Да подкрепим The Pirate Bay

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Да подкрепим The Pirate Bay

Мнениеот PtD » Пет Фев 20, 2009 12:15 am

Както знаете, компаниите за авторски права се опитват да осъдят The Pirate Bay. И както също знаете, адвокатите струват пари. Затова, който го е грижа за свободата на обмяна на информация и има финансовата възможност, може да подкрепи шведските другари:

http://thepiratebay.org

В горния десен ъгъл.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот bluskanie » Пет Фев 20, 2009 12:57 am

Да ги осъдят!
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот pibsi » Пет Фев 20, 2009 12:59 am

Ще ги осъдят и имат абсолютното право, то това си е жива кражба на интелектуална собственост. Не казвам, че аз не "пиратствам" в интернет.
п.п. Другото, което е че цените на тия дрехи, които са пуснали уж за подпомагане, за нашите стандарти са леко високи. Тениска 50 лева Качулка 100 лева :dunno:
Аватар
pibsi

Рейтинг: 1105

Мнениеот PtD » Пет Фев 20, 2009 4:17 am

pibsi написа:Ще ги осъдят и имат абсолютното право, то това си е жива кражба на интелектуална собственост.

Значи, ако аз ти кажа, че в градинката някой е донесъл буре с ракия и черпи безплатно, аз крада от производителите на алкохол? Я се осъзнай и спри да ръсиш глупости.

@bluskaniе, както обикновено си категоричен. Ти филми само на кино и по телевизията гледаш. И музиката всичката ти е купена от магазина. :) НалЕ?
Аватар
PtD

Мнениеот SpoileR » Пет Фев 20, 2009 10:37 am

Много хора познавам, които ако им харесва даден продукт, просто от уважение си купуват оригинала (не говоря само за филми, музикални албуми и тн...) И аз го правя макар и малко неща има които да ми харесат до дакава степен...

PtD написа:Значи, ако аз ти кажа, че в градинката някой е донесъл буре с ракия и черпи безплатно, аз крада от производителите на алкохол?

Най малкото бих казал, че дори им правиш реклама така... което също им е от полза.

Пайрът Бей-а си е цяла винарна с хора предлагащи от добра воля матрял за дегустация ;)
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот bluskanie » Пет Фев 20, 2009 12:08 pm

PtD написа:

@bluskaniе, както обикновено си категоричен. Ти филми само на кино и по телевизията гледаш. И музиката всичката ти е купена от магазина. :) НалЕ?

Гледам филми и слушам музика от торент сайтовете. Проблема не е в мен, а в тези, които ми го предоставят безплатно. Примера ти с ракията, не е адекватен по същата причина. Пиещите ги черпят, обаче тия, дето са КРАДНАЛИ ракията и черпят са за бой.

Ти нали си програмист. Как ще се почувстваш ако пишеш някъв продукт, обаче после не ти плащат, за да го ползват, а го дърпат онлайн безплатно? Сметам, че ще си търсиш правата...

То тоя спор попринцип не бива да се води. Ясно е, че онези са ощетени, защото им се бърка в джоба. Също могат да се изтъкнат аргументи в полза на дърпачите. За мен обаче въпроса е ясен. Нещо, което струва пари, трябва да се заплати, за да се ползва. Ако е безплатно, то автора му /или този, който има ПРАВО да се разпорежда с него/ трябва да е съгласен.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот chill » Пет Фев 20, 2009 12:37 pm

Господи, слез си прибери вересиите. :crazy: :crazy: :crazy:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот PtD » Пет Фев 20, 2009 12:42 pm

chill написа:Господи, слез си прибери вересиите. :crazy: :crazy: :crazy:

Шопите отдавна ги е оставил на самотек ;)

@bluskanie, и понеже някой краде, дай да утрепем пощаджията, понеже е носил писма на крадеца? :bowdown:
Аватар
PtD

Мнениеот SpoileR » Пет Фев 20, 2009 12:59 pm

bluskanie написа:Пиещите ги черпят, обаче тия, дето са КРАДНАЛИ ракията и черпят са за бой.

Що да са я краднали? :)

Един Купува и после черпи няколко милиона... аз не виждам нищо лошо... :D

;) :beer:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот bluskanie » Пет Фев 20, 2009 1:23 pm

PtD написа:@bluskanie, и понеже някой краде, дай да утрепем пощаджията, понеже е носил писма на крадеца? :bowdown:

Ми ако ако на пощаджията му е казано, че НЯМА ПРАВО да разнася тези писма? Разбира се, че ще го утрепем!

Ако се опитвате юридически да защитите свалянето на музика и филми безплатно, вероятно ще успеете. Те затова и трудно ги съдят. Ама морално нещата са ясно. Хората влагат труд и пари, за да може някой си да гледа безплатно. Е нема.

chill, Господ нема! Вересиите ще си ги вземе този, който ги е дал. Чрез съд или по друг начин. Не бой са, мойто момче!

Spoiler, "черпенето" не е законно. Или ако го искарат законно, значи има грешка в законите.
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пет Фев 20, 2009 3:13 pm

Незнам за вас... но благодарение на такива сайтове съм си купил сума ти албуми/филми/игри...
Редовно си тегля някоя игра.... зарибявам се и решавам да си платя за удоволствието!
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот bikerider » Пет Фев 20, 2009 3:58 pm

@bluskanie: Въпрос с повишена трудност: от гледна точка на шерифа кой е разбойника? Робин Худ или селяните?

И един с още по-голяма трудност: за ЧИЙ морал говориш? Твоя? На RIAA?

Гледна точка 1 (Pirate Bay):
"It is legal to offer a service that can be used in both a legal and illegal way, according to Swedish law," Mr Samuelsson said.
He said the site "can be compared to making cars that can be driven faster than the speed limit".

Гледна точка 2 (представителите на индустрията):
Monique Wadsted, a lawyer representing media firms, including Warner Bros and MGM, involved in the case said: "It's not a political trial, it's not a trial about shutting down a people's library, and it's not a trial that wants to prohibit file-sharing as a technique. It's a trial that regards four individuals that have conducted a big commercial business making money out of others' file-sharing works, copyright-protected movies, hit music, popular computer games, etc."

Коя гледна точка е по-валидна: "искаме дял от твойте кинти, който си направил, чрез (очевидно) напълно легален бизнес" или "не ви дължим нищо, защото развиваме напълно легален бизнес предоставяйки услуга".

Нали виждаш как като излезеш от обобщенията и навлезеш във фактите по конкретното дело, нещата изглеждат маааааалко по-различно. Щото става дума за иск, който обрисува като криминална една напълно легална дейност - предоставяне на услуга.

Става дума за прехвърляне на топката, защото никой не е длъжен да следи къде какво се разпространява вместо индустрията. Искат да осъдят PirateBay за това, че не са защитили БЕЗПЛАТНО интересите на индустрията. Това как се вписва в твоите разбирания за морал?

Невежи обобщения можем да правим всички. Не е там въпроса.
Последна промяна bikerider на Пет Фев 20, 2009 4:14 pm, променена общо 1 път
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пет Фев 20, 2009 4:14 pm

bikerider написа:@bluskanie: Въпрос с повишена трудност: от гледна точка на шерифа кой е разбойника? Робин Худ или селяните?

Разбира се че Робин Худ. Селяните не извършват престъпление.

Но тук все пак въпроса не опира до глад, нали?

Това си е обир по пладне, какво има да го говорим. Ти ме убеждавай, че компаниите с авторските права са супер богати и муха ги ухапала, задето bikerider изтеглил дискографията на Metallica да кажем... не е правилно. Чий морал ли? Моя морал. Според мен не е правилно, да ми позволяват да слушам и гледам продукти без пари. Докато ми позволяват - ще го правя. Проблема не е в мен.

BTW, точно ти преди време спореше в една тема, където аз казвах, че не бих продупчил билет в градския транспорт, но бих си платил глобата (което е ЗАКОННО), а ти ми викаше, че не било правилно. Сега ти защитаваш нещо, което е незаконно (не е важно, дали е доказуемо)... та нещо не те разбирам :)

Нямам какво да кажа повече по темата. Ясно е като ден.

Едит: bikerider, не се интересувам конкретно от това дело. Говоря обобщено за торент сайтовете. Те ОЩЕТЯВАТ и ОГРАБВАТ труда на други хора, което дори и да се оневини, за мен си е неправилно. Именно, затова не искам повече да споря по този казус. Всичко това е още едно доказателство за недодяланост на законите, и съдилищата, и изкривяване на действителноста.
Последна промяна bluskanie на Пет Фев 20, 2009 4:23 pm, променена общо 1 път
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Фев 20, 2009 4:16 pm

bluskanie написа:Говоря обобщено за торент сайтовете. Те ОЩЕТЯВАТ и ОГРАБВАТ труда на други хора

Това чисто и просто не е вярно. Торент сайтовете не рипват dvd-та. Не копират mp3-ки. Те само ги хостват. (Edit: пълни глупости съм писал, те дори не ги и хостват)
Последна промяна bikerider на Пет Фев 20, 2009 4:41 pm, променена общо 3 пъти
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пет Фев 20, 2009 4:28 pm

bikerider написа:Проблема е на индустрията и тя трябва да намери начин да си защити интересите без да потъпква основни права или да гази чужд легален бизнес.

Все дребни разлики, които очевидно все още ти убягват. Но това е твой проблем.

А пък индустрията и лайнарчетата ще си играят на котка и мишка и накрая ние пак ще си гледаме free, което пак си ощетява индустрията. И ти толерираш това? Ааа не! :nono:

Това, че юридически са прави, не ги прави по-малко крадливи лайнарчета. :)

Относно заложните къщи. Разбира се, че носят отговорност, когато стоката, която купуват е крадена. Мисля, че преди 2 месеца дори стана задължително показването на документ за стоката от страна на залагащия.
Като дойдат куките и изземат стоката, да не мислиш, че дават обратно парите на заложната? :rofl:
Последна промяна bluskanie на Пет Фев 20, 2009 4:32 pm, променена общо 1 път
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Фев 20, 2009 4:31 pm

Не съм те питал дали му връщат парите ако изземат нещо крадено.

Попитах те дали може да бъде търсена отговорност от собственика на заложната къща, който е изискал документ и документа му е бил даден от залагащия.

Попитах кой е престъпника - собственика на къщата или залагащия крадена вещ с фалшив документ за произход?
Последна промяна bikerider на Пет Фев 20, 2009 4:37 pm, променена общо 1 път
Аватар
bikerider

Мнениеот bluskanie » Пет Фев 20, 2009 4:37 pm

Нека оставим на съдът да реши :)
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот bikerider » Пет Фев 20, 2009 4:40 pm

Да, нека да видим какво ще реши шведския съд. Аз лично нямам никакви съмнения в чия полза ще отсъдят.
Аватар
bikerider

Мнениеот did » Пет Фев 20, 2009 4:43 pm

bluskanie написа:Нека оставим на съдът да реши :)
Съдът този казус го е гледал вече многократно и нито един торент-сайт досега не е бил осъден.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот PtD » Пет Фев 20, 2009 4:43 pm

А понеже в съда се ходи с адвокати, които струват пари, връщаме се на първото мнение, с което открих темата.

Ако пък сте против споделянето на информация, дарете на IFPI. :rofl:
Аватар
PtD

Мнениеот axelmax » Пет Фев 20, 2009 6:00 pm

не ми се четяха поредните постове с повече от 10 изречения,и ще си кажа само мнението

производителите на интелектуален продукт(песни,филми,програми,игри-най общо) без туй получават доста пари ,незнам колко ще им стигнат

някой изцвили неква песничка и си уредил бъдещето или некви тюфлеци дето ритат плондира

аз ще си тегля ,ти ще си теглим,всички теглим другото е лицемерие

никой неможе да го промени ,дори и господ(за вярващите)
Аватар
axelmax

Рейтинг: 1614

Мнениеот agent_Jekov » Пет Фев 20, 2009 6:36 pm

Бе ай стига, бълха го ухапал Холивуд, че му свалят филмите безплатно! axelmax е прав.
On a mountain bike you can cover a great distance in a short period of time, or a short distance in a great period of time.In mountain biking there is no destination.Just a bike, a rider, and a place to ride!
Аватар
agent_Jekov

Рейтинг: 1204

Мнениеот bikezilla » Пет Фев 20, 2009 7:15 pm

bluskanie написа: Моя морал. Според мен не е правилно, да ми позволяват да слушам и гледам продукти без пари. Докато ми позволяват - ще го правя. Проблема не е в мен.

Изображение....Изображение
Аватар
bikezilla

Мнениеот did » Пет Фев 20, 2009 7:17 pm

bikezilla написа:
bluskanie написа: Моя морал. Според мен не е правилно, да ми позволяват да слушам и гледам продукти без пари. Докато ми позволяват - ще го правя. Проблема не е в мен.

Изображение....Изображение

Кво се чудиш? Не знаеш ли, че ползването пиратски програми, музика и филми, е нещо задължително и се учи в 9 клас, в часовете по информационни технологии.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bluskanie » Пет Фев 20, 2009 7:17 pm

Кво? Странно ти звучи, че не ми харесва да е нормално да сме авантаджии ли?

Ма всичките проблеми идват от приумицата "Невинен до доказване на противното". Ако беше обратното, да видиш какво шоу щеше да е :D
Лау кучетия...
Аватар
bluskanie

Мнениеот Alpina » Пет Фев 20, 2009 7:19 pm

Прав е, защото така изнася и на теб и на него. Ако не беше така, щеше да плюеш и ти ;) :beer:

Всъщност, аз правя следното. Свалям пиратска музика, игри и филми и ако нещо наистина много ми хареса, то отивам и си го купувам, като смятам, че така показвам положителното си мнение за "творбата". Ако не ми хареса - изобщо не ми е на сърце, че съм ощетил някого, защото иначе щях да съжалявам за парите, които съм дал за това.

Всъщност най-много ме е яд за българските изпълнители, не че са по-различни от чуждите, но поне вторите имат значително по-голям процент продадени спрямо безплатно свалени продукции.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот PtD » Пет Фев 20, 2009 7:33 pm

bluskanie написа:Ма всичките проблеми идват от приумицата "Невинен до доказване на противното". Ако беше обратното, да видиш какво шоу щеше да е :D

Това съм го гледал. Не е много приятно. Чукай на дърво, да не ти се наложи и на теб да живееш в него.
Аватар
PtD

Мнениеот Sharkfucker » Пет Фев 20, 2009 7:36 pm

Са кво (А)Рияна не само че я пребиха като черно куче, ма ше я и изхвърлят на улицата шот вече не взима достатъчно пари от цвилене? УЖАС!
Аватар
Sharkfucker

Рейтинг: 1097

Мнениеот did » Пет Фев 20, 2009 7:37 pm

bluskanie написа:Кво? Странно ти звучи, че не ми харесва да е нормално да сме авантаджии ли?

Тва "не ми харесва да е нормално" не го разбрах!

Последно: Харесва ли ти да си авантаджия или не?

Това нормално ли е или не?

bluskanie написа:Ма всичките проблеми идват от приумицата "Невинен до доказване на противното".

Некви идеи за работещи безкръвни алтернативи?
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот bikerider » Пет Фев 20, 2009 8:05 pm

bluskanie не знам какво ти става в последно време, ма не е на хубаво. Нещо си изтрещял яко.
Аватар
bikerider

Следваща

Назад към Други