Проблем след ъпгрейд на компа...!

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот aK_47 » Пон Яну 05, 2009 10:53 am

Пеметите ги размених... продухвах...
Презултат - При първия тест нямаше никакъв проблем, само текстурите примигваха от време на време. При последвал тест на друга игра (УОУ) отново заби, и то със зверско мазане на тесктурите...

Сега съм сложил една ГФ7300ГТ и няма никакви проблеми... Играя си нормално...
Аватар
aK_47

Рейтинг: 1148

Мнениеот outfaced » Пон Яну 05, 2009 10:53 am

a може да фърлиш и един поглед какво се е натрупало в EventViewer-a > System и Application :dunno:

абе тука колкото идеи ти дадахме, досега да я беше разнищил еманйсе пъти тая карта :D ...
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот skiman » Пон Яну 05, 2009 11:13 am

Смени захранването бре човек! Вземи от някой приятел един Чифтек или Фортрон. С куплунг за видеокартата и ако пак го прави я връщай в магазина!
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот aK_47 » Пон Яну 05, 2009 11:16 am

Аз съм с добро захранване бе човек...
Point of View Black Diamond 500W , има си букса за видео картата... Не е от нея...
Аватар
aK_47

Мнениеот 25thframe » Пон Яну 05, 2009 11:44 am

aK_47 написа:Аз съм с добро захранване бе човек...
Point of View Black Diamond 500W , има си букса за видео картата... Не е от нея...

Захранването ти не е лошо, но процесора и видеото ти са лакоми на тема Watts, провери ли нещата които те посъветвах по-горе, и си сметни потреблението на калкулатора за да отхвърлиш една възможност, щом по-слабата видео карта не прави проблеми, тествай твоята на друга машина с друго PSU и гледай работните температури, провери си версията на БИОС както ти написах, защото картата е по-ново покололение (ако нещо от написаното си го пробвал сори, но нямам време да чета всички постове)
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот dembi » Пон Яну 05, 2009 11:54 am

Не мисля, че е от захранването ! Аз с Fortron 350W PNF храних старата ламя : Gigabyte P965 ; Е4500 @ 3.4Ghz (Scythe NINJA) ; 3x1GB @ 960Mhz ; 8800GTS G92 512Mb + 160GB + 320GB + сумата перки и харда и какво ли още не . Бих те посъветвал да пишеш в HWBG :)
Аватар
dembi

Рейтинг: 1067

Мнениеот did » Пон Яну 05, 2009 12:09 pm

dembi написа:Не мисля, че е от захранването ! Аз с Fortron 350W PNF храних старата ламя : ...

Няма гаранция. Мойта ламя пък и на 600 вата прави кисели муцунки, така че проба му е майката!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот 25thframe » Пон Яну 05, 2009 12:19 pm

dembi написа: Бих те посъветвал да пишеш в HWBG :)

Там ако мислиш че ще го посъветват по различни неща, се лъжеш
изложили сме голяма част от нещата които могат да причиняват проблема, но доколкото виждам, не е опитал всичко. Ако не е сигурен в това което прави, нека да занесе цялата машина в Рам-а и да обясни проблема на място, има няколко човека там, които ще могат да му помогнат. Ако си бях в София, с радост бих дошъл да те съпортна, дори бих донесъл моята кошница да тестваме с ре/асемблиране и на двете. Въобще съвета ми е, ако наистина не си сигурен, и ако няма някой който да може да дойде на място, да потърсиш помощ в магазина, аз така ще направя, защото имам затруднения сам да си обезвуздуша тъпите хидравлични шимано-апаратчета. :D

@ dembi - това че захранването му е 500W не означава че е напълно изправно и че поддава коректно 12те, 3те и 5те волта ;) теста му е майката.
Последна промяна 25thframe на Пон Яну 05, 2009 12:31 pm, променена общо 1 път
Аватар
25thframe

Мнениеот outfaced » Пон Яну 05, 2009 12:23 pm

какво се заиграхте с това зхранване :dunno:

прогресивно сбъгясващи се текстури от слабо захранване :dunno: ... ама както и да е
слабо захрнаване води обикновенно до често ресетване или директно крашване на приложението ... и пак зависи коя линия му е слаба

сумарните ватове на захранването не дават много информация ... трябва да си се гледа вся една отделна линия колко вата е и да си прави човек сметка на компонентите. Кел файда, когато имаш резерв 200 вата на 12волтовата линия, а си претоварил 3те или 5те волта ...

тука обаче пак си пишем само лаф да става ... докато aK_47 не каже какви са му стойностите на волтажите и температурите в айдъл и под товар няма смисъл да се теоритизира

@did ... ми ти твойта ламя направо си я сложил на диета :rofl:
Аватар
outfaced

Мнениеот 25thframe » Пон Яну 05, 2009 12:39 pm

outfaced написа:тука обаче пак си пишем само лаф да става ... докато aK_47 не каже какви са му стойностите на волтажите и температурите в айдъл и под товар няма смисъл да се теоритизира

Това съм го написал в по-старите постове. Не пишем за да става лаф, а изброяваме различни възможности за да може да се насочи момчето, и се заиграхме със захранването защото то е backbone-a на PCто и ако то прави мизерии, другите елемети също правят, аз лично си осакатих стария 300Wов Fortron и тогавашното ми видео (ASUS Radeon 9600XT) крашваше само в 3D приложения, като крашването започаше със замазване/омазване на текстурите след което изхвъряне от приложението, без PCто да се рестартира, самото рестартиране е явление на "добри" захранвания от типа на JNC и Codgen които имат невероятни способности дори и при изправна инсталация вкъщи.
Аватар
25thframe

Мнениеот dembi » Пон Яну 05, 2009 12:47 pm

did написа:
dembi написа:Не мисля, че е от захранването ! Аз с Fortron 350W PNF храних старата ламя : ...

Няма гаранция. Мойта ламя пък и на 600 вата прави кисели муцунки, така че проба му е майката!

Имаш проблем в даден чарк, защото да ти смуче 600W не знам с какви части трябва да си
Аватар
dembi

Мнениеот outfaced » Пон Яну 05, 2009 1:22 pm

dembi написа:Имаш проблем в даден чарк, защото да ти смуче 600W не знам с какви части трябва да си

:offtopic:
е сега го фанахме did как по цял ден цъка игрички с GeForce GTX 280 на SLI. :D ... a нас ни баламосва с някви симулации :rofl:

Макар че според чичко Том работата не била чак толкова страшна
Изображение
:dunno:
но не е ясно как е конфигуриран прайма и доколко товари кеша

и със захранването работата малко на митове и легенди избива редовно ... :D ... като "колко ход вади" ... малко но качествено и правилно разпределно е по добре от много но неработещо.
Аватар
outfaced

Мнениеот did » Пон Яну 05, 2009 1:23 pm

dembi написа:
did написа:

Имаш проблем в даден чарк, защото да ти смуче 600W не знам с какви части трябва да си

Нямам никви проблеми с чарковете.

Просто имам лакомо Quad core Q6600, на което и четирите ядра стоят денонощно на 100% натоварване, плюс разни други подобни чаркалъци.

Когато напрежението в мрежата е нормално, няма проблем. При токови сривове или пикове, обаче, понякога машината се рестартира, ако наистина в този момент всичко е натоварено на 100%.

Не се заблуждавайте, че с 3D игри товарите хардуера максимално. Товарите най-вече видеото. Най-хищното нещо, процесора, не надвишава 30-40% от максималната си кунсумация.

Впрочем, за подобно ползване, в университета в Майнц даже на P4-ките преди година-две слагаха 500-600 ватови захранвания.

При нормална домашна или офис-работа, това не може да се усети.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот outfaced » Пон Яну 05, 2009 1:30 pm

Товарите най-вече видеото.

А едно "яко" видео гълта над 250 вата !!!
Нещо с което май все още никой комерсиален процесор не може да се похвали :D

Когато напрежението в мрежата е нормално, няма проблем. При токови сривове или пикове, обаче, понякога машината се рестартира, ако наистина в този момент всичко е натоварено на 100%.

MGE Protection Center
Изображение
много добро за домашно ползване ... включва UPS-a при колебания в напрежението над определени гранци и държи 10-15мин. на батерия, пази и от токови удари по лан :agree:

ама пак се отплеснахме ... :D
Аватар
outfaced

Мнениеот aK_47 » Пон Яну 05, 2009 8:03 pm

Специално в магазина попитах косултант какво захранване да взема за тази карта и той ми даде това...
Имаше 2-но по скъпи, с който можеше да ме набута, но не го направи!
Сиреч мисля че човека си ми е помогнал откъм захранването...
Ще нося картата за смяна или.... ще видиме :)
Аватар
aK_47

Мнениеот dembi » Пон Яну 05, 2009 8:31 pm

did написа:
dembi написа:
did написа:

Нямам никви проблеми с чарковете.

Просто имам лакомо Quad core Q6600, на което и четирите ядра стоят денонощно на 100% натоварване, плюс разни други подобни чаркалъци.

Не се заблуждавайте, че с 3D игри товарите хардуера максимално. Товарите най-вече видеото. Най-хищното нещо, процесора, не надвишава 30-40% от максималната си кунсумация.

Впрочем, за подобно ползване, в университета в Майнц даже на P4-ките преди година-две слагаха 500-600 ватови захранвания.

При нормална домашна или офис-работа, това не може да се усети.

Сървъри на NASA ли поддържаш ..... не знам какво правиш ! Точно този Quad не е доста лаком, даже и на @3.8/4Ghz . А това за P4-ките може да са слагали Codegen ; JNC които реално са към 250 макс 300W . В нет-а има онлайн калкулатори, влезни и сметни колко ти харчи . По възможност пости шот, защото ме заинтригува с тези "600W" :popcorn: и тези 4 ядра на 100%
Аватар
dembi

Мнениеот SpoileR » Пон Яну 05, 2009 8:44 pm

dembi написа: В нет-а има онлайн калкулатори, влезни и сметни колко ти харчи ...

:rofl: :rofl: :rofl:

dembi написа: По възможност пости шот, защото ме заинтригува...

Постенето мина преди седмица, две ;) Вече само мръФка! :^:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот outfaced » Пон Яну 05, 2009 9:56 pm

абе dembi ... какво те заинтригува в 600вата захранване
че то от вече над година има по над киловат
http://www.caseking.de/shop/catalog/Net ... 10196.html

че е пресилено в общия случай - съгласен съм ... ама си има всякви хора
друг е въпроса, че 1 киловат зхранване на нормален комп може да го пуснеш на практика без активно охлаждане и ще работи в доста ефективен режим и няма да грее

и един киловат обща мошност ти дават предостатъчно място да се шириш на всяка линия ... а не да правиш сметка - мен 12волта ми трябват или 3

а ако си мега геймър и клокър ... с две карти по над 200 вата на сли + клокнат процесор и дъно + и един киловат може да отеснеят

да не пропускаме и факта, че най добрите захранвания са с ефикасност 80% ... т.е. 600вата не са точно 600, а реално имаш не повече от 450 ... останалато прави топло :D

иначе това което каза did, че му ресетва при смущения в тока аз поне не бих го определил като минус ...
хубавите захранвания са с малка латентност и реагират по бързо от калпавите

важно е волтажите да са в прилични граници и да не шават много много и като стане беля, да не изгори нищо след захранването :D
Аватар
outfaced

Мнениеот Crimson » Вто Яну 06, 2009 12:08 am

Тоз па ся пресилено, моето е 1200w па и светка :popcorn: на 750 ми излезна червен надпис " Not enough power " :D
If I find in myself a desire which no experience in this world can satisfy, the most probable explanation is that I was made for another world.
Аватар
Crimson

Мнениеот Antares » Вто Яну 06, 2009 8:00 am

Ти не се обаждай! За тебе е писано в държавен вестник, че не си човек!
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот aK_47 » Вто Яну 06, 2009 10:56 am

Добре айде са успокойте малко топчиците....

Кво да им казвам на тия в магазина като отида....
Как да се защитя ? :dunno:
Аватар
aK_47

Мнениеот Alpina » Вто Яну 06, 2009 11:09 am

Ама те нападали ли са те?
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот aK_47 » Вто Яну 06, 2009 11:42 am

Нее, аз още не съм ходил...
В такъв смисъл да се защитя, защото може да почнат да ми овъртат че имам софтуерни, хардуерни проблеми с другите части... А фактически всичко с тях си бачка....
Все пак в България сме... :agree:
Аватар
aK_47

Мнениеот skiman » Вто Яну 06, 2009 11:54 am

А ти в крайна сметка, какво и как изтества и до какъв извод стигна? Какво ще рекламираш? Поне нещо от това, което ти писахме направи ли?
И не на последно място-пробва ли все пак с друго захранване? Или да го приемем за константа него? :dunno: Видеокартата на друг компютър пуска ли я? :dunno:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот Alpina » Вто Яну 06, 2009 2:07 pm

Аз не знам защо всички тръгнахте да се занимавате...
Човека е решил да не слуша, а само да плямпа...
Първия пост беше направо похвален, но до там :agree:
Ако беше на място, отдавна да е дал отговори дали е приел съветите и какви са резултатите.

skiman, ти не разбираш - захранването е ултра-мега-вега-гига-турбо-най-якото и не може да е проблема в него :rofl: Нищо, че и то е ново в системата и може да е проблема. Човека ти каза - 500w и точка :rofl:

P.S. aK_47, на синия екран си пише проблема. Снимай го ако можеш и го пусни тук да видим какво пише точно.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот aK_47 » Вто Яну 06, 2009 6:50 pm

Алпина - Остави хората които искат да помагат да го направят.
Ако ще си спамиш и коментираш , по добре си замълчи.

Как мислите че е от захранването като другите части не ми дават проблеми ? А само видео картата...

Рамта я сменях духах и прочие...

Картата не съм я слагал на друг компютър поради причината че нямам приятел с нужното захранване и др нужни части...

В момента съм с др видео и няма абсолютно никакъв проблем...

За да маже текстурите, цветовете, и да примигва и прочие слабо ми се вярва да е от захранването...

Никъде не съм казал че захранването ми е мега-гига-супер-дупер добро... Просто казах че не мисля че би могло да е от него...

За синия екран казах, че е свързан с Рамта... След като размених местата и продухах хубаво... Спря да се показва...

Значи до какъв извод стигнахме...
- След като само видеото ми прави проблем...
- С друго видео няма никакъв проблем...
- Захранването не мисля че може да въздейства зле на 1 компонент пък на другите добре...
- За да маже текстурите, цветовете надали процесора, рамта или захранването са виновни...

Може да не съм прав.... Но...

А пък и тази фирма производител на картата....

И ще помоля който има какво да каже по темата, да го направи при желание...
Останалите които искат да се заяждат с някои... Нека го направят в друга тема... :nono:
Аватар
aK_47

Мнениеот did » Вто Яну 06, 2009 6:58 pm

Казахме ти всичко. Оправяй се!

Логическите ти изводи за причинно-следствени връзки са аматьорски.

Ако не разбираш какво ти написахме, отивай в сервиза!

Ако разбираш, направи пробите, които ти казахме и кажи тук резултата. Тогава може да искаш още съвети.

Ако нищо ново не кажеш, но искаш нови съвети, обърни се към някоя врачка.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот 25thframe » Вто Яну 06, 2009 7:33 pm

aK_47 написа:Как мислите че е от захранването като другите части не ми дават проблеми ? А само видео картата...

Ако беше прочел по-внимателно (ако въобще си го чел, не се обиждай но мисля че четеш между редовете) това което съм ти написал щеше да разбереш (или поне да подразбереш) че когато ползваш видео картаа в 2D режим тя черпи малко енергия от захранването, когато същата тази видео карта премине в 3D режим и започне да обработва пикселните и вертексните шейдъри, тя става доста лакома (особенно 9та серия нВидиа, и още по-особенно 9800) и при неизправност от страна на power-supply-а, се случват крашове всякакви.

Захранването не мисля че може да въздейства зле на 1 компонент пък на другите добре...

Ти имаш ли представа как въздейства захранването на компонените, за да пишеш на кои как им действа, измери ли напреженията и работните температури, както те посъветвахме

Просто казах че не мисля че би могло да е от него...

Наистина може и да не е от него, но с
духах и прочие...

няма да решиш проблем от това естество, духане и ползване на нова бояджийска четка се ползва когато виждаш че температурите са ти над нормата и от това се получават проблеми, но ти не благоволи да провериш температуртие (или поне не го изложи), нито си сметна потреблението, нито пробва с по-нови драйвери на дъното и на видеото. Обясних ти че когато слагаш нов елемент от по-ново поколение (особенно CPU и VGA) почти винаги се налага да правиш ъпдейт на BIOS чипа интегриран в дънната ти платка, за да си нямаш проблеми.

В момента съм с др видео и няма абсолютно никакъв проблем...

Това е много хубаво, и проблема може да бъде установен много лесно
Видеото на друга машина -
Картата не съм я слагал на друг компютър поради причината че нямам приятел с нужното захранване и др нужни части...
Моментално да беше изтичал с гаранционното ти видео в Рама и да го тествате, там имат и захранване и прочее. Ако го беше направил и наиситина проблема е в картата до сега да си я сменил, да се радваш на GTA IV (мамицата й как си изтрих сейвовете на 60% от историята) и темата да е локната.

До колкото помня, и не ме лъже недоспалата ми памет, си тествал с low-end 7ма серия VGA, която не ти прави проблем. На тази карта няма power конектор нали, а на твоята? Какво ти говори това, че тя ламти за много по-малко ватчета.

слабо ми се вярва да е от захранването...
Когато ти минат 20-30 захранващи блока и същото количество графични ускорители, ще видиш че са възможни и по-неприятни ситуации (веднъж ми залепна процесора за сокета, веднъж ми гърмя (ама в буквания смисъл) паметта на видео картата, след клок + нестабилно захранване.

По-горе ти написах че PSUто е основата на PCто и ако тя ти куца, можеш да имаш проблеми от всякакво естество, не казвам че твоето захранване е лошо и че от него ти идва проблема, просто ти като чели не искаш да решиш проблема, ами чакаш да ти падне от горе решението, е няма да стане - щом не знаеш от какво е тичай до Рамата с картата и PSUто за тест, хвани едно такси и качи цялата кошница, хвани приятел да те закара, ако ти трябва психическа подкрепа, намисли някой ден и ще дойда с теб, искренно искам да си решеш проблема, но ти някак или не ти се занимава (а да имаш такава карта и тя да не работи както трябва е безбожие) или незнам.

Дерзай!
Аватар
25thframe

Мнениеот aK_47 » Вто Яну 06, 2009 11:49 pm

Ами искам да си оправя проблема...
Просто много предложения ми се изсипаха и не знам от къде да започна...

Ще занеса картата във рама може би към четвъртак или събота....
Даскалото ме спъва...

Ще видиме там, какво ще тестваме, правиме , въобще ако имат намерение да помогнат в такъв случай...

Ще видя...
И все пак благодаря много... На всеки който се отзова и по някакъв начин се опита да помогне :)
Аватар
aK_47

Мнениеот aK_47 » Съб Яну 10, 2009 3:30 pm

Привет на всички :)
Сега се прибирам от магазина ,като отидох при гишето /сервиз/ , още като видяха кутията, без да ме питат какъв е проблема го познаха.
Погледнаха серийния номер....
Казаха ми, че от 400-до 800 и нещо е лоша партида... Моята беше 560 и нещо...

Веднага я приеха, и ми казаха , че до 2-3 дни ще ми се обадят...
Или ще я отремонтират, или ще я заменят с друга по мой избор на същата цена или по висока с доплащане...

Предложете при евентуално сменяне какво да избера :)
И нека влезнем в границите на 280-350 лева :)

И отново...
Благодаря на всеки един който се е опитал да помогне :) :bowdown:

Моля друг път използвай думи, а не цифри.
Тук не е чат!
Аватар
aK_47

Предишна

Назад към Други