Newone написа:Искрено ви завиждам, че не сте се сблъскали с "тъмната страна" на ветеринарите у нас - некомпетентност и свръхкомерсиалност.....Слава богу, нивото се вдига...Все пак, ако домашният ми любимец закъса сериозно го карам на 150 км от София, където съм сигурен, че ще получи грижите, които заслужава...Дано случаите, с които аз съм се сблъсквал са изключения....

O, сблъсквал съм се и аз - след 30 мин преглед защото настоявам, че кучето ми не е добре и исках какви ли не изследвания - "кучето е здраво" няма и два часа след тази диагноза направи гърч и едва успях да и задържа отворена устата за да диша... спешно при ветеринавя, който не исках да притеснявам по-рано, че му е свършило работното вереме направи нови изследвания, които бяха с данните на тези по-рано, но ги разчете съвсем по различен начин и веднага почна лечение - оказа се на следващия ден след снимка, че е имала много тежък бронхит, уголемено сърце и е направила гърч заради недостатъчно оросяване на мозъка. Бягме 3 месеца на лекарства всъщност лечението беше месец и половина, но още толкова беше процедура по намаляване за спирането им.
Котката на браточведите ми претърпя 7 или 8 операции в рамките на 2 години, заради тумори на млечните жлези и накрая не бе останало много от нея за да се реже още, та я приспаха. Естествено те си бяха виновни.
Заведох ги на едно място, където им обясниха какво трябва да се направи - те сметнаха, че не било това начина и решението и ветеринаря искал да я реже излишно много. Отидоха на друго и се довериха на такъв който бил много добър, защото им обяснявал много мило какво ще се прави и как щяла да бъде по-лека операция, а . На 6-тото рязане направиха и предписаното им в началото, но беше късно, а животното не приличаше на нищо. Мойта котка по-късно разви същите такива тумори, претърпя само една операция и забравихме че е имала такава, като братовчедите ми казваха, че било безсмислено, защото щяло да има още операции...
Та и при ветеринарите не всички заслужават доверие, но са много повече тези, които си вършат работата както трябва.