Организирани бревети.

Този форум е за обмен на информация, свързана с всички видове колоездене извън планинското и велосипеди, различни от маунтин байк - шосейни, пистови, градски, туристически, и т.н., и т.н. Той обаче не е предвиден за обсъждане на най-евтините масови велосипеди, предлагани в изобилие в България! Моля, не занимавайте аудиторията излишно с тях!

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 900 / 900 / 10

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Нед Мар 08, 2009 5:46 pm

Има ограничения.200-та км трябва да се изминат за 13,5 най-много.Маршрута Сливен - Казанлък е каран за 6,21мин. но това не е най-важното.Смята се резултат 7 до 8 часа за добър/топ/ резултат.
Митко Ruse

Рейтинг: 2000

Мнениеот kalta » Нед Мар 08, 2009 7:37 pm

vlassadar написа:T.e няма ограничение за максималното време, за което трябва да се направи? Реших, че това са часовете, след които не можеш да завършиш...
Колкото до шосейките - на Обиколката на Витоша - 2007 бях с горката шосейка - беше много по-тежко отколкото с байка, но се бях заинатил и я завърших :) Ама си беше извращение, а не удоволствие

Има ограничение във времето, което се изчислява на база средна скорост 15км/ч. Т.е:
200км ~ 13:30 (примерен старт - към 6 сутринта и до към 8 вечерта трябва да си завършил/а)
300км ~ 20:00 (примерен старт - 4, финал - 0:00)
400км ~ 27:00 Това е последният от "малките"
600км ~ 40:00
1200km ~ 90:00
Това, мисля, са дължините на най-често организираните бревети.
Тези времена са максимални, дори със спирки за бира и скара при малките бревети няма проблем.
За 200, 300 и 400 казвам, че са "малки", защото те се взимат без "преспиване".
Затова са и по-лесни - средната скорост може да се поддържа по-ниска.
При 600 и 1200 задължително трябва поне веднъж да се дремне за няколко часа, така че средната скорост се качва малко.
Освен ако човек не си носи стек с Редбул... :)
Едно от правилата гласи, че за да се участва на 400 и повече май беше, трябва да са покрити по-малките дистанции.
Това не е напразно - от подценяване на изпитанието се получават
обезводняване (с главоболие), мускулни крампи и дори повръщане - това е от личен опит.
Така че - умната.

За повече информация - Wikipedia(ENG) (там изберете "Brevet (cycling)") или Регламент за 2005. Това е последният регламент, който имам. Ако Лазар има по-нов и иска да го публикува - да ми пише.

За админите/модераторите - URL таг-ът не работи с адреси, в които има "(" или ")". Може би е добре да се провери.
kalta

Рейтинг: 1200

Регламент

Мнениеот Randonneur » Пон Мар 09, 2009 2:20 am

БГ линка на "kalta" води към направения от мен превод на валидния и днес Регламент. Имам оригиналите на английски и френски, който се интересува.
Добавката след него /т.нар. български регламент/ допълва и разширява международния с правила, зададени от отделните организатори в БГ.
200км се вземат съвсем спокойно от новаци за 11-12 часа - с туристическо темпо и повече храна, както писаха други преди мен.
Ако някой изостане - споко! Организаторите знаят по всяко време кой къде се намира. Има гореща мобилна линия с поне 2 телефона и кола, която се навърта наблизо. Това е само за помощ в краен случай. Идеята на бреветите е да се справяш сам!
За по-дълги дистанции не мислете. Опитайте 200 и всичко ще ви стане ясно. Само с приказки не става. Много ще научите от мен още вечерта преди старта.
Който избере старт на 21 март - трасето е по-трудно, но 95% без трафик /средно 1 кола на 1 км/
Който избере старт на 4 април - трасето е по-лесно, но половината от трасето е на главния път Сливен-Казанлък, на който трафика не е кой знае какъв, но дори и в събота достига средно 5-10 коли на 1 км и е равно и скучно...
Аватар
Randonneur

Рейтинг: 1750

Наредба 21 Март Сливен - Тополовград - Сливен

Мнениеот peritroper » Пон Мар 09, 2009 9:43 am

В приложения файл са подробностите за предстоящото мероприятие.
Сигурен съм, че ще бъде прекрасно изживяване.
Само дето ще мине без мен :bawling: :bawling: :bawling:

Наредба_Карта_Подробности

На всички участници успех и попътен вятър.
Аватар
peritroper

Рейтинг: 1260

Re: Наредба 21 Март Сливен - Тополовград - Сливен

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Мар 09, 2009 10:12 am

peritroper написа:В приложения файл са подробностите за предстоящото мероприятие.
Сигурен съм, че ще бъде прекрасно изживяване.
Само дето ще мине без мен :bawling: :bawling: :bawling:

Наредба_Карта_Подробности

На всички участници успех и попътен вятър.

Баце, ше ни липсваш, ти и най-вече големата ти кола. Мамка му, аз май ше ходим с рейса или бедежето, направо жал ми става за цеца. :crap:
Аватар
DstupidBastarD

Рейтинг: 1932

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Пон Мар 09, 2009 2:52 pm

Говорих вчера с amstoyanov по телефона.Оказа се, че пича е от този район дето ще се проведе бриветито на 21.03.2009г..Обеща да се разходи по маршрута за да види как са дупките и да направи снимки.Опасна мафия сме тук форумжиите.За моето участие се колебая нещо.Предната седмица изкарах дежурния грип и още се възтановявам.Формата не е необходимата.А и нещо се уплаших от предложения маршрут/дупките/.
Митко Ruse

Re: Наредба 21 Март Сливен - Тополовград - Сливен

Мнениеот Randonneur » Пон Мар 09, 2009 11:18 pm

Баце, ше ни липсваш, ти и най-вече големата ти кола. Мамка му, аз май ше ходим с рейса или бедежето, направо жал ми става за цеца. :crap:[/quote]

Който ще идва с рейса - препоръчвам сливенските фирми Глобус и най-вече Дорис. С течение на времето съм ги научил да возят колоездачи, ако шофьорът се случи нов - обяснява му се как колелото може да се разглоби, макар че почти не се налага, и че могат да отворят багажника, който обикновено оставят празен. И няма да има никакъв проблем да ви свалят на Минералните бани, на 200 м е от бистро Омега, за да не биете 12 км път от Сливен, ако слезете там.
Има коли в 14:30, 15, 16, 17 и 18 часа. Този в 17 ч. в петък може да е натоварен, другите се ядват.
Аватар
Randonneur

Re: Отговор

Мнениеот Randonneur » Сря Мар 11, 2009 11:37 pm

Митко Ruse написа:Говорих вчера с amstoyanov по телефона.Оказа се, че пича е от този район дето ще се проведе бриветито на 21.03.2009г..Обеща да се разходи по маршрута за да види как са дупките и да направи снимки.Опасна мафия сме тук форумжиите.За моето участие се колебая нещо.Предната седмица изкарах дежурния грип и още се възтановявам.Формата не е необходимата.А и нещо се уплаших от предложения маршрут/дупките/.

Поради проявения интерес днес "се поразходих" да разгледам дупките, дето уплашиха Митко. Част от тях се намират на първите 700м след разклона за с. Прохорово. Разположени са встрани вдясно, при 2% спускане се минават на висока скорост - без да е необходимо да се намаля скоростта или да се преминава в насрещното платно. Другото място са 200м, където има 2 групи дупки, изискващи маневри - там е изкачване 1%. Общо за 9-те км където се скъсява маршрута и се намират въпросните 700 + 200м преброих 2 /два/ автомобила...
Имам снимки на въпросните 2 места, ще се опитам да ги кача
Аватар
Randonneur

Мнениеот peritroper » Пет Мар 13, 2009 8:51 pm

Иха...ще стане веселба
Ето подробности за старта на 21-ви. Но по-скоро за записването

Цитирам организатора Лазар:
За участниците от София:
Таксата може да се плати в брой най-късно до 12 ч на 17.03.2009 г в стаята на БФТ /№ 504/ в
Спортна палата на бул.”Васил Левски” 75. Това може да стане и в 12:00 часа на същия ден,
когато каня (Лазар ни кани, не аз :nono: ) всички участници от София на среща пред входа на Спортна палата, след което може
да отидем в някое кафе за директно записване, плащане и уточнения по предстоящите бревети.
Засега имам информация за Росен, Любомир, Спас и Адриан

В случай че някой не е получил директна комуникация. :dunno:
Аватар
peritroper

Рейтинг: 1260

Снимки от бреветите през 2008 г

Мнениеот Randonneur » Съб Мар 14, 2009 1:51 am

Тук качих малко снимки от миналата година:

http://picasaweb.google.com/lazar.v/2008Brevets200600#

Иначе за всеки бревет от 2006 насам имаме филм на ДВД. :spin:
Аватар
Randonneur

Мнениеот sash03 » Съб Мар 14, 2009 10:23 am

Срам не срам ма да попитам, това Милко Калайджиев ли е дето е на снимките с мустака?
Имах огромно желание да участвам в 200 км бревет, но поради прекарана операция на коляното ще ми се наложи да пропусна, надявам се към края на сезона, ако всичко е ОК да се запиша за участие.
От Монтана се бяхме мераклисали 2 души още за бревета на 24.09 миналата година, даже си бяхме направили медицински изследвания, но уви ......
sash03

Рейтинг: 1295

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Съб Мар 14, 2009 11:04 am

Лазаре да подготвиш малка чалга програма ама с балеринки.
Митко Ruse

Мнениеот vlassadar » Съб Мар 14, 2009 12:42 pm

Снимките са много приятни, първата особено! Съжалявам че не мога да се включа
Аватар
vlassadar

Мнениеот brumbar » Съб Мар 14, 2009 10:39 pm

Това съм Я. Може да съм бръмбар, ма съм много страшен, затова са ме снимали в гръб. Както винаги тръгвам последен...
Изображение
Аватар
brumbar

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Нед Мар 15, 2009 8:33 am

Гледам, че си се записъл за 04.04.2009г. та се каня да ти схрускам бръмбарче.
Митко Ruse

Мнениеот botroid » Пон Мар 16, 2009 7:12 pm

vlassadar написа:кой с байк прави такива щуротии да кара по 200 км? (макар че вече се сещам за 2-3ма)

Със семисликове се поддържат 25 км средна по подбалканския път с байк ~15 кила, без трудности. С пълни сликове не съм пробвал, но 30 км средна не мисля че ще е проблем. С байк съм минавал и повече от 200 км на ден, не е нещо прекалено трудно. Само крака да имаш и огромно желание за каране ;)
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот DstupidBastarD » Пон Мар 16, 2009 8:28 pm

30 средна с байк, веселяк! .:bowdown:
Аватар
DstupidBastarD

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Пон Мар 16, 2009 8:48 pm

И аз не съм съгласен за 30 км. средна с байк ама както е казано в евангилието на Матея по "делата ще ги познаеш господи"- ела и покажи.
Митко Ruse

Мнениеот rosty_sz » Вто Мар 17, 2009 11:10 am

30 km. с байк средна на дистанция над 50 км. ми се струва невъзможно. Ако може да стане то човека дето го прави ще финишира първи или един от първите на 04.04., ако се яви. brumbar-а подозирам, че е Васко от Стра Загораи ако е така Васе я кажи колко средна правиш на 200 км.
rosty_sz

Рейтинг: 1380

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Вто Мар 17, 2009 4:17 pm

Това е Васко от Стара Загора.Човека с най-добър велосипед в България.Пада се около 30км/ч. средна със спиранките и това, че растоянието е било 209 км..
Митко Ruse

Мнениеот brumbar » Вто Мар 17, 2009 5:16 pm

Това, че велосипеда ми е най-добър е напълно вярно - от толкова години си го имам и до сега никого не е охапал или ритнал, много е дружелюбен, голям си е кротушко да ми е жив и здрав. Като се прибираме с него от дълъг път, само като надуши родните места и едвам го удържам :)
На тези 200 км, когато бихме рекорда, километража погазваше 33 км/час на каране, и 32 км/час за общото време.
30 средна с байк не е непостижимо, но този, който кара ще трябва да устиска с групата на баира и след това хич да не си подава носа отпред.
Да споделя и за една особенст на маршрута - по това време на годината винаги духа страничен вятър и ако групата е повече от 8 души не могат всички да се скрият на ветрилото, защото пътя е тесен и става опасно. Затова, този който води, ако се вложи повече трябва да има в предвид,че може и да не успее да се скрие качествено на ветрилото отзад. Аз така един път се бях прецакал - че водих дълго време, поувлякох се и като почуствах много голяма умора дадох смяна. Този който пое смяната обаче не караше толкова изнесено към средата на шосето за да може да се разгърне добре ветрилото и аз духах супата отзаде и обирах целия вятър. Тогава оцелях, но само заради моя инат и за това, че бях захапал кормилото със зъби. Повече не давах такива мощни смени.
Аватар
brumbar

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Сря Мар 18, 2009 9:30 am

С това "от толкова години си го имам" си вкара афтогол.Значи стара мода.Абе "Трек Мадона".Добре, че си почитател на Кампи.Та огледалце я кажи кой има най-доброто колело.
Митко Ruse

Мнениеот DstupidBastarD » Сря Мар 18, 2009 10:28 am

Митко Ruse написа:С това "от толкова години си го имам" си вкара афтогол.Значи стара мода.Абе "Трек Мадона".Добре, че си почитател на Кампи.Та огледалце я кажи кой има най-доброто колело.

Най-якото колело се намира у София и се казва цеца. :^:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот Grash » Сря Мар 18, 2009 10:39 am

Цеца Мецата :rofl:
Абе както има Trek Madone, защо от Drag не пуснат нов модел висок клас шосейка Drag Lili или Drag Ivanova или нещо от сорта :D
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот marsa » Сря Мар 18, 2009 11:13 am

DstupidBastarD написа:Най-якото колело се намира у София
Зависи за източна или западна София :popcorn: Един въпрос с два правилни отговора :rofl:

Он: Абе пичове, записахте ли се?
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Отговор

Мнениеот Митко Ruse » Сря Мар 18, 2009 11:15 am

Аууууу да бе .Може ли колело да се казва Мадона.От кога му казвам на Васко да смени фирмата ама не ме слуша.Примерно "Драг Лили Иванова" много ще му ходи.Шегувам се Васко не се сърди.
Митко Ruse

Мнениеот brumbar » Сря Мар 18, 2009 12:26 pm

Най ще ми ходи Спринт "Blackmore" с вилка "Ritchie", а на вас ветераните отстъпвам "Лилито" на Драг :D
Аватар
brumbar

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Мар 19, 2009 8:48 am

marsa написа:
DstupidBastarD написа:Най-якото колело се намира у София
Зависи за източна или западна София :popcorn: Един въпрос с два правилни отговора :rofl:

Он: Абе пичове, записахте ли се?

Абе, записахме се, баце, ма се пуашим като гледам как секи ден прогнозата се мени, а за събота дават едно и също - вятър, дъжд и снег. Засега сме се снишили и изчакваме да стане утре, за да земеме окончателно решение дали ше ходим. :crazy:
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот DstupidBastarD » Чет Мар 19, 2009 9:12 am

Приятели, предлагам един брейнсторминг на тема "маршрут от 200 км за бревет у нашия край". Засега, гва си е чисто теоретично занимание, но ше видим в бъдеще дали нема да ни огрее неква подобна проява и по места, да не биеме път до ийст коуст секи път, като ни се прииска да покараме в група с повечко хора и на по-дълго. Ето мойте предложения за района на Софето:

1. Старт Ал. Невски - Мадрид - Ботевградско - подбалканската - Челопеч - Панагюрище - Поибрене - Вакарел (хихихи) - Цариградско - Ал.Невски (палене на свещичка). По бегемапса е 202-204км некъде.

2. Старт от езерото Ариана - канала - Сливница - Божурище - Брезник - Трън (мазна супа) - Врабча (уха!) - Драгоман - Годеч - Искрец - Своге (дефиуето) - Нови Искър - Софето (Ариана за секи). Около 200км +/-2-3.

3. Старт от Ариана - Сливница - Орландовци - Гниляне - Своге - Лакатник - Миланово (оооооооо!) - Вършец - Петрохан (уааааааа) - Бучин проход - Драгоман - магистралката - Люлин (блякст) - Арианааааа. Около 210км.

4. Старт от Ариана - Гниляне - Своге - Ребърково - стария път - Ботевград - Арабаконак (чанч) - Саранци - подбалканската - Арианааааааа. Около 200.

Тва успех да измислим досега, приятели, дайте некви ваши (ако можете, де)! :D
Аватар
DstupidBastarD

Мнениеот bokicha » Чет Мар 19, 2009 9:32 am

:agree:
Идеята е прекрасна, а ако не ни огрее
/то за да ни огрее сигурно и ние нещо трябва да направим/
като за начало може да караме веднъж месечно по един от изброените маршрути.
Ти като приЦидателЬ насрочваш дата по от рано
и всеки да си знае и да си прави сметката за да се съберем повече хора.
Ей ги четири варианта, таман ще си имаме по един от Юни до Септември.
Може и един за Май да спретнеш :D .
:beer:
Аватар
bokicha

ПредишнаСледваща

Назад към Други видове колоездене