.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот novice » Вто Дек 16, 2008 10:30 pm

Daniel Panev написа:
outfaced написа:
bikerider написа:
Daniel Panev написа:Gillette Fusion

:agree:

С вибратор направо гази, толкова лесно не съм се бръснал никога...

a колко време изтрайват тия ножчета ... че жилет напоследък станаха безсрамно скъпи и малотрайни :(!:

Аз лично ги ползвам по 3-4 пъти и... Толкоз. Хвърлям.

Малии, човек, по 25 кинта всеки месец само за ножчета?! Без мене! :crazy: Бих си взел нещо автоматично за тия пари. ;)
Иначе и аз предпочитам след, а даже и по време на къпане да се бръсна, понеже положението е най-"меко"... :D ... и съответно тъпотата на ножчетата от 5-6-ия път нагоре не се усеща толкоз.
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот Alpina » Вто Дек 16, 2008 11:30 pm

Хм, аз ли нещо не съм вред или едно ножче ми кара по месец и нещо - два
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bobiracing059 » Вто Дек 16, 2008 11:54 pm

Alpina написа:Хм, аз ли нещо не съм вред или едно ножче ми кара по месец и нещо - два

Зависи къде се бръснеш с него... ;) :beer:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Рейтинг: 1317

Мнениеот skiman » Сря Дек 17, 2008 9:29 am

Хъм. Ползвам от години Жилет блу ту ексел(еднодневките). Бръсна се почти всеки ден или най-малко през ден. С една бръсначка карам по 2 месеца някъде. Как го правите това за 3 бръснения да я сменяте, не знам :dunno:
Стар бръснарски трик за чувствителни кожи. Мокрите една кърпа с гореща вода и я слагате на лицето преди бръснене за 2-3 мин. После мажете там каквото ползвате(гел, пяна, бръснарски сапун) и пак чакате 2-3 минути. И едно знайте-контра за чувствителна кожа е забранена. Само по посока на косъма. Вярно, ще се бръснете по-често, но няма да имате проблеми. И накрая афтършейв по желание. Аз лично предпочитам течни, които имат някакъв спирт в тях, защото дезинфекцират най-добре.
Има и друго, с течение на времето, проблемите сами ще изчезнат :D Кожата ще загрубее, ще се бръснете все по-често....и те така :D
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот Alpina » Сря Дек 17, 2008 11:14 am

bobiracing059 написа:
Alpina написа:Хм, аз ли нещо не съм вред или едно ножче ми кара по месец и нещо - два

Човече с съмобръсначката за лице не се бръсна другаде :nono:
Ползвам друга за това!
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот An Alien Hoopajupe » Сря Дек 17, 2008 11:52 am

Antares написа:
An Alien Hoopajupe написа:...пияната...задлжителна...пияната
Май Петък вечер е било тежко :D Още ти е пияно, кат' те гледам :D

:rofl: пияни , трезвени има ли значение...
Изображение
Аватар
An Alien Hoopajupe

Рейтинг: 1263

Мнениеот FireFoXa » Сря Дек 17, 2008 6:26 pm

Ами да попитам какво ще ме посъветвате. Понеже съм пред дилема да вземам ли електрическа самобръсначка или не. Бръсна се от 6 месеца Жилет Мах3, а преди това с една машинка на батерии. Брадата не е никак загрубяла и ми се налага през 4-5 дена да се бръсна. В момента съм на 17(навърших ги май месец), и предполагам че ще ми върши работа ел. самобръсначка поне 2 години, вие как мислите? Каква ел. самобръсначка бихте ми препоръчали, като съотношение цена/качество, нещо до 180-200 лева :confused:
Аватар
FireFoXa

Рейтинг: 1980

Мнениеот rarekin » Сря Дек 17, 2008 6:31 pm

skiman написа:Хъм. Ползвам от години Жилет блу ту ексел(еднодневките). Бръсна се почти всеки ден или най-малко през ден. С една бръсначка карам по 2 месеца някъде. Как го правите това за 3 бръснения да я сменяте, не знам :dunno:
Стар бръснарски трик за чувствителни кожи. Мокрите една кърпа с гореща вода и я слагате на лицето преди бръснене за 2-3 мин. После мажете там каквото ползвате(гел, пяна, бръснарски сапун) и пак чакате 2-3 минути.

Същото :agree: Единствено, вместо Gillette Blue II Excel ползвам най-обикновената Gillette 2. Интересното е, че от опита ми излиза, че остриетата на този модел издържат повече от всяко друго острие на самобръсначките на Gillette. Ползвал съм последователно мъжките модели Sensor. Sensor Excel, Mach 3, Mach 3 Turbo, Mach 3 Power (всъщност ръкохватките на повечето от въпросните все още са забутани из чекмеджетата в къщи) като ножчетата на всички тях се скапваха по-бързо, отколкото тези на 2 - ката ( а са купувани от аптеки - не от битпазара). Също така, ми се струва, че самите остриета на Gillette 2 имат няколко покривни слоя с различни свойства , защото редовно забелязвам, че ножчетата ми, след лекото изтъпяване след 4 тата седмица (зло)употреба :^: , постепенно си възстановяват почти напълно остротата, след което следва окончателното им изхабяване (някъде към края на 6-тата седмица).

Намирам антибактериалната лента на моделите Gillette или на друга компания (които я имат) абсолютно безмислена, при положение, че се ползват специализирани продукти за това. Освен това е нетрайна (след бръснене изсъхва, пропуква се и при следващото бръснене започва да се рони). Mach 3 и разновидностите и (при все че съм ползвал няколко) не успя да ме спечели за дълготрайна употреба, тъй като ножчетата се хабяха доста бързо. При бръснене почти всеки ден издържаха около 3-4 седмици. Освен това, главата, при все, че е направена да следва контура на лицето, доста често е прекалено гъвкава, за да може да се упражнява ефективен контрол върху нея (отчасти това с контрола се дължи и на огромната площ, която самата глава покрива, в сравнение с Gillette 2/Blue 2 Excel или Sensor/Sensor Excel).

НЕ съм ползвал Gillette Fusion, но и не мисля да хвърлям пари за поредното "handheld miracle shaving device" на компанията, което струва повече отколкото предлага. За мен в продуктовата гама на Gillette освен Gillette 2/Blue 2 Excel (т.нар. disposable blades) от тези със сменяема глава си струва най-много Gillette Sensor Excel (съотношение цена-качество). Иначе преди време съм ползвал и един модел на Wilkinson Sword - Protector 3D Diamond който досега е най-доброто, с което съм се бръснал.

Електрическите самобръсначки нямат никакви съществени предимства пред нормалните, според мен, поради което цената им (на моделите от среден клас и нагоре) ми се вижда повече от абсурдна.
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот Antares » Сря Дек 17, 2008 7:39 pm

Единствения продукт на Gillete, който ползвам, и от който съм доволен е този:
Изображение
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bobiracing059 » Сря Дек 17, 2008 8:19 pm

Alpina написа:
bobiracing059 написа:

Ползвам друга за това!

Да де,не съм искал да те нахраня.Просто щях да споделя идеята ми за две бръсначки за различните места,както ти спомена.
Аз лично също така действам с крем Виит.Малко е скъпичък,обаче маха космите безпроблем,няма опасност за хора с 2 леви ръце да се нарежат и общо казано е за мързеливи. ;) :beer:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Мнениеот Daniel Panev » Сря Дек 17, 2008 9:09 pm

bobiracing059 написа:
Alpina написа:
bobiracing059 написа:

Ползвам друга за това!

Да де,не съм искал да те нахраня.Просто щях да споделя идеята ми за две бръсначки за различните места,както ти спомена.
Аз лично също така действам с крем Виит.Малко е скъпичък,обаче маха космите безпроблем,няма опасност за хора с 2 леви ръце да се нарежат и общо казано е за мързеливи. ;) :beer:

А кое налага ползването на 2 различни самобръсначки?
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот TeDo_BaPHa » Сря Дек 17, 2008 9:23 pm

Това, че някои хора освен лицето си бръснат примерно подмишници, гърди или "триъгълника" ;). Виж ти ако се бръснеш на всички места с една самобръсначка :crap:
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Мнениеот Daniel Panev » Сря Дек 17, 2008 9:26 pm

TeDo_BaPHa написа:Това, че някои хора освен лицето си бръснат примерно подмишници, гърди или "триъгълника" ;). Виж ти ако се бръснеш на всички места с една самобръсначка :crap:

Е защо да не го правя? Някакво по-смислено обяснение няма ли?
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот daf4ov » Сря Дек 17, 2008 9:37 pm

С най-евтиния Gillete,много съм доволен :)
Nothing compares to the simple pleasure of a bike ride :)
Аватар
daf4ov

Мнениеот bobiracing059 » Сря Дек 17, 2008 10:36 pm

@Daniel Panev
Това,че не може,примерно хем да си бръснеш подмишниците хем да си бръснеш брадата,някъкси не върви ;) :beer:
Ram Bikes Team
Аватар
bobiracing059

Мнениеот msniki » Сря Дек 17, 2008 10:40 pm

С Gillete,на горе долу добра сена ;)
Аватар
msniki

Рейтинг: 1397

Мнениеот skiman » Чет Дек 18, 2008 12:17 am

Уф, от Датата:

Цитат:
Pirfektien написа:
абе днези си обраснах ташаците на контра с на баща ми само брасначката дето си бръсне брадата.Та се порязах на 2-3 места.Ще ми изтече ли спермата през тия порязани места?кажете че сам много притаснен!!! Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad Crying or Very sad

Отговор малко по-надолу:
Цитат:
Не.

Но на баща ти ще му пораснат ташаци на лицето.

Та така за различните бъсначки. :rofl:
С тия нововъведения скоро очаквам Жилет да изкарат това:

Изображение

@rarekin
:agree:
До всички в дилемата. Така или иначе след години ще се бръснете почти всеки ден, за това се наслаждавайте на миговете бръснене веднъж седмично :beer:
@Antares: Навремето ползвах Уилкинсън. За мен те си отават N1 ;)
@FireFoXa: За мен не си заслужава такава инвестиция. За твоите години едно пакетче Жилет Блу Ту Ексел от 4 броя, ще ти стигне за 3 години поне, а струва 6 лв. Ел. самобръсначка е за хора, които пътуват или много бързат. А и поне на моята кожа не и понася ел. самобръсначка. Ако дадеш 200лв и се изринеш? :dunno:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот bluskanie » Чет Дек 18, 2008 12:23 am

bikerider написа:
outfaced написа:a колко време изтрайват тия ножчета ... че жилет напоследък станаха безсрамно скъпи и малотрайни :(!:

При мен около четири месеца на ножче (бръснене през два-три дни), ...

Ехеее, а после с ВД40 ли махаш старото ножче? Според мен след 20-то бръснене вече "дере".
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Чет Дек 18, 2008 12:17 pm

bluskanie написа:Ехеее, а после с ВД40 ли махаш старото ножче? Според мен след 20-то бръснене вече "дере".

Ми недей да дереш на сухо :)
Ножчето го махам с едни пластмасови копченца - натискам и то си изскача само :roll2:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот lanzz » Чет Дек 18, 2008 2:22 pm

Изображение
Аватар
lanzz

Мнениеот outfaced » Чет Дек 18, 2008 3:11 pm

да му се не види ... 1001 модификации :bigeyes:
и каква е разликата примерно между тия 3те ... :dunno:
http://www.amazon.com/Philips-Norelco-C ... 082&sr=8-4
http://www.amazon.com/Philips-Norelco-S ... 082&sr=8-7
http://www.amazon.com/Philips-Norelco-7 ... 82&sr=8-15
Аватар
outfaced

Мнениеот PtD » Чет Дек 18, 2008 3:21 pm

Аз сменям на 10-тина месеца ножче, а се бръсна всеки ден. Не знам от какво са ви направени космите на брадата... :eyebrow:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот novice » Чет Дек 18, 2008 9:25 pm

Ами не знам, но не го ли сменя на макс 2 месеца, като определено се бръсна на повече от 2 дни, почва да ми дращи сензор екселът. Мак 3 никога не съм ползвал и не знам как е с него. Еднодневките знам от личен опит, че на 3-тото бръснене за нищо не стават.
Гледам от уилкинсън има доста добри отзиви на колегите? Аз леко тъпо се чувствам, да си призная, че за пръв път я чувам таз марка... :D Може би защото не се тупат в гърдите, като Джилет всеки ден по ТВ-то, колко велики са им самобръсначките...
Колкото до Филипс - в малкия ЦУМ на Пиротска имаше 1 модел на 900лв., ма дали главите му са златни и за тея пари ме бръсне, без да се вдигам от дивана идея си нямам! :D :rofl:
Аватар
novice

Рейтинг: 1960

Мнениеот ZyclonB » Съб Дек 20, 2008 1:06 pm

Аз пък се бръсна с това....много е гот и когато не се бръснеш на контра, пъпки не излизат. Докато се научиш да боравиш с уреда е малко "изпотяващо", особено когато се стигне до връта... Първия път така се препотих, че ми се стече гела за бръснене от лицето чак до пъпа...

Изображение
червения
Iron horse rider
Аватар
ZyclonB

Рейтинг: 1558

Мнениеот Reactor » Съб Дек 20, 2008 1:30 pm

MonsterGreen написа:gilette mach 3+ (или там както е модела) + nivea gel

.... :agree: :) Екстра гладко и меко бръснене.Понякога ползвам двойни обикновени пак на жилет.Пяна каквато ми падне.
Аватар
Reactor

Предишна

Назад към Други