Аве [u][b]АДМИН[/b][/u]... уважения, ама не ги оставяй така бе, моля те!
Темата е супер важна, а тука се начетах на простотии и безпредметни глупости. За да изчета всичко ми отне поне половин час и само щото се обяснявате за това кой паднал на "Байк уикенд" и що; на кого му се прикарало и пригледало "фрирайд", че и как точно до невероятни подробности, щяло ли да има кал или щяло да бъде лед... и т.н.

Общо взето пълно отегчение. Това обяснява и факта, че по темата има-няма са писали около 5 човека! ...ми нормално като видиш че първо трябва да прочетеш 2 огромни страници с пълни глупости. Общо взето скапахте обсъждането на така важния въпрос. Дори съм сигурен, че и малко хора ще прочетат моето мнение, а аз ще повдигна някои важни въпроси. [b]В тази връзка предлагам всички простотии да се преместят или изтрият.[/b]
Абе [u][b]TheFatCat[/b][/u] мнооу си злуе ве, мойто момче. Ми ти по-далече от носа си не виждаш. Лошо нещо е да си толкова задръстен, наистина, щото се излагаш пред хората. Ето ти и малко обяснения по въпроса, които касаят и някои други участници на форума:
1. Софийския синдром:
- "Центъра на света се намира в София" и затова всичко требе да у София
- "Хората от провинцията са втора класа" и имат свещенното право да пътуват по "600 км"
2. Шопския синдром:
- "От Витоша по високо нема" - да ама не е вярно - има и други места, при това доста подходящи за DH
3. Тотална неосведоменост
- "Демогравска" - естествено че байкърите в Сф са много повече отколкото в цялата останала страна(провинцията) - или така си мислиш ти, щото не си напускал шоплъка, пък и дай да видим в ХС-то дали е така
- "Географска" - авеее недейте се излага така... от градовете които изброихте само в Бургас е равно. Елате да видите във Варна дали е равно, а за другите градове да не говорим. Във Варна например има идеални условия за абсолютно всички дисциплини с изключение на DH, а и пак ще има състезания тази година. Естествено ще дойдат пак хора от 10 други града, но не и от София.
Немога да разбера едно нещо - защо като се каже "планинско колоездене" и много голяма част от народа разбира DH.
Уважения към [u][b]MrPesh[/b][/u]
[b][u]Сега за Федерацията, наредбата и календара:[/u][/b]
1. Федерацията е изключително пристрастна към "спускането". Състезанията по ХС са само притурка към другите.
2. Наредбата и цялата организация е направена по един леко тираничен начин. Всичко е направено без никакъв дебат и допитване до клубовете, а целта на една федерация е да защитава интересите на клубовете които представлява. Трябваше предварително да поканят всички на една кръгла маса и нещата да се обсъдят. Но може би на някои им е по-лесно така или пък не ги орежда. Аз самия съм съгласен да организирам подобна среща, но много хора ще откажат да дойдат до Варна;
3. До колкото знам управлението е съсредоточено само в ръцете на софиянци;
4. Таксите определени от Федерацията ще спрът много състезатели и клубове от членство и участие. Аз лично познавам такива и това е безобразие имайки впредвид средствата които получава Федерацията.
5. Липсва прозрачност относно средствата с които е финансирана Федерацията и как са похарчени те. До колкото имам информация става въпрос определено за много прари.
6. Изключително много се радвам за това че има календар в началото на годината, а също и че проявите са значително повече. Това определено пък е добър признак. Все пак датите не са съгласувани с клубовете.
7. Въвеждането на точкова система беше много важен и полезен ход. Есента възнамерявах да правя подобно предложение, но това вече е факт и ще доведе(надявам се) до по-голяма конкуренция и излъчването на реален национален шампион.
8. Според мен трябва да се дават точки(макар и доста по-малко) и от други състезания организирани от клубовете в страната. Това ще бъде един добър стимул за развитието на планинското колоездене в национален мащаб.
Впечатленията ми са, че определено нещата вървят към по-добре, но искам пак да наблегна на нуждата от диалог между Федерацията и клубовете.
Очаквайте скоро:
[color=orange][u][b]"Календар на велопроявите в България - 2005"[/b][/u][/color]