НАЦИОНАЛЕН ПРОТЕСТ НА 14-ТИ ЯНУАРИ!

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот gesh*fresh » Пет Яну 09, 2009 11:10 pm

Ако мислиш, че ми пука, че ме ебават жестоко се лъжеш! Просто немога да разбера какво му е смешното !
Аватар
gesh*fresh

Рейтинг: 987

Мнениеот Brave » Съб Яну 10, 2009 11:19 am

А, че си неграмотен, пука ли ти? Защото каквато и власт да дойде в България, хора, които не могат да си изкажат мнението грамотно, ще си патят и все ще стоят бедни, гладни и неразбрани. След някоя година, като почнеш да си търсиш работа, ще псуваш гадните HR-и защо дори не те допускат на интервюта, ама сам ще си си виновен.

По темата - въобще не одобрявам сегашната тройна коалиция. Но на подобен протест няма да ме видите. Защото е очевадно безпринципно събиране на привържениците на различни политически отпадъци с лумпени футболни фенове, вечно мрънкащата биомаса от таксиметрови шофьори и други. А, властта няма да я свалите така. Защото за разлика от '97-ма, просто живеем по-добре, минималните заплати са $150 а не 1,5$ Не че е добре, просто не е толкова зле, колкото беше.

@Алпина - недей да разправяш тея работи, защото от протестите през 1997 имаше полезен резултат. Тогавашната власт на Жан Виденов, просто не можеше да бъде оставена повече, щяхме да изпукаме от глад. А "гу'син 10%" си го избрахме чинно и почтенно на демократичните избори, последвали протестите. И ще се изненадаш, ако наистина знаеше, колко малко открадна "гу'сина" на фона на следващите господа.
Brave

Рейтинг: 2000

Мнениеот Alpina » Съб Яну 10, 2009 3:06 pm

Brave, не мога да не се съглася ;)

Всъщност аз нямам против някой да прибере нещо за себе си, стига да бъде свършено друго покрай това.
За това ми е странно когато бабичките обсъждат на кафенце в Халите, как Софиански бил виновен за сделката с тях :)
Вероятно предишния им вид беше по-полезен :D

По мои наблюдения примерно в Италия също има корупция, само че тя основно е до там, някой да спечели сделката и така да си осигури работа. После си я върши повече от съвестно.

И все пак смятам, че форума ни няма нужда от такива теми.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот agent_Jekov » Съб Яну 10, 2009 3:31 pm

Brave написа:Защото е очевадно безпринципно събиране на привържениците на различни политически отпадъци с лумпени футболни фенове, вечно мрънкащата биомаса от таксиметрови шофьори и други.

Еми всякакви хора има ти какво очакваш?Еднотипна маса?Нали уж е национален протест, не протестират само ватманите или учителите а всички.Всички се обединяват да протестират срещу изложените горе неща, които касят всички ни, не конкретно футболните фенове, бакшишите и др. Ти отиваш да изразиш собствено си недоволство, ако имаш такова, какво те интересуват другите не мога да разбера?

А, властта няма да я свалите така. Защото за разлика от '97-ма, просто живеем по-добре, минималните заплати са $150 а не 1,5$ Не че е добре, просто не е толкова зле, колкото беше.

Добре де, големи хора продължавате с наивните глупости за сваляне на властта.Някъде да пише, че ще се сваля властта или да виждаш такива нагласи сред народа като цяло?Иначе според мен властта си заслужава да бъде свалена, но оттам насетне все е в г*з който и да дойде.

И ще се изненадаш, ако наистина знаеше, колко малко открадна "гу'сина" на фона на следващите господа.

Да разбирам ли, че си последния жив СДС-ар? :D Ако е така няма особен смисъл да ми отговаряш даже, честно.

Alpina написа:По мои наблюдения примерно в Италия също има корупция, само че тя основно е до там, някой да спечели сделката и така да си осигури работа. После си я върши повече от съвестно.

И примерът ти за този модел е Софиянски?То ако беше така Рим да е боклучив и грозен като София бе, мен. ;)
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Alpina » Съб Яну 10, 2009 3:56 pm

agent_Jekov написа:И примерът ти за този модел е Софиянски?То ако беше така Рим да е боклучив и грозен като София бе, мен. ;)

Наполи не беше ли? :D

Агенте, и ти ли предпочиташ Халите да бяха оградени от метални огради с плакато пи тях, да бяха свърталище на клошари и да се пахнат на... да не казвам на какво :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот agent_Jekov » Съб Яну 10, 2009 4:04 pm

Alpina написа:Агенте, и ти ли предпочиташ Халите да бяха оградени от метални огради с плакато пи тях, да бяха свърталище на клошари и да се пахнат на... да не казвам на какво :)

Не, ама да сравняваш Софиянски с кметове в Италия е смешно.Разбирам примера ти, и аз съм на тая максима-да крадат, но и да вършат добра работа, но Стефан просто не е хубав пример.Той е по-богат и от повечето европейски кметове сигурно. :lol:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот Alpina » Съб Яну 10, 2009 4:29 pm

Извинявай, но не съм го сравнявал, ти го направи.
Посочи къде съм го направил :)

Както виждаш примера ми с корупционните практики в други страни е съвсем отделен текст. :beer:
Последна промяна Alpina на Съб Яну 10, 2009 4:43 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Mast3rm1nd » Съб Яну 10, 2009 4:30 pm

gesh*fresh написа:Ако мислиш, че ми пука, че ме ебават жестоко се лъжеш! Просто немога да разбера какво му е смешното !

ето ти смешното: "Там съм със сигОрност България над всичко-долО Оправата". Да си чувал за буквичката "У" има 3 начина да се напише. може ако си на български да натиснеш "U", ако пишеш с червените да натиснеш "W" а ако си пишеш на шлъокавица можеш да натиснеш бутончето, на което пише с черно "Y" и с червено "Щ" :popcorn:
Аватар
Mast3rm1nd

Рейтинг: 936

Мнениеот PtD » Съб Яну 10, 2009 7:24 pm

Alpina написа:Агенте, и ти ли предпочиташ Халите да бяха оградени от метални огради с плакато пи тях, да бяха свърталище на клошари и да се пахнат на... да не казвам на какво :)

Toва ли беше единствената алтернатива? Не беше ли възможно да се реализират ДОСТА по-високи приходи? :nono:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот fall_out » Съб Яну 10, 2009 8:23 pm

Аз лично няма да отида,точно защото протеста ще е пълна безмислица и никой няма да знае точно за какво е там.

Всички сте доста ограничени,не виждате ли колко са зле българските политици. Те са остатъците на комунизма,мозъците са им толкова закоравели и промити от тая система,че те продължават да живеят и да ни управляват в нея със средствата на "демокрацията" която изобщо не е такава.

Ами приватизацията,лошото образование в училищата(от последните 10-на години),здравеопазването. Все начини да ни сломят като нация,външните намеси са ни прецакали толкова много до този момент,че вече направо си е страшно а вие мишки такива си седите пред компютрите и се опитвате в един форум да покажате кой е по "интилигентин".

Мързи ме да пиша,не заслужавате. Исках да пиша съвсем други неща,накрая пак изгрубях. Истината е,че политиците са ни дупедавци. Всъщност мисля,че в парламента не би трябвало да има толкова много възрастни хора,мисля че имат изкривена преценка за нещата,мисля че всички бачкаме за тях и близките им,мисля че трябва да има повече млади хора в парламента(не на 20),а не само хора пред пенсионна възраст. Мисля,че трябва да гласуваме. Мисля че не мога да мисля.....
...ама се опитвам. А вие!? Опитвате ли се да видите цялата картинка някога. Или само толкова колкото ви е удобно за да сте "контра". Всъщност много ми се спи и не мога да се занимавам повече,лека нощ.
Аватар
fall_out

Рейтинг: 1685

Мнениеот agent_Jekov » Съб Яну 10, 2009 8:52 pm

PtD написа:

Toва ли беше единствената алтернатива? Не беше ли възможно да се реализират ДОСТА по-високи приходи? :nono:

И аз това го питах, но по друг начин по-горе и мисля, че се разбрахме. :) Иначе ми е интересно твойто мнение какво е?

@fall_out На протеста със сигурност ще има хора, които знаят защо са там, за разлика от теб.Като ти гледам коментара и странни мисли ми минават през главата.
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот PtD » Съб Яну 10, 2009 9:14 pm

agent_Jekov написа:Иначе ми е интересно твойто мнение какво е?

Решението на проблемите с политиците:
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Maxim ... r_1910.jpg

Това ще закачи обица на ухото на следващите. И така, итерация след итерация, ще достигнем устойчиво решение :^:

Иначе, единствената работеща политическа система си остава транайската.
Аватар
PtD

Мнениеот agent_Jekov » Съб Яну 10, 2009 9:36 pm

PtD написа:http://en.wikipedia.org/wiki/File:Maxim_Maschinengewehr_1910.jpg

:roll2:

Иначе, единствената работеща политическа система си остава транайската.

:) Дам, както няма и истинска демокрация никъде.
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот Antares » Съб Яну 10, 2009 10:28 pm

PtD написа:Иначе, единствената работеща политическа система си остава транайската.
Шекли, та Шекли...
Не ми хареса произведението.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот Alpina » Съб Яну 10, 2009 10:50 pm

PtD написа:Не беше ли възможно да се реализират ДОСТА по-високи приходи? :nono:

Беше, а беше ли възможно още да са опаковани заграждения?
Или трябваше да останат за ББ :D

Че не ми харесват много неща (да не кажа всичко) е управлението на нашата държава - не ми харесват, но повече не ми харесват хора като Агента - като има избори си седи на задника, после ходи да протестира, че му били криви...

А какво право? Ай у лево :)

Само чакам момента в който ще ни управляват "Националисти" и колкото и да ми е неприятно ще се изнеса от страната, преди да е потънала съвсем, щото сулю и пулю се мислят за държавници, бият се в гърдите "само да можех да хвана уздите и ще я вкарам в правия път таз държава", знаят да плюят по другите и до там. Същите са като пияниците в селсите кръчми и пумярите, които знаят само да лаят...

Аааа и другото, вероятно тези които ще дойдат на власт ще са с празни джобове и ще мине доста време преди да запълнят гушките и да почнат да вършат нещо, било и колкото да отбият номера.
Последна промяна Alpina на Съб Яну 10, 2009 10:58 pm, променена общо 2 пъти
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот did » Съб Яну 10, 2009 10:55 pm

Моля критикарите: Оставете викачите да си викат на спокойствие!

Хората отдавна са казали:

"Ако на младини не вярваш в леви идеи, значи нямаш сърце. Ако в зрелостта си продължаваш да вярваш в леви идеи, значи нямаш ум!"

Простестите са 100% реализация на леви идеи.

В момента българите са се засилили с леви идеи да свалят ляво правителство...

Айде сички у лево!
Последна промяна did на Съб Яну 10, 2009 11:42 pm, променена общо 1 път
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Stancho » Съб Яну 10, 2009 11:19 pm

Абе защо само ми кажете като искате толкова много не се замислите какво зависи от вас? @Antares искаше да каже, че повечето от исканията може да си ги постигнете сами... Като за начало не си бъркайте в носа, когато някой ви казва как се прави и после си работете нещо, в което има хляб и може да се препитава от него... И НАЙ - ВАЖНОТО - КОЙ ЩЕ УПРАВЛЯВА, КАТО ЕДИНСТВЕНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СИ ОТИДАТ? Айде друг път преди така тъпо да се връзвате - помислете малко какво ще последва и какво зависи от вас...

Пример: Как аз мога да пиша в тоя форум, да карам хубаво колело и само за месец и половина честна работа (на 16 години съм) да заработя 900лв. заплата.... Може би не като си бъркам в носа и не като гледам в купичката на другия....

Моят призив е да седнете малко и да премислите след този протест какво следва? Всеки има право на избор, но всеки да се замисли какъв ще е този правилен избор и дали ще е най - добрият за него.

Поздрави.

П.П.Айде стига съм си трошил клавиатурата, защото и без това ще кажете:"Ти си малък - не разбираш!"
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот bikerider » Съб Яну 10, 2009 11:30 pm

Stancho написа:И НАЙ - ВАЖНОТО - КОЙ ЩЕ УПРАВЛЯВА, КАТО ЕДИНСТВЕНИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ СИ ОТИДАТ?

Как така кой - agent_Jekov разбира се.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот agent_Jekov » Нед Яну 11, 2009 12:07 pm

Alpina написа:като има избори си седи на задника, после ходи да протестира, че му били криви...

А кой ти каза, че не съм гласувал на последните избори?На по- предните също.И защо си мислиш, че на протеста няма да има гласоподаватели?Решението да не гласувам се появи в последствие, преди 1 година.Данъци също плащам.По твойта логика каквото се иска от мен, макар, че не съм длъжен да гласувам, съм го направил.Последно имам ли някакво право да съм недоволен или не бе, мен?:)

did написа:Простестите са 100% реализация на леви идеи.

Т.е. в белите страни като протестират също са с леви идеи и ги управляват леви правителства?Отделно в мотивите за протеста не виждам нищо ляво, дясно, центристко и тн.Само закономерно и логически опрадано недоволство, на фона на случващото се последните 20г.В Европа за дреболии опищяват орталъка, какво остава ако имат толкова много и така наболели проблеми като наще какво ще стане.Но там естествено няма да допуснат никога да стигнат на нашия хал.Или ще кажеш, че проблеми(такива, които не зависят пряко от хората) няма? :dunno:

@Stancho Не става дума за пари, прочети първия пост, мен.Така няма да се включваш неподготвен.

@bikerider Е като ще съм аз защо се дразниш?Нали ще ти осигуря някой благ пост, спокойно. :D
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот bikerider » Нед Яну 11, 2009 1:28 pm

agent_Jekov написа:@bikerider Е като ще съм аз защо се дразниш?Нали ще ти осигуря някой благ пост, спокойно. :D

The empty can rattles the most, "мен". Вместо да говориш за политика колкото да не заспиш, слушай Металика - имат какво да ти кажат.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот agent_Jekov » Нед Яну 11, 2009 2:47 pm

Може и без "тънки" намеци да минеш. :agree:
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот PtD » Нед Яну 11, 2009 7:44 pm

Досега не видях никой да обясни защо в Западна Европа е нормално да се правят огромни протести по най-различни (и далеч по-незначителни) поводи, а у нас не е и веднага оплюваме тези, които искат да си изкажат мнението?

Аз лично видях с очите си 200000 души в Мадрид, които се събраха, защото не-знам-кой-си искал да промени нещо по течението на една река.

Все ми се струва, че по нашенско имаме доста повече и по-основателни поводи за недоволство.
Аватар
PtD

Мнениеот did » Нед Яну 11, 2009 8:07 pm

PtD написа:Досега не видях никой да обясни защо в Западна Европа е нормално да се правят огромни протести по най-различни (и далеч по-незначителни) поводи, а у нас не е и веднага оплюваме тези, които искат да си изкажат мнението?

Аз лично видях с очите си 200000 души в Мадрид, които се събраха, защото не-знам-кой-си искал да промени нещо по течението на една река.

Все ми се струва, че по нашенско имаме доста повече и по-основателни поводи за недоволство.

Точно тук е разликата.

В Мадрид се събират и знаят какво искат.

Тук се събират, за да викат "УУУУУУУ!!!"
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Admin » Нед Яну 11, 2009 8:21 pm

Помните ли, че преди време се стигна до забрана за политически теми във форума? ;) Не изрична забрана, но практическа, породена от безкрайните и втръснали на всички спорове, предизвикани от един човек, чиито брой на профилите май достигна няколко десетки...
Мислех си, че този човек се е поотказал вече от тая тематика, ама май не е :)

Както и да е, темата няма да я заключа този път заради него, защото сега нещата се развиват с нормален тон, доколкото това е възможно при политическа тема.
Но мисля, че просто е безсмислено да се дърляме до безкрай по повод на тоя протест.

Обявата за протеста я има. Който желае, да ходи.

Като гледам написаното дотук и го сверя с други неща, аз лично не намирам мястото си в този протест. За мен това ще е една сбирщина от хора, които ще протестират на някакво "общо основание". Те просто ще изразят недоволството си от това управление, в което няма нищо лошо, но ако зад това недоволство не се крие ясна идея кой, какво и как биха променили нещата към по-добро, нищо няма да се промени. Аз такива идеи не видях и причината според мен е, че тези идеи са политически, а като гледам много от хората, които се канят да протестират, всъщност са загърбили политиката (поне в смисъла, в който аз я разбирам), ако изобщо някога са се интересували от нея.

А и като цяло знаете мнението ми, че нещата могат да се решават в по-добра или по-лоша посока чрез изборите, чрез гласуване. И то не чрез протестен вот, а чрез осъзнат, информиран, премислен вот, при който гласуваш за тази партия/личност, за която смяташ, че каквито и кусури да има после управлението й (никой не е идеален или безгрешен), ще направи най-много за подобряване на положението в посоката, желана от теб. А пък ако останеш разочарован, това не е повод да вдигнеш ръце и да кажеш, че всички са маскари, а просто да премислиш нещата отново, включително чрез горчивия опит от предишния си вот (ако е такъв случаят), и да намериш отново този, който смяташ, че може да направи най-много или най-добре, а не който просто ти обещава хубави неща или пък изразява твоето негативно мнение за цялата политическа класа. :)

Тоя път ще спра дотук, макар че и мен ме сърби да си излея недоволството, както всеки друг заинтересован от случващото се в територията България. За мен протести като този не са нищо повече от качулка след дъжд. Докато хората в България избират политици, които да ги оправят, вместо такива, които просто да ги оставят сами да се оправят; докато една голяма част от хората изобщо отказват да изберат каквото и да било, т.е. отказват да повлияят на посоката на развитие чрез предвидените за тази цел средства; докато мнозинството от гражданите винаги са готови да обвинят избраниците си затова, че са станали лоши, но никога себе си затова, че са сгрешили, избирайки такива лоши управници и да потърсят причините за тази грешка - дотогава все ще се сещаме за качулката, когато дъждът вече ни е намокрил до кости.

Все още няма да заключа темата, за да не каже някой, че държа моето мнение да е последно, но както казах в началото, отдавна се убедихме (май), че от темите за политика във форума голяма полза няма, така че ще изчакам още малко - който има мерак, да напише по едно заключително мнение ;)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот did » Нед Яну 11, 2009 10:47 pm

Admin написа:който има мерак, да напише по едно заключително мнение ;)

заключвай!
Аватар
did

Мнениеот agent_Jekov » Нед Яну 11, 2009 10:56 pm

:agree:

Изтича информация, че зад протеста може би стоят Слави Трифонов (който скоро влизал в политиката) и Христо Ковачки (доста тъмна фигура).Заключвай.
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот Harka » Нед Яну 11, 2009 11:14 pm

Откъде изтича?
Аватар
Harka

Предишна

Назад към Други