от azsa-bachinito » Сря Яну 07, 2009 11:52 pm
Нищо й няма на машината, карай си я така и после ще се научиш, кое как го искаш. За вилаката, да може да я смениш, да кажем, че като караш леко хода на вилката може да е макс 140 мм, ама щом е леко карането, нема смисал.
За вилката в "Пазар - вилки" във фроума видях няколко добри оферти за вилки Сънтур, мисля, ч цените варираха между 40 и 60 лв. За сега, според мен, зимай една от тях и си карай и после с времето (дълго) ще видиш кое как и защо трябва да смениш.
И да ти е честито и да се видим по пътеките.
След вилката, ако я смениш, те съветвам от сега да събираш за хубави капли. Аз сам с подобни и сам ги кривнал за 800 км, а не знам дали ще ми ги изправят хубаво. По моя преценки едни сносни колела биха ти излезли 250 лв. (главини деоре, шини за около 40 лв + спици и наплитане).
Та и най-важното е да почетваш форума и другите източници, за да определиш кое е най-добро за тебе.
Та ако сам аз, след смяна на вилка, капли ще се ориентирам и кам една задна дискова шимано с регулируеми накладки и от двете страни.
Сега сам с шимано брм 415 и в началото са много добри, за моите изисквания, но накладаката се регулира само от едната страна и с времето и изтуркването искат реглаж и пипане, което си е занимавка (абе разхлабвам болтовете на преходника да бутам малко на вътре спирачката или обтиахам жилото като завъртам навътре буталото така да се каже). Та тва е от мене, не че сам бил полезен.
Последна промяна
azsa-bachinito на Сря Яну 07, 2009 11:59 pm, променена общо 2 пъти