Теория на счупения прозорец

За теми, които не са свързани с планинското колоездене. Използвайте го за всичко извън любимия ни спорт (други хобита, развлечения, прояви, интереси, проблеми и т.н.), за които искате да споделите/побъбрите/поспорите с останалите членове на форума.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 700 / 700 / 5

Теория на счупения прозорец

Мнениеот Alpina » Чет Фев 12, 2009 6:30 pm

C'est la vie
Аватар
Alpina

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Чет Фев 12, 2009 6:47 pm

Четох го преди месец някъде това.

Азбучни истини!

Както всички азбучни истини, повечето хора ги заобикалят, преследвайки "голямото".

Ама да се научиш да пишеш романи, без да си научил азбуката... някак не се получава.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот codename47 » Чет Фев 12, 2009 10:09 pm

много интересно, благодаря за линка Alpina :agree:
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот kotka12 » Пет Фев 13, 2009 9:58 am

лошото е
че покрай много ужаси в тази страна
се губят малкото добри страни, които имаме

иначе нещата в тази статия са ужасно верни
плашещо верни просто....
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот lanzz » Пет Фев 13, 2009 10:51 am

"скачай у платнището, ми викат - я па, они че ми викат де да скачам - я скочѝх три метра у лево и ги изненадах"...
Аватар
lanzz

Мнениеот SpoileR » Пет Фев 13, 2009 11:22 am

У нас никой не иска да мие, търка, лъска и боядисва вагоните - у нас всеки иска да кара влакчето.

:agree: :agree: :agree:
Страх ме е от СТРЪМНОТО...
Аватар
SpoileR

Мнениеот 25thframe » Пет Фев 13, 2009 11:58 am

kotka12 написа:иначе нещата в тази статия са ужасно верни
плашещо верни просто....

:agree:
Аватар
25thframe

Рейтинг: 1860

Мнениеот bdz43r » Пет Фев 13, 2009 6:56 pm

Интересни резултати дават експериментите:
http://www.capital.bg/show.php?storyid=590696
Аватар
bdz43r

Мнениеот did » Пон Фев 16, 2009 3:08 pm

Ей ся е момента да се огледаме наоколо за счупени прозорци и после да не се чудим, що положението с образУванието, науката, живота, вселената и всичко останало е осрано така:

http://vak.acad.bg/docs/pravilnik.pdf

Това е правилник за прилагането на Закона за научните степени и звания, който действа в момента, както е публикуван на страницата на ВАК.

В него четем:

III. УСЛОВИЯ ЗА ДАВАНЕ НА НАУЧНИ ЗВАНИЯ
...

6. При допускане на кандидатите до конкурс за получаване на научни звания се вземат предвид техните постижения в науката или практиката, както и политическите и моралните им качества.

...

9.3. Високата квалификация на специалистите от практиката се определя от техния принос при прилагане постиженията на науката и техническия прогрес впроизводството, управлението и социалистическата култура и изкуство.

...

...

Боже... в къф филм съм се вкарал...

Е, кво пък толкова, някакъв си счупен прозорец.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот vpravov » Пон Фев 16, 2009 3:23 pm

did написа:6. При допускане на кандидатите до конкурс за получаване на научни звания се вземат предвид техните постижения в науката или практиката, както и политическите и моралните им качества.

:bigeyes:
Много внимавай с морала did! ОФ-то и консомола не спят. Все още са живи и дебнат зад ъгъла.
Аватар
vpravov

Мнениеот chill » Пон Фев 16, 2009 4:28 pm

А-а-а, не щем ние в БАН никакви "evil genius" или "mad scientist" ... :nono:

:lol:
Pain is weakness leaving the body.
Аватар
chill

Рейтинг: 1675

Мнениеот Alpina » Пет Фев 27, 2009 12:20 am

Незнаех къде да пуна - Искам да съм Бриго

До сега не мога да кажа, че лично аз съм попадал на лоши лекари. Даже бях очарован от последните такива в болницата в гр.Луковит и не можех да повярвам какво прекрасно отношение имаше към пациентите, от тях и санитарите, на фона на материалната им база и в същото време как в столицата положението е леко наопаки.
Въпреки това, някак дуржанието на ветеринарите, към домашните ми животни е будило още по-голям респект. Няма да говоря с какви апарати ги диагностицират, че всичко е повече от хуманно, че се връщат в извън работно време, защото аз имам спешен случай...

Дали наистина, нещата които са и дошли на ум са причината за това?

Незнам, факт е обаче че когато трябва да отида при ветеринар, знам че ще бъда посрещнат приветливо и животното обслужено добре, но нямам това усещане когато ми се наложи да карам някого по болници...

Всъщност не знам дали самите лекари имат вина, или по-скоро това, че някак застават м/у пациент и здравна каса, е аналогия на това да са м/у чука и наковалнията, защото все пак срещам и усмивки при тях, даже си тръгвам с такава, но все пак...
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот kotka12 » Пет Фев 27, 2009 8:31 am

Защото има дружества за защита на животните, но няма дружество за защита на човека.

Sad but true

Аватар
kotka12

Мнениеот codename47 » Пет Фев 27, 2009 10:08 am

за престъпноста мисля че трябва да важи същия принцип - даваха някакво интервю с хора от затвора и казват "ами ние за една кражба лежиме 2 години а депутатите и митничарите които крадат по много не лежат"...трябва да се почне от дребните престъпления-хулиганства, жилищни кражби, насилието в училищата и т.нт. а не да се целят по големите афери и накрая пак нищо...
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Newone » Пет Фев 27, 2009 10:14 am

Искрено ви завиждам, че не сте се сблъскали с "тъмната страна" на ветеринарите у нас - некомпетентност и свръхкомерсиалност.....Слава богу, нивото се вдига...Все пак, ако домашният ми любимец закъса сериозно го карам на 150 км от София, където съм сигурен, че ще получи грижите, които заслужава...Дано случаите, с които аз съм се сблъсквал са изключения.... :beer:
Life is a short, warm moment!
Аватар
Newone

Мнениеот kotka12 » Пет Фев 27, 2009 10:24 am

@codename47

не си много прав за някои неща
защото принципно се създава чувство за безнаказаност у "малките" хора
които трябва да получат чувството
че няма да им се размине
когато цакат системата
а така виждат, че "големите" се измъкват
и решават, че и на тях ще им се размине
/не че не им се разминава де/

Аватар
kotka12

Мнениеот bikerider » Пет Фев 27, 2009 10:43 am

Мда, интересно явление е това - престъпник в затвора да говори за социална справедливост. Га е ял кифтетата не е ревал, ама на топло изведнъж се сеща за изконни добродетели :evil:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот Alpina » Пет Фев 27, 2009 12:27 pm

Newone написа:Искрено ви завиждам, че не сте се сблъскали с "тъмната страна" на ветеринарите у нас - некомпетентност и свръхкомерсиалност.....Слава богу, нивото се вдига...Все пак, ако домашният ми любимец закъса сериозно го карам на 150 км от София, където съм сигурен, че ще получи грижите, които заслужава...Дано случаите, с които аз съм се сблъсквал са изключения.... :beer:

O, сблъсквал съм се и аз - след 30 мин преглед защото настоявам, че кучето ми не е добре и исках какви ли не изследвания - "кучето е здраво" няма и два часа след тази диагноза направи гърч и едва успях да и задържа отворена устата за да диша... спешно при ветеринавя, който не исках да притеснявам по-рано, че му е свършило работното вереме направи нови изследвания, които бяха с данните на тези по-рано, но ги разчете съвсем по различен начин и веднага почна лечение - оказа се на следващия ден след снимка, че е имала много тежък бронхит, уголемено сърце и е направила гърч заради недостатъчно оросяване на мозъка. Бягме 3 месеца на лекарства всъщност лечението беше месец и половина, но още толкова беше процедура по намаляване за спирането им.

Котката на браточведите ми претърпя 7 или 8 операции в рамките на 2 години, заради тумори на млечните жлези и накрая не бе останало много от нея за да се реже още, та я приспаха. Естествено те си бяха виновни.
Заведох ги на едно място, където им обясниха какво трябва да се направи - те сметнаха, че не било това начина и решението и ветеринаря искал да я реже излишно много. Отидоха на друго и се довериха на такъв който бил много добър, защото им обяснявал много мило какво ще се прави и как щяла да бъде по-лека операция, а . На 6-тото рязане направиха и предписаното им в началото, но беше късно, а животното не приличаше на нищо. Мойта котка по-късно разви същите такива тумори, претърпя само една операция и забравихме че е имала такава, като братовчедите ми казваха, че било безсмислено, защото щяло да има още операции...

Та и при ветеринарите не всички заслужават доверие, но са много повече тези, които си вършат работата както трябва.
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот fifffka » Пет Фев 27, 2009 5:35 pm

Ветеринарите са ми болна тема. Навъдиха се страшни идиоти. За жалост изгубих 2 животинки от некомпетентни лекари, които знаеха само антибиотиците. Един съвет към всички ви: ако някога (дано НИКОГА не ви се налага, но все пак) ви се наложи да приспите животинката си, задължително се поинтересувайте каква е процедурата. Познавам идиот, който сложи препарата, спиращ сърцето, без да упои кучето. Сигурно цял живот ще помня тези писъци.
Незаконното ще свършим веднага. Неконституционното изисква малко повече време.
Аватар
fifffka

Рейтинг: 1611

Мнениеот Alpina » Пет Фев 27, 2009 6:00 pm

Наложи ми се миналата година да приспя едната котка, защото получи инсулт (беше и на 17 години някъде). Ветеринаря се опита да и помогне, но беше невъзможно. Самата процедура беше извършена доста леко, за което съм му много благодарен. Но съм чувал за случаи като твоя, поради това че някой иска да си спести средства, което е ужасно. :V:

Всъщност човек още при взимането на животно трябва да знае че този момент идва и понякога се налага приспиване. Та стигне ли се до там просто трябва да се каже ДА без излишно забавяне, защото животното се мъчи. Честно казано ако не бях го мислил преди, сигурно щях на момента да поискам да я стабилизират или да се опитват още, което беше безсмислено.

За съжаление обаче има много собственици на които не им е ясно какво значи да имаш животно и какви задълбения и понякога разходи води то :(
C'est la vie
Аватар
Alpina

Назад към Други