bikerider написа:гарантирани 2 мегабита, демек по-бързо от EDGE в район без HSDPA.
В момента на местата на които има добро HSDPA/HSUPA покритие, не можеш да стигнеш повече от 500-600K - това ми е абсолютния максимум, като съм го тествал и го правя всеки ден, от доста мобилни апарати и различни у-ва, които работят със SIM карта която "черпи" интернет от BTS-те били те GPRS/EDGE 900/1800Mhz или 3G/UMTS 900/2100Mhz тези които ползваме ние.
Бих ти препоръчал, най-приятелски, да не влизаш в конфликт с байкрайдъра, защото той винаги стига до фундаменталните истини, от които мърдане няма. icon_smile_wink.gif
Bikerider е гуро за мен, както вече съм казвал и може би е един от най-полезните хора в този форум, но не мисли че това непременно означава че знае повече от човек, който с това си изкарва хляба, та до каквито и сложни формули да стигне.
Болни са 60-те стотинки на мегабайт над лимита
При кой оператор са 60 стотинки. При Mobiltel стндартното postpaid тарифиране е 2.50лв до 10тия MB за един такъв, тоест 0.25ст. за 100KB. След преминаването на 10MBтовата граница, цената става 0.60ст. за 1МБ т.е. 0.06ст за 100KB. Като има тарифни планове които са облекчени от начин на тарифиране т.е. не да ти вземе 100KB от раз, а стъпката е на по 1KB.
@HepBeH_XaMcTep: Сега като гледам коментарите ти, да разбирам ли че човека се нуждае и от лаптоп и от data device. И ако е така да е нормален лаптоп или да е netbook? Въобще ако искаш да се чуем направо по телефона, ще ти пратя номера ми на ЛС, ако искаш ти ми звънни да се чуем или дай номера на човека който иска да ползва у-то/та + услугата за да мога да му предложа разумно решение.
и чат.. и за четене на форуми, ако изключиш картинките icon_smile_wink.gif
В момента пиша от телефона, вързан съм към един от секторите на BTS-а (EDGE) който ползвам и мога да те уверя че не е нужно да спираш каквито и да било картинки.
Това което мога да кажа като релни скорости, не теоритичните от wiki, са при добро EDGE - 30-32KB, UMTS - 70-80KB, HSDPA/UPA - 250-300KB
@pibsi Равнява се защото в Huaweiя който си ползвал стои аболютно същия SIM какъвто и в GSM апарата ти, просто няма услуга за телефония или съответно има, но това няма значение.
Сори за объркания като ред пост, но много ми се спи, моля ако някой се е засегнал от нещо, да ме извини.