Как да подържаме формата си през зимата?

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Re: бягаща пътечка

Мнениеот Анелия » Нед Ное 09, 2008 8:04 pm

dj_PREDATOR написа:http://bikecafeonline.files.wordpress.com/2008/05/bike-threadmill.jpg

А това за XC как би изглеждало... с бабунки, кал, листа и тук-там клони :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
Анелия

Рейтинг: 2000

Мнениеот Анелия » Нед Ное 09, 2008 9:33 pm

240 болезнени секунди Ей това нещо винаги ме е впечатлявало, но никога не ми е стискало да направя :bowdown:
Аватар
Анелия

Мнениеот Rancid » Нед Ное 09, 2008 11:40 pm

С лицеви опори дали има добър ефект?
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот Анелия » Пон Ное 10, 2008 12:14 am

Лицевите опори са както уважавано, така и понякога отхвърляно упражнение. Ако все пак решиш, че искаш да правиш точно това, заповядай една тренировъчна програма: 100 лицеви опори
Аватар
Анелия

Мнениеот Rancid » Пон Ное 10, 2008 1:30 am

:beer:
Вече опитах 240 секундния метод като при първата серия направих 25 лицеви опори и успях да стигна до 7мата серия.В последните няколко серии едва правих 5-6 и ръцете ми направо отказваха...
Изображение
Аватар
Rancid

Рейтинг: 1710

Мнениеот Poison » Вто Ное 18, 2008 11:54 am

Ти щом пак си стигнал до там :rofl:

Относно темата : Аз тренирам плуване през цялата година , така че нямам проблем със губенето на форма зимата.Мускулите ми се мобилизират и негубя форма ;) :beer: :beer:

Пробвайте :beer:
Poison

Рейтинг: 996

Мнениеот Анелия » Съб Ное 22, 2008 3:45 pm

Poison, не давам експертно мнение в момента, но ще споделя какво четох днес.
Отслабване и плуване
Плуваният стил кроул е особено подходящ за постигане на висок разход на енергия при относително дълъг период от време (30-40 мин.). Проблемът с подкожните мазнини обаче е в ниската температурата на водата в басейна. Честите и продължителни охлаждания стимулират тялото да цени термоизолиращите качества на подкожните мазнини и да се съпротивлява при понижаването им под стойности от порядъка на 15-17% от теглото за мъже, 17-22% жени. Ако мазнините Ви са над тези стойности, може да използвате плуването като основно средство за енергоразход. В случай че желаете да снижите теглото на мазнините си под тези граници, то може да включите плуването като втори спорт или да замените аеробния завършек на фитнес тренировката си с 20-30 минути кроул в умерено темпо.

и
Когато преди години карах курса за инструктор по културизъм доц. Владо Боянов ни зададе един много лесен въпрос, на който никой не можа да отговори : “Защо не плуват културистите?” . Да, защо, нали е едно много сериозно аеробно натоварване и развива голям гръден кош? Отговора е разликата на телесната температура и температурата на околната среда. Всяка по-голяма разлика (а 10-12 градуса не са малко) дава сигнал на тялото да вземе предпазни мерки, а именно да се удебели кожата и да се натрупат подкожни мазнини като предпазен буфер, на най-изложените на ниски температури. места. А най-лошото е .че тези мазнини тялото ги приема не като запаси на хранителни вещества ,а като “живото поддържащи”, сиреч ще ги свали последни, защото те имат предпазваща здравето функция.. А това се учи още в осми клас - мазнините освен резервни хранителни вещества, са също така и “буфер” за вътрешните органи предпазващ от сътресения, служат и за изолация на тялото и запазване на телесната температура.

И още няколко статии на английски:
http://www.thefactsaboutfitness.com/research/swimming.htm
http://www.sportsci.org/news/compeat/fat.html
И във форума на T-nation също порових и сега обмислям дали да плувам зимата или да предприема някакви по-различни занимания, например скачане на въже. Не съм професионален културист, но все пак се стремя към някакъв по-малък процент мазнини и се изплаших, че могат да ми се увеличат от плуването.
Аватар
Анелия

Мнениеот kibikoff » Съб Ное 22, 2008 3:51 pm

Анелия,
културистите не плАват, защото при плуването мускулите стават еластични, губи се от РЕЛЕФА. Неслучайно плувците имат най-хармонично развита мускулатура.

п.с. плувам редовно при възможност
kibikoff

Мнениеот DstupidBastarD » Вто Ное 25, 2008 11:08 am

kibikoff написа:Анелия,
културистите не плАват, защото при плуването мускулите стават еластични, губи се от РЕЛЕФА. Неслучайно плувците имат най-хармонично развита мускулатура.

п.с. плувам редовно при възможност

Блякст, плувците приличат на затлъстели калкани, баце. Най-хармонични са спринтьорите у леката атлетика. :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Мнениеот axelmax » Вто Ное 25, 2008 12:30 pm

при плуването,ставите не се натоварват толкова(страхотен отпускаш спорт)

лично за мен е най-удобно упражнения без допълнителни тежести,тялото е достатачно тежко и си е многофункционален уред

финтеса е много статичен ставаш като робот, ако не го съчетаеш с друг спорт
"У планину се раджаю ора, а у полье тикве"
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот старши » Вто Ное 25, 2008 8:26 pm

А тоя как си поддържа/ше формата- с плуване или с фитнес :)
Изображение
Аватар
старши

Рейтинг: 1345

Мнениеот bokicha » Вто Ное 25, 2008 9:27 pm

:agree:
В Аушвиц- преди, а сега навярно с коктейли ...
...пак в Мексико :D
Аватар
bokicha

Мнениеот ioioioto » Вто Дек 02, 2008 10:26 pm

старши написа:А тоя как си поддържа/ше формата- с плуване или с фитнес :)
Изображение

ХаХа това Михаел Расмусен ли е или така ми се струва ? Тоя се е свършил отвсякаде кат го гледам на тая снимка :D :D :D
Аватар
ioioioto

Рейтинг: 1230

Мнениеот Neo » Чет Дек 04, 2008 11:30 pm

Ееееех, застудя и вкарах шосейката в мазето. А така ми се карааа... Ще взема да я вкарам в хола да въртя кръгчета :)
Аватар
Neo

Рейтинг: 1190

Мнениеот botroid » Чет Дек 04, 2008 11:46 pm

Neo: Какво ти пречи студа бе шосейка? Като няма сняг и лед, карай на воля. Толкова ли нямаш якенце и дрешки, що ме караш да се смея? Като ми се кара, излизам, ако ще и минус 10 градуса да е. Досега не съм премръзвал или простудявал от зимни карания. От кво се плашиш толкоз, зиморничав ли си? :)
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот Neo » Чет Дек 04, 2008 11:51 pm

botroid написа:Neo: Какво ти пречи студа бе шосейка? Като няма сняг и лед, карай на воля. Толкова ли нямаш якенце и дрешки, що ме караш да се смея? Като ми се кара, излизам, ако ще и минус 10 градуса да е. Досега не съм премръзвал или простудявал от зимни карания. От кво се плашиш толкоз, зиморничав ли си? :)

Понастинал съм нещо.
Samsung i900 Omnia
Аватар
Neo

Рейтинг: 1190

.......

Мнениеот asparux » Пет Яну 02, 2009 9:36 pm

Ом трениора е истината но като е доста студене например -5 грдуса. http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1422 само че е хубаво ролките да са алуминиеви защото с пластмаса фа6та ток като се хване6 за нещо метално
само кк пловдив
Аватар
asparux

Рейтинг: 1202

Re: .......

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Яну 07, 2009 4:13 pm

asparux написа:Ом трениора е истината но като е доста студене например -5 грдуса. http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1422 само че е хубаво ролките да са алуминиеви защото с пластмаса фа6та ток като се хване6 за нещо метално
само кк пловдив

Хихихи, на мене тамън таково нещо ми донесе дедо Коледа за януари и февруари, баце. За около час чисто на педалите се научих да му пазим равновесие и от неколко дена правим по 40-50мин. Засега карам с обикновени маратонки, щото ме е шубе още да се заключвам, ма след малко ше се метнем с автоматите, да правим дупки по пода. Карам по схема с 5мин. на 51/24, после 5мин. 51/21 и за 15-20 мин. качвам на 51/18 (требва да отбележим, че каданса ми е 90-100), после за по още 5 мин. свалям на началните 51/24 и отивам да плувам у ваната. Ток верно лови, ама некви леки искрици са, нищо опасно. Сега проучвам как се обработват видеокипове и скоро ше качим некое ю-тубе как палим мокета секи ден тука. :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Чет Яну 08, 2009 12:13 pm

Искаш ли да ти изпратя тренировки за тренажор повече от Амстронг по-малко то Руската система.
Митко Ruse

Re: Отговор

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Яну 08, 2009 2:10 pm

Митко Ruse написа:Искаш ли да ти изпратя тренировки за тренажор повече от Амстронг по-малко то Руската система.

Много ше съм ти благодарен, баце, ако ми ги пратиш. Ше ти пиша мейла си на бележка.

Абе, що на бележка, [email protected] ми е пощата. Молим, смешните байкарчета с космонафтски костюми и компюторни познания да не ми хакват пощата, щото там има акумулирано огромно богатство от толи снимки на мои познати виртуални каки. Предварително благодарим! :beer:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот BluE_Magic » Чет Яну 08, 2009 7:13 pm

Аз отиам на лагер в албания за 20 дни суперско там е топло и ще карам колкопто ми душа иска :)
Аватар
BluE_Magic

Рейтинг: 1477
Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

.........

Мнениеот asparux » Чет Яну 08, 2009 8:02 pm

абе валентине каде щте караш в Албания в цяла европа има сняг и патищата са мокри ти не гледаш ли телевизия. :dunno:
Аватар
asparux

Рейтинг: 1202

Мнениеот BluE_Magic » Чет Яну 08, 2009 9:51 pm

АЛе ти луд ли си в албания е топло точно в тоя град кадето ще ходим темп рядко пада под 5 градуса
Аватар
BluE_Magic

Местоположение: The universe, milky way galaxy, solar system, earth, bulgaria, plovdiv, trud

Мнениеот Dimchovsky » Чет Яну 08, 2009 10:01 pm

BluE_Magic написа:АЛе ти луд ли си в албания е топло точно в тоя град кадето ще ходим темп рядко пада под 5 градуса
Тоя град с някаква стъклена сфера ли е обграден...Инче кой е града
Lube....
Аватар
Dimchovsky

Рейтинг: 1170

Мнениеот BluE_Magic » Чет Яну 08, 2009 10:07 pm

Дуръс не ,но там е топло бе хорааааа не е като в бг
Аватар
BluE_Magic

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Яну 10, 2009 10:07 am

Приятели, образува ми се проблем! Имам заснет материал (клипче от около половин час) на апаратчето (фото), но ми се ще некакси да го изманипулирам (да го поорежем малко, да пуснем подходяща музичка за фон, да се пооправим с фотошоп да изглеждам мускулест и красив), а немам никви познания по таа матеерия. Дайте неква програмка (безплатна, разбира се), с която мога да осъществим мечтите си! Плиииииииииииииииийййййййййййзззззззззз! :bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Re: До Тъпото Копеле

Мнениеот DstupidBastarD » Съб Яну 10, 2009 8:44 pm

Митко Ruse написа:Приятелю опитаи първо ако има шанс и след това купуваи.Един приятел си направи такъв ом треньор/така му казват в БГ/ от двоино по-широки тръби от този на клипа.Падна един път от него и не можа да свикте и ми го даде.Сабрах всички квартални байкари в моя гараж да го опитат.Половината не можаха да карат на него въпреки,че карат на само задна или предна капла или си откачат предната и като циркаджии обикалят така квартала.Имам и такъв но нещо още не съм го карал а трябва.Имам и такъв дедо се стяга засната главина от същата фирма.Но Евгени Гергинов Балев/от КК Бургас и участник на олимпиадата/ми каза че си прецакали карбоновите колелета с тези ом треньори/омекнали им перата/.Но с кви ли не залагалки на мен мие скучно.Горепосочената фирма предлага и модел с PS и програма все едно участваш в състезание но за мен е скъпичко.Поне миналогодишните цени.

Баце, кви са теа "пера", бе? Аз започнах с алуминовото Рали, ма искам да пробвам и цеца (нея си я виждал наживо) на тренажора и съм уеко притеснен дали теа неща дето омекват не се намират по вилката (тя е единственото карбоново нещо по цецка, сичко останало е натурален силикон и естествени закръгляния). Изобщо не искам нещо да ми омеква, най-малко ако съм плащал стотици левове (че и евровци) за него!!! :bigeyes:
Аватар
DstupidBastarD

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Нед Яну 11, 2009 9:58 am

Не се претесняваи за твоето колело не става въпрос.Пера са тези тръби, който тръгват от горната част на рамката до мястото дето се захваща задното колело/ушите/.Когата са карбонови ставало проблем и то тренажор дето се хваща задната гума.При твоя няма проблеми а караи, колкото повече толкова по-добре.
Митко Ruse

Мнениеот ioioioto » Сря Яну 14, 2009 7:00 am

DstupidBastarD какви се тия тренировки от тебе ти си съсипваш краката направо (освен ако не искаш да тренираш за катерач )ако искаш за тренираш правилно си свали http://free.arenabg.com/details.php?id= ... 0a1e4d95eb (трябва да имаш регистрация в аренабг)
Аватар
ioioioto

Рейтинг: 1230

Мнениеот dembi » Сря Яну 14, 2009 11:22 am

Еми с редовни тренировки, и почти никакви мазнини ! А пък лятото, почти никакви мазнини и по цял ден се нещо се прави :)
Аватар
dembi

Рейтинг: 1067

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене