dj_PREDATOR написа:http://bikecafeonline.files.wordpress.com/2008/05/bike-threadmill.jpg
А това за XC как би изглеждало... с бабунки, кал, листа и тук-там клони

dj_PREDATOR написа:http://bikecafeonline.files.wordpress.com/2008/05/bike-threadmill.jpg
Отслабване и плуване
Плуваният стил кроул е особено подходящ за постигане на висок разход на енергия при относително дълъг период от време (30-40 мин.). Проблемът с подкожните мазнини обаче е в ниската температурата на водата в басейна. Честите и продължителни охлаждания стимулират тялото да цени термоизолиращите качества на подкожните мазнини и да се съпротивлява при понижаването им под стойности от порядъка на 15-17% от теглото за мъже, 17-22% жени. Ако мазнините Ви са над тези стойности, може да използвате плуването като основно средство за енергоразход. В случай че желаете да снижите теглото на мазнините си под тези граници, то може да включите плуването като втори спорт или да замените аеробния завършек на фитнес тренировката си с 20-30 минути кроул в умерено темпо.
Когато преди години карах курса за инструктор по културизъм доц. Владо Боянов ни зададе един много лесен въпрос, на който никой не можа да отговори : “Защо не плуват културистите?” . Да, защо, нали е едно много сериозно аеробно натоварване и развива голям гръден кош? Отговора е разликата на телесната температура и температурата на околната среда. Всяка по-голяма разлика (а 10-12 градуса не са малко) дава сигнал на тялото да вземе предпазни мерки, а именно да се удебели кожата и да се натрупат подкожни мазнини като предпазен буфер, на най-изложените на ниски температури. места. А най-лошото е .че тези мазнини тялото ги приема не като запаси на хранителни вещества ,а като “живото поддържащи”, сиреч ще ги свали последни, защото те имат предпазваща здравето функция.. А това се учи още в осми клас - мазнините освен резервни хранителни вещества, са също така и “буфер” за вътрешните органи предпазващ от сътресения, служат и за изолация на тялото и запазване на телесната температура.
kibikoff написа:Анелия,
културистите не плАват, защото при плуването мускулите стават еластични, губи се от РЕЛЕФА. Неслучайно плувците имат най-хармонично развита мускулатура.
п.с. плувам редовно при възможност
старши написа:А тоя как си поддържа/ше формата- с плуване или с фитнес![]()
botroid написа:Neo: Какво ти пречи студа бе шосейка? Като няма сняг и лед, карай на воля. Толкова ли нямаш якенце и дрешки, що ме караш да се смея? Като ми се кара, излизам, ако ще и минус 10 градуса да е. Досега не съм премръзвал или простудявал от зимни карания. От кво се плашиш толкоз, зиморничав ли си?
asparux написа:Ом трениора е истината но като е доста студене например -5 грдуса. http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1422 само че е хубаво ролките да са алуминиеви защото с пластмаса фа6та ток като се хване6 за нещо метално
само кк пловдив
Митко Ruse написа:Искаш ли да ти изпратя тренировки за тренажор повече от Амстронг по-малко то Руската система.
Тоя град с някаква стъклена сфера ли е обграден...Инче кой е градаBluE_Magic написа:АЛе ти луд ли си в албания е топло точно в тоя град кадето ще ходим темп рядко пада под 5 градуса
Митко Ruse написа:Приятелю опитаи първо ако има шанс и след това купуваи.Един приятел си направи такъв ом треньор/така му казват в БГ/ от двоино по-широки тръби от този на клипа.Падна един път от него и не можа да свикте и ми го даде.Сабрах всички квартални байкари в моя гараж да го опитат.Половината не можаха да карат на него въпреки,че карат на само задна или предна капла или си откачат предната и като циркаджии обикалят така квартала.Имам и такъв но нещо още не съм го карал а трябва.Имам и такъв дедо се стяга засната главина от същата фирма.Но Евгени Гергинов Балев/от КК Бургас и участник на олимпиадата/ми каза че си прецакали карбоновите колелета с тези ом треньори/омекнали им перата/.Но с кви ли не залагалки на мен мие скучно.Горепосочената фирма предлага и модел с PS и програма все едно участваш в състезание но за мен е скъпичко.Поне миналогодишните цени.
Назад към Други видове колоездене
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта