Пари за харчене

За всичко свързано с МТБ, което не е за някой от другите форуми. Например: разкази и преживявания, мнения по различни общи въпроси, интeресни продукти, новости и т.н.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Пари за харчене

Мнениеот Inch » Сря Фев 04, 2009 2:31 pm

Привет на всички. Аз съм нов в този форум, но съм отдавнашен съмишленик на идеята за планинско колоездене. Работата е там, че неотдавна делях един варненски таван с един drag zx5 - с него се движихме навсякъде, вилнях с него късно вечер, след работа, много често и след полунощ. Планински карания, малки или по-големи никога не съм имал, но не съм чужд за каузата.

Та, решил съм, че момента е подходящ да оборудвам себе си и приятелката си с нещо добро, не изключително, но добро за каране по умерени склонове. Решили сме да си набавим парите от кредит, който да изплатим за година и половина, може би. Сумата няма да ни измъчи прекалено, затова сме готови да отпуснем някъде до около 3000 лева.

Някъде около 2400 лева сме заделили за РАМ НТ1 с дискова спирачка(за нея) и НТ2 (за мен). Ще ни се да си купим резервни гуми. Оттук нататък изцяло се осланям на вашето мнение - какво според вас още ни е нужно? Две новички раници Ташев Рок Игъл 30? Помпа? Обувки? Каски? Алуминиеви "бъчонки" ала Зиг? Обувки? Дрехи? Глезотии някакви? Please advise, както казват по разните филми. Вживейте се малко и си представете, че сте двама и имате "грешни" пари за харчене - от време на време аз ще хвърлям по едно одобрително око на форума :)

Благорадя ви, момчета :)
Inch

Рейтинг: 1300

Мнениеот An1MaL » Сря Фев 04, 2009 2:50 pm

Каската е на първо място. Също така няма да е лошо да си вземете наколенки, налакътници и ръкавици за каране. :)
Bogdan Andreev - RAM BIKES N4
Аватар
An1MaL

Рейтинг: 1942

Мнениеот Capoeira » Сря Фев 04, 2009 2:58 pm

По добре не гледай велосипеди за толкова пари няма да получиш нищо. Прегледай тази тема:
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=48006
и мойто предложение е това:
http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=25443
доставката до бг на двете колела ще ти е грубо 200-220лв.
осваен това додаваш пари за това 2 боря:
http://www.chainreactioncycles.com/Kits ... elID=23920
и това 2 броя:
http://www.chainreactioncycles.com/Kits ... elID=23921
остават доста пари отиваш в някой сервиз да ти ги монтират. Останалите пари даваш за бира екипировка, и почерпка на познатите.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот Daniel Panev » Сря Фев 04, 2009 3:03 pm

Ами както вече ти е казал колегата - задължително каски, ръкавици и светлини (предни и задни). Наколенки и налакътници не знам дали ще ви трябват, за това не ги пиша като задължителни, но не е лошо да си имате, разбира се - същото се отнася и за очила за каране.
Всичко останало можете да си накупите постепенно - тъкмо ще разберете от какво имате нужда.
От раничките на Ташев нямам преки наблюдения, но съм чувал, че са добри за парите си. Ако можете да си го поволите, бих ви препоръчал някои специализирани за велосипедисти с възможност за резервоар (Deuter, Camelbak) или най-добре (от финансова гледна точка) такива, които си идват с такъв (Dakine), като в тоя случай ти отпадат алуминиевите бъчвички ;)
Гуми, помпа, един multi-tool, щангички и кит за лепене на гуми можете да вземете спокойно за около 100 лв маааксимум.
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Inch » Сря Фев 04, 2009 3:28 pm

Благодаря ви за предложенията :)

Гуми, помпа, един multi-tool, щангички и кит за лепене на гуми можете да вземете спокойно за около 100 лв маааксимум.
- това много ме зарадва, в крайна сметка много материал за нищо пари. А колкото до раниците Ташев, имам една от 8 години, но вече ме досрамя да ходя с нея...

В отговор на Capoeira: опитваш да ме "отбиеш" от РАМ, но аз не съм рационален в това отношение. Представи си, че си си "заплюл" някаква глупава вещ и когато настъпва дългоочакваният момент на покупката - премисляш нещата и хоп! се сдобиваш с нещо, което е уж по-добро, за по-малко. С това нещо обаче изникват дребни кусури, а пък и ти го гледаш изпод вежди, зер си си харесал другото, но нали не можеш да ги имаш и двете, за да отчетеш факта, че и първото не е стока... И така, ако не купя онова, което ми е на сърце (РАМ), ще ме гризе съвестта докато ръждата не изяде BeOne колелото.

Тук едно лирично отклонение - бил съм в Щатите около година, там се нагледах на Кенъндейл, СантаКруз, имаше и по-евтини К2 и Jammis. Много бях "набрал" на Кенъндейл Лефти, обаче дяволски скъпо беше. Дори им изпратих имейл на най-книжовният си английски, в който ги моля да ми подарят едно. Те, между другото, ми отговориха - поздравиха ме, но ми казаха, че аз съм един от многото, които са го ударили на проситба и затова не можели да ми помогнат. Тогава събрах пари и когато се върнах в България, влязох в един магазин величествено поисках да ми покажат най-скъпите колела (глупаво смятах, че най-много да струват около 500 лева... тогава бях с акъла на майките с деца из парковете, които мислят, че по-скъпо от 500 лева няма на къде да става едно колело). На онези хорица им блеснаха очите и като заразгръщаха едни каталози на Драг и РАМ - посочиха ми модел за 4000 лева. Бря! Скъпо! Мамка му, този път ще е Драг zx5, но следващия ще е един хубав РАМ за повече пари. И така, след това повествувание и години блянове, представи си какво би ми било да купя някакво колело, което нито го знам какво е, нито има как да платя в чужбина... Прощавай, ако съм те засегнал - много добър е съвета за спирачките. Но Джуси3 на НТ2 в пълна степен ме удовлетворяват.

Още веднъж - благодаря ви за мненията!
Inch

Мнениеот Capoeira » Сря Фев 04, 2009 3:58 pm

Не мисля че точно Juicy3 е проблема, комплект накладки струва 35 лева(все пак е добре да се погледне от тази страна), освен това обезвъдушавене без инструмент няма, Вилката на ХТ2 е пълен боклук някакъв преработен вариант на Zoom, седалката на това ХТ2 си остава вечно твоя с този SDG стандарт. В общи линий погледни трезво на нещата за тези пари може да имаш не RAM който да бъде във всяко едно отношение доста по-добре. Това което ти предложиш е с 500лева по ефтино от ХТ2 .Общо двете колела с Shimano спирачките и нови главини за диск и преходници ти излиза 720 паунда(1560 лева). За останалите прари докато дойдеш до парите на двата Рама колелата ще станат наистина приятни. оделно че ако толкова държиш на Juicy3 те са същите пари като Shimano, просто преди да дадеш толкова пари помисли рационално без никакви предубеждения.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот mulltex » Сря Фев 04, 2009 4:15 pm

А какво става ако ти се наложи да ползваш гаранцията? :)
Аватар
mulltex

Рейтинг: 1629

Мнениеот t.kyosev » Сря Фев 04, 2009 4:42 pm

А защо не ползвате драга? ZX5 не е никак лош модел, lично аз най-вероятно бих го предпочел пред HT1.
Относно раниците на Ташев и аз и брат ми караме с такива. Не съм имал никакви оплаквания от тях, но и не съм имал опит със специализирани раници.
Аватар
t.kyosev

Рейтинг: 1724

Мнениеот jivkonik » Сря Фев 04, 2009 4:46 pm

mulltex написа:А какво става ако ти се наложи да ползваш гаранцията? :)

Не я ползваш, ходиш по нашенски майстори и си плащаш. :^:

Мен какво ме топли, че си взех от тук вилка за 1100 лв от дистрибутор на "официалния предсатвител на FOX за БГ". Стискам палци да не ми се наложи "гаранционен сервиз", че ще отпътува я за турския, я за гръцкия сервизи на фокс и в най-оптимистичен случай ще я почакам месец (и това всичкото в случай, че "официалния" все пак има някакъв договор с някого за дистрибуция и сервизни ангажименти, в което чесно казано се съмнявам....).
Още няма кой да я отвори, да я почисти вътре и да я профилактира.... романтика родна..... :crap:
Аватар
jivkonik

Мнениеот Inch » Сря Фев 04, 2009 4:52 pm

А-ха! Поне едно нещо ми стана съвсем ясно - досега само смътно го подозирах. Очевидно няма нещо, което да удовлетвори всички и колкото повече се ровиш (ето, примерно вилката Dart 3 - ако не бях потърсил нямаше да науча, че, едва ли не, по-добре без нея. Не искам да мисля как ще се справя Dart 1 на НТ1), толкова повече се вдига летвата. 5000 лева вече изобщо не ми се струват сериозни пари, след като надникнах в една от темите на форумите. И човек се изпълва с огорчение - "каква я мислихме ние, каква стана" - уж 2400 лева не са малко за колела, пък какво - доставки разни от чужбина, мамата си трака...

Ще го мисля, благодаря на всички :)
Inch

Мнениеот papi007 » Сря Фев 04, 2009 5:02 pm

Относно екипировката, аз си взех multi tool като този навсякъде , където имах нужда от шестограм, ми свърши работа, има щангички и машинка за верига. Не ти пожелавам да късаш веригата насред нищото , но не е приятно , а това е най-лесното решение на проблема. Също и ако скъсаш спица, има и туул за натягане на спици (съответно носи 2-3 резервни спици в раницата)Помпа за около 30ина лева, резервни гуми, лепенки лепило и шкурка (или нещо за зачистване около дупката, за да хване лепилото) или направо на Zefal един kit, нещо като мини-аптечка, за всеки случай (бинт, кислородна вода 5-10мл, аспирин). Аз напоследък си мъкна и една от супите на маги, че ако закърша някъде, да си я разтворя, за всеки случай да ми даде поне малко енергия! Това цялото ми седи в несесерче (с изключение на спиците) и е удобно че е подредено и не се подмятат работите хаотично из раницата. Раниците на дойтер са с хубави ципове, здрава изработка, има изход за вода (въпреки че мехчето се купува отделно), доста са леки (поне моята), вършат чудесна работа. Каска - каквато избереш но е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА. Велосипедните дрехи са доста удобни, така че разгледай ги и тях (особенно гащи с памперс отдолу, за дългитее разстояния е направо животоспасяващо). Може да се замислиш и за педали с автомати , и съответно обувки покрай тях. Помагат много при катерене, пък и са що годе удобни за ходене. Светлини за отпред и отзад (съветвам те на диоди, че не горят и имат ниска консумация на енергия) Това е екипировка за по време на каране. Вземи си машинка за почистване на верига, както и спрей за смазка след това, най-лесния начин да удължиш живота на венците. Велосипеди - аз съм си фен на Bianchi и съм доволен от тях, за това ако си се "влюбил" в РАМ , взимай го него, за да не те гризе съвестта. Не съм запознат с тази марка, така че нека други да ти дават съвети. Няма нещо , което да не може да бъде счупено по един велосипед, за това е важно да можеш да караш добре. Ъх много се увлякох, Дано поне съм помогнал

Best wishes, papi007 :beer:
Аватар
papi007

Мнениеот Bolverk » Сря Фев 04, 2009 5:05 pm

Здравей,

Разбирам идеално какво те е обхванало. Искаш си рама и това е :) . И аз бях така с моето колело :) . Сега обаче за да е ефективно предложението можеш да направиш следните неща:

първо: незнам защо ХТ 1 ?? можеш да поискаш ХТ2 с окомплектовка на ХТ1 - ще се получи някакви 50 лв разлика в цената (а за дамите черно-резовият модел е страшен)

второ: можеш да пойскаш смяна на вилките още при покупката (на практика могат да ти го сглобят каквото пойскаш ама ще трябва за почетеш повечко тук и другаде за такива експерименти). Примерно по една тора можеш да пробваш колко ще ти излезе.

Тези неща стават с едно отскачене до представител на Рам. Пробвай първо така и виж каква цена ще ти кажат тогава пак си прави сметката.

Ето подобна сглобка в тази тема:

http://mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=46653

Поздрави.
Времето убива !
Надеждата умира последна - заедно с теб !
Аватар
Bolverk

Мнениеот rarekin » Сря Фев 04, 2009 5:09 pm

mulltex написа:А какво става ако ти се наложи да ползваш гаранцията? :)

Свързваш се с интернет магазина от който си я купил, обясняваш случая, прилагаш доказателствения материал, изпращaш за своя сметка нещата до тях и си получаваш (без да плащаш за доставка) новия компонент. Поне аз така правя де. :)
Последна промяна rarekin на Сря Фев 04, 2009 5:32 pm, променена общо 1 път
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот Дизел » Сря Фев 04, 2009 5:19 pm

Inch написа:...Много бях "набрал" на Кенъндейл Лефти, обаче дяволски скъпо беше. Дори им изпратих имейл на най-книжовният си английски, в който ги моля да ми подарят едно. Те, между другото, ми отговориха - поздравиха ме, но ми казаха, че аз съм един от многото, които са го ударили на проситба и затова не можели да ми помогнат...

:rofl: Това е много яко, ще взема да го пробвам някой път! :agree:
Едва ли ще ме огрее, затова пък ще се позабавляваме, и аз и хората от фирмата :)
Аватар
Дизел

Рейтинг: 1970

Мнениеот hitar_potter » Сря Фев 04, 2009 5:31 pm

Чакай, бе, човек, ти се хвърли ехеее нагоре... Предлагам ти следното: за теб купи НТ2 със промени в окомплектовката - сменяш вилката на нещо от класа на Тора, примерно. Единственото неприятно на тая вилка е, че е относително тежичка. Седалхата с SDG стандарт е по-лека и това е предимство, но недостатъкът й е, че не е разпространен много тоя стандарт - по-трудно би и сменил седалката. Та, сменяйки вилката, НТ2 си стаа супер байк. Също така можеш да видиш модът на Анелия (по-горе имаше линк за нейния РАМ), ти целиш нещо такова... На жената или й купи НТ1 с окомплектовка на НТ2, или Зх5. Мисля че зет хикс петичката е по-добър от рама. Ако ще купуваш рам, не забравяй да си избереш цвят на рамката ;) Имай предвид, че в РАМ правят промени по окомплектовките още при купуването, а драг не правят. Купете си каски, тип "челадинки" и ръкавици. За стила, който ще карате наколенки не са задължителни. А, да, преди да е станало късно, знай, че педалите правят лоши артефакти по краката, ако те ударят. Можеш да помислиш да предпазиш по някакъв начин краката на жена си (защо не и твоите).За раницата - аз имам Ташев рок игъл 35, ама още не съм я пробвал в планината... Иначе мисля, че добре ще се справя :)

И фарчета! За предно фарче препоръчвам Sigma supraled - доста мощно фарче, а тъй като е само с един лед диод (бая специален диод, много свети), батериите издържат доста време - 8 часа постоянно светене. Недостатъкът му е, че е с 5 батерии АА, които си тежат...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Pr3d4t0R » Сря Фев 04, 2009 5:42 pm

Имате намерение да заделите не малка сума, така че е добре преди покупката да съберете информация за това каква рамка ще ви е удобна и кои компоненти се вписват в бюджета ви.

Няма и аз да ви агитирам за други колела, но ви съветвам да погледнеш и други производители. За твоя бюджет за две колела търси окомлектовки:

Първо малко обобщение, за да работят спирачките отлично (независимо какви са) са необходими хубави лостчета. Аз лично предпочитам простотата на V-brake и механичните дискови спирачки пред хидравлики ;)

Shimano - скорости и курбели Деоре (може и Аливио) или по-висок клас; V-brake спирачките им са добри; нямам опит със механичните и хидравличните им дискови спирачки.

SRAM, Тruvativ, Avid - скорости SX/X5 и нагоре, курбели - http://www.sram.com/en/truvativ/crosscountry/ ; спирачки V-brake или ББ7 механични.

Като екипировка е добре да имате:
- каски челадинки;
- слънчеви очила (по-удобно е ако са със сменяема плака);
- ръкавички;
- колоездачни блузи и клинове (панталони);
- якета, пазещи от дъжд и вятър;
- обувки за по-добро сцепление с педалите;
- термо бельо за по-прохладните месеци;
- помпичка, резервна гума, лепило и лепенки;
- удобни колоездачни ранички (Deuter например);
- универсално туулче, с което може да се разглоби почти целия велосипед.

Приятно пазаруване
:beer:
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот hitar_potter » Сря Фев 04, 2009 5:49 pm

А, да, пропуснах да отбележа: ЗА вашето караане и V-brake ще ви е достатъчен. В момента съм с вибрейкове и с подходящите накладки спират много. Така че Съвсем спокойно можеш да направиш някакъв компромис за в-брейк (при какране, каквото си описал). Единственият недостатък е, че шината лесно се накалва или мокри...
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Inch » Сря Фев 04, 2009 5:55 pm

Хора, благодаря ви много! Тъкмо се бях вкиснал, когато с думи прости ми обяснихте, че НТ2 е добро и че една ТОРА го оправя. А за това да не купувам НТ1 напълно окомплектовано, а да заменя рамката му с НТ2, изобщо не ми беше минало и през ума. Това са добри съвети - за тема скучна като тази ("имаме пари - нямаме идеи").

Слушайте какво намислихме. Първо ще посетим магазин с разбирачи (ходих веднъж в БАС, твърде много ми говориха на "ти", за да ги залюбя, но явно такъв е стилът навсякъде, където се продават подобни стоки + кецове), може би все пак ще бъде БАС, като представители на РАМ и ще ги разпитаме хубаво за това и онова. След това ще заформим бюджет и едва след това ще търсим парите. В интерес на истината сумата в началото беше точно 2600 лева, сега я виждам как се извисява над 3000 ;)

Драг може и да са добри, но както ние сме двама, така искам и колелата ни да са сродни - да става ясно, че са предвидени от самото начало един за друг.

Въпрос - може ли колелата директно да се купуват и плащат на РАМ? Защото иначе оцветяването в желания от нас цвят трябва да минава през трети инстанции... Ако не, откъде да ги купя в крайна сметка? БАС? НикоБайкс? БайкЦентър? Така и така сега всички чакат новите 2009 модели, пък те докато пристигнат...

Благодаря ви, страхотни сте! Много ми помогнахте.
Inch

Мнениеот Daniel Panev » Сря Фев 04, 2009 6:03 pm

:) Що бе - мен пък в БАС за това са ми сипматични, че скъсяват дистанцията веднага - но явно хората сме различни.

А за цвета по избор - просто когато поръчваш колелото при този, който ти е най-удобен (аз лично все от БАС съм си вземал RAM-овете) си кажи какъв цвят искаш като те попитат - те хората ще се оправят нататък по веригата и в RAM ще ти я боядисат в правилния цвят...
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот hitar_potter » Сря Фев 04, 2009 6:26 pm

Ако не се лъжа, БАС са си производителите на РАМ :dunno: Рамките се произвеждат в Тайван, по тяхна поръчка, а те ги боядисват и сглобяват готовите колелета. :)
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот emil_a626 » Сря Фев 04, 2009 6:28 pm

Ще ти предложа нов вариант , просто да го имаш в предвит
Можеш да помисли за малко по-корав велосипед за теб след като ще броиш 3000 на касата
Един рам АМ мисля , че би бил по удачен.
http://www.ridespot.net/product_info.ph ... c53ffde6a3 - от тук можеш да видиш цената и частите , за жалост няма снимка на модел 2009 но скоро ще е в наличност с новата рамка
http://www.ram-bikes.com/allmtn.html - тук можеш да го видиш как изглежда на пръв поглед но пак казвам че рамката ще е леко променена.
Засега си се изръсил с 1900 и ти остават още 1100
За женичката взимаш един РАМ НТ1 за 800лв или даваш още 150 отгоре за НТ1 с дискови , поръчваш го с рамка НТ2 което ти дига 50-60лв и така сметката ти е 1900+860 (или +1000 ако взимаш модела с дисковите спирачки)
Като екипировка можеш да вземеш две от тези каски http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1657 2х50=100 или две http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1894 които излизат под 50лв
за ръкавици можеш да избереш тези http://screambikes.eu/product_info.php? ... cts_id=447 , имаше едни много хубави на lizard skins предлагаха се и с цели пръсти но не ги намирам , може някой съфоромник да ги покаже ако ги намери.
Еми това е според мен още един алтернативен вариант , разгледаи , поогледай и накрая действай но не избързвай да не те е яд после се пак 3000лв не са никак малко пари

:beer: :beer:
Аватар
emil_a626

Рейтинг: 1225

Мнениеот hitar_potter » Сря Фев 04, 2009 6:59 pm

добро за каране по умерени склонове.
НТ2 е напълно достатъчен. Много добре си се е насочил човека..
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот outfaced » Сря Фев 04, 2009 7:09 pm

...Един рам АМ мисля ...

едно си баба знае ...
и за какво е по удачен АМ-а ... за леко ХС каране ли :dunno:
или може би е перфектната шосейка.

Ок, като сте се тръшнали да е РАМ ... нека е РАМ. И най ефтиното НТ ще ви свърши работа като рамка.
Дискови спирачки не виждам за какво са ви затрябвали чак пък толкова. Ако ще слагате, поне си спестете задната и сложете само отпред.
Поне една тора като вилка ... или реба ... пък що не и някой фокс.

И после да инвестирате и в хубава екипировка, че колкото и да ти е хубав байка кат ти духа, ти е мокро или студено или топло или някъде ти убива и кефа отива на кино ...
Аватар
outfaced

Мнениеот emil_a626 » Сря Фев 04, 2009 7:19 pm

@outfaced еми НТ е по-подходящ за "леко ХС" но както съм написал аз му предлагам вариант пък той ако иска да взима , а и немисля че съм му предложил чак толкова лош вариант но тук може да се спори
можеби единствения недостатък е , че не остават пари за по-сястна екипировка което е важно
Аватар
emil_a626

Мнениеот did » Сря Фев 04, 2009 7:26 pm

RAM AM по никакъв начин не се вписва в изискванията на Inch - нито като цена, нито като геометрия, подходяща за неговото каране, нито като поддръжка, нито като монтаж, нито като нищо.

Подкрепам напълно outfaced за всичко, което е написал.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот emil_a626 » Сря Фев 04, 2009 7:48 pm

did написа:RAM AM по никакъв начин не се вписва в изискванията на Inch - нито като цена, нито като геометрия, подходяща за неговото каране, нито като поддръжка, нито като монтаж, нито като нищо.

Подкрепам напълно outfaced за всичко, което е написал.

Добре хубвао ще се съглася с вас , поради липса на алтернатива :)
А според вас едно ХС2 дали ще му е добре (не НТ2)
Аватар
emil_a626

Мнениеот did » Сря Фев 04, 2009 7:53 pm

emil_a626 написа:А според вас едно ХС2 дали ще му е добре (не НТ2)

При неговия бюджет и изисквания, меката рамка не е предимство в нито едно отношение.

Личен въпрос към emil_a626:

Като живееш в Xелзинки, колко качествени твърди рамки си карал досега и какво караш в момента, че така смело отричаш твърдаците?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот codename47 » Сря Фев 04, 2009 8:32 pm

колко е висока приятелкта ти, защото при RAM-овете(НТ1,2) най-малката рамка е 16"(всъщност при НТ2 е 17") и ако тя е под 160см може да и е голяма...
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот vpravov » Сря Фев 04, 2009 8:42 pm

Inch написа:Въпрос - може ли колелата директно да се купуват и плащат на РАМ? Защото иначе оцветяването в желания от нас цвят трябва да минава през трети инстанции... Ако не, откъде да ги купя в крайна сметка?

Принципно може, но няма смисъл. Най-вероятно(99.9%) няма да получиш по-голяма отстъпка отколкото ще ти направят в BAS, ако видят че си сериозен. От друга страна надали ще имат и времето да ти обърнат такова внимание, каквото в BAS. Ако сте се спряли твърдо на RAM, BAS е подходящо място. Предполагам, че вече има и други подходящи магазини в София, но си признавам, че не съм в час. Обаче все пак обърнете внимание и на колелата на DRAG и не ги отхвърляйте с лека ръка. :agree:
Последна промяна vpravov на Сря Фев 04, 2009 9:37 pm, променена общо 1 път
Аватар
vpravov

Мнениеот PowerSlide » Сря Фев 04, 2009 8:54 pm

Не виждам смисъл в замяната на зх5 с НТ1, освен ако парите са наистина излишни ;) Става дума че зх5 съвсем не е лошо ХС колелце и по нищо не отстъпва на НТ1. Ние с жена ми сме комбинация зх5 (2008) и този RAM HT2 Ако не купите НТ1 със спестените немалко пари ще си набавите добра екипировка и ако трябва някоя част за подобряване на зх5 :)
:beer:
Аватар
PowerSlide

Рейтинг: 1995

Следваща

Назад към Общ форум