xborox написа:Имаш магнит и чувствителен елемент (две пластинки). Когато магнитът мине покрай чувствителния елемент, пластинките правят контакт - отчита се един импулс.
Тази версия може и да ползва в безжичните варианти, но традиционните масово са с рид ампула (с пластинките), предполагам е по-лесно изпълнимо и по-евтино.Вилката написа:Моята версия е друга (може и да не е вярна де). Сензорът всъщност е намотка, а не пластинки. Преминаването на магнит покрай намотката генерира в нея електричество, което се улавя от самия компютър.
за данните - в упътването си пише. ако мислиш че повредата е в поставката вземи една медна жичка допри единия край към едното метално нешо на гърба на компютърчето, а другия край на жичката допирай и отдалечавай с другото метално нешо на компютърчето. (Докато допираш и отдалечаваш гледай дали отчита киолометрите. Ако проблема е в поставката - настройката (трябва да чуваш кога ридампулата се затваря) и поправката е много лесна.jorji написа:тъй като не намерих по-подходяща тема:
http://www.pazaruvaj.com/chasti-za-velo ... 27012.html
купих си този велокомп
монитирах го по указания и всичко е видимо точно,
но не отчита нищо.
1. или съм прекъснал жичката
2. или има първоначални данни които трябва да въведа, но нито знам как, нито знам как![]()
jorji написа:или има първоначални данни които трябва да въведа, но нито знам как, нито знам как![]()
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 7 госта