Ще се използва за Фриирайд и тук там някоя патека.Тежа около 50-52 килограма, висок съм 172-175.Бюджета ми за гола рамка без шок е около 400-450 лева.Като се има в предвид, че ще я закупя 2-ра ръка.
Очаквам да ми помогнете в избора на рамка.
dido_nitrous написа:Добре си се насочилИ двете рамки са много добри,
горе-долу мисля че са еднаква височина, но на Dragomir-а е по-високо средното движение и естествено събира по-голям шок. Ако караш повече DH мисля че ще ти е по добре с него, но ако ще караш повече FR Скота е по-добър, щото при фриирайда не му пречи толкова колко е високо средното
![]()
Т'ва е само мнение
Teodor40 написа:С риск да обидя някой, но Нитрус не се кара от хора, които са състезатели и сериозни карачи. Дай ми един Скот и ще видиш, как се кърти задна главина от 10мм -овата ос, как се пука чело за един месец. 10 ос за спускане е абсурд някакъв просто. И това единично люлеещо се рамо, специално на тази рамка, не може да работи по-добре от факторито чудото да стане.
3570гр. е Скота, Факторито е 3500грама. Доста по-тежко е наистина...
Що пишете някакви глупости на изуст само не мога да разбера?
kikon написа:Ехо, даунхилърите, тук не говорим за състезания.
Освен това ходът не е определящ за работата на дадена рамка/вилка.
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=50487
Teodor40 написа:... 10 ос за спускане е абсурд някакъв просто... не мога да разбера?
Чете се Фрактури, чух го от Юлиан, хората с подобни рамки има ли абонамент при него.GECKO написа: Factory-то не знае как се чете тая дума
VOVA написа:Много разбирачи пишат в тази тема,пишат без да знаят както и да е тоя форум замина.П.С защо написах това мнение?!Някой ще ми шибне минуса ли хах?Само се нервирам като чета и пиша тук.
Teodor40 написа:kikon написа:Ехо, даунхилърите, тук не говорим за състезания.
Освен това ходът не е определящ за работата на дадена рамка/вилка.
http://www.mtb-bg.com/forum/viewtopic.php?t=50487
Състезанията са мястото, където се доказва даден продукт. И хората, които се състезават се предполага, че са по-запознати и имат повече опит в тази област.
За фрирайд, хода е от доста голямо значение. Поне така съм чувал, не практикувам.
sherpite написа:Чете се Фрактури, чух го от Юлиан, хората с подобни рамки има ли абонамент при него.GECKO написа: Factory-то не знае как се чете тая дума
Teodor40 написа:...
@GECKO, нека не сравняваме различни класове рамки. Ясно е за какво говоря.
За дропене какво значение има работата на рамката по-точно? Само прогресията и хода са от значение. Говорим за БГ фрираид още
...
-по-голям ход, което е по-добро при ФР
...
- 12мм ос. Каквото и да говорим, това дава допълнителна здравина.
...
-регулиране на геометрията. Може да се намали челният ъгъл и да се вдигне стредното.
-по-добър външен вид (поне според мен)
За шоковете не мога да се съглася напълно. Има рамки работещи 700 и повече либри пружини и без да имат проблеми с шока.
...
Доста счупени шишове има и с разни РАМ-ове например. Това по-скоро е до късмет с шока според мен. И до това, да си гледаш болтовете, пружината и т.н. Много хора си регулират твърдостта с нея(завиват я повече), как да не чупят шишове?
...
Има и криви факторита, но това е малко преувеличено като статистика. Винаги може една рамка да се провери, дали е крива. Сгъва се без шок, гледа се от задната страна и се вижда. Дори и малка разлика да има е очевидно....
Teodor40 написа:@...
Лично мен ако питаш, за тази цел бих взел един хубав твърдак с малко повече ход във вилката за тия пари
Teodor40 написа:Хората с подобни рамки ходиме да караме на Витоша...
Teodor40 написа:
Лично мен ако питаш, за тази цел бих взел един хубав твърдак с малко повече ход във вилката за тия пари
Назад към Продукти за спускане и фрийрайд
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта