BulGayRia ?!?!?!

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Мнениеот Virtuous » Сря Фев 11, 2009 4:06 pm

TeDo_BaPHa написа::bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:
Е тва вече си е гавра...
Не че нещо обаче к'ви са тез сайтове дет ги посещаваш ти уе? :D

Не си праят ГАВРА с нас,нито ни се ПОДИГРАВАТ.
Те направо ни праят "ПОДИГАВРА" :rofl:
Аватар
Virtuous

Рейтинг: 1310

Мнениеот agent_Jekov » Сря Фев 11, 2009 4:07 pm

Не знам случаи, но примерно срещу собственика на сайта.Той не е задължително дори да е такъв, но няма да му направят нищо заради името на България в сайта, защото сам знаеш това ще се счете за нападение като цяло срещу гей-обществото, а не конкретно срещу гаврата, нали?Такива са извратените реалности и разбирания в България, за съжаление.Има много организации, които само точат пари от неясни източници и са в защита на хомосексуалистите и само чакат да стане нещо и скокват да ги защитават.Убеден съм, че има случаи за потулени, скатани, прекратени или забавени дела срещу такива хора, по една или друга причина, но често за да не се вдига много шум и да се покаже на Света, че сме толерантни, повече от нужното даже.Както казах абсолютно същото е с циганите, те са оставени на самотек в много места на София и България и полицията не може или по-скоро не иска да се справи с проблема.
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот chill » Сря Фев 11, 2009 5:30 pm

Може ли някой да ми обясни каква е гаврата? :dunno:

PP. Също така, има ли гавра с България в името на следния сайт
http://www.bulgariaski.com, и защо или защо не. Направете съпоставка.
:^:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот agent_Jekov » Сря Фев 11, 2009 5:41 pm

Няма гавра в горепосочения сайт, защото първо не е нарушено правилното изписване на страната на английски и второ не е педалски сайт!
Аз лично не я приемам лично тази така наречена "гавра", защото знам, че всеки средно интелигентен човек по Света знае, че не може да се вадят генерални изводи от такива отделни гафчета.Което не значи, че трябва да бъдат подминавани като незначителни, все пак.Гаврата си е тук между нас, по-скоро според мен.
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот bikerider » Сря Фев 11, 2009 6:03 pm

@chill: По принцип от гледна точка на държавността името на една държава е също толкова важно колкото флага й. Разбира се има и други гледни точки.

agent_Jekov написа:Не знам случаи, но примерно срещу собственика на сайта.Той не е задължително дори да е такъв

Яя... имаме включване :D

agent_Jekov написа:сам знаеш това ще се счете за нападение като цяло срещу гей-обществото

Абсолютно си прав и аз съм напълно съгласен с теб :agree:
Ще се счете за нападение срещу тях като цяло, ако е нападение срещу тях като цяло, за което нещо говоря от началото на темата.

agent_Jekov написа:Такива са извратените реалности и разбирания в България, за съжаление.

...а мнозинството от тях са домашно отгледани, наши си, български.

agent_Jekov написа:Има много организации, които само точат пари от неясни източници и са в защита на хомосексуалистите и само чакат да стане нещо и скокват да ги защитават.

И какво му е лошото? Че няма кой теб да те защитава, нали? До това се свежда проблема, нали? Това, обаче, не е проблем на хомосексуалистите, а твой. А маниера да се подхожда с агресия към различни от нас хора (само защото имат нещо, което ние нямаме) също е латентен фашизъм. Ако така виждаш решението на проблема с асиметрията (в използването на правата) мога само да те поздравя за оригиналността.

agent_Jekov написа:Убеден съм, че има случаи за потулени, скатани, прекратени или забавени дела срещу такива хора, по една или друга причина, но често за да не се вдига много шум и да се покаже на Света, че сме толерантни, повече от нужното даже.

"Убеден съм" е израз на вяра. Вярата не е доказателство.

agent_Jekov написа:Както казах абсолютно същото е с циганите, те са оставени на самотек

А как да са - в концлагер ли? :popcorn:

agent_Jekov написа:и полицията не може или по-скоро не иска да се справи с проблема.

Яя, отново имаме включване! А циганите като цяло виновни ли са за това?

Както казах и по-горе, нямаме обща база за да се разберем. Аз съм дотук.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот chill » Сря Фев 11, 2009 6:15 pm

agent_Jekov написа:Няма гавра в горепосочения сайт, защото първо не е нарушено правилното изписване на страната на английски и второ не е педалски сайт!

Има ли нарушение на правилното изписване на името на страната в "www.mtb-bg.com" и това педалски сайт ли е? :lol:

Гледай сега, agentJekov, аз не помолих да ми се посочват очевидни факти, а да ми се даде обосновка защо въпросните очевидни факти представляват "гавра", евентуално чрез сравнение със друг сайт с подобни характеристики.

ПП. Значи комбинацията "България"+"гей" е гавра, а комбинациятa "България"+"скиор" не е? (:wavey: TheAnimal)
Все още не мога да схвана принципа за класификация. Каква е разликата между "гей" и "скиор" (или "пожарникар", "крадец", "футболист", и т.н.). Някои от тези думи трябва да е обидна ли ?
Последна промяна chill на Сря Фев 11, 2009 6:29 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
chill

Мнениеот bluskanie » Сря Фев 11, 2009 6:21 pm

Е да... то юридически вина едва ли може да се намери, точно това е лошото в случая. Разбирам сайта да беше www.bborisoveduha4.com или www.kurzastani6kata.ru ама то си е явна обида за името на България.

Всъщност приблема е, че яко дразни. И ако му напукат каската на гея (bikerider, са е момента да схванеш, че и да не беше гей, пак щех да адмирирам), аз ше адмирирам... :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот agent_Jekov » Сря Фев 11, 2009 6:42 pm

bikerider написа:
agent_Jekov написа:сам знаеш това ще се счете за нападение като цяло срещу гей-обществото

Абсолютно си прав и аз съм напълно съгласен с теб :agree:
Ще се счете за нападение срещу тях като цяло, ако е нападение срещу тях като цяло, за което нещо говоря от началото на темата.

Мисълта ми е, че дори да не е изрично така пак ще се намери някой, който да го извърти така.Има доста извратени мозъци.

bikerider написа:
agent_Jekov написа:Има много организации, които само точат пари от неясни източници и са в защита на хомосексуалистите и само чакат да стане нещо и скокват да ги защитават.

И какво му е лошото? Че няма кой теб да те защитава, нали? До това се свежда проблема, нали? Това, обаче, не е проблем на хомосексуалистите, а твой. А маниера да се подхожда с агресия към различни от нас хора (само защото имат нещо, което ние нямаме) също е латентен фашизъм. Ако така виждаш решението на проблема с асиметрията (в използването на правата) мога само да те поздравя за оригиналността.

Не, за мен не е проблем.По-скоро ме е яд на "нашите" организации и профсъюзи, че не са толкова ефективни за къде по-сериозни неща от техните.

bikerider написа:
agent_Jekov написа:Убеден съм, че има случаи за потулени, скатани, прекратени или забавени дела срещу такива хора, по една или друга причина, но често за да не се вдига много шум и да се покаже на Света, че сме толерантни, повече от нужното даже.

"Убеден съм" е израз на вяра. Вярата не е доказателство.

Това е обществена тайна.

bikerider написа:
agent_Jekov написа:Както казах абсолютно същото е с циганите, те са оставени на самотек

А как да са - в концлагер ли? :popcorn:

Те и без това си имат цели квартали вече, един вид присвоени, дадени им или и от двете по малко, в които си правят каквото си искат.Мога да дам конкретен пример на какво станах свидетел преди няколко дни, докато чаках влака за Банки в Надежда или по-скоро Захарна фабрика май се води там.Първо са разрушили и изпочупили гишето за билети и самата гара и от тогава няма такава.Това го научих от малкото българи, които минаха от там.Второ пребиха един човек пред очите ми в опит да му вземат парите, но той явно знае откъде минава, извади пистолет, започна да стреля и се разбягаха.Но с всичко това не противореча на мнението ти, все пак.Тук пак проблема е в държавата и полицията по конкретно, че няма желание да осигури сигурност на всички граждани на София, независимо в кой квартал се намират.

bikerider написа:
agent_Jekov написа:и полицията не може или по-скоро не иска да се справи с проблема.

Яя, отново имаме включване! А циганите като цяло виновни ли са за това?

С оглед на това, което казах по-горе е логично, че според мен не са, защото са оставени да безчинстват на спокойствие.Въпросът е в нещо друго, по което може да се отсъди по малко по-различен начин дали са виновни-ако ги попиташ тях, дали самите те искат засилено полицейско присъствие в техните квартали, самите те ще са против.Защо?
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот me4oce » Сря Фев 11, 2009 7:15 pm

Абе вярно голяма си е гавра с България,но чесно казано вече не се учудвам на почти нищо в тази проста(не за хората) държава.Щом ни тровят със тебешири и палмово масло вие за надписи се чудите.Абсурдистан сме си ние,кво да правим. :unhappy:
Аватар
me4oce

Рейтинг: 1003

Мнениеот PtD » Чет Фев 12, 2009 1:37 am

@chill, ами обидно е, я. Някой ако ти каже "педераст", няма ли да се обидиш?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Alpina » Чет Фев 12, 2009 1:49 am

"Какъв гей си, ако нямаш вила в Симеоново или Драгалевци. Ако не караш луксозна двуместна кола за шестцифрена сума, ако нямаш стотоци тоалети и обувки. Ако не те канят всяка вечер поне на две партита. Та ти си най-обикновен педераст"
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот bikerider » Чет Фев 12, 2009 8:06 am

PtD написа:@chill, ами обидно е, я. Някой ако ти каже "педераст", няма ли да се обидиш?

1. Точно това е сърцевината на проблема. У нас "педераст" е синоним на болен човек, изрод, "дегенерат" (каквото и да значи това) и прочие. Това предполагам идва от широко разпространените "не-изкривени" представи за толерантност. Както сам знаеш традионния метод за сплотяване на "материала" при соц-кома беше лова на различните и демонизирането им. Явно все още е.

2. chill говори за "гей". Има доста голяма разлика, защото "гей" не носи обиден смисъл, поне не и за хората, които правят разликата. Защото "педераст" като обидно понятие далеч не означава хомосексуалист, това също го знаеш.

3. Що се отнася до употребата на тия думички като обида, обидата е всъщност зад думичките. Самите думички нямат значение и са заменяеми. Който търси от какво да се обиди (за да го използва после като повод за агресия) ще си намери за какво да се хване. Това важи разбира се и за двете "страни" и като проблем излиза извън рамките на сапунения сериал "хетеро vs. хомо".

Edit: някакси темата за уебсайта остана настрани след тоя водовъртеж и кипящи сексуални страсти. Да вземем да се върнем на собственика на сайта и да оставим аудиторията му на мира, а? :nuts:

Единственото нередно което виждам аз в името на сайта е, че е перифраза на името на държавата, в която живеем и по този начин носи определени внушения (за тези, които искат да видят такова нещо). bulgariaski (например) не е перифраза, а обозначава подгрупата на скиорите в България. Ако сайта се казваше bulgariagay тая тема едва ли щеше да я има.
Аватар
bikerider

Мнениеот agent_Jekov » Чет Фев 12, 2009 11:28 am

bikerider написа:Единственото нередно което виждам аз в името на сайта е, че е перифраза на името на държавата, в която живеем и по този начин носи определени внушения (за тези, които искат да видят такова нещо). bulgariaski (например) не е перифраза, а обозначава подгрупата на скиорите в България. Ако сайта се казваше bulgariagay тая тема едва ли щеше да я има.

Да, остава само да разберем закона какво казва по въпроса за да знаем въобще дали нещо реално ще се промени?
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот Antares » Чет Фев 12, 2009 11:30 am

Нали Азис е най-известният българин. К'во искате?
Карикатурите ми
He who sacrifices freedom for security deserves neither!
Ben Franklin
Аватар
Antares

Мнениеот bikerider » Чет Фев 12, 2009 11:44 am

:offtopic:

Antares написа:Нали Азис е най-известният българин. К'во искате?

Азис е известен заради това, че е известен - както всяка звезда в която са наляти доста пари. Азис е известен, защото е добър продукт и се продава добре. А това че парадира със сексуалността си не го прави по-различен от Парис Хилтън или Глория (kotka12 ти си :D). Само че кой знае защо сексуалната му ориентация (която е негова лична работа!) те дразни повече от съдържанието на продукта. Иначе не би го споменал тук в тази тема, нали? :)

@agent_Jekov: Именно. Трудно доказуемо би било всяко обвинение в умишлено поругаване на името, понеже има кристално ясно и елементарно маркетингово обяснение защо името е такова.
Обаче, понеже нашего брата масово се дразни от това име би следвало засегнатите да настояват за инкриминиране на такива заигравки с името на България. Вместо това нещата веднага се извъртат към посетителите на сайта и сексуалната им ориентация. Защо така.... знаем.

Чудно ми е колко от хората, споделящи демократичните ценности и не харесващи хомосексуални хора са чели Волтер и неговата мисъл за свободата на словото. Защото нещата наистина са в тази категория, поне докато не се инкриминират игрите с името на България и в съда не се докаже умисъл.
Аватар
bikerider

Мнениеот chill » Чет Фев 12, 2009 12:05 pm

PtD написа:@chill, ами обидно е, я. Някой ако ти каже "педераст", няма ли да се обидиш?

Всъщност, bikerider по-долу схвана какво се опитвам за кажа.

Ако някой ми каже "педераст", няма да се обидя. Аз знам, че той не ме смята за нещо, което не съм, не ме обвинява в нищо, което е в разрез със собствените ми морални норми или пък с общоприетите такива. Аз ще се ядосам и ще му напукам канчето - не защото съм се обидил, ами заради лошото отношение и вербалната агресия. Може и аз да го нарека "педераст", единствено като проява на същото - лошо отношение и вербална агресия - без реално да смятам, че е хомосексуалист или да се старая да го обидя. От тази гледна точка, няма фундаментална разлика между това да наречеш някого "педераст" и юмрук в муцуната - разликата е количествена, не качествена. :)

Много се съмнявам, създателите на този сайт да са целяли да обидят някого или да проявят лошо отношение или агресия.
Аватар
chill

Мнениеот kotka12 » Чет Фев 12, 2009 12:08 pm

bikerider написа:Азис е известен, защото е добър продукт и се продава добре.

абсолютно прав си
освен това никой не може да оспори
че има качествен глас
това какво прави с него е различна работа :dunno:

всеки има право на сексуална ориентация
стига да не ми я натрапва
имам няколко познати хомосексуалисти
но никой не парадира с това
че е такъв
вече има дразнещи елементи
които искат повече права и прочее
отколкото хетеросексуалните хора
това вече не мога да толерирам

едит: К*Р за Глория :D
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот bluskanie » Чет Фев 12, 2009 12:15 pm

kotka12 :agree:

... за това за Глория :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Чет Фев 12, 2009 12:42 pm

kotka12 написа:вече има дразнещи елементи
които искат повече права и прочее
отколкото хетеросексуалните хора

"Повече права" е понятие дефиниращо релация между два обекта, т.е знакът в неравенството |H| < |G| (скобите за модул изразяват количественото изражение на това колко от правата биват ползвани и защитавани).

Та това неравенство е изпълнено в два случая:
1.|G| > |H|, в който случай веднага ни жегва уравниловъчна ревност и скачаме да пищим
2. |H| < |G|, за който случай мълчим.

Както казах и по-горе ако аз не се боря за правото си да съм индивид и да правя каквото считам за редно (в рамките на законите) е съвсем нормално да ми изглежда, че някой, който се бори за правото си да е индивид иска повече права от мен. То си е точно така, защото аз съм се преборил за по-малко права. Хомосексуалните хора отстояват права, които им се полагат според международни конвенции, които България е ратифицирала. А това, че голяма част от хетеросексуалните все още живеят в психическите измерения на колективизма и уравниловката все още е висша ценност... това не е проблем на хомосексуалните и не би могъл да бъде. Хомосексуалните бидейки малцинство различно по някакъв признак от мнозинството просто са се индивидуализирали по-бързо. Оттам и ревността на мнозинството в стил "Важното е на Вуте да му е зле".

Да го кажа по друг начин: голяма част от българите по стар навик вярват, че правата са благо което се спуска и преразпределя централизирано, оттам и ревността идваща от (навика на) уравниловката. Е, да, ама не - правата са частна индивидуална собственост и колко от тях ще бъдат отстояни зависи единствено от техния собственик. А не от околните.
Аватар
bikerider

Мнениеот me4oce » Чет Фев 12, 2009 1:18 pm

Ми аз тогава пък предлагам да му основем тука във форума "Фен клуб" на този Азис( :puke2: ),дори отделна секция на него,може и паметник да му направим. :nono:
Аватар
me4oce

Рейтинг: 1003

Мнениеот NovemberCharlie » Чет Фев 12, 2009 1:38 pm

Според статистиката най-малко един от пишещите в тази тема е гей. :D
Конституция на Република България
Чл. 36. (1) Изучаването и ползването на българския език е право и задължение на българските граждани
Аватар
NovemberCharlie

Мнениеот bluskanie » Чет Фев 12, 2009 1:42 pm

А сега анализ на писаното, да видим кой на-много "толерира" :popcorn:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот chill » Чет Фев 12, 2009 3:27 pm

bluskanie написа:А сега анализ на писаното, да видим кой на-много "толерира" :popcorn:

The lady doth protest too much, methinks. :rofl: :rofl: :rofl:
Аватар
chill

Мнениеот SpoileR » Чет Фев 12, 2009 3:45 pm

NovemberCharlie написа:Според статистиката най-малко един от пишещите в тази тема е гей. :D

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот rarekin » Чет Фев 12, 2009 3:48 pm

bikerider написа:

1. Точно това е сърцевината на проблема. У нас "педераст" е синоним на болен човек, изрод, "дегенерат" (каквото и да значи това) и прочие. Това предполагам идва от широко разпространените "не-изкривени" представи за толерантност. Както сам знаеш традионния метод за сплотяване на "материала" при соц-кома беше лова на различните и демонизирането им. Явно все още е.

2. chill говори за "гей". Има доста голяма разлика, защото "гей" не носи обиден смисъл, поне не и за хората, които правят разликата. Защото "педераст" като обидно понятие далеч не означава хомосексуалист, това също го знаеш.

This british homosexual ....... :rofl:
Last Updated: Saturday, 1 April :)
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот bluskanie » Чет Фев 12, 2009 4:27 pm

chill написа:
bluskanie написа:А сега анализ на писаното, да видим кой на-много "толерира" :popcorn:

The lady doth protest too much, methinks. :rofl: :rofl: :rofl:

Кой протестира бе сладурче? :rofl:
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Yavkata » Чет Фев 12, 2009 4:55 pm

bikerider написа:
Да го кажа по друг начин: голяма част от българите по стар навик вярват, че правата са благо което се спуска и преразпределя централизирано, оттам и ревността идваща от (навика на) уравниловката. Е, да, ама не - правата са частна индивидуална собственост и колко от тях ще бъдат отстояни зависи единствено от техния собственик. А не от околните.

"Свободата е като хляба, човек всяки ден го меси, пече и изяжда. А на другата сутрин пак". Радой Ралин
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот agent_Jekov » Чет Фев 12, 2009 5:30 pm

Само дето някои получават по-голяма подкрепа при отстояването на правата си, спрямо други.Демек са по-равни. ;) Колкото до сайта, нищо няма да стане, ще видите.
Аватар
agent_Jekov

Мнениеот PtD » Чет Фев 12, 2009 6:01 pm

Тц, тц, какви размисли, какви страсти.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Deadmau5 » Чет Фев 12, 2009 6:15 pm

От видяното до тук стигам до извода че България е хомосексуална тоалетна :D
Аватар