За GSM антените на покривите

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

За GSM антените на покривите

Мнениеот flex » Сря Фев 11, 2009 9:11 am

Откакто е монтирана GSM антена на Вивател на покрива на сградата в която работя, има колеги които се оплакват от зачестили здравословни проблеми от всякакъв вид. Събрали сме подписи за да дойдат да замерят дали е монтирана правилно и чакаме резултат. Въпросът е:

Какво бихте направили Вие ако се установи. че антената не е монтирана правилно и Ви излага на рискови фактори?
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Рейтинг: 2000

Мнениеот batkodavid » Сря Фев 11, 2009 9:38 am

Ако се окаже че не е монтирана правилно ще ги накарам да я оправят и ако съм алчен ще ги съдя. :D
Аватар
batkodavid

Рейтинг: 972

Мнениеот Overlorda » Сря Фев 11, 2009 9:57 am

И да дойдат измерването ще покаже че всичко е наред (повечето измервания са за това да покажат това което искаш).
Другото е че антените за GSM-ите са насочени антени и абсолютно най-безопасното място е да си под тях, но като за начало разгледай в оклоните сгради дали няма антени на други оператори и се оплаквайте от тях, но в повечето случаи те са на една и съща сграда :)
А до колко наистина са вредни антените нищо не мога да кажа :( но реално не може да са и напълно безвредни но аз повече бих обвинил закчените по стълбовете антени по булевардите, в задръстване от тях се облъчваш повече :)
В името на добрата бира !
Аватар
Overlorda

Рейтинг: 1270

Re: За GSM антените на покривите

Мнениеот SpoileR » Сря Фев 11, 2009 10:10 am

flex написа:Какво бихте направили Вие ако се установи. че антената не е монтирана правилно и Ви излага на рискови фактори?

ако не е монтирана правилно, търсиш фирмата и тия дето са я монтирали.

Иначе тия клетки са много гадни. Обаче те като ги погледнеш имат 4 панела и имат една част която е различна леко, на там пращат сигнала. На долу няма...

Срещу 50тина лева, ако не се лъжа, могат да ти направят замерване, но наистина, много хора не могат да спят и се оплакват от главоболия и тн подобни, от както сложиха клетки на дадени блокове при нас...

Мене примерно не ме бъркат, но при някои хора си оказва сериозно влияние...
Последна промяна SpoileR на Сря Фев 11, 2009 11:08 am, променена общо 3 пъти
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот gdude » Сря Фев 11, 2009 11:02 am

Доколкото успявам да си спомня няма вариант при който около теб да има такава антена и да не си засегнат от нейното поле ;).Независимо от това дали си под нея или на някоя съседна сграда има антена,просто защото има понятие "сила на въздействие на полето"тоест въздействието й върху всички живи организми в нейния радиус или район който тя излъчва сигнали.И те не са безвредни най-малкото което в момента мога да предположа е,че при нервната и мозъчната система при които имаше някакви импулси(тука не съм достатъчно наясно)нарушават тяхната дейност :crazy2:
Иначе не понасям тези антени и винаги гледам да съм далеч от тях :)
gdude

Рейтинг: 1641

Мнениеот bikerider » Сря Фев 11, 2009 11:23 am

flex написа:Откакто е монтирана GSM антена на Вивател

А има ли реални доказателства, че именно появата на клетката е причината за тези проблеми?
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот 25thframe » Сря Фев 11, 2009 12:47 pm

bikerider написа:А има ли реални доказателства, че именно появата на клетката е причината за тези проблеми?

И аз това щях да попитам. По приницп стандартните GSM BS-и имат обхват от ~50КМ. Както написа Overlorda най-отдолу е най-безопасно, тъй като секторите им са насочни в определен радиус, който излъчва и се разпръсква встрани от тях. Не знам за кое населено място говориш, но GSM обхвата е доста разпрастранен из големите градове, и вече не е особенно лесно изграждането на нов BS бил той GSM (GPRS/EDGE) или UMTS (HSDPA) и затова нашумелите предпалтени услуги като Frog и тн. ползват мрежите на съществуващите оператори. По-принцип клетките които разпръсват сигнала, са така направени (настроени) че да ни афектират в най-ниски граници. Но ако сте сигирни че проблема е от както е поставена клетката е добре да се обадите при провайдъра.
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот Alpina » Сря Фев 11, 2009 1:10 pm

Просто някак странно е, няколко дена след един такъв репортаж
колко много хора бяха изпонатръшкани от антените :D

Не знам вредят или не - не мога да кажа, но до сега се оплакваха само около слагането и после ги забравяха...

Иначе от край време се носи "мит", че под антената сигнала и лъченията са най-слаби...
Последна промяна Alpina на Сря Фев 11, 2009 1:24 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот agent_Jekov » Сря Фев 11, 2009 1:17 pm

Смърт за GSM-операторите!
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот flex » Сря Фев 11, 2009 1:38 pm

bikerider написа:
flex написа:Откакто е монтирана GSM антена на Вивател

А има ли реални доказателства, че именно появата на клетката е причината за тези проблеми?

Ако приемем че едунодушното мнение на 30-тина служители на средна възраст е доказателство - да.

@Alpina

Подписката е подтикната именно от репортажите, но досега никой не е обърнал внимание на оплакванията. Колегите очакват някой най-накрая да обърне внимание.
Chuck Norris smells what the Rock is cooking... because the Rock is Chuck Norris' personal chef.
Аватар
flex

Мнениеот contty » Сря Фев 11, 2009 1:42 pm

Че ЕЛМ вълни са вредни за биологичните среди спор няма - вредни са. Но никога антените не се поставят така, че да излъчват към прозорците на съседната сграда. За "под" антената не би трябвало да е проблем.
кратка схватка и наново ескадроните летят...
Аватар
contty

Рейтинг: 1545

Мнениеот bikerider » Сря Фев 11, 2009 2:24 pm

flex написа:Подписката е подтикната именно от репортажите, но досега никой не е обърнал внимание на оплакванията. Колегите очакват някой най-накрая да обърне внимание.

Преди да сте в състояние реално да докажете връзка между двете неща, едва ли някой ще обърне внимание. За какви заболявания си говорим, имаш ли желание да навлезеш в подробности?
Аватар
bikerider

Мнениеот chill » Сря Фев 11, 2009 2:35 pm

bikerider написа: За какви заболявания си говорим, имаш ли желание да навлезеш в подробности?

:offtopic:

А знаете ли , че думата "кретен" произлиза от старофренска дума за "християнин". :lol:

http://www.merriam-webster.com/dictionary/cretin

Странни асоциации ме спохождат отвреме-навреме ... :dunno:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот bikerider » Сря Фев 11, 2009 2:54 pm

:offtopic:

:roll2:
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Сря Фев 11, 2009 5:23 pm

flex, спомняш ли си, когато медийте раздухваха, че КАТ ще глобяват за мръсни коли, каква паника беше, какъв шум...
То това си го има от 20 години в закона, просто нямаха някакви сензационни новини и направиха от мухата слон.

Ето ти ефекта. Значи ако имаше чак такива смущения, то отдавна щяха да се оплакват хората.

Само погледни колко источници на електромагнитни вълни има около нас. Антените на GSM операторите са ни най-малкия проблем.

Да съгласен съм, че трябва да се следят и спазват стандартите при строежите и въвеждането им в експлоатация, но нека не правиме от мухата слон.

Все някой друг ни е виновен за болежките, дали ще са GSM антени, дали ще е война в Косово, тръбите на водопроводите... ...абе причини колкото искаш. Но никой няма да направи крачка към по-здравословен начин на живот. Някой ми яде по 500гр люти чушки за мезе на литър ракия и после ми се оплаква, че корем го боляло - хайде "у лево"

Пак казвам - не разбирам от такива неща, може да са причинител на смущения при някои , защото има различни по чувствителност хора, ама на 100% след макс един месец ще се е забравило, че антените са виновни и ще е праха, после ще дойде друга мода...
Последна промяна Alpina на Сря Фев 11, 2009 5:45 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Сря Фев 11, 2009 5:33 pm

Alpina написа:Ето ти ефекта. Значи ако имаше чак такива смущения, то отдавна щяха да се оплакват хората.

Е айде сега обратната крайност... може да е повредена антената :)

Alpina написа:оргинизми

:lolup::lolup::rofl::beer:
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Сря Фев 11, 2009 5:41 pm

:offtopic: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Колко съм злеееееееееееееее

P.S. bikerider, аз не изпадам в никакви крайности, казах че не разбитрам и може да е тя виновника, но сега изведнъж всички около такива антени ще се изпонатръшкат ;)
Така извадени тези думи нямат нищо общо с мнението ми ;)
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот Antares » Сря Фев 11, 2009 8:13 pm

bikerider написа:А има ли реални доказателства, че именно появата на клетката е причината за тези проблеми?
Има доста и то реални доказателства за вредата от излъчването на GSM апаратите. А сега си представи какво е да ти е това над главата. След монтирането на такава антена, баща ми е ходил да види защо дистанционното на алармена инсталация хваща едва когато се допре до кутията на централата... Не, въобще няма излъчвания. И нервната система въобще не ползва електромагнитни импулси.

За това отдавна се говори, но рядко се слуша.
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот agent_Jekov » Сря Фев 11, 2009 8:28 pm

:agree:
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот Alpina » Сря Фев 11, 2009 10:13 pm

Моите уважение, но:

Antares написа:...баща ми е ходил да види защо дистанционното на алармена инсталация хваща едва когато се допре до кутията на централата...

Хайде не сравнявай радио честоти и проблеми с модулацията им с тези при нервните импулси ;) Алармата не ти е направена от неврони ;)

Сега остава някой да покаже видеото колко са силни вълните и как разпукват царевични зърна... :D

MozaK написа:...згради...

На теб определено ти влиаят :beer:
Последна промяна Alpina на Сря Фев 11, 2009 11:04 pm, променена общо 1 път
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот MozaK » Сря Фев 11, 2009 10:22 pm

По същия начин беше с майка ми ! Антената се намира на съседния блок откакто тази антена я има майка ми постоянно страдаше от главоболие :V: :(!:

Не е хубаво антените да се монтират на жилищни згради може да се измисли някакъв друг начин да подобрят покритието на мрежата си :dunno:
Dreaming ....
Аватар
MozaK

Рейтинг: 1036

Мнениеот did » Сря Фев 11, 2009 11:11 pm

MozaK написа:Не е хубаво антените да се монтират на жилищни згради може да се измисли някакъв друг начин да подобрят покритието на мрежата си :dunno:

Точно така!

Крайно време е да спрат да си монтират антените по покривите на сградите и да почнат да ги монтират из Родопите, за да подобрят покритието на мрежата си :D
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот vpravov » Сря Фев 11, 2009 11:23 pm

Напоследък имам проблем с ерекцията си. :V: Мислех, че е от нарасналия стрес в работата и личния живот, но след като прочетох тази тема започвам да съм твърдо убеден, че всъщност проблема е в това, че започнах да си нося GSM апарата в левия джоб, а не в калъф на колана. :bigeyes:

:rofl: шегичка :rofl:
Аватар
vpravov

Мнениеот did » Сря Фев 11, 2009 11:33 pm

vpravov написа:Напоследък имам проблем с ерекцията си. :V: Мислех, че е от нарасналия стрес в работата и личния живот, но след като прочетох тази тема започвам да съм твърдо убеден, че всъщност проблема е в това, че започнах да си нося GSM апарата в левия джоб, а не в калъф на колана. :bigeyes:

божеее... наистина ли в левия джоб???

и аз там го нося!

ще трябва да си го преместя в десния.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Чет Фев 12, 2009 7:58 am

@Antares: спекулираш без да имаш информация за конкретния случай.
Аватар
bikerider

Мнениеот Yavkata » Чет Фев 12, 2009 8:17 am

Антарес си е Антарес, не му трябва конкретен случай за да спекулира.
ГСМ- излъчвания, изгорели газове, диоксини, птичи грип, радиационен фон, корумпирана бюрокрация и т. н.
Цивилизация + Медиина истерия = Стрес = Болести.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Daniel Panev » Чет Фев 12, 2009 8:27 am

Ой, поредния...

Само да допълня, че една BTS излъчва с мощност колкото 7 gsm апарата... Айде сега се замисли колко gsm апарата имате в офиса, че даже и у вас?
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот flex » Чет Фев 12, 2009 9:18 am

bikerider написа:имаш ли желание да навлезеш в подробности?

Информацията ми е оскъдна. Всичко което знам е един случай с хормонален дизбаланс, друг на заболяване на шитовидната жлеза, и доста случаи на остър дискомфорт. За повече не знам , но тъй като не организирам аз подписката няма да е много удобно да питам.

Аз нямам оплаквания засега. Може би защото се намирам точно под антената и не ми влияе толкова, или просто не съм на такива години.
Аватар
flex

Мнениеот 25thframe » Чет Фев 12, 2009 9:32 am

:scared:
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот Alpina » Чет Фев 12, 2009 10:03 am

Yavkata написа:Цивилизация + Медиина истерия = Стрес = Болести.

Баш :agree:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Следваща

Назад към Други