PIKE

В този форум съхраняваме темите, за които сме преценили, че съдържат повече интересна или полезна информация и не заслужават да бъдат изтрити, въпреки че са поостарели. На който му е интересно, може да ги прегледа - ще намери интересни неща.

PIKE

Мнениеот mi6aka » Съб Яну 22, 2005 3:30 pm

Imam edno zapitvani dali na tazi ramka http://store2.data.bg/drdoom/skott.jpg moje da se sloji VILKA ROCK SHOX PIKE:confused:
mersi predvaritelno
mi6aka

Рейтинг: 1218

Мнениеот rujiru » Нед Яну 23, 2005 3:30 pm

[quote="mi6aka"]

Imam edno zapitvani dali na tazi ramka [url]http://store2.data.bg/drdoom/skott.jpg[/url] moje da se sloji VILKA ROCK SHOX PIKE:confused:
mersi predvaritelno
[/quote]

Според мен може, не виждам някакъв проблем освен евентуалното леко вдигане на предницата но все пак PIKE е със 140 ход, което от своя страна говори че геоментрията няма да се промени кой знае колко.
турай и да не му мислиш много.

Пънк да е ! :)
rujiru

Рейтинг: 1700

Мнениеот mi6aka » Нед Яну 23, 2005 5:00 pm

Mi mersi za saveta6e zema da go poslu6am
mi6aka

Мнениеот mi6aka » Нед Яну 23, 2005 5:06 pm

Mi mersi za saveta6e zema da go poslu6am
mi6aka

Мнениеот mi6aka » Нед Яну 23, 2005 6:44 pm

Nqma da okaja o6te nqkoe mnenie za sam na 100% predi da q zema
mi6aka

Мнениеот mi6aka » Пон Яну 24, 2005 9:50 pm

E nikoi li ne moje da kaje ni6to po vuprosa:dunno:
mi6aka

Мнениеот mi6aka » Пон Яну 24, 2005 9:55 pm

E nikoi li ne moje da kaje ni6to po vuprosa
mi6aka

Мнениеот Sp0nG » Пон Яну 24, 2005 10:23 pm

Зимай, бе, кво толко мислиш, нищо и няма на рамката:D
Аватар
Sp0nG

Рейтинг: 1912

Мнениеот chiMol » Пон Яну 24, 2005 10:26 pm

Ми да и според мен не би трябвало да е проблем освен че ще се вирне малко отпред, което според мен е предимство при преодоляване на препятствия. Аз мога да те посъветвам и друго като режеш тръбата на вилката остави си резерва от 4-5 см и подложи под лапата втулка(най-добре да ти я направи някой стругар не би трябвало да ти вземе повече от 5 - 10 лв ) А цялата тази "ГЛУПОСТ" се прави за да не се прецакащ като мене ...купих си вилка резнах я карах после смених 1 рамка обаче трабата на вилката беше къса и се наложи да си купувам и нова вилка .... :thumbu:

....като я напазаруваш и я сглобиш пусни 1 снимка да видиме как изглежда!!!!!!!
http://www.tiarakm.hit.bg
Don't leave your bike, live your life......
https://easycryptobot.com
Аватар
chiMol

Рейтинг: 2000

Мнениеот mi6aka » Вто Яну 25, 2005 10:17 am

[quote="chiMol"]

Ми да и според мен не би трябвало да е проблем освен че ще се вирне малко отпред, което според мен е предимство при преодоляване на препятствия. Аз мога да те посъветвам и друго като режеш тръбата на вилката остави си резерва от 4-5 см и подложи под лапата втулка(най-добре да ти я направи някой стругар не би трябвало да ти вземе повече от 5 - 10 лв ) А цялата тази "ГЛУПОСТ" се прави за да не се прецакащ като мене ...купих си вилка резнах я карах после смених 1 рамка обаче трабата на вилката беше къса и се наложи да си купувам и нова вилка .... :thumbu:

....като я напазаруваш и я сглобиш пусни 1 снимка да видиме как изглежда!!!!!!!
[/quote]

AZ imam dva vaprosa za6to trqbva da se rejat trabite na vilkata
A i ne moga li da si dam koleloto v bas i te da mi slojat vilkata kato q zema ot tam razbira se
mi6aka

Мнениеот jivkonik » Вто Яну 25, 2005 11:04 am

НЕ се режат ТРЪБИТЕ на вилката, а СТЕРЖЕНА! Понеже вилките се правят с доста дълги стерженени (защото рамките като цяло имат чела с различна далъжина на тръбата в зависимост от производителя и модела)и производителя на вилката се застрахова, че на каквато и рамка да я сложиш ще ти стигне дължината. Рязането е нужно, за да си я нагодиш спрямо ръста и стойката в която ти е удобно да караш т.е. чрез дължината на стержена ти си определяш на какво разстояние от земята ще ти е точката на захващане на лапата. Според мен е трудно от първия опит да се уцели точно колко да ти остане дълъг стержена, още повече, че досега си бил с друга вилка с друг ход и въобще не ясно като се качиш на тази как ще ти е позицията. Затова нека ти я оставят по-длъжка, да се подложат 3-4 СПЕЙСЪРА по 1 см(това са си стандартни дистанционни втулки за подлагане под лапата и не е нужен НИКАКЪВ СТРУГАР за тях, защото си се продават !!!). После се качваш, караш известно време, ако ти е високо махаш единия спейсър и подрязваш стержена, съответно и звездата трябва да се набие по-навътре. Ако не знаеш как става отиваш в сервиза, където са ти монтирали вилката и те си знаят! Така от 1-2 опитта би трябвало да си напаснеш дължината. Само не прави грешката още в началото да скъсиш много стержена, че наставянето е почти невъзможно!
Аватар
jivkonik

Мнениеот bikerider » Вто Яну 25, 2005 12:17 pm

Не е нужно постоянно подрязване, защото може да му се струва, че му е високо, а после като свикне да се окаже че всъщност му е ниско.
По-добре е лапата да се регулира чрез спейсърите докато не е съвсем сигурен каква височина иска - за целта спейсърите които се махат изпод лапата просто се нанизват над нея и накрая се слага капачката на чашките. Така освен всичко друго може да се остави резерв за нова рамка с по-голямо чело, като същевременно лапата е нагласена на височината, на която му е добре.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот jivkonik » Вто Яну 25, 2005 2:45 pm

[quote="bikerider"]

Не е нужно постоянно подрязване, защото може да му се струва, че му е високо, а после като свикне да се окаже че всъщност му е ниско.
По-добре е лапата да се регулира чрез спейсърите докато не е съвсем сигурен каква височина иска - за целта спейсърите които се махат изпод лапата просто се нанизват над нея и накрая се слага капачката на чашките. Така освен всичко друго може да се остави резерв за нова рамка с по-голямо чело, като същевременно лапата е нагласена на височината, на която му е добре.
[/quote]

:agree::thumb::beer::beer::beer:
Супер идейно! Не се бях сещал, че и така може да стане със спейсърите над лапата! Мерси за идеята!
Аватар
jivkonik

Мнениеот PtD » Вто Яну 25, 2005 3:02 pm

[quote="jivkonik"]

Супер идейно! Не се бях сещал, че и така може да стане със спейсърите над лапата! Мерси за идеята!
[/quote]

Може, но понякога доста боли :xx(:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот bikerider » Вто Яну 25, 2005 3:04 pm

е да, не трябва да се прекалява с резерва :D

@jivkonik: :beer:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider