Пушите ли ?

Молим всички посетители, когато им се прииска просто да си поговорят глупости, да се помайтапят с дребни простотийки и т.н., да го направят в този форум. Тук е позволен по-груб език, стига да не е насочен към други членове на форума. Можете да пускате всичко, което като съдържание или стил би било неприемливо за останалите форуми. Но ако по наше усмотрение темата има смисъл или идея само за автора си, тя ще бъде изтривана!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 400 / 400 / 2

Пушите ли

ДА
59
15%
НЕ
309
77%
ОТ ВСИЧКО
33
8%

Общо гласове : 401

Мнениеот chill » Пет Яну 16, 2009 4:09 pm

bluskanie написа:Колкото ревностно непушачите си пазят правата, толкова яростно и ние ще го правим. Уважавам правото им да дишат чист въздух и в заведение за хранене никога не паля. Но навън... някой да ми каже нещо...? :nono:

Ше ти кажем аз, аве, fuck off, punk ass. :rofl: :rofl: :rofl:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот bikerider » Пет Яну 16, 2009 4:29 pm

bluskanie написа:Но навън... някой да ми каже нещо...?

Shiv'off yer stinkin smoker's punk ass? :)
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот agent_Jekov » Пет Яну 16, 2009 6:27 pm

@bluskanie :rofl: :agree: :agree:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот biketron » Вто Яну 20, 2009 1:56 pm

Ненавиждам цигари ама наргленцето мога да си го смуча до утре .../ :D :D :D
Аватар
biketron

Рейтинг: 1044

Мнениеот eMcKu » Вто Яну 20, 2009 2:33 pm

THEZOGGO написа:
Alpina написа:
sto100jan написа:Обаче , нека който и да е от пушилите някога ,да ми обясни има ли по-приятно нещо от издърпването на една цигара след ядене , след секс , при пиене на алкохол....?

След секс цигара - :puke:
Е ако някой е останал недоволен от секса, може да иска да се утеши с една.
Имаше една кукла, която искаше да пуши в леглото - е това да се прави с помещението където се спи, е ненормално.
След ядане - :puke:
А познавам и хора, които пушат по време на ядане :crazy:
Лично аз дори когато пушех, не понасях на маса/в заведение за хранене, да е разрешено пушенето, това е отвратително.

:agree:
Аз съм заклет Не пушач, може всичко да съм, обаче цигара не бих сложил в устата си. Радвам се и че гаджето ми е непушачка, много мало са момичетата в днешно време които не пушат.
Отвратително ми е някой около мен да пуши. :)

Me too ! Eвалата :bowdown: :bowdown:
ПП: редовно когато съм с колелото и минавам покрай спирки, се блъскам нарочно в някой, задимил ме с цигара и 99% от случаите цигарата е на земята. А видя ли някой в планината .... :qright:
Последна промяна eMcKu на Вто Яну 20, 2009 3:01 pm, променена общо 1 път
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот skiman » Вто Яну 20, 2009 2:40 pm

eMcKu написа:ПП: редовно когато съм с колелото и минавам покрай спирки, се блъскам нарочно в някой, задимил ме с цигара и 99% от случаите цигарата е на земята и ръката му е посинена. А видя ли някой в планината .... :qright:

Тц, тц, тц, тц... :bawling:
И като се събуди, как беше позата ти? :dunno:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот Krismars » Вто Яну 20, 2009 2:52 pm

skiman написа:И като се събуди, как беше позата ти? :dunno:

Предполагам краката са му били отвити, а чаршафа в гъза :dunno:
Аватар
Krismars

Мнениеот eMcKu » Вто Яну 20, 2009 3:03 pm

skiman написа:
eMcKu написа:ПП: редовно когато съм с колелото и минавам покрай спирки, се блъскам нарочно в някой, задимил ме с цигара и 99% от случаите цигарата е на земята. А видя ли някой в планината .... :qright:

Тц, тц, тц, тц... :bawling:
И като се събуди, как беше позата ти? :dunno:

Може да е супер тъпо, но не е ли по - добре от колкото да отидеш, да го помолиш и той да ти се заяде и да ти държи сметка, кой си та да му говориш :agree:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот skiman » Вто Яну 20, 2009 3:08 pm

Че е тъпо-тъпо е, но може и да стане "умно" ако примерно ме удариш мен докато си пуша на спирката. Тогава всички тука ще разберем, как би свършило едно такова твое приключение. Може да се пробваш и на лифта на Витоша докато си пуша на опашката. Въобще имаш право на избор. :dunno:
Но виж, ако ме помолиш учтиво, ще я загася. :agree:
Човек не спира да си играе защото остарява, а остарява защото е спрял да си играе.
Аватар
skiman

Мнениеот eMcKu » Вто Яну 20, 2009 3:23 pm

skiman написа:Че е тъпо-тъпо е, но може и да стане "умно" ако примерно ме удариш мен докато си пуша на спирката. Тогава всички тука ще разберем, как би свършило едно такова твое приключение. Може да се пробваш и на лифта на Витоша докато си пуша на опашката. Въобще имаш право на избор. :dunno:

Несмяташ ли, че е неуместно да пушиш на обществено място, пред хора, които видимо не им се нрави това?
Би ли изложил твойте предложения тогава, като това е толкова тъпо, oсвен с молбата, защото не всички са коректни колкото теб :agree: Мисля, че с добро няма да се научим и за това така постъпвам, обаче сега се замислям и твоето мнение ме кара от днес да опитам с добро :agree:, не защото ще си изям боя, а защото ако са повече единиците като теб, значи нещата могат да потръгнат и да се дисциплинираме.
Брей, понякога се очудвам, че мога да мисля, а не само да пиша без да вниквам в мнението на другите :idea:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот bluskanie » Съб Яну 24, 2009 12:38 pm

Проба N:2 /за тотално отказване на тутуню/ /първата проба трая 2 години без нито една цигара/

Днес е ден 3.

Положителни следствия:

- Миризмата на цигари определено започва да изчезва от мен, дрехите ми, в нас (където си позволявах да пуша). Това ми харесва.

- Вероятно съм спестил около 10 кинта. Най-вероятно съм ги изял де.

Отрицателни следствия:

- Чувствам се напрегнат. Тялото ми конвулсира /незабележимо за останалите, разбира се/. Все едно съм ударил 3 енергийуни напитки. Едно такова треперливо.

- Имам огромен проблем с увладяването на апетита. Ям доста пъти на ден. За сега не съм притеснен от това, защото знам, че е нормално, все пак организма търси някакви заместители.

- Раздразнителен съм. Склонен съм да повишавам тон за наглед нищо незначещи глупости. Кофти е за околните, ама ме разбират :)

- Не мога да разбера, дали това че трудно се концентрирам в последните няколко дни се дължи на липсата на цигари.

- Малък проблем със съня.

С две думи, отрицателните са повече за сега. Няма как да е. Ше видим натам ко ше стане /въпреки че това вече съм го правил веднъж/ :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Daniel Panev » Съб Яну 24, 2009 12:58 pm

eMcKu написа:
skiman написа:Че е тъпо-тъпо е, но може и да стане "умно" ако примерно ме удариш мен докато си пуша на спирката. Тогава всички тука ще разберем, как би свършило едно такова твое приключение. Може да се пробваш и на лифта на Витоша докато си пуша на опашката. Въобще имаш право на избор. :dunno:

Несмяташ ли, че е неуместно да пушиш на обществено място, пред хора, които видимо не им се нрави това?
Би ли изложил твойте предложения тогава, като това е толкова тъпо, oсвен с молбата, защото не всички са коректни колкото теб :agree: Мисля, че с добро няма да се научим и за това така постъпвам, обаче сега се замислям и твоето мнение ме кара от днес да опитам с добро :agree:, не защото ще си изям боя, а защото ако са повече единиците като теб, значи нещата могат да потръгнат и да се дисциплинираме.
Брей, понякога се очудвам, че мога да мисля, а не само да пиша без да вниквам в мнението на другите :idea:

Абе ти правиш ли връзка с главния мозък? Не смятал ли, че било неуместно да пуши на обществено място пред хора, на които не им харесвало. Ми ако на някой видимо не му се нравят хора без коси или пък с бради - аз кво? Да си прережа вените ли? След като пушенето на обществени места не ти харесва - ми не ходи на места, на които се пуши бе. И в баровете ли ходиш да блъскаш хората с цигари?
P.S. И аз не обичам кой знае колко някой да пуши около мен, ама се съобразявам къде съм, все пак...
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот agent_Jekov » Съб Яну 24, 2009 1:00 pm

@bluskanie В този случаи мисля, че колкото повече дни натрупваш, толкова повече ще знаеш, че се изчистваш и няма да искаш да развалиш серията, която си постигнал.Ще знаеш примерно, че постепенно пак ще можеш да караш колело без да се задъхваш толкова или пък да катериш баири пеш в планината без да имаш чувсвото, че нож те реже през гърдите.Поне при мен бяха такива неща, като спрях, но за съжаление пак пропуших.Ако успееш ти обаче да задържиш положението както си почнал, ще ме амбицираш и аз да направя така, така че моля те, не се отказвай!!! ;)
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот bluskanie » Съб Яну 24, 2009 1:08 pm

Ами наистина искам да ги спра, пък и се познавам добре, та си мисля, че е възможно.

BTW, миналата година в УСА се бех записал в един футболен отбор /аматьорски/. Там е много разпространено... събирате се 10 човека давате по 50$ и джиткате първенство със сидии, та даже и светлинни табла на стадионите :) Как да е... викам си... ей са се ги размажа тия американчета /в моя отбор нямаше други българи/. Първия мач беше пълно разочарование за мен. Все пак майсторчето си е майсторче./.. разбраха, че съм ритал някога. Та... трябваха ми 2 месеца, за да вляза в някаква форма и то не върхова. Смятай къв позор ебати. Тва ако не пушех, нямаше да се случи.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Анелия » Съб Яну 24, 2009 3:04 pm

bluskanie написа:
- Имам огромен проблем с увладяването на апетита. Ям доста пъти на ден. За сега не съм притеснен от това, защото знам, че е нормално, все пак организма търси някакви заместители.

За другите неща не мога да ти дам съвет, но за яденето ще си позволя. Това, че имаш апетит не е лошо нещо. Лошо е ако го удовлетворяваш с кофти неща. Аз също ям по много пъти на ден, но това е също хубаво нещо. Та преминаваме направо на въпроса какво да се или да не се яде. Запаси се със зеленчуци. Не се залъгвай със солети, чипсове, пуканки и всякакви боклуци. Плодовете също не са добра идея, защото са си захар, а от нея се дебелее.
Яж месо със зеленчуци на основните яденета, а когато огладнееш между основните, хапвай сурови зеленчуци. Аз съм голям фен на зелето, тъй като можеш да ядеш неограничени количества, чувстваш се сит, а калориите са никакви. Пий много вода, полезно е и също донякъде убива апетита.
Успех с отказването на цигарите :agree:
Аватар
Анелия

Мнениеот Alpina » Съб Яну 24, 2009 3:24 pm

Анелия написа:Плодовете също не са добра идея, защото са си захар, а от нея се дебелее.

:rofl: :rofl: :rofl:

bluskanie, движи се повече! Това е начина. Ако нямаш колело, почни да тичаш, разхождаш в парка или отиди на фитнес.
Аз лично когато не ми се кара колело ходя пеша на работа - 7км в една посока (не е много, но пак е нещо). Освен друго се разтоварваш и психически (няма гадния градски транспорт, няма трафика), а през ноща спиш много по-спокойно.

Да ядеш по-често е по-добре, стига да ядеш по малко. Аз примерно похапвам 6-7 пъти на ден и по този начин свалих повече от 10кг в сравнение с времето, когато ядях 2 пъти и преяждах, без каквито и да е диети и без особена промяна на хранителния режим.

Почни и да четеш етикетите на хранителните продукти докато ги консумираш ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Анелия » Съб Яну 24, 2009 4:20 pm

Alpina написа:
Анелия написа:Плодовете също не са добра идея, защото са си захар, а от нея се дебелее.

:rofl: :rofl: :rofl:

:crazy:
Fruit contains sugar (fructose). Eating a lot of sugar can keep your insulin raised, resulting in your body shutting off it's fat burning mechanisms. It's one of the 7 Deadly Sins of Fat Burning. If you add dietary fat to the raised- insulin environment, not only is the burning of body fat stopped, but the calories you're taking in get stored as body fat!
The lesson here is to avoid eating a bunch of high- sugar fruits at once, especially before fatty meal.
Аватар
Анелия

Мнениеот Alpina » Съб Яну 24, 2009 4:45 pm

Това е много изсмукано от пръстите ;)
Мойте уважения, но :nono:

Захар е много общо понятие и се отнася за различни видове захари, който пък са видове въглехидрати.
Последните в различните си варианти са много важни за човешкия и изобщо животинските организми :)

Плодовете имат основно захарите глюкоза и фруктоза който са с еднакъв състав, но различен строеж. НО те не са състевени само от тях, ами... (по нататък в поста ще напиша)

Има огромна разлика от захарта позната ни от магазините във вид на опаковани кристалчета под наименованието "Бяла захар", малко по-вредна е като "Кафява захар". Да - тя не е полезна!

Двете (глюкозата и фруктозата) са монозахариди - т.е. прости и от там следва, че се рзграждат много по-лесно от организма

Фруктозата се изгаря много лесно и бързо, за това е особено подходяща при диабетичо болни хора.

Глюкозата също е источник на енергия, но и играе роля при обмяната на веществата. При окисляването и в тъканите се освобождава енергия, която е необходима за протичане на нормалните жизнени процеси в организмите.

Плодовете както споменах по-горе не съдържат само въглехидрати, но и витамини, органични киселини, минерали... и най-важното - те са добри антиоксиданти (много модерна напоследък думичка)

Няма какво да разводнявме повече темата какво е всяко от тези неща поотделно.

Ще спомена обаче, че цитрусовите плодове все пак имат повече захари и естествено не е добре да се прекалява с тях, обаче това е валидно за всичко.

Като цяло, едва ли има човек на света, който да е напълнял от плодове. Просто при прекаляване с тях максимално да ти стане малко лошо, много преди да си вкарала опасно големи дози от каквото и да е в техния състав. Още повече че щовек трябва да има доста голям капацитет на шкембето :D и да се тъпче само с тех.

Плодовете са полезни и са задължителни в дневното меню

Искам да ти се извиня за трите емотиконки, но не може да твърдиш просто така, че от плодовете се пълнее и не трябва да се употребяват - напротив точно те ти доставят захарите от които не се пълнее, които не товарят излишно организма да ги разгражда и едва ли не се превръщат мигновенно в нужната ти енергия. Те помагат за намаляване на теглото именно поради това, пък и ти почистват "организма".

Все пак за да не дрънкам повече глупости, ако има нещо невярно или какво да се допълни, съм сигурен, че има няколко човека тук, които са доста добре запознати с здравословното хранене и по-конкретно плодове/зеленчуци и могат да оборят (без да мога да споря с тях) казаното от мен и дали плодовете са полезни или не.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bluskanie » Съб Яну 24, 2009 6:58 pm

Alpina написа:
bluskanie, движи се повече!

Бе аз никога не съм залежавал, мноо ясно. Въпроса е, че искам да съм във форма 100%, а цигарите пречат определено.

Колело ше играе... скоро.

Иначе довечера на Ариана-та ше пързалям :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bluskanie » Чет Яну 29, 2009 2:55 pm

Ден 8 :)

Още едно положително нещо. Много важно. Сутрин нямам чувството, че съм ял месо от орки :)

Почти не усещам нужда да пуша, макар че вечер като хапна и има малко едно такова... Миналата седмица даже бях на малко парти с алкохол хаха. И там не запалих.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Mast3rm1nd » Чет Яну 29, 2009 3:11 pm

bluskanie написа:Ден 8 :)

Още едно положително нещо. Много важно. Сутрин нямам чувството, че съм ял месо от орки :)

Почти не усещам нужда да пуша, макар че вечер като хапна и има малко едно такова... Миналата седмица даже бях на малко парти с алкохол хаха. И там не запалих.

Само така. Пожелавам ти да ти е все по-лесно и по-лесно без тях :agree:
Аватар
Mast3rm1nd

Рейтинг: 936

Мнениеот Quiz » Пон Фев 09, 2009 9:27 pm

http://www.podaraci.bg/index.php/produc ... egory/158/
Какви щуротии им хрумват на хората...
Аватар
Quiz

Мнениеот apostol » Пон Фев 09, 2009 9:58 pm

bluskanie написа:Ден 8 :)

Ден 193 :evil:

Ще използвам цитат, иначе ще бъде дълго.
''....бягам като кон,еба като младо магаренце...''
''...хибрид между седалков лифт и вагон-ресторант...''
Аватар
apostol

Рейтинг: 1291

Мнениеот stoycho89 » Пон Фев 09, 2009 10:25 pm

И аз НЕ :agree:
29 CUBE ANALOG black´n´flashyellow 2020
Аватар
stoycho89

Рейтинг: 1175

Мнениеот Alpina » Пон Фев 09, 2009 10:48 pm

bluskanie, как върви...

Аз мога да се похваля с 405 дена без цигари :)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Mavic-D321 » Пон Фев 09, 2009 10:50 pm

Можеше да се добавят още възможни отговори... "НЕ" :agree: :) :popcorn:
Аватар
Mavic-D321

Рейтинг: 982

Мнениеот bluskanie » Пон Фев 09, 2009 11:04 pm

Alpina написа:bluskanie, как върви...

Екстра си върви :) Чувствам се прекрасно, вече почти не усещм нужа да пуша, макар че има моменти, когато усещам истинска борба на организма ми :)

Като излизам вечер и е малко кофти... народа пуши около мен. Най-естественото движение в такива случаи ми се вижда да си запаля една цигарка. Явно това е следващия етап... естествено да ми се струва да не паля :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alpina » Пон Фев 09, 2009 11:44 pm

Супер, продължавай напред :agree:

А иначе аз не мога да си представя как съм пушил, но още ми се случва като седна някъде да си търся запалката и цигарите :D
C'est la vie
Аватар
Alpina

Предишна

Назад към Бла - Бла