Rock Shox Domain 318-COIL или Marzocchi Super T RCV 07

Въпроси, коментари и дискусии за велосипеди с ход на окачването 180 мм или повече, компоненти и екипировка за тях.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 1000 / 20

Rock Shox Domain 318-COIL или Marzocchi Super T RCV 07

Мнениеот bend » Сря Яну 28, 2009 5:27 pm

Сглобявям си колелце и стигах до вилка.. Коя от двете вилки е по-подходяща според вас :confused: Рамката ми е Ram FR 08.Ще се кара нещо средно между DH и FR.Може би 50-60% FR и 40-50% DH. :popcorn:
Аватар
bend

Рейтинг: 1135

Мнениеот :) » Сря Яну 28, 2009 5:41 pm

Препоръчвам ти Рок Шокс-а , първо , че е по - надеждна и можеш да регулираш хода , според това какво ще караш съответно 115-160mm / 160mm или 180mm , а е по-лека от MZ-та :agree:

Чийрз Санди :beer:
Аватар
:)

Рейтинг: 1195

Мнениеот Disorder » Сря Яну 28, 2009 5:53 pm

И аз бих ти препоръчал Rock Shox- a, но четох, че някаква част от моделите(ако не се лъжа тези със стоманения стержен) имат дефект и би трябвало да са изтеглени от пазара. Така че разпитай за да не стане някакъв гаф ;)
Аватар
Disorder

Рейтинг: 1255

Мнениеот Capoeira » Сря Яну 28, 2009 5:53 pm

Айде леко с реглажа човека си написал точно и конкретно 318 Coil, няма U-turn. Може да е поради пръвързаноста ми към еднокоронните вилки но Domain-a ми се струва по доббър за цената си.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот :) » Сря Яну 28, 2009 5:59 pm

Capoeira написа:Айде леко с реглажа човека си написал точно и конкретно 318 Coil, няма U-turn. Може да е поради пръвързаноста ми към еднокоронните вилки но Domain-a ми се струва по доббър за цената си.
Моя грешка , но пак повече си заслужава :^: пък и щом ще кара повече фрий , еднокоронната вилка си е перф ;)

Чийрз :beer:
Аватар

Рейтинг: 1195

Мнениеот bend » Сря Яну 28, 2009 6:32 pm

U-turn е с 60лв по-скъпа :rofl: .Незнаех че е такава малка ценовата разлика.Считайте че е Rock Shox Domain 318 Coil U-turn.Ако може да ми обясните по-подробно за този U-turn :popcorn: :popcorn:
Аватар
bend

Мнениеот Editor » Сря Яну 28, 2009 6:37 pm

:) написа:Препоръчвам ти Рок Шокс-а , първо , че е по - надеждна и можеш да регулираш хода , според това какво ще караш съответно 115-160mm / 160mm или 180mm , а е по-лека от MZ-та :agree:

Чийрз Санди :beer:

Бла-бла.....
Ти изобщо карал ли си някоя от двете вилки, та да даваш мнения?

По принцип което и да вземеш няма да е грешка и даже е малко въпрос на предпочитание, но като цяло Super T-то е невероятна вилка за парите си.Според мен най-голямото предимство е Air preload-a , особено за Freeride.Направо си е вилка с чудни настройки.Domain-a по-повратлив.Бих заложил на него, ако знам, че ще карам повече freeride.Дава ти възможност да се учиш на всякакви номера.Иначе като надеждност и работа бих ти препоръчал Super T-то.
Последна промяна Editor на Сря Яну 28, 2009 6:41 pm, променена общо 1 път
This is our fight for freedom,this is our way of saying,this is our day.
http://www.facebook.com/PavelStefanovEditor My Page
Аватар
Editor

Рейтинг: 1998

Мнениеот Foxy_FR » Сря Яну 28, 2009 6:39 pm

Бих заложил на Marzocchi-то.Ти си преценяваш дали имаш нужда от двукоронна вилка с повече ход или еднокоронна вилка с по-малко ход , но повече възможности.
Specialized Riders Club !!! SEX™ = Super EXtreme TEAM
Аватар
Foxy_FR

Мнениеот Ultimate » Сря Яну 28, 2009 11:33 pm

Не съм карал super T но карам Domain от лятото и мога да кажа ,че проблем с тази вилка не съм имал.Връща страхотно не се усеща край на хода при по големи препятствия не спайква убира малките неравности супер доволен съм от нея.Има и compression който ще ти позволи да я настроиш по твой вкус а и доста помага когато просто въртиш из града.Определно няма да направиш грешка ако вземеш домейна :beer:
Аватар
Ultimate

Рейтинг: 1200

Мнениеот bike_rider » Чет Яну 29, 2009 11:10 pm

4есно казано Super-t-to не сам много сигорен 4е е с пове4е ход от Domain-а,аз карам с него от на4алото на лятото и сам сащо много доволен а относно проблема-тои е в стержена и досега не сам 4увал да има скасан ;)
just riding the bike down the hill
Аватар
bike_rider

Рейтинг: 1100

Мнениеот tancho » Пет Яну 30, 2009 2:41 pm

Super t 185 mm ход,тегло над три килограма,има една настройка повече ,единия крак може да се помпа ,двукоронна.

DOMAIN 180 mm ход,тегло под три килограма,еднокоронна.

Първата вилка не съм я карал но съм чувал само добри отзиви за нея,втората имам възможността да я карам и съм много доволен.Ти си прецени от тук нататък на кое ще дадеш приоритет
Аватар
tancho

Рейтинг: 1429

Мнениеот манол``вт » Вто Фев 10, 2009 8:21 pm

Domain-a понеже :

1. Привърженик съм на еднакоронните вилки.

2. По-лека, регулация на хода (което аз попринцип нехаресвам, но това си е лично мое мнение :) )

Всъщност, която и от двете да избереш, няма да сбъркаш. :beer:
манол``вт

Рейтинг: 1040

Мнениеот dEcLiNe » Вто Фев 10, 2009 10:47 pm

:offtopic:
Ти по-добре мълчи!
:offtopic:
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот slpknot11858 » Чет Фев 12, 2009 2:25 pm

абе пич куписи zoom и се кефи на DH-а със счупен нос :)
slpknot11858

Рейтинг: 1180

Мнениеот bend » Пет Фев 13, 2009 8:35 am

zoom=suecide :nono: :nono:
Аватар
bend

Мнениеот dEcLiNe » Пет Фев 13, 2009 9:31 am

:offtopic: Моля, стига с тоя офтопик!!! :offtopic:
Според мен каквото и да вземеш няма сгрешиш.Може да провериш коя от двете иска повече по-скъпа и по-честа поддръжка и коя има по-голяма гаранция например.То не става само с каране трява и поддръжка! :D
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот GECKO » Пет Фев 13, 2009 10:23 am

Супер неадекватна тема. Ето ви няк'во инфо', че взехте много на изуст да приказвате :D :

Super T - RCV хидравлика, наследник на SSVF - проста мото система, без много място за надграждане. Устройството на вилката и позволява да поема малки неравности дори на висока скорост, но при големи удари на скорост Spike-ва (рита). Не съм съвсем сигурен как е реализиран Rebound-а, но ако е по същият начин като на старият (06 Super T ще страда, от същите признаци като Domain-a (вж. по-долу). Плюс тук е двукоронната конструкция, която дава малко повече стабилност и по-малко товарене на чашките и челото, както и възможността за интегрирана лапа. Минус е теглото, както и сравнително "кекавата" конструкция, на 32mm Marzocchi (сравнявал съм си ботушите на Boxxer-a с тези на JrT, и Marzo-то е драстично по-мекушаво)

Domain 318 - Motion Control хидравлика с фабричен нисък праг на отваряне на нискоскоростната компресия. Добра платрофма, с реглаж на нискоскоростната компресия. Хидравликата е независима (компресия от ребаунд) и реагира различно в зависимост от удара. Набор от шайби на буталце за разсейване на силни (вискокоскоростни) удари. Минусът е сглобката на Rebaund-а, която е едноскоростна, и не позволява съвсем качествена настройка. Може да се случи вилката да не може да се разгъне достатъчно бързо и при серия удари вилката да не може да се разгъва достатчно бързо, и по този начин да стои високо във хода си => да реагира като по-твърда => да пренася ударите в ръцете. Може да реагира по-добре с по-бърз Rebound, но това ще наруши стабилността при ниско скоростни удари и G-out (завои с голямо претоварване). Хидравликата е идентична с тази на Boxxer Team, но малко по-прогресивна заради по-малкият обем масло/по-късата пружина. Негативна четрта на еднокоронните вилки, която поне при мен със всичките ми 95кг се проявява често, е по-голямото натоварване на челото. В този ред на мисли, ако решиш да се насочиш към Domain, си струва да инвестираш в малко по-здрави чашки (FSA Pig/Monsta' или там другите с по-масивна долна чашка). Лично предпочитание са ми чашките със свободни съчми, но фабрични такива трудно се намират :dunno:

Толкова от мен, аз съм за Domain :D

EditЪ: U-turn е настройка на хода, чрез навиване на пружината към буталото, като по-този начин ефективно се смъква предницата на вилката. Има го момента, че Domain с U-turn има 115-160mm ход, а този беш U-turn има 180мм ход, с който геометрията на рамката ще е доста по-добра. Откъм катерене и въртене като цяло дори и големия (180мм) Domain има компресия, с която можеш да си увеличиш силата на платформата и да се върти без да се сгъва (да се предава енергия на амортисьора). За FR аз бих избрал Domain 318 със 180мм ход и някои хубави чашки за тези 60лв, които ще се спестят от вилката.
Аватар
GECKO

Мнениеот bikerider » Пет Фев 13, 2009 10:57 am

GECKO написа:Super T - RCV хидравлика, наследник на SSVF - ... при големи удари на скорост Spike-ва (рита).

Карал ли си RCV или говориш по инерция за SSV(F)?

както и сравнително "кекавата" конструкция, на 32mm Marzocchi (сравнявал съм си ботушите на Boxxer-a с тези на JrT, и Marzo-то е драстично по-мекушаво)

Би ли споделил метриката, която си използвал за сравнение. Също така би ли споделил къде, как и с какво си измервал коравината на тръбите/ботушите/и.т.н.?

GECKO написа:Супер неадекватна тема.... взехте много на изуст да приказвате

Edit: абе кой е тоя Изуст, дето много му говорели? Някой от форума ли е?
Последна промяна bikerider на Пет Фев 13, 2009 11:29 am, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот amestaff » Пет Фев 13, 2009 11:24 am

GECKO написа:....при големи удари на скорост Spike-ва (рита)...сравнително "кекавата" конструкция, на 32mm Marzocchi

Очевидно съм голям късметлия, че съм оцелял след 7 месеца каране на горепосочената вилка :rofl:

Въпросната вилка (Marzocchi Super T RCV) определям като добро бюджетно решение, здрава и отзивчива, но малко тежичка, все пак съм за нея :beer:
Think positive :)
Аватар
amestaff

Рейтинг: 1392

Мнениеот GECKO » Пет Фев 13, 2009 12:52 pm

Хайде сега ми кажете, какъв е стимула на някой да отговаря при такива последствия. :dunno:

@Bikerider, говорех за SSVF, RCV съм пробвал на вилка, различна от тази, и коментирам от там. Ако имаш да добавиш нещо, мисля, че ще си полезен на човека :) :agree:

Сравнението е по-скоро за арката, явно, защото пробвах да ги засуквам ботушките на 2-те вилки (на ръка) без осите. Не е прецизно, и се извинявам, че не съм опоменал.

Колкото до ИзусТъ, ти не го ли познаваш - той е един от най популярните участници във форума. Доста често се случва хората да се обръщат към него дори и да не си го мислят - и на мен ми се е случвало. Не винаги е правилният съветник, но ко да го правиш ;)

@amestaff - не съм твърдял, че вилката е лоша по някакъв начин, темата е коя е по-добра, и аз споделям наблюденията си и предпочитанията си. Всичко това преди да намеся качеството на трудЪ в Marzocchi при новите им вилки ;)
Аватар
GECKO

Мнениеот bikerider » Пет Фев 13, 2009 3:39 pm

Да разбирам, че си работил за Marzocchi и може да дадеш отзиви от първа ръка? Да разбирам, че си изследвал ботуши на вилките им във всяка една страна, където се продават? Защото, нали разбираш, наблюденията ти са локални, а изводите глобални. Едва ли е коректно, но ти си знаеш най-добре. Лично аз очаквам доста от Teneco и мисля, че продукцията им под марката Marzocchi ще става още по-добра.

И наистина без да имам нищо лично и без да имам каквато и да е умисъл, в името на коректността мисля, че напъването с ръце на ботушите не е никакъв показател, най-малко заради това, че нямаш измервателни уреди в ръцете. Аз лично с тия две ръце съм трошил стар ботуш от вилка на RockShox (нали говорим на ниво марки :D) като изпечена солетка. И квоо? :popcorn:
Аватар
bikerider

Мнениеот axelmax » Пет Фев 13, 2009 5:18 pm

карах Домейн 318 пружина,рибаунд,копресия,на рам фр 2007:

едвали ще съм много полезен,но от малкото време останах доволен
от возия,от поемане на препятствия,настройките я променят коренно(не са от тоя тип ,дето реглажа е толкова финн,че незабележим),теглото според мен е можеше да е по ниско ,но затова си има Тотем
иначе това една хубава едниокоронна вилка за ФР
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот Stancho » Пет Фев 13, 2009 7:05 pm

Ако искаш да си свободен да правиш трикове и такива си вземи Domain (вилката е добра и няма спор), но аз лично като човек, който кара вилка с RCV система, не бих заложил на друго. Super T e доста здрава и работи доста добре и с лекота отхвърлям мнението, че spike-ва при работа и че имало проблеми при големи препядствия...

Super T e според мен е вилката, стига да не ти пречат 2-те корони.
Аватар
Stancho

Рейтинг: 1699

Мнениеот bodo » Пет Фев 13, 2009 9:33 pm

Според мен тези 2 вилки са с различно предназначение.

Super T RCV наистина е с 32мм тръби, но пък втората корона втвърдява достатъчно. RCV за мен е много надеждна и работи добре.

Ако се търси по-лека вилка може да погледнеш и серията 55 на Marzocchi.
Например http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1430
или бюджетното решение http://screambikes.eu/product_info.php? ... ts_id=1882
Последна промяна bodo на Пет Фев 13, 2009 9:39 pm, променена общо 1 път
Аватар
bodo

Рейтинг: 1995

Мнениеот GECKO » Пет Фев 13, 2009 9:33 pm

bikerider написа:... :popcorn:

Давам мнение от 2-ра ръка, трябваха ми двете за да си играя с вилките :)

Тестовете може на теб да са ти нужни, но се съмнявам, човк търсещ бюджетна вилка да му пука точно за това. ;)

Всичко дето е пиша е лично мнение и като стана приказка...

Всъщност ти коя вилка предпочиташ и защо? :dunno:

А да и... лоши хора :rofl:
Аватар
GECKO

Мнениеот bikerider » Съб Фев 14, 2009 7:23 am

GECKO написа:Тестовете може на теб да са ти нужни, но се съмнявам, човк търсещ бюджетна вилка да му пука точно за това. ;)

Ми точно за това си говорим - че приказваш на Изуст :dgrin:
Аватар
bikerider

Мнениеот GECKO » Съб Фев 14, 2009 2:00 pm

bikerider написа:
GECKO написа:Тестовете може на теб да са ти нужни, но се съмнявам, човк търсещ бюджетна вилка да му пука точно за това. ;)

Ми точно за това си говорим - че приказваш на Изуст :dgrin:

Аргументи? Знаеш как е, не е достатъчно да кажеш "Не", трябва да кажеш "Не защото". Иначе аз или някой друг можем да си приказваме по енерция до безкраяност, а без аргументи това просто се превръща в ненужен :offtopic:

По твоите стандарти всеки, който не е ползувал всичките или хайде да сме по-либерални поне 50% от произведените вилки (или каквото и да е) от един модел няма право да изкава мнение - е... има ли смисъл от форумите и въпросите на бъдещите собственици, или трябва да пазаруват съвсем на сляпо без никакъв FeedBack?
Аватар
GECKO

Мнениеот bikerider » Нед Фев 15, 2009 11:06 am

GECKO написа:По твоите стандарти всеки, който не е ползувал всичките или хайде да сме по-либерални поне 50% от произведените вилки (или каквото и да е) от един модел няма право да изкава мнение

По моите стандарти всеки, който не е ползвал нещо би следвало да избягва категоричните изявления от рода на "кекави", само защото в някакъв гараж е напъвал с РЪЦЕ ботуши.
По моите стандарти всеки, които не може да се обоснове достатъчно ясно и достатъчно прецизно би следвало да не се изказва.
По моите стандарти всеки, които може да ДОКАЖЕ това което твърди с цифри, факти и прочие би следвало да не се сдържа, а да го направи.

Тенденциозните ти изявления не се покриват с представата ми за коректно изявление. Носиш вода от десет кладенеца, за да "докажеш" нещо откровено глупаво, а именно, че вилките на Marzocchi били "по-кекави", каквото и да означава това. Очевидно е, че или говориш наизуст колкото да не заспиш и подкрепяш изявленията си със смешни доводи... или, че просто има користни изявления зад изказването ти. Има и трета възможна причина, но не смятам да стигам толкова далеч, именно в името на коректността.
Аватар
bikerider

Мнениеот GECKO » Нед Фев 15, 2009 3:00 pm

bikerider написа:...

Сега какво се оказа, че нямам право на "откровено глупави" мнения?

Съжелявам, че не мога да ти покрия стандартите, но нямам възможност да правя такива тестове, и да унищожавам вилки само за да видя колко държат.

Информацията, която имам е от личният ми опит с вилките, и въпреки че е малък, на мен ми стига да си направя изводи за себе си. Както казах, ако имаш някаква информация, която да се различава от моята ще се радвам да се поправя - далеч съм от мнението, че всичко ми е ясно и няма какво ново да науча.

Тенденциозни... да, сигурно си прав. Откровено не харесвам продуктите на фирмата, но се старая да не намесвам това когато отговарям. Личното ми мнение е че дори и при наличието на някои чудесни продукти, в повечето сфери имат място за доработване. Смятам, че е близко до невъзможното човек да даде абсолютно безпристрастно мнение.

В крайна сметка не всеки може да е на 100% ;)

А... и частта с "користни изявления зад изказването" откровено ме обижда. Нямам никаква изгода, да коментирам негативно продуктите на фирмата, даже обратното - няколко приятели продават и/или ще продават техни продукти, и изказванията им могат да им навредят.

Като за финал да кажа, че отговарям с идеята, че всяко мнение е полезно, а мненията си ги правя на базата на това, което виждам, докосвам и изводите, котоито си правя от всичко това. Също така разчитам на хората с повече знания да ме поправят когато сгреша, но наблюденията ми ме водят до мисълта, че хората с истинско мнение по една или друга причина вече не пишат тук. Не знаех, че изявленията ми звучат толкова катогорични, че чак да те подразнят - съжелявам :V:

Аз много лесно ще спра да давам мнения, но съм научен, че ако пробвам, сгреша и ме поправят по-добре ще се науча, от колкото ако мълча. :dunno:
Аватар
GECKO

Мнениеот bikerider » Нед Фев 15, 2009 11:38 pm

GECKO написа:нямам възможност да правя такива тестове, и да унищожавам вилки само за да видя колко държат.

Тогава откъде вадиш генерални изводи и веднага обобщаваш, че цялата продуктова линия на фирмата била "кекава" (така и не се разбра какво значи това)?

GECKO написа:RCV съм пробвал на вилка, различна от тази, и коментирам от там

GECKO написа:Информацията, която имам е от личният ми опит с вилките

Последно от личен опит ли говориш?

GECKO написа:и въпреки че е малък, на мен ми стига да си направя изводи за себе си.

Това би било чудесно, ако не се опитваше да ги пробутваш за универсални и общовалидни.
Аватар
bikerider

Следваща

Назад към Продукти за спускане и фрийрайд